BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
-
Blackjack21
#176 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Najveći merak je bio svaliti na nekoga 
-
Kekuna
#177 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Imali smo jednu učenicu koja nije često dolazila u školu,uvijek je bila bolesna,jednom mi tako u šestom razredu i ona došla,svi se mi čudimo i prvi čas bio biologija i nastavnica govori : ''Hajd da te pitam dok si došla'',i prozva ona nju i valjda mislila da je ona psihički bolesna il' šta već i poče' je pitati ''Koliko mačka ima nogu?Kol'ko ima očiju?''
-
Kekuna
#178 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Nast:''Ko je oborio tablu?Ko je ovo uništio?''
Učenica:''Ma nismo mi,to su ovi prije nas''(a mi bili prije,imali dva časa)
Učenica:''Ma nismo mi,to su ovi prije nas''(a mi bili prije,imali dva časa)
- Kemal Malovčić
#179 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Kekuna,a jesil razmišljala da napišeš knjigu anegdota, hadisa, aforizama, sjećanja i dosjetki? Zanimljivo to sve zvuči. pozz.
-
Firaonka
#180 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
odlična ideja,a mogli biste i vi pomoći !Kemal Malovčić wrote:Kekuna,a jesil razmišljala da napišeš knjigu anegdota, hadisa, aforizama, sjećanja i dosjetki? Zanimljivo to sve zvuči. pozz.
- sheilak
#181 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
kekuni je rekao...a ne tebi.Firaonka wrote:odlična ideja,a mogli biste i vi pomoći !Kemal Malovčić wrote:Kekuna,a jesil razmišljala da napišeš knjigu anegdota, hadisa, aforizama, sjećanja i dosjetki? Zanimljivo to sve zvuči. pozz.
-
smack
#182 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Pisao je tothemoonandback i onim nickovima iz faneka. Ustvari pisao je Eddie (maskota Iron Maiden).
-
Heller
#183 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Tako je kod nas drugarica u osnovnoj karata na geografiji deset petnes od Tuzle do Svijeta, i sad pita je profesorica gdje je Jadransko more, ona jadna na kartu Tuzle i poazuje na Kreku, kad ce nastavnica, aj dobro si krenula jos 300 km i tu siP308 wrote:Mene ovo podjesti kada je moju kolegicu prof. geografije pitao da mu rukom pokaze jadransko more na karti a ona nije znalap206 wrote:ili u osnovnoj sam imao kolegicu iz razreda koja je imala sve jedinice iz geografije u 8. razredu...
i sad zadnji čas nastavnica nešto raspoložena pravo, kaže da propitam ove sa jedinicama da im zaključi 2 bez obzira na predhodne ocjene...
i dođe red na kolegicu... rudnici-ništa, reljef-ništa, itd. ... kaže nastavnica hajd da vidim znaš li makar glavne gradove..
kaže glavni grad Hrvatske? ...cura ne zna... mi svi![]()
kaže hajd makar glavni grad BiH?
a jedan momak iz zadnje klupe nije čuo to drugo pitanje i počeo joj šaptati Zagreb, Zagreb...
i cura reče "Zagreb"... neko se smijao neko ibretio ...
Srednja, IV razred, svi divljaju izvodi prof Engleskog najveceg panja na planeti, pospan on, i pita ga za 2, nema on blage veze, svake godine mu zena pokloni dva, i sad vjezbo on s nama neki tekst, al zena pogleda u njeg i govori, de licne zamjenice u jednini i evo 2, kad ce lik mrtav hladan, nisam ucio
Onda ko je išo u ETŠ u Tz, Behremovo objašnjavanje protona i elektrona koristeci nas i rupe iz Ekonomske
Negdje u IV razredu zaratili jaran moj i profesor i drmne njemu jaran Aliju (obojica imaju Hrvatska imena
-
Kekuna
#184 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Hvala,hmm mogla bih xdKemal Malovčić wrote:Kekuna,a jesil razmišljala da napišeš knjigu anegdota, hadisa, aforizama, sjećanja i dosjetki? Zanimljivo to sve zvuči. pozz.
-
Kekuna
#185 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Učenik:''Ovo ćemo skratit' ''
Nastavnica:''Mozak će tebi bit skraćen''
Učenik:''Tri na treću je... hmm...jedan''
Nastavnica:''Tri na treću je jedan,to će tebi bit u dnevniku''
Nastavnica:''Mozak će tebi bit skraćen''
Učenik:''Tri na treću je... hmm...jedan''
Nastavnica:''Tri na treću je jedan,to će tebi bit u dnevniku''
- alkalna_baterija
#186 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Nedavno predaje profesorica i prica kako se na osnovu termitnjaka mozemo orjentisati u prirodi... Kaze:"Znate moze se desiti da vas momak izbaci na sred livade ili negdje u sumi, pa kako cete kuci doci. Meni se desilo jednom, bila s nekim Poljacima i malo se provodilo, zaglavili u sumi, niko ne zna put nazad..." dalje niko nije cuo od smijeha
Btw njena kcerka, jedan od studenata, je sjedila u amfiteatru
- Kosato
#187 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
Drug u osnovnoj, sjecam se kAO DA je juce bilo
Odgovara fiziku, kaze :
nast. Reci bilo koju formulu za dvicu ?
uce: veli on, H2O
i tako je dobio nadimak za zivota
Odgovara fiziku, kaze :
nast. Reci bilo koju formulu za dvicu ?
uce: veli on, H2O
i tako je dobio nadimak za zivota
- lavorpunvode
#188 Re: BISERI NASTAVNIKA I PROFESORA
alkalna_baterija wrote:Nedavno predaje profesorica i prica kako se na osnovu termitnjaka mozemo orjentisati u prirodi... Kaze:"Znate moze se desiti da vas momak izbaci na sred livade ili negdje u sumi, pa kako cete kuci doci. Meni se desilo jednom, bila s nekim Poljacima i malo se provodilo, zaglavili u sumi, niko ne zna put nazad..." dalje niko nije cuo od smijeha![]()
![]()