Sjwti se ove izjave kad pođeš na budizam,Great Cornholio wrote:Ovo je generalizacija, a generaliziranje nije mudro.Darh Wader wrote:Žene su raj za oči, pakao za dušu i čistilište za novčanik.
Biseri mudrosti
- fatamorgana
#926 Re: Biseri mudrosti
-
Great Cornholio
#927 Re: Biseri mudrosti
Okfatamorgana wrote:Sjwti se ove izjave kad pođeš na budizam,Great Cornholio wrote:Ovo je generalizacija, a generaliziranje nije mudro.Darh Wader wrote:Žene su raj za oči, pakao za dušu i čistilište za novčanik.
- shmizlica
#928 Re: Biseri mudrosti
ali fakat, jeste li vas dvojica razmišljali o zajedničkom odlasku na kafu

-
Great Cornholio
#929 Re: Biseri mudrosti
Nismo, bojimo se jedan drugogshmizlica wrote:ali fakat, jeste li vas dvojica razmišljali o zajedničkom odlasku na kafu![]()
- fatamorgana
#930 Re: Biseri mudrosti
Ne izlazim s pederima, Cornholio mor'o sam,shmizlica wrote:ali fakat, jeste li vas dvojica razmišljali o zajedničkom odlasku na kafu![]()
- shmizlica
#931 Re: Biseri mudrosti
ajd da vam ja organizujem taj događaj 
- fatamorgana
#932 Re: Biseri mudrosti
A jesil' ti razmišljala o izlasku na kafu s jednim od nas dvojice? ....shmizlica wrote:ali fakat, jeste li vas dvojica razmišljali o zajedničkom odlasku na kafu![]()
-
Great Cornholio
#933 Re: Biseri mudrosti
Ja predlažem da ne začatamoshmizlica wrote:ajd da vam ja organizujem taj događaj
- fatamorgana
#934 Re: Biseri mudrosti
Budi muško pa otiđi i ti jednom .... i ne zaboravi da poneseš sveto pismo,Great Cornholio wrote:Ja predlažem da ne začatamoshmizlica wrote:ajd da vam ja organizujem taj događaj
- shmizlica
#935 Re: Biseri mudrosti
ajd da ne začatavamo.....il obojica fato il nikako.....spektakl je spektakl

- fatamorgana
#936 Re: Biseri mudrosti
Cornholio, šmizlica misli da smo ti i ja k'o Stanlio i Olio,shmizlica wrote:ajd da ne začatavamo.....il obojica fato il nikako.....spektakl je spektakl![]()
-
Great Cornholio
#937 Re: Biseri mudrosti
Nikakakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će jednome vjeran biti a za drugoga ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu ( Isus).
- fatamorgana
#938 Re: Biseri mudrosti
Il' će isfolirat' i jednog i drugog gospodara .... ko naš narod,Great Cornholio wrote:Nikakakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će jednome vjeran biti a za drugoga ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu ( Isus).
- shmizlica
#939 Re: Biseri mudrosti
Nikad ne vjeruj onome ko govori loše o drugima, a dobro o tebi. 
- fatamorgana
#940 Re: Biseri mudrosti
K'o biva da ne vjerujem ni samom sebi?shmizlica wrote:Nikad ne vjeruj onome ko govori loše o drugima, a dobro o tebi.
- shmizlica
#941 Re: Biseri mudrosti
ni sebi fato, pogotovo ne sebifatamorgana wrote:K'o biva da ne vjerujem ni samom sebi?shmizlica wrote:Nikad ne vjeruj onome ko govori loše o drugima, a dobro o tebi.
- fatamorgana
#942 Re: Biseri mudrosti
Pa već ne vjerujem u boga, ljudima 'nako, ako ne budem ni sebi vjerov'o kome ću?shmizlica wrote:ni sebi fato, pogotovo ne sebifatamorgana wrote:K'o biva da ne vjerujem ni samom sebi?shmizlica wrote:Nikad ne vjeruj onome ko govori loše o drugima, a dobro o tebi.
- shmizlica
#943 Re: Biseri mudrosti
fatamorgana wrote: Pa već ne vjerujem u boga, ljudima 'nako, ako ne budem ni sebi vjerov'o kome ću?
pokreni temu i pitaj forumaše
šalim se, sebi ti fato vjeruj i ništa ne brigaj
- fatamorgana
#944 Re: Biseri mudrosti
znači savjet je da se uzdam u svoje kljuse .... k'o biva u sebe?shmizlica wrote:fatamorgana wrote: Pa već ne vjerujem u boga, ljudima 'nako, ako ne budem ni sebi vjerov'o kome ću?![]()
pokreni temu i pitaj forumaše
šalim se, sebi ti fato vjeruj i ništa ne brigaj
-
Great Cornholio
#945 Re: Biseri mudrosti
U laži su kratke noge ( Narodna poslovica).fatamorgana wrote:Il' će isfolirat' i jednog i drugog gospodara .... ko naš narod,Great Cornholio wrote:Nikakakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će jednome vjeran biti a za drugoga ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu ( Isus).
-
Great Cornholio
#946 Re: Biseri mudrosti
Šta je idolatrija? Šta je Idol? Zašto Biblija toliko insistira na iskorijenjivanju svakog traga idolatrije. Kakva je razlika između Boga i idola?
Razlika nije prvenstveno u tome što postoji samo jedan Bog i mnogo idola. Doista, ako bi čovjek obožavao samo jednog idola a ne više njih, taj idol bi i dalje bio idol,a ne Bog. Koliko često vjera u Boga nije, u stvari, bila i nije ništa drugo do obožavanje jednog idola prerušenog u biblijskog Boga?
Pristup razumijevanju šta je idol počinje razumijevanjem šta Bog nije. Bog, kao vrhunska vrijednost i cilj, nije čovjek, država, ustanova, priroda, moć, posjed, polna moć ili bilo šta što je čovjekova tvorevina. Izjave "Volim Boga", "Slijedim Boga", "Želim da postanem sličan Bogu" znače prije svega, Ne volim, ne slijedim niti oponašam idole" ( Erich Fromm).
Razlika nije prvenstveno u tome što postoji samo jedan Bog i mnogo idola. Doista, ako bi čovjek obožavao samo jednog idola a ne više njih, taj idol bi i dalje bio idol,a ne Bog. Koliko često vjera u Boga nije, u stvari, bila i nije ništa drugo do obožavanje jednog idola prerušenog u biblijskog Boga?
Pristup razumijevanju šta je idol počinje razumijevanjem šta Bog nije. Bog, kao vrhunska vrijednost i cilj, nije čovjek, država, ustanova, priroda, moć, posjed, polna moć ili bilo šta što je čovjekova tvorevina. Izjave "Volim Boga", "Slijedim Boga", "Želim da postanem sličan Bogu" znače prije svega, Ne volim, ne slijedim niti oponašam idole" ( Erich Fromm).
- fatamorgana
#947 Re: Biseri mudrosti
I kratke pantalone,Great Cornholio wrote:U laži su kratke noge ( Narodna poslovica).fatamorgana wrote:Il' će isfolirat' i jednog i drugog gospodara .... ko naš narod,Great Cornholio wrote:Nikakakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će jednome vjeran biti a za drugoga ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu ( Isus).
- fatamorgana
#948 Re: Biseri mudrosti
Nekima je Fromm idol a nekima i bog .....Great Cornholio wrote:Šta je idolatrija? Šta je Idol? Zašto Biblija toliko insistira na iskorijenjivanju svakog traga idolatrije. Kakva je razlika između Boga i idola?
-
Great Cornholio
#949 Re: Biseri mudrosti
Meni je učitelj kome sam veoma zahvalan na svemu što me je naučiofatamorgana wrote: Nekima je Fromm idol a nekima i bog .....
- fatamorgana
#950 Re: Biseri mudrosti
Ma ta tvoja velika zahvalnost dopire evo i do mene .... k'o da gledam,Great Cornholio wrote:Meni je učitelj kome sam veoma zahvalan na svemu što me je naučiofatamorgana wrote: Nekima je Fromm idol a nekima i bog .....