Biseri mudrosti
-
bizet
#851 Re: Biseri mudrosti
nemam ja toliko energije da razmisljam sto je pisac htio da kaze svaki put...predajem se Cornholio, ja sam ta koja se zapetlja u tvojim mislima
...idem van da se druzim sa svojim hajvanima...ne zamjeri, ali previse vremena potrosih danas na palamudjenje ovdje i osjecam se beskorisno...zato begam ne bi li se spasila dok nije prekasno 
-
Great Cornholio
#852 Re: Biseri mudrosti
Ma kažem ti ja, i Muhamed Filipović bi pobjegaobizet wrote:nemam ja toliko energije da razmisljam sto je pisac htio da kaze svaki put...predajem se Cornholio, ja sam ta koja se zapetlja u tvojim mislima...idem van da se druzim sa svojim hajvanima...ne zamjeri, ali previse vremena potrosih danas na palamudjenje ovdje i osjecam se beskorisno...zato begam ne bi li se spasila dok nije prekasno
Šalim se, pozz
- Partijaner
#853 Re: Biseri mudrosti
Osnovni problem sa svijetom je u tome sto su budale previse samouvjerene, a pametni stalno u dilemi- Bertrad Ressell
-
Great Cornholio
#854 Re: Biseri mudrosti
Istina, zato ja izbjegavam dilemePartijaner wrote:Osnovni problem sa svijetom je u tome sto su budale previse samouvjerene, a pametni stalno u dilemi- Bertrad Ressell
- Partijaner
#855 Re: Biseri mudrosti
Pametan deckoGreat Cornholio wrote:Istina, zato ja izbjegavam dilemePartijaner wrote:Osnovni problem sa svijetom je u tome sto su budale previse samouvjerene, a pametni stalno u dilemi- Bertrad Ressell![]()
-
Great Cornholio
#856 Re: Biseri mudrosti
Ne d'o Bog da su svi pametni ko ja, bilo bi se selit' iz državePartijaner wrote:Pametan deckoGreat Cornholio wrote:Istina, zato ja izbjegavam dilemePartijaner wrote:Osnovni problem sa svijetom je u tome sto su budale previse samouvjerene, a pametni stalno u dilemi- Bertrad Ressell![]()
Nego, u pravu je Rusell
- Partijaner
#857 Re: Biseri mudrosti
Nemoj brate tako, cijeni sebe.
Ipak je Ressell.
Ipak je Ressell.
-
Great Cornholio
#858 Re: Biseri mudrosti
Hoću, počeću da mislim da nisam baš previše pametanPartijaner wrote:Nemoj brate tako, cijeni sebe.![]()
Ipak je Ressell.
- Partijaner
#859 Re: Biseri mudrosti
Evo poselamio te jeGreat Cornholio wrote:Hoću, počeću da mislim da nisam baš previše pametanPartijaner wrote:Nemoj brate tako, cijeni sebe.![]()
Ipak je Ressell.Nego, pozdravi Rasela, reci mu da navrati da popričamo po jednu
![]()
-
Great Cornholio
#860 Re: Biseri mudrosti
Alejkumuselam ćeš mom dobrom BertranduPartijaner wrote:Evo poselamio te jeGreat Cornholio wrote:Hoću, počeću da mislim da nisam baš previše pametanPartijaner wrote:Nemoj brate tako, cijeni sebe.![]()
Ipak je Ressell.Nego, pozdravi Rasela, reci mu da navrati da popričamo po jednu
![]()
![]()
Odoh ja odavle, čujem u daljini onaj voz što za Banoviće ide
-
Great Cornholio
#861 Re: Biseri mudrosti
»Pokušajmo istinom! Možda će pri tom čovečanstvo propasti! Samo napred!« ( Fridrih Niče - Tako je govorio Zaratustra)
-
Bosnian1980
#862 Re: Biseri mudrosti
"Za svaku minutu koju provedeš u ljutnji izgubio si šezdeset sekundi svog duševnog mira."
Ralph Valdo Emerson
http://www.izreka.com/index.php/osobe/1 ... tati-misli
Ralph Valdo Emerson
- ČiČke
#863 Re: Biseri mudrosti
"Sva moja pretjerana revnost i sva paradoksalna i luda strast koju sam uložio da bih postao sjajan pojedinac, sva demonska vradžbina koju sam konzumirao da bih navukao budući oreol i sav zanos koji sam nasipao za organsko preobraženje ili za unutrašnje svitanje, pokazali su se slabijim od zvjerstva i iracionalnosti ovoga svijeta koji je prosipao u mene sve svoje negativne i otrovne rezerve. Život nije otporan na veliku temperaturu. Zbog toga sam došao do zaključka da najuznemireniji ljudi, sa unutrašnjim dinamizmom dovedeni do paroksizma, koji ne mogu prihvatiti uobičajenu temperaturu, moraju propasti. To je aspekt životnog demonizma, ali i aspekt njegovog nedostatka; on objašnjava zašto je život privilegija mediokriteta. Samo mediokriteti žive na normalnoj temperaturi života; ostali se troše na temperaturama koje život ne podnosi, gdje ne mogu da dišu."
Sioran
svaki put me iznova ...
Sioran
svaki put me iznova ...
-
Great Cornholio
#864 Re: Biseri mudrosti
Ne snaga, nego trajnost uzvišenog osjećanja čini ljude uzvišenim (Fridrih Niče).
- terra_incognita
#865 Re: Biseri mudrosti
Ne znam zašto se vi toliko uzbuđujete zbog onoga sto ljudi pišu.Šta je sve to prema onom što misle, i šta rade, i što su sposobni da urade? Malenkost. Šala!
Ivo Andrić
Ivo Andrić
-
sickle_and_hammer
#866 Re: Biseri mudrosti
If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.
Frank Zappa
The United States is a nation of laws: badly written and randomly enforced.
Frank Zappa
Communism doesn't work because people like to own stuff.
Frank Zappa
Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power, and the fear of freedom shrinks and vanishes. You are free.
Jim Morrison
A friend is someone who gives you total freedom to be yourself.
Jim Morrison
Love cannot save you from your own fate.
Jim Morrison
Whoever controls the media, controls the mind.
Jim Morrison
When the power of love overcomes the love of power the world will know peace.
Jimi Hendrix
Music is my religion.
Jimi Hendrix
I'm gonna put a curse on you and all your kids will be born completely naked.
Jimi Hendrix
Frank Zappa
The United States is a nation of laws: badly written and randomly enforced.
Frank Zappa
Communism doesn't work because people like to own stuff.
Frank Zappa
Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power, and the fear of freedom shrinks and vanishes. You are free.
Jim Morrison
A friend is someone who gives you total freedom to be yourself.
Jim Morrison
Love cannot save you from your own fate.
Jim Morrison
Whoever controls the media, controls the mind.
Jim Morrison
When the power of love overcomes the love of power the world will know peace.
Jimi Hendrix
Music is my religion.
Jimi Hendrix
I'm gonna put a curse on you and all your kids will be born completely naked.
Jimi Hendrix
-
Bosnian1980
#867 Re: Biseri mudrosti
"Pametan čovjek uvijek vjeruje samo polovicu onoga što čuje. Mudar čovjek zna u koju polovicu da povjeruje."
Jeff Cooper
"Pametna žena voli više pametne muškarce, nego što pametni muškarci vole pametne žene."
Natalie Portman
"Uvijek možete vidjeti mnogo pametnih muškaraca sa glupim djevojkama, ali nikada pametnu djevojku sa glupim muškarcem."
Erica Jong
http://izreka.com/index.php/izreke/153- ... i-o-pameti
Jeff Cooper
"Pametna žena voli više pametne muškarce, nego što pametni muškarci vole pametne žene."
Natalie Portman
"Uvijek možete vidjeti mnogo pametnih muškaraca sa glupim djevojkama, ali nikada pametnu djevojku sa glupim muškarcem."
Erica Jong
http://izreka.com/index.php/izreke/153- ... i-o-pameti
-
dE_fACTO
#868 Re: Biseri mudrosti
Oni koji citiraju druge , koriste rijeci drugih ljudi da bi iskazali neki svoj stavi ili neku misao , obicno nemaju dovoljno veliki vokabular da bi mogli nesto sami zakljuciti . Odnosno to sto zakljuce ne mogu iskazati na pravi nacin ...
-
TheMule
#869 Re: Biseri mudrosti
Da li je ovdje u pitanju rjec bosanskog jezika "rjecnik" ili nesto drugo?dE_fACTO wrote:Oni koji citiraju druge , koriste rijeci drugih ljudi da bi iskazali neki svoj stavi ili neku misao , obicno nemaju dovoljno veliki vokabular da bi mogli nesto sami zakljuciti . Odnosno to sto zakljuce ne mogu iskazati na pravi nacin ...
-
Bosnian1980
#870 Re: Biseri mudrosti
Covjek moze imati svoje misljenje koje moze artikulisati svojim rijecima, ali niko nije najpametniji na svijetu. Svi se medusobno nadopunjujemo, podsjecamo na ono sto zaboravimo...
Zato ljudi vole da cuju poneku pametnu od drugih ljudi, koji su nesto drugo iskusili, prezivili, saznali...
Zato evo nekoliko njih od Dostojevskog
"Duša se liječi vremenom provedenim sa djecom."
"Ne postoji tako stara tema da se na nju nikada ne može reći nešto novo."
"Živjeti bez nade znači prestati živjeti."
Zato ljudi vole da cuju poneku pametnu od drugih ljudi, koji su nesto drugo iskusili, prezivili, saznali...
Zato evo nekoliko njih od Dostojevskog
"Duša se liječi vremenom provedenim sa djecom."
"Ne postoji tako stara tema da se na nju nikada ne može reći nešto novo."
"Živjeti bez nade znači prestati živjeti."
- LightRain
#871 Re: Biseri mudrosti
"I came up with a new game-show idea recently. It's called The Old Game. You got three old guys with loaded guns onstage. They look back at their lives, see who they were, what they accomplished, how close they came to realizing their dreams. The winner is the one who doesn't blow his brains out. He gets a refrigerator. " Confessions of a Dangerous Mind
-
#872 Re: Biseri mudrosti
Great Cornholio wrote:Ko dugo boravi među "zvijerima", treba dobro paziti da i sam ne postane "zvijer" ( Fridrih Niče)
- simonese
#873 Re: Biseri mudrosti
gdje narkoman prodje, tud trava vise ne raste
-
BiTa
#874 Re: Biseri mudrosti
Mudrost je ljudska često zbir ljudskih ludosti..
Neispunjavanje želje je patnja
Neispunjavanje želje je patnja
-
Bosnian1980
#875 Re: Biseri mudrosti
"Demokratija ti je dopustila da glasaš za kandidata kojeg najmanje mrziš."
Robert Byrne
"Jedna od kazni za nesudjelovanje u politici jeste da završite na kraju tako da vama vladaju nestručni."
Platon
"Demokratija je kada časni, a ne imućni ljudi, vladaju."
Aristotel
http://www.izreka.com/index.php/izreke/ ... o-politici
Robert Byrne
"Jedna od kazni za nesudjelovanje u politici jeste da završite na kraju tako da vama vladaju nestručni."
Platon
"Demokratija je kada časni, a ne imućni ljudi, vladaju."
Aristotel
http://www.izreka.com/index.php/izreke/ ... o-politici