almir_tz wrote:bumerangss wrote:Nista bolje, nema nikakve razlike! Cak joj je na birou sigurnije jer ko zna danas sutra hoce li tebi biti ullaceni doprinosi, otkaz....
Hvala.
Ako je prebacim, može li se desiti da izgubi neke priviliegije.
Saznao sam da su neki imali probleme jer su preko druge osobe
osigurani, a imaju više od dvadeset i šest godina, a isti je slučaj i sa
suprugom.
Hvala još jednom unaprijed.
Ne moze nista ni izgubiti a ni dobiti jer pogledaj Zakon o zdravstvenom osiguranju FBiH gdje pise da postoji osnovno, dopunsko i mislim neko dobrovoljno osiguranje... tako nekako

Uglavnom svi mi imamo to osnovno zdr osiguranje, zaposlenima placa firma, penzionerima placa PIO a nezaposlenima placa biro svakog mjeseca 8 KM tako da ce biro jedva docekati da ustede da im na grbaci bude manje jedno. To dopunsko, privatnim osiguravajucim drustvima da ih sad ne reklamiram, placaju oni dubljeg djepa ali dobivaju samo neke pakete zdravstvenih usluga npr godisnji kompletni pregled itd itd ali i oni kad im zatreba hitna idu u hitnu, zene im se poradjaju u drzavnim bolnicama....
Znaci da ti zena nece nista ni izgubiti a ni dobiti ako je prebacis. Jedino znaci postoji ta nesigurnost ako tvoja firma ne uplati pa i ti i ona ostajete bez zdravstvenog. Jedino ako ti je firma toliko stabilna da si siguran da nece biti problema, mada danas nista nije sigurno jer vidis da i BH Telecom posluje u minusu i mnogi drugi "giganti". Moj ti je savjet da to ne radis jer nista niti ce dobiti a ni izgubiti. Ti kako hoces!