Birin sokovnik- da ili ne
Moderator: anex
-
easy way
#1 Birin sokovnik- da ili ne
Imate li iskustva sa Birinim sokovnikom???? Cijena Birinog je oko 80KM a ostalih duplo skuplja ( i više). Radi se o sokovnicima namijenjenim cijeđenju cijelog voća i povrća. Razlika u cijeni je poprilična a kvalitet svih marki kod nas je upitan tako da ne znam šta da radim...

- ružmarin-a
#2 Re: Birin sokovnik- da ili ne
što se tiče birinih proizvoda, rashladni uređaji su se pokazali kao dobri
ja imam blender i ne valja ništa
moram da ga pazim da se ne pregrije, a ne može vrelo u njega, tako da sam bacila pare
bolje ti je dati 160 KM za neku dobru marku
imala sam i onaj aparat za kokice, crk'o nakon par mjeseci...
nego 80 KM pa da otkaže za koji dan/mjesec i onda + 160 = 240 KM, a to ti ne treba
prema tome dobro razmisli
ja imam blender i ne valja ništa
moram da ga pazim da se ne pregrije, a ne može vrelo u njega, tako da sam bacila pare
bolje ti je dati 160 KM za neku dobru marku
imala sam i onaj aparat za kokice, crk'o nakon par mjeseci...
nego 80 KM pa da otkaže za koji dan/mjesec i onda + 160 = 240 KM, a to ti ne treba
prema tome dobro razmisli
-
nova_korisnica
#3 Re: Birin sokovnik- da ili ne
sa sokovnikom nemam iskistva...imam u kuci njihovo kuhalo za vodu koje se pokazalo sasvim dobro...mislim da mu je cijena bila od 20-30 KM; u upotrebi je svakodnevno (i to vise puta)...lahko se cisti i odrzava...eh sad, ja sam isla logikom: haj 20 KM i nije puno ako se pokvari...
to za sokovnik ti ne bih znala reci...ali neke vece kuhinjske aparate od bire na planiram kupovati, jer ljudi iz mog okruzenja nisu bas imali pozivitivna iskustva (tu govorim o frizideru i sl.)
sretno, pa javi sta si kupio
to za sokovnik ti ne bih znala reci...ali neke vece kuhinjske aparate od bire na planiram kupovati, jer ljudi iz mog okruzenja nisu bas imali pozivitivna iskustva (tu govorim o frizideru i sl.)
sretno, pa javi sta si kupio
-
easy way
#4 Re: Birin sokovnik- da ili ne
kupila
. Hvala puno na savjetima. Nadam se da će se javiti i neko ko je kupio baš taj sokovnik. Baš sam u dilemi (zbog finansija najviše), 80KM je puno jeftinije ali može se desiti da bacim lovu.Problem je što ja ne vjerujem ni u kvalitete ostalih poznatijih marki koje se kod nas mogu kupiti. Još uvijek sam
Znam da ću na kraju morati ipak ja odlučiti, niko mi ne može dati garanciju na to šta će se desiti ali što više iskustava to bolje 
-
nova_korisnica
#5 Re: Birin sokovnik- da ili ne
sorry
ako znas eng ili njem pogledaj reviews na onim nekim stranicama gdje mozes online naruciti...mislim pogledaj reviews za te druge proizvode; ne vjerujem da ima bira

ako znas eng ili njem pogledaj reviews na onim nekim stranicama gdje mozes online naruciti...mislim pogledaj reviews za te druge proizvode; ne vjerujem da ima bira
- Karabaja
#6 Re: Birin sokovnik- da ili ne
im'o bih ja philipsov za prodati (jednom korišten), a taj ti je sto puta bolji od bire 
- hepek071
#7 Re: Birin sokovnik- da ili ne
ma drug Biru zaboravi, prekriži i pokopaj. Ovo ti govorim poučen ličnim iskustvom: Sve što sam kupio od Bire, ko levat htio domaće, raspalo se u rekordnom roku.
Jedini proizvodi koji Bira radi, a da nije totalna karina jesu frižideri. Sa svime ostalim imam grozna iskustva. TV sam nosio svake sedmice na popravku. I to kreten kupio u Robotu i svake hefte onda nosi u Rajlovac.
Jedini proizvodi koji Bira radi, a da nije totalna karina jesu frižideri. Sa svime ostalim imam grozna iskustva. TV sam nosio svake sedmice na popravku. I to kreten kupio u Robotu i svake hefte onda nosi u Rajlovac.
-
easy way
#8 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Hvala na ponudi Karabaja, imaću to na umu 
Sve mi se čini da Bira gubi.
Sve mi se čini da Bira gubi.
-
drsrle
#9 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Čudno, ali taj Birin sokovnik je jedan od njihovih boljih proizvoda.
Moja preporuka : Slobodno uzmi sokovnik.
ja ga imam kući, fenomenalan, evo već 2. - 3. godina, i nista.
Sve uredu, nikakvih kvarova, iscjedi super, velika mu rupa odozgo, mozes svasta gurati, samo je malo nepraktican kad ga trebas rasklopiti i oprati
uglavnom bira me je iznenadila s tim sokovnikom
ja ga kupio u robotu, azize šaćirbegović.
Moja preporuka : Slobodno uzmi sokovnik.
ja ga imam kući, fenomenalan, evo već 2. - 3. godina, i nista.
Sve uredu, nikakvih kvarova, iscjedi super, velika mu rupa odozgo, mozes svasta gurati, samo je malo nepraktican kad ga trebas rasklopiti i oprati
uglavnom bira me je iznenadila s tim sokovnikom
ja ga kupio u robotu, azize šaćirbegović.
- karanana
#10 Re: Birin sokovnik- da ili ne
moja strategija je da kad kupujem biru znam da ce crknuti ili pregoriti za vrlo kratko vrijeme. stoga kupujem samo njene jeftine stvari (do 10 KM).
za sokovnik, ja bih ti posavjetovao da dadnes 50 maraka vise za moulinex ili phillips ili nesto nego da sada ustedis i da se zajebajes sa pokvarenim proizvodom za mjesec dana. i imam osobu koja koristi i nov bira sokovnik, jos nije crko, i kune se da je njegov stari philips - meni se cini, hiljadu puta bolji i bolje cijedi od tog novog birinog.
za sokovnik, ja bih ti posavjetovao da dadnes 50 maraka vise za moulinex ili phillips ili nesto nego da sada ustedis i da se zajebajes sa pokvarenim proizvodom za mjesec dana. i imam osobu koja koristi i nov bira sokovnik, jos nije crko, i kune se da je njegov stari philips - meni se cini, hiljadu puta bolji i bolje cijedi od tog novog birinog.
- PticaTrkachica
#11 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Bira je lutrija. Moj dvd player je godinama u funkciji i učita svako izgrebano smeće od dvd-a, što nijedan markirani neće. Dok su mi ostali aparati pocrkali nakon par korištenja, redom kokičar, fen, kućni roštilj. Tako da ideš sa rizikom. Moguće da budeš superzadovoljNA
godinama, ali prije će biti da ćeš kupiti biru, pa kad drekne, dati duplo više para za moulinex, a ta ekonomija ne valja.
Last edited by PticaTrkachica on 26/06/2009 10:04, edited 1 time in total.
-
easy way
#12 Re: Birin sokovnik- da ili ne
superzadovoljnA
Ja sam žensko
. Definitivno sam se odlučila da neću Birin uzimati.Sad moram vidjeti koji od ovih što imaju kod nas je dobar. Ima li neko prijedlog
???
P.S.Ne sumnjam da je Karabajin polovnjak (pardon jednom korišteni) najbolji ali eto ipak
P.S.Ne sumnjam da je Karabajin polovnjak (pardon jednom korišteni) najbolji ali eto ipak
- PticaTrkachica
#13 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Moulinex, čini mi se oko 160-170 maraka (bio nekad
)

-
easy way
#14 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Primila k znanju
. Ima li neko iskustva sa Gorenje sokovnicima?
- Karabaja
#15 Re: Birin sokovnik- da ili ne
I kupil' šta? 
-
Lesli Eldridž
#16 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Hej ljudi imam ja grijalicu od Bire. Pogledam neki dan na kutiji, kad ono proizvodnja PRC. 
- Kupalo
#17 Re: Birin sokovnik- da ili ne
jao odlično!Lesli Eldridž wrote:Hej ljudi imam ja grijalicu od Bire. Pogledam neki dan na kutiji, kad ono proizvodnja PRC.
-
Fozgen
#18 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Sve je smece sto se tih stvari tice, nije vise ni Philips kao sto je prije bio a bogami ni Moulinex.
Kao sto neko rece sve je to neka vrsta lutrije, ono jest da su manje sanse da se pokvari neki brandirani uredjaj ali postoje realne sanse i za njegovim kvarom.
Samsung je jedna od smecarskih firmi u koju su ljudi ubjedjeni da imaju kvalitetu.
Kao sto neko rece sve je to neka vrsta lutrije, ono jest da su manje sanse da se pokvari neki brandirani uredjaj ali postoje realne sanse i za njegovim kvarom.
Samsung je jedna od smecarskih firmi u koju su ljudi ubjedjeni da imaju kvalitetu.
- Amazonka27
#19 Re: Birin sokovnik- da ili ne
sokovnik sam davno kupila...radi jos uvijek...ali ako imas nervozne komsije nemoj ga kupovati
cini mi se da, svaki put kada ga otpakujem, da je sve bucniji i bucniji 
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2009 17:53, edited 1 time in total.
-
BaileyS
#20 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Ja imam vesmasinu 4-5 godina i nikakvih problema s njom, prezadovoljni. Kupio taj sokovnik, ne znam sta da ti kazem, melje ko i svi ostali.
-
easy way
#21 Re: Birin sokovnik- da ili ne
Hvala vam svima na savjetima
. Odlučila sam da prolongiram kupovinu sokovnika...a do tada bavim se sjeckanjem i mljevenjem svega što mi dođe pod ruku ....(držim se voća i povrća, za sada
)