BIOS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Santos

#1 BIOS

Post by Santos »

Ljudi rikno mi kompjuter.Dobio od jednog kolege Windows xp profesional i da instaliram ,u toku instalacije sam pritisno da izbrisem sve ono prije sto sam imo na kompu a imo sam Windows xp i poce instalirat kad odjednom mi se pojavi plavo na ekranu kao neka greska u hard srajfu nisam dobro ugasio Windows i nece dalje.Puko sam .Sta da radim,kazu moze se nesto preko Biosa vratit na staro ali neznam kako.Plizz pomoc ako moze.
shin

Post by shin »

To sto ti govore za bios da vratis staro misle na stare postavke biosa, ne mozes nista drugo. Imas napisano tipa ''press F6 to load bios default settings''. Ako ti baca blavi ekran (BSOD) onda olabavi latencije memorije i probaj.
stidljiv

Post by stidljiv »

Ako je plavi ekran smrti, onda je definitvno neki hardverski kvar...Moguce da je i memorija...moguce da je i graficka..mozda da pokusas da izvadis modem (ako ga imas)...a mozda je i do napojne...a mozda i do ploce...

Najbolje bi bilo da odneses u neki servis da se to ispita...
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Meni se to isto desilo, ali meni bio rikno ram. Ja kupio novi i sve radi kako treba. Ali ti ipak prvo provjeri sta je da ne bacas dzaba pare
Post Reply