Biometrijski pasoš
-
Tarasov23
#1 Biometrijski pasoš
Zanima me koliko kosta pravljenje biometrijskog pasosa,inace licnu sam nedavno obnovio ali ovaj biometrijski pasos nemam nikako i jel moguce s nasom licnom putovati za cg?
- AstorH
#2 Re: Biometrijski pasoš
25€ cuo sam kazu ovi sto su vadili.Ja kad sam HR putovnicu produzavao prije 2mj. morao sam platit 50€.Znaci duplo.A sa osobnom mozes u CG bilo kuda osim preko teritorija EU.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#3 Re: Biometrijski pasoš
40 maraka je cijena pasoša
-
svako_dobro_bih
#4 Re: Biometrijski pasoš
Pozdrav,
jos jedno kratko pitanje. Zahtjev da produzenje pasosa se moze predati daleko prije roka (recimo 10tak mjeseci), ili? I da li se stari pasos odmah mora predati prilikom podnosenja zahtjeva, ili na kraju prilikom preuzimanja novog?
Hvala
jos jedno kratko pitanje. Zahtjev da produzenje pasosa se moze predati daleko prije roka (recimo 10tak mjeseci), ili? I da li se stari pasos odmah mora predati prilikom podnosenja zahtjeva, ili na kraju prilikom preuzimanja novog?
Hvala
- Russki
#5 Re: Biometrijski pasoš
Ja kad sam produživao HR putovnicu, morao sam odmah staru predati, poništena odmah
A za tih 10 mjeseci ti ne bih ništa znao reći...Kako god okreneš, bolje ti je to odmah završiti ako si u mogućnosti.
-
svako_dobro_bih
#6 Re: Biometrijski pasoš
vise informacija sam pronasao ovdje: http://www.klix.ba/forum/produzenje-vaz ... 1.html-f=1
problem je sto cu putovati u tom periodu i za vizu u stranoj drzavi mi treba pasos koji vrijedi min. godinu dana posto je viza na godinu dana. Koliko sam shvatio, moguce je, samo treba objasniti teti na salteru
jedino me zbunjuje ponistenje pasosa odmah ili prilikom preuzimanja. Ali mislim da se to moze ako se dobro objasni 
Hvala na pomoci
problem je sto cu putovati u tom periodu i za vizu u stranoj drzavi mi treba pasos koji vrijedi min. godinu dana posto je viza na godinu dana. Koliko sam shvatio, moguce je, samo treba objasniti teti na salteru
Hvala na pomoci
-
taba3
#7 Re: Biometrijski pasoš
Pozdrav.
Jučer sam predao za ličnu kartu (prva lična). Exkurzija mi je 6og oktobra, a za ličnu kartu su mi rekli da dođem za mjesec dana, znači bila mi negdje 19og Augusta. I ako tad predam za pasoš, tehnički trebao bi biti gotov do 19og Septembra. Međutim čitao sam da su neki čekali na pasoš i po 40 dana. Pa me zanima da li ja mogu sada sa ovom potvrdom da sam predao za ličnu kartu,također uz uvjerenje o državljanstvu,rodni list i stari pasoš, da li ja mogu tako predati za pasoš, pa da mi i on bude gotov negdje krajem Augusta.
Molio bih vas ako imate što detaljnije odgovore.
Hvala unaprijed.
Jučer sam predao za ličnu kartu (prva lična). Exkurzija mi je 6og oktobra, a za ličnu kartu su mi rekli da dođem za mjesec dana, znači bila mi negdje 19og Augusta. I ako tad predam za pasoš, tehnički trebao bi biti gotov do 19og Septembra. Međutim čitao sam da su neki čekali na pasoš i po 40 dana. Pa me zanima da li ja mogu sada sa ovom potvrdom da sam predao za ličnu kartu,također uz uvjerenje o državljanstvu,rodni list i stari pasoš, da li ja mogu tako predati za pasoš, pa da mi i on bude gotov negdje krajem Augusta.
Molio bih vas ako imate što detaljnije odgovore.
Hvala unaprijed.
-
Megiddo
#8 Re: Biometrijski pasoš
A kakav je sad?Biometrijski pasoš
-
taba3
#9 Re: Biometrijski pasoš
Trenutno imam onaj stari pasoš, nije biometrijski.
- supercali
#10 Re: Biometrijski pasoš
platis 200 maraka i bude ti gotov sutra ili prekosutra
-
taba3
#11 Re: Biometrijski pasoš
Znam za to sa 200KM. Ali nisam to spominjao u prethodnom postu, tako da nije to ono što me zanima.supercali wrote:platis 200 maraka i bude ti gotov sutra ili prekosutra
Ipak hvala na odgovoru.
-
Mikihusqvarna
#12 Re: Biometrijski pasoš
Nadam se da sam u dobrom topicu.
Pasos mi istice sredinom januara. E sad, mogu li ja sad predat za novi, a da mi stari ne poniste jer ne znam kad ce mi trebat tacno, u januaru nekad sigurno.
Pasos mi istice sredinom januara. E sad, mogu li ja sad predat za novi, a da mi stari ne poniste jer ne znam kad ce mi trebat tacno, u januaru nekad sigurno.
-
lajkujMe
#13 Re: Biometrijski pasoš
Ne, kad predas za novi pasos automatski ti poniste stari.Mikihusqvarna wrote:Nadam se da sam u dobrom topicu.
- perfect_guy
#14 Re: Biometrijski pasoš
kod preuzimanja novog pasoša, bar je meni tako bilo zadnji putlajkujMe wrote:Ne, kad predas za novi pasos automatski ti poniste stari.Mikihusqvarna wrote:Nadam se da sam u dobrom topicu.
-
al-em
#15 Re: Biometrijski pasoš
Trebao bih hitno u hrvatsku danas, a pasos mi istice 11. 01. 2016.
Citao sam da se ne moze uci u europsku uniju 3 mjeseca prije isteka pasosa. Treba mi sad ta informacija jer mi je bas vazno. Hvala.
Citao sam da se ne moze uci u europsku uniju 3 mjeseca prije isteka pasosa. Treba mi sad ta informacija jer mi je bas vazno. Hvala.
-
shape_shifter
#16 Re: Biometrijski pasoš
Isto pitanje kao i iznad.
Nedavno sam isao u Hrvatsku bez problema, a bilo je manje od 3 mjeseca do isteka.
Koji je zadnji rok onda?
Nedavno sam isao u Hrvatsku bez problema, a bilo je manje od 3 mjeseca do isteka.
Koji je zadnji rok onda?
-
neki
#17 Re: Biometrijski pasoš
rok je tri mjeseca do isteka...ako si i prosao, to je zbog previda granicara koji nije obratio paznju na datum
-
kakavdanakneiskustvu
#18 Re: Biometrijski pasoš
malo mi je to glupo,sa vazecom putnom ispravom da ne mozes granicu preći,ne znam sta granicari kazu osobama zbog cega ne mogu uci u drzavu