damtom wrote:
Evo jedan prijedlog za Bingo, napraviti puno bolju web stranicu, tacnije iznajmiti neku stranu izvan Balkana firmu da im napravi pravu trgovacku web stranicu, vrijeme je, a onda "Bingo Drive In". To je sad trgovacki trend na zapadu. Narucis robu preko neta, u sklopu centra, obicno do magacina, nalazi se dio gdje se roba isporucuje, obicno je napravljeno nesto kao benzinske stanice bez benzina, gdje se auto parkira, decko izadje utovari narucene stvari i to je to.
Ovo Konzum ima. Pa cak ajmo reci i bolje, jer imas opciju da ti dostave na vrata.
Besplatno, mozes platiti i karticom robu, isklikas sta hoces, platis kad ti dovezu.
Imas i opciju da ti kupis online, pa onda pokupis kod njih u centru.
http://www.konzumshop.ba/konzum/faces/index.jsp
Sto se tice marketinga, Bingo puno zaostaje za Konzumom.
A sad ce se jos vise opustiti, jer fakticki su jedini igraci na trzistu sa Konzumom.
Ja fakat hocu da se centar bori za mene, a ne ja za njega. Dobro to gore neko napisa. Ja imam novac, i ja hocu super uslugu. U Bingu na alipasinu ne mozes proci sa kolicima, ok ako si vec zbio police, pa stavi brate mala kolica - gdje ti je logika?! Nemaju svoj parking. Placas karticom dovikuju se po kasama, samo jedna kasa moze proci.
U Hadzicima je vec druga prica, mada se i dole to puno bolje moglo napraviti. Stavio na ulazu prema centru ono skladiste, pakete, pa jbmu, od 0 pravis i skontas eeej raja ajmo na ulazu prema marketu stavit otvor gdje ce cemo bacat smece. Mislim to su sitnice, ali eto.
Nadam se da ce se Bingo malo potruditi i ozbiljnije 'napasti' Sarajevo, jer koliko sam cuo u drugim gradovima su im puno bolji centri. U Mostaru sam bio i ono je odlicno, ali ovo na Alipasinu kod nas je blago receno katastrofa.