Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

deer_hunter

#51 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by deer_hunter »

MyTao wrote:
Bodkin wrote:
Da valjas gluposti. Gdje se u evropi radi nedeljom i praznicima? A i to gdje se radi, koliko se placa?
Huh?

Znaci u Europi nedeljom ne mozes kupiti hljeb ili mlijeko?
mozes, u Bosni...i to je Evropa, zar ne?? Evropa je vrlo sirok pojam.Mozda da napisete o kojim zemljama se radi. Evo npr. u Njemackoj su zatvoreni svi supermarketi tipa Binga nedjeljom(Lidl, Penny,Aldi,Norma,Netto), rade pizzerije,restorani,kafici, a neke pekare rade al samo ujutro, npr. od 8 do 10. Znaci ako cete u kupovinu onda od ponedjeljka do subote, nedjeljom se necete usreciti
Maraschino

#52 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by Maraschino »

U NL rade svi. Bas danas gledam na '' nasem Bingu'' da nedjeljom otvaraju u 10h a dosad je bilo u 11h a konkurencija otvarala u 10h.. Prosto ne osjetim kada je nedelja.

Bingo-AH

Image

Bouwmarkt

Image
sandzokan

#53 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by sandzokan »

basicm wrote:
sandzokan wrote:Saplast nije radio :thumbup:
A gazda moze da priusti da plati ne jednu nego sto i jednu kaznu. Ali covjek ne radi ni za jedan drzavni praznik, kao ni za bajram a plate su mu iznad prosjeka plata u privatnom sektoru.
Koliko sati mjesecno se radi?
Radno vrijeme je od 8 do 5, subotom se radi. Često se ljeti ostaje prekovremeno, što je plaćeno.
insomnia78

#54 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by insomnia78 »

deer_hunter wrote:
MyTao wrote:
Bodkin wrote:
Da valjas gluposti. Gdje se u evropi radi nedeljom i praznicima? A i to gdje se radi, koliko se placa?
Huh?

Znaci u Europi nedeljom ne mozes kupiti hljeb ili mlijeko?
mozes, u Bosni...i to je Evropa, zar ne?? Evropa je vrlo sirok pojam.Mozda da napisete o kojim zemljama se radi. Evo npr. u Njemackoj su zatvoreni svi supermarketi tipa Binga nedjeljom(Lidl, Penny,Aldi,Norma,Netto), rade pizzerije,restorani,kafici, a neke pekare rade al samo ujutro, npr. od 8 do 10. Znaci ako cete u kupovinu onda od ponedjeljka do subote, nedjeljom se necete usreciti
U Fr rade pojedini manji marketi do podne-jedan
deer_hunter

#55 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by deer_hunter »

Maraschino wrote:U NL rade svi. Bas danas gledam na '' nasem Bingu'' da nedjeljom otvaraju u 10h a dosad je bilo u 11h a konkurencija otvarala u 10h.. Prosto ne osjetim kada je nedelja.

Bingo-AH

Image

Bouwmarkt

Image
jel AH Albert Heijn?? Npr. tamo gdje sam ja 3 godine zivio,Katwijk an Zee, Albert Heijn je uvijek bio zatvoren nedjeljom, pa sam isao u susjedni Noordwijk koji uredno radi. Poslovna politika takva, stedi se...u Njemackoj, bar ovdje gdje sam sad i 50 km okolo ne radi nista osim restorana. Moze biti ds je to zbog krscanstva koje je u Njemackoj dosta izrazenije nego u Holandiji. Valjda droga, k.u.r.ve i religija ne idu zajedno, haj ga znaj :D
Maraschino

#56 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by Maraschino »

deer_hunter wrote: jel AH Albert Heijn?? Npr. tamo gdje sam ja 3 godine zivio,Katwijk an Zee, Albert Heijn je uvijek bio zatvoren nedjeljom, pa sam isao u susjedni Noordwijk koji uredno radi. Poslovna politika takva, stedi se...u Njemackoj, bar ovdje gdje sam sad i 50 km okolo ne radi nista osim restorana. Moze biti ds je to zbog krscanstva koje je u Njemackoj dosta izrazenije nego u Holandiji. Valjda droga, k.u.r.ve i religija ne idu zajedno, haj ga znaj :D
Razumijem te sta pises. Nekad bilo a danas, skroz druga prica. Sve za pare. :D

Ja sam gore napisao kako toga ranije nije bilo a danas sve normalno. U pocetku svi se cudili da neko radi na kuci(renoviranje) nedjeljom a danas cujem masine na sve strane.
Heller

#57 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by Heller »

MyTao wrote:Gdje ima smisla da drzava odlucuje kada privatni biznis moze biti zatvoren a kada ne?

Glupost.
Država ima svoje praznike, ko neće da ih poštuje može u drugu državu.
kmirsad

#58 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by kmirsad »

Ja glupe teme... :| ... Hapsit Senada... :twisted:
MyTao

#59 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by MyTao »

Heller wrote:
MyTao wrote:Gdje ima smisla da drzava odlucuje kada privatni biznis moze biti zatvoren a kada ne?

Glupost.
Znaci poenta drzavnih praznika je da se pozatvara sve na taj Dan?

Kakve veze imaju praznici sa tim dali neko zeli raditi ili ne?
Heller

#60 Re: Bingo postuje 9 jan. Ali ne i 1 mart.

Post by Heller »

MyTao wrote:
Heller wrote:

Glupost.
Znaci poenta drzavnih praznika je da se pozatvara sve na taj Dan?

Kakve veze imaju praznici sa tim dali neko zeli raditi ili ne?
Poenta je da je to praznik i neradni dan. Za radnike neradni dan. Gdje ima smisla da privatnik odlucuje kako ce neko provoditi svoj zakonom zagarantovani slobodan dan.
Post Reply