Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

Haris033

#201 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris033 »

Bingo, SCC, BBi, to su trzni centri u vlasnistvu SDA i isti sa načelnikom Senaidom Memićem već godinama opstruiraju izgradnju Delta tržnog centra na Stupu iz razloga što bi im isti prepolovio promet u svim gore nabrojanim centrima.
Kaze Senaid Memic da nema govora o izgradnji nikakvog trznog centra na lokaciji ex Standarda i isključiv je da se tamo samo fabrika može praviti.. :-)
Qler

#202 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Qler »

Moze on *urcu samo svirati jer ono se sve mijenja iz industrijske u stambeno poslovnu zonu... i Bitumenka ce ici na prodaju... sve ono ce btii naselje od Bingo centra do Stupske petlje.
VladaFBiH

#203 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Forumerrer wrote:Jedini normalni Bingo u Sarajevu je Alta. Nakon toga bih rekao da ex Tus nije toliko los, a ubjedljivo najgori je Stup.

Onolike prostore unistavaju sa nabacanim paletama i korpama po sredini, na 5 razlicitih mjesta stavljaju iste artikle da popune mjesta.

E cuj Bingo ima veci izbor nego Kolodvorska, hahaha. Vic godine.
pa ima veći izbor ali robe iz Kine najgore kvalitete :)
Haris033

#204 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris033 »

Qler wrote:Moze on *urcu samo svirati jer ono se sve mijenja iz industrijske u stambeno poslovnu zonu... i Bitumenka ce ici na prodaju... sve ono ce btii naselje od Bingo centra do Stupske petlje.
Može uticati na izdavanje građevinske dozvole i urbanističke saglasnosti.
Senaid Menic je isključivi krivac za urbicid na Stupu (Tibra) i Ilidži generalno! :izet:
Logovan

#206 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

Čini se ok. :thumbup:
So What!

#207 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by So What! »

Pogledajte kako će izgledati najveći i najmoderniji tržni centar kompanije Bingo u Sarajevu
Image

Najveći investitor u maloprodajne objekte u Bosni i Hercegovini, Bingo d.o.o Tuzla, gradi veliki kompleks u ulici Džemala Bijedića br. 160 u sarajevskoj općini Novi Grad, koji će se prostirati na 44.584 kvadratna metra.

Od ukupne površine, objekat zauzima 21.600 m2, a ostalih 17.400 m2 je predviđeno za vanjski parking sa 294 parking mjesta, zelenu površinu i saobraćajnicu ispred objekta.

Radi se o poslovnom objektu čija je namjena trgovina, kultura i zabava. Objekat se sastoji od podruma i prizemlja. U podrumu se nalazi podzemno parkiralište površine 13.700 m2 sa 370 parking mjesta, što sa podzemnom garažom čini ukupno 664 parking mjesta.

U prizemlju će biti hipermarket površine 10.700 m2, restoran sa galerijom i vanjskom terasom 1.200 m2, te ostali poslovni prostori, kulturni i zabavni sadržaj na površini od oko 6.000 m2.

Duž cijelog centra će biti šetalište površine 1.440 m2. Ovaj kompleks je planiran da bude mjesto okupljanja, shoppinga i zabave za veliki broj Sarajlija. Planirani završetak prve faze je kraj decembra 2019., a u maju 2020. kompleks će biti u potpunosti završen, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendic i vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić nedavno su sa saradnicim obišli gradilište i uvjerili se u dinamiku radova na objektu koji bi trebao biti završen do polovine naredne godine, a jedan njegov dio u funkciji već početkom 2020. godine.

Image

"Mislim da je dobro što se jedan ovako impozantan objekat gradi na lokaciji koja je 5-6 godina bila zapuštena zbog odustajaja Bauhausa od izgradnje svog trgovinskog centra. U toj zoni imali smo u značajnoj mjeri zastupljenu stanogradnju za kojom i dalje postoji najveće potražnja. Jednim ovakvim objektom koji zauzima veliki prostor, ali bez visoke gradnje daje se dodatni kvalitet prostora u ovom dijelu grada, naročito zbog velikog broja parking mjesta planiranih uz sami objekat, oko 300 vanjskih parking mjesta i blizu 400 u samoj garaži objekta. Pored toga planirano je da se u sklopu ovog objekta nalazi i multipleks kino koje će biti prvo u ovom dijelu grada, izgrađeno prema svim standardima, a koje će pored trgovine i ugostiteljstva biti dodatni sadržaj za veliki broj stanovnika koji žive u neposrednoj blizini", kazao je Efendić za Klix.ba.

Zanimljivo je da su na prostoru gdje traje gradnja ovog objekta u prethodnih desetak dana pronađene četiri aviobombe, zaostale iz Drugog svjetskog rata.

Image

"To je prostor koji je u toku Drugog svjetskog rata bio više puta meta avijacije koja je bombardovala Sarajevo. Do sada su prilikom iskopa temelja pronađene 4 aviobombe koje su na siguran način uklonjene, nadam se da ih više neće biti, a i ako bude da će njihovo uklanjanje proći na najsigurniji način kao i do sada", poručio je Efendić.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
P308

#208 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by P308 »

Izgleda bas lijepo. Ali ako sam dobro shvatio, dobit cemo supermarket i kino i to je to? Ocekivao sam vise.
I ovaj vanjski parking mi je pomalo bezveze.
megaman4

#209 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by megaman4 »

Haris033 wrote:
Qler wrote:Moze on *urcu samo svirati jer ono se sve mijenja iz industrijske u stambeno poslovnu zonu... i Bitumenka ce ici na prodaju... sve ono ce btii naselje od Bingo centra do Stupske petlje.
Može uticati na izdavanje građevinske dozvole i urbanističke saglasnosti.
Senaid Menic je isključivi krivac za urbicid na Stupu (Tibra) i Ilidži generalno! :izet:
Ako si uspio pogledati Prostorni plan SRBiH iz 1981 godine, sve ti je jasno sta i kako je bilo planirano
van Basten

#210 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by van Basten »

Kako je od binga i dobro je. Da je sad neka drama wow i nije. Hipermarket sa kinom, ako i to kino ne ispari do otvorenja. Uz standardno bingo odrzavanje za 2 godine ce biti u rangu Stupa ili Kolodvorske, samo vecih dimenzija
PlayItCoolowski

#211 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by PlayItCoolowski »

Image
Nije lose, ali, moglo je mozda bolje. Cim ce ovo da bude gotovo do maja, mogu misliti o kakvom kvalitetu se radi. Bitno je im da imaju prostor za market, da prodaju to sto imaju, a ostalo nije ni bitno (znajuci Bingo - bice siroko, ali zato neuredno, razbacano i neorganizovano). Spolja cak i djeluje dobro. Ali s obzirom koliki su prostor uzeli, mogli su se otvoriti malo i prema drugim brendovima (kao u Tuzli), a ne restoran, market i mozda kino. Jedan nivo i onda po kilometar po duzini. Po ovom sada sto grade, sa ovim nekim stubicima, kao neki montazni objekat. Drugo, ulica Dzemala Bijedica, pogotovo u tom dijelu, je katastrofalna. Jos sa ovom novom gradnjom nize, nema vise ni mjesta da se prosiri. Djeluje na prvi pogled mnogo dobro ali tuzlanski BCC je neuporedivo kvalitetniji. Ali opet, za Novi Grad ovo nije losa stvar. Dogovorili su rusenje onih starih zgrada preko puta GRAS-a jer ce graditi nove stambene zgrade. Vjerovatno ce i GRAS izmjestiti negdje. Ovaj dio grada postaje dosta zanimljiv a to ce sigurno povuci razvoj do Stupa. Ali opet, ako se ne bude vodilo racuna da se imaju kvalitetni, siroki putevi, ovaj za sada Bombaj gradnja ce se tesko ispraviti.
Ned071

#212 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Ned071 »

Isti k'o u Maglaju... Biće raspalo voće i smrad kineskih tena... Zali Boze prostora...
ibizza

#213 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by ibizza »

Nidje veze... ovakvu je skalameriju mislio na Strojeradu raditi, ali ga zaustavise...
Haris.ba

#214 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

ibizza wrote:Nidje veze... ovakvu je skalameriju mislio na Strojeradu raditi, ali ga zaustavise...
Nisu ga zaustavili.

A za ulicu Dzemala Bijedic i na renderu su stavili 4 trake ko sto je i planirano prosirenje. Ali, sada je izgleda prva transferzala na redu, tako da nema jos nista od toga.
Last edited by Haris.ba on 18/09/2019 08:37, edited 1 time in total.
ibizza

#215 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by ibizza »

Haris.ba wrote:
ibizza wrote:Nidje veze... ovakvu je skalameriju mislio na Strojeradu raditi, ali ga zaustavise...
Nisu ga zaustavili.
?
VladaFBiH

#216 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Šteta lokacije i prostora, dobijamo još jednu montažnu halu u gradu
Haris.ba

#217 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

Hajde ovako. Ko je zaustavio projekat kod Strojorada?
ibizza

#218 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by ibizza »

Haris.ba wrote:Hajde ovako. Ko je zaustavio projekat kod Strojorada?
Napisi nam kad se krece graditi ovakav "centar" na Strojeradu.
Cossack

#219 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Cossack »

Meni lično izgleda sasvim solidno.
cranberries

#220 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by cranberries »

Tu neće biti ovakav. Tu će biti drugačiji centar (na Strojeradu)
Last edited by cranberries on 18/09/2019 09:23, edited 1 time in total.
Haris.ba

#221 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

ibizza wrote:
Haris.ba wrote:Hajde ovako. Ko je zaustavio projekat kod Strojorada?
Napisi nam kad se krece graditi ovakav "centar" na Strojeradu.
Praviće se kvadraturom sličan. Nema Bingo neki obrazac izgleda centara. To je od lokacije do lokacije.

Kada zapnu, brzo oni to riješe - ko sa ovom Bauhaus lokacijom. Ne žuri im se jer im je bilo bitno da uzmu ovu lokaciju zbog konkurencije. A i bitno im je da naprave stambenu zgradu jer onda ih haman džabane dođe tržni centar.
Thorgerson

#222 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

Ma izgled je ok, lijepo izgleda. Meni se sviđa što se nije išlo u visinu i što će taj prostor sada ostati ovakav. Jer veliki je prostor u pitanju, tako da sam se i sam bojao da ne bi nabili jos kakav neboder. Ovo je odilčno.

Međutim, više sam očekivao prostora za neke prodavnice. Novi Grad je najmnogoljudnija opština...ogroman potencijal je tu. Da ne govorim onaj dio koliko će tek biti naseljen.

U prizemlju će biti hipermarket površine 10.700 m2,
restoran sa galerijom i vanjskom terasom 1.200 m2,
te ostali poslovni prostori, kulturni i zabavni sadržaj na površini od oko 6.000 m2.

Cinestar u Tuzli je na 2000m2. Eto nek naprave kino, ostaje 4000m2 za prodavnice. Mislim, bice tu nesto...ali slabo nekako za onoliki prostor :sad:

Mada opet meni ono djeluje fakat glomazno, narocito kada si na licu mjesta. Cudi me da nije digao jos jedan sprat. Nadam se da je barem ostavio mogucnost za to, da se nekada eventualno prosiri.
neki

#223 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by neki »

vidim forumski eksperti za arhitekturu i urbanizam su opet aktivni..
samo čekam da se pojavi i neki ekspert za statiku pa da izloži kako je ovo nestabilno i srušit će se na prvom vjetru..
sarajevsko_pivo

#224 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Pravi Bingo Mall će se graditi na Grbavici.
neki

#225 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by neki »

Thorgerson wrote:Ma izgled je ok, lijepo izgleda. Meni se sviđa što se nije išlo u visinu i što će taj prostor sada ostati ovakav. Jer veliki je prostor u pitanju, tako da sam se i sam bojao da ne bi nabili jos kakav neboder. Ovo je odilčno.
Vidiš, ja bih volio da su na nekim mjestima išli malo visočije sa objektom, da bar djelimično zaklone onaj Kandahar na brdu..
Post Reply