Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

tempuser

#126 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by tempuser »

Qler wrote:vala lidl je sve samo nije uredjen.. Bingo je sminka za njega... Kaufland isto tako.. Ne znam ja sam bas cesto u Hr i nisam primjetio nista bolje kod njih... Spar, Kaufland, Lidl... sve bezveze..
Lidl je standardizovan, svudje isti objekat, roba na istim kolacijama, samo je pitanje simetrije, imaju one pokretne rafove koje vozaju u zavonosti kakva je akcija u toku.
Kaufland u Makarskoj je rusvaj zivi, treba ti karta da se snadjes, a od paleta i paletajzera ne mozes proci, neku noc u fizideru imaju samo kiselu vodu od 0,5 i dvije vrte nekog gaziranog soka tipa Pipi i jos nesto, ne mozes hladnu Colu kupit.
Vala sam obisao sve lance u okolini, osim ovih u HR obisao Coop u IT, Billa, Penny Markt, Metro, Spar, Aldi u DE, Mercado u ESP i svi su supermarketi na isti kalup kao i Bingo, osim ako se ne radi o delikates samoposlugama ili malim samoposlugama u gradu, na ulazu palete sa sezonskm robom, drangulije, roba na snizenju, pa autodijelovi, kucne potrepstine, kozmetika, tehnika, slatkisi itd, dok dodjes do hljeba i mlijeka puna kolica.
Better Man

#127 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Better Man »

Kada smo se vraćali kući s mora svratimo u Makarsku u Kaufland da uzmem Lindt namaz. Čim sam ušao odmah sam uspio nači gdje stoji. Od tri vrste oni imaju samo jednu. To je čokoladni namaz sa 25% lješnjaka. Druge dvije vrstekoje nemaju su sa 40% lješnjaka i od tamne čokolade. Inače nisam dalje obilazio market, jer me nije ništa drugo interesovalo. U granapu preko puta Ekonomije sam vidio koju sedmicu prije nego smo otišli na more taj Lindt namaz koji sam uzeo u Kauflandu. Bila samo jedna teglica od 220 grama i cijena je 19,20 KM, dok ista ta u Kauflandu košta 8 KM. Uzeo četiri, a trebao sam uzeti još. Ja ne znam kako mogu stvaiti toliku cijenu? Više nego duplo skuplja.
Android Knego

#128 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Android Knego »

Haris033 wrote:Market treba da bude Market, a ne da me čim uzmem korpu, na ulazu dočeka masa jeftine i smrdljive garderobe, a da kupim nešto prehrambeno, treba mi km setnje. Da ne pričam dalje kako artikal koji ima jednu cijenu na pultu, kada se otkuca na kasi ima sasvim drugu, naravno, veću.. :-) Ne znam, možda novi bude najbolji u BiH, ali o tome kada i ako se izgradi.. Ovi, u kojima sam bio do sada, imaju isti koncept prodaje kao u FIS-u, Škafi, Penny-u.. Za mene su jednako pijaca u zatvorenom.
U FIS-u je km šetnje da "kupiš nešto prehrambeno" samo ako uđeš na pogrešan ulaz. Mislim na onaj glavni FIS, u Vitezu...
Cossack

#129 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Cossack »

Better Man wrote:Kada smo se vraćali kući s mora svratimo u Makarsku u Kaufland da uzmem Lindt namaz. Čim sam ušao odmah sam uspio nači gdje stoji. Od tri vrste oni imaju samo jednu. To je čokoladni namaz sa 25% lješnjaka. Druge dvije vrstekoje nemaju su sa 40% lješnjaka i od tamne čokolade. Inače nisam dalje obilazio market, jer me nije ništa drugo interesovalo. U granapu preko puta Ekonomije sam vidio koju sedmicu prije nego smo otišli na more taj Lindt namaz koji sam uzeo u Kauflandu. Bila samo jedna teglica od 220 grama i cijena je 19,20 KM, dok ista ta u Kauflandu košta 8 KM. Uzeo četiri, a trebao sam uzeti još. Ja ne znam kako mogu stvaiti toliku cijenu? Više nego duplo skuplja.
Mogu staviti jer se i sa takvom cijenom vjerovatno proda. Da ne ide, sigurno bi i cijena bila niža.
VladaFBiH

#130 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by VladaFBiH »

P308 wrote:
Haris033 wrote: Ako se ikada otvori, poklopit će i Bingo, Konzum i Merkator.. Valjda je to razlog zasto ga i nema u BiH.
A Bingo je daleko najodvratniji market u BiH. Jedini koji im je dobar (Sa) je onaj u Alti (naslijedili od Merkatora). Svi ostali, katastrofa!
Ovaj sto se pravi ce vjerovatno biti poput onog u Alti, samo puno veci. U Tuzli recimo izgleda odlicno, mozda cak i najbolji supermarket u BiH.
Inace, Bingo na Sipu je takodjer poprilicno lijep.
u TK jeste ali u BiH ni blizu :)
Cossack

#131 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Cossack »

Ima li kakav render da vidimo na šta će ličiti?
Thorgerson

#132 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

Bingo je od Stupa i onoliko prostora kojeg imaju uspio napraviti neviđeni krkanluk. Upsjeli su u tome da se ne mozes mimoici sa kolicima. Kako su to uspjeli, ne znam, ali im svaka cast.

:roll:

Zbog toga i zbog cinjenice da na vocu i povrcu nikada nemaju nista svjeze, te da im tamo peciva i sir rijetko kada ima ko sam davno prestao ici u taj Bingo.

Dzaba. Naguraj polica sto vise. Naguraj onda izmedju jos polica. Pa jos izmedju. Pa stavi koju paletu. OK, nije problem. Tako je isto i u Lidlu, ali su ti ljudi ostavili ako nista prostor da mozes proci sa kolicima. U Bingu na Stupu bukvalno ti ostave po 2cm sa strane da mozes proci na pojedinim mjestima. Dodaj na to jos jedno 10 hostesa koje te oblijecu svako 5m. Ne mogu na miru da kupujem, ona mi se šunja iza leđa.

Jednom sam poluprazna kolica ostavio nasred Binga i otisao u Konzum na Stup. Pa neces ti mene handrit, da si mi otac rodjeni, a ne brat bošnjo.

I to je meni glavni problem sa Bingom. Sto su im razlike među objektima - DRASTIČNE. U Hazdicima i na Stupu je krkanluk, a onda imas Altu ili Mostar gdje je se lijepo i uredno, prostrano. :roll: U Tuzli nisam bio.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#133 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Better Man wrote:Kada smo se vraćali kući s mora svratimo u Makarsku u Kaufland da uzmem Lindt namaz. Čim sam ušao odmah sam uspio nači gdje stoji. Od tri vrste oni imaju samo jednu. To je čokoladni namaz sa 25% lješnjaka. Druge dvije vrstekoje nemaju su sa 40% lješnjaka i od tamne čokolade. Inače nisam dalje obilazio market, jer me nije ništa drugo interesovalo. U granapu preko puta Ekonomije sam vidio koju sedmicu prije nego smo otišli na more taj Lindt namaz koji sam uzeo u Kauflandu. Bila samo jedna teglica od 220 grama i cijena je 19,20 KM, dok ista ta u Kauflandu košta 8 KM. Uzeo četiri, a trebao sam uzeti još. Ja ne znam kako mogu stvaiti toliku cijenu? Više nego duplo skuplja.
I kakve veze ovaj post ima sa Bingo city centrom, tj. sa temom?????
tempuser

#134 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by tempuser »

Thorgerson wrote:Bingo je od Stupa i onoliko prostora kojeg imaju uspio napraviti neviđeni krkanluk. Upsjeli su u tome da se ne mozes mimoici sa kolicima. Kako su to uspjeli, ne znam, ali im svaka cast.

:roll:

Zbog toga i zbog cinjenice da na vocu i povrcu nikada nemaju nista svjeze, te da im tamo peciva i sir rijetko kada ima ko sam davno prestao ici u taj Bingo.

Dzaba. Naguraj polica sto vise. Naguraj onda izmedju jos polica. Pa jos izmedju. Pa stavi koju paletu. OK, nije problem. Tako je isto i u Lidlu, ali su ti ljudi ostavili ako nista prostor da mozes proci sa kolicima. U Bingu na Stupu bukvalno ti ostave po 2cm sa strane da mozes proci na pojedinim mjestima. Dodaj na to jos jedno 10 hostesa koje te oblijecu svako 5m. Ne mogu na miru da kupujem, ona mi se šunja iza leđa.

Jednom sam poluprazna kolica ostavio nasred Binga i otisao u Konzum na Stup. Pa neces ti mene handrit, da si mi otac rodjeni, a ne brat bošnjo.

I to je meni glavni problem sa Bingom. Sto su im razlike među objektima - DRASTIČNE. U Hazdicima i na Stupu je krkanluk, a onda imas Altu ili Mostar gdje je se lijepo i uredno, prostrano. :roll: U Tuzli nisam bio.
Imas razlicite tipove “obicni” Bingo i Bingo Plus, Alta i Kolodvorska su valjda Plus.
I meni je Bingo Stup isto stovarise ili ko Heco pijaca, ali realno treba pogledati profil kupaca, a svaka prodavnica zasebno se prilagodjava kupcima.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#135 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Bingo stup je mnogim granapdzijama mjesto snabdjevana....i ne tteba ocekivati neki ugodjaj..
Thorgerson

#136 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

tempuser wrote: Imas razlicite tipove “obicni” Bingo i Bingo Plus, Alta i Kolodvorska su valjda Plus.
I meni je Bingo Stup isto stovarise ili ko Heco pijaca, ali realno treba pogledati profil kupaca, a svaka prodavnica zasebno se prilagodjava kupcima.
Da, ali onda i cijene trebaju biti prilagođene tome. Na 200 KM, možda ćeš negdje drugo potrošiti dodatno 2-3 KM. Sve je to tu negdje. To i nije neki iznos za ovu vrstu mazohizma, koju pružaju dole na Stupu.
tempuser

#137 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by tempuser »

Thorgerson wrote:
tempuser wrote: Imas razlicite tipove “obicni” Bingo i Bingo Plus, Alta i Kolodvorska su valjda Plus.
Da, ali onda i cijene trebaju biti prilagođene tome. Na 200 KM, možda ćeš negdje drugo potrošiti dodatno 2-3 KM. Sve je to tu negdje. To i nije neki iznos za ovu vrstu mazohizma, koju pružaju dole na Stupu.
Zasto bi se cijene prilagodjavale? Prilagodjava se asortiman i nacin na koji se roba plasira.
cyber1921

#138 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by cyber1921 »

Jesu mi smiješni ovi što pljuju po KFC-u i Burger Kingu, a garantujem da nikad probali nisu njihovu klopu.
Korisničkoime

#139 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Korisničkoime »

Kod Binga, tj njihovih marketa je problem sto ocigledno ne postoji neka zajdnica politika ili smjernice uredjivanja nego se svaki objekat uredjuje zasebno pa tako nigdje nije isto.
U Tz.u tom City Centru sam bio, dobar market nema mu se sta reci, pregledan, ima mjesta dovoljno, uredan, ne lici ni najmanje na neko skladiste, ima i sirok asortiman robe pa se tako tu neke stvari mogu pronaci kojih u drugim Bingo marketima nema, bio sam i u Gradaccu u Bingu slicno je pregledan, uredan, nije skuceno, fin asortiman imaju nema se sta reci, u Samcu iako je zgrada s vana nasminkana i moderna unutra je kao u skladistu, taj market je veci i od ovg u Tz.u City centru ali je sve nabacano kao da se radi o veleprodaji gdje se kupuje roba na palete. Eh sad da budem posten u Samcu sam bio odmah nakon otvaranja pa su to mozda do sada izmjenili.
U svakom slucaju meni je Bingo kao market drazi od Konzuma i ostalih ne sto je nas vec ima odredjenu preglednost ali haman da to nije u svakom tako sto je svakako minus.
Sto se tice City Centra u Sa mislim da se ne treba nista spektakularno ocekivati ako cemo povlaciti paralele sa Tz. U Tz.je ok nista vise i nista manje za Sa je onaj prostor u Tz nedovoljan ako se uzme u obzir konkurenacija SCC, BBI, Improtane itd.
Naslovnica

#140 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

cyber1921 wrote:Jesu mi smiješni ovi što pljuju po KFC-u i Burger Kingu, a garantujem da nikad probali nisu njihovu klopu.
:thumbup:
Thorgerson

#141 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

Korisničkoime wrote: Sto se tice City Centra u Sa mislim da se ne treba nista spektakularno ocekivati ako cemo povlaciti paralele sa Tz. U Tz.je ok nista vise i nista manje za Sa je onaj prostor u Tz nedovoljan ako se uzme u obzir konkurenacija SCC, BBI, Improtane itd.
S tim da njima konkurencija nece biti SCC, BBI ili Importane. To su centri koji su udaljeni 8-9 km od ovoga.

Dakle, ovaj centar koji Bingo pravi ima idealnu poziciju. Novi Grad je najmnogoljudnija opstina u državi i oni su nasli lokaciju usred te opstine.

E sad ako su debili, upropastit ce ovu priliku. Ja se nadam da nisu. Jer prakticno nece imati konkurenciju na ovom dijelu grada dok/ako se ne izgradi Delta mall na Stupu. Jer ono sto je njima konkurencija se ni ne moze danas nazvati shopping mall (visa na stupu, merkator dobrinja, grand centar ilidza itd).
Naslovnica

#142 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

Najbolji mi je onaj u novi u Mostaru što je gorio nekada.
Počeli su fušeriti desno i praviti vašar, ostatak je vrhunski.
thekupus

#143 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by thekupus »

Naslovnica wrote:Najbolji mi je onaj u novi u Mostaru što je gorio nekada.
Izvana izgleda ok. Iznutra seljakluk, obični magacin s nabacanim stvarima.
Naslovnica

#144 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

thekupus wrote:
Ma nije ba. Ne znam kada si bio zadnji put?!
Unutra jeste počeo seljakluk na desnoj strani, gdje nije prehrana.
Dio gdje je hrana i higijena je sasvim OK, bar u odnosu na većinu Bingeta đe sam bio.
problemnatravunu

#145 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Jučer, nakon dosta vremena odem u tzv.BINGO Plus :lol: ( dakle tip objekta koji po njima treba biti nesto ekskluzivniji) na Pofalićima, bivši INTEREX, e jesu mu jebali majku, ne može se proći između rafa, fuj seljadije glupe!
P308

#146 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by P308 »

problemnatravunu wrote:Jučer, nakon dosta vremena odem u tzv.BINGO Plus :lol: ( dakle tip objekta koji po njima treba biti nesto ekskluzivniji) na Pofalićima, bivši INTEREX, e jesu mu jebali majku, ne može se proći između rafa, fuj seljadije glupe!
Jedini koji zasluzuje "plus" u nazivu je onaj u Alti. Onaj na Sipu takodjer nije los. Ovo ostalo je srednja zalost a taj u Kolodvorskoj je ubjedljivo najgori od svih prvenstveno zbog toga sto se covjek ne moze normalno kretati.

Usput, neko na SSC forumu napisa za ovaj Bingo:
Dimenzije objekta 200m x 80m na cetiri sprata
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#147 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by mk ultra »

glavni transportni koridori 2.40m, sporedni 1.60m
Sve ispod toga je mimo zakona

Kakva 4 sprata :-) mada jeste bilo planova
Dimenzije prizemlja je pogodio, malo manje od toga
saibaba

#148 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by saibaba »

thekupus wrote:
A koji to trzni centar nije ?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#149 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Matijevic_Vlado »

Postoji li nacin da sa svog posjeda otjeraju migrante? Bingo Hadzici, navecer mrkli mrak na parkingu a 20ak migranata ceka da im das kolica da uzmu onu marku. I to ne cekaju da im se smilujes nego idu za tobom do auta, samo sto ti ih iz ruke ne otmu.
thekupus

#150 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by thekupus »

Matijevic_Vlado wrote:Postoji li nacin da sa svog posjeda otjeraju migrante? Bingo Hadzici, navecer mrkli mrak na parkingu a 20ak migranata ceka da im das kolica da uzmu onu marku. I to ne cekaju da im se smilujes nego idu za tobom do auta, samo sto ti ih iz ruke ne otmu.
Tamo migranti, na Stupu Dunge Lange
Post Reply