Bingo City Center Sarajevo
- nepass1
#1051 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ja se ibretim narodu sto je poletio na otvaranje i u guzvu. Nikako mi nije to jasno. A binga, neka ga. Valjda se ovaj "moj" na stupu rastereti.
Sad sve idem u merkator na dobrinju samo zbog manje guzve.
Sad sve idem u merkator na dobrinju samo zbog manje guzve.
-
Loki2k9
#1052 Re: Bingo City Center Sarajevo
cranberries wrote: ↑13/09/2020 12:24 A mozda da odete prvo pa onda pisite? Sve elita neka, sramota otici u Bingo nije za elitu ali Lidl jeste? U diskonter? Mozda Marks & Spencer da vam otvoei u Sarajevu? Onda bi se zalili zasto je nojevo jaje 450 KM, necu im nikada otici... od seljaka je gore građanstvo na steroidima.
- hopi
#1053 Re: Bingo City Center Sarajevo
A bogati šta pričate koja hampa, zaluđenosto oko binga.
Pa bio koji članak na klixu naravno da će biti moraju i to ispratiti. Naravno da je bilo ljudi na otvaranju, eto nekima je interesantno, i nek su došli bolje nego da nije nikog bilo, treba se i to ispoštovati.
Ali niti je bilo nekog iščekivanja, niti se po netu nešto pisalo, od raje vako u priči niko spomenuo nije, neki vjerovatno nisi niti upratili. Pa niti se na forumu nešto ama zaman pisalo.
Ja ne znam zbog čega to pišete, par postova sam vidio tako, gdje vidite neku masovnu zaluđenost, uzbuđenje itd.
Pa bio koji članak na klixu naravno da će biti moraju i to ispratiti. Naravno da je bilo ljudi na otvaranju, eto nekima je interesantno, i nek su došli bolje nego da nije nikog bilo, treba se i to ispoštovati.
Ali niti je bilo nekog iščekivanja, niti se po netu nešto pisalo, od raje vako u priči niko spomenuo nije, neki vjerovatno nisi niti upratili. Pa niti se na forumu nešto ama zaman pisalo.
Ja ne znam zbog čega to pišete, par postova sam vidio tako, gdje vidite neku masovnu zaluđenost, uzbuđenje itd.
-
Forumerrer
#1054 Re: Bingo City Center Sarajevo
Zali Boze onoliki prostor pretvoren u skladiste. Nije bolji ni drugi Bingo na Stupu. I ex Tus u Lukavici je zatrpan paletama na sredini.
- nosara
#1055 Re: Bingo City Center Sarajevo
Kicma. Neko suti i trpi, neko ne da na sebe i cijeni svoj rad.mali_balon wrote: ↑13/09/2020 15:12 Kad ona teta sto slaze rafe ili kasirka budu imale platu minimalno 800 maraka onda cu rec svaka cast nek otvara kupuje i siri se. Dotad necu u biMgo jebat ga.....haram mu sve bilo....i svakom ko ne vrednuje radnika i iskoristava ga
Kolike su plate tetama u medjugorju u biMgu
- Edin H.
#1056 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pa nije valjda do privatnika da vodi socijalnu politiku i odredi minimalnu nadnicu od koje radnik moze zivjeti solidno, nego do drzave.nosara wrote: ↑13/09/2020 16:29Kicma. Neko suti i trpi, neko ne da na sebe i cijeni svoj rad.mali_balon wrote: ↑13/09/2020 15:12 Kad ona teta sto slaze rafe ili kasirka budu imale platu minimalno 800 maraka onda cu rec svaka cast nek otvara kupuje i siri se. Dotad necu u biMgo jebat ga.....haram mu sve bilo....i svakom ko ne vrednuje radnika i iskoristava ga
Sto se privatnika tice najbolje bi bilo da na kasi rade volonteri.
-
bumerangss
#1057 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ja bio maloprije... ništa spektakularno... mislio sam da ce biti konkurencija velikom Merkatoru ali nije
Konkretno na gastro odjelu sam tražio salatu ljubičasti kupus s majonezom i to nemaju a u Merkatoru ima
Račun mi bio 40 KM i dobio sam poklon cekercic sa Bingovim proizvodima: smoki, bingo makaroni, bingo supa, lotos maramice, vrhnje za kuhanje, mineralna voda 0,33 L, mješavina začina... hvala im
Neka se otvorio ali nije to ono sto je vecina ocekivala
Konkretno na gastro odjelu sam tražio salatu ljubičasti kupus s majonezom i to nemaju a u Merkatoru ima
Račun mi bio 40 KM i dobio sam poklon cekercic sa Bingovim proizvodima: smoki, bingo makaroni, bingo supa, lotos maramice, vrhnje za kuhanje, mineralna voda 0,33 L, mješavina začina... hvala im
Neka se otvorio ali nije to ono sto je vecina ocekivala
- nosara
#1058 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ona drzava ocigledno stiti radnika. Ova, slabo.Edin H. wrote: ↑13/09/2020 16:53Pa nije valjda do privatnika da vodi socijalnu politiku i odredi minimalnu nadnicu od koje radnik moze zivjeti solidno, nego do drzave.nosara wrote: ↑13/09/2020 16:29Kicma. Neko suti i trpi, neko ne da na sebe i cijeni svoj rad.mali_balon wrote: ↑13/09/2020 15:12 Kad ona teta sto slaze rafe ili kasirka budu imale platu minimalno 800 maraka onda cu rec svaka cast nek otvara kupuje i siri se. Dotad necu u biMgo jebat ga.....haram mu sve bilo....i svakom ko ne vrednuje radnika i iskoristava ga
Sto se privatnika tice najbolje bi bilo da na kasi rade volonteri.
-
mali_balon
#1059 Re: Bingo City Center Sarajevo
Jos jedan u nizu gladnih balijandera jebat ga.....
-
emirolini
#1060 Re: Bingo City Center Sarajevo
Koji argument hahabumerangss wrote: ↑13/09/2020 17:04 Ja bio maloprije... ništa spektakularno... mislio sam da ce biti konkurencija velikom Merkatoru ali nije
Konkretno na gastro odjelu sam tražio salatu ljubičasti kupus s majonezom i to nemaju a u Merkatoru ima![]()
Neka se otvorio ali nije to ono sto je vecina ocekivala![]()
- Edin H.
#1061 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ja sam sokiran.
Pisi im i zali se sto nemaju ljubicaste salate.
Dodaj da ti je ta cinjenica pruzrokovala velike neugodnosti jer si morao da putujes do Merkatora.
Pa nam napisi ovdje jesu li odgovorili.
Pisi im i zali se sto nemaju ljubicaste salate.
Dodaj da ti je ta cinjenica pruzrokovala velike neugodnosti jer si morao da putujes do Merkatora.
Pa nam napisi ovdje jesu li odgovorili.
- Rothmans
#1062 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pa i nije neka guzvara. Jos sve kase radile ... a i mene je zena natjerala da uzmem sepet banana 
-
high_volume
#1063 Re: Bingo City Center Sarajevo
Oko moje, nisam na tebe mislio. Tvoj post mi je samo bio podsjećanje na vikend-kupce iz unutrašnjosti BiH. Niti sam i o njima išta loše mislio ni napisao. Moj post je bio samo konstatacija.Rothmans wrote: ↑13/09/2020 12:21Oko moje ,ja sam sofer ,nema u koji market nisam svratio,sto kod nas sto vani pa mi nije to sad nesto vaauu. Et,danas sam odlucio provest dan u sarajevu, pa usput pohodit i novi bingo. Ta falihigh_volume wrote: ↑13/09/2020 11:24Već nekoliko zadnjih godina, vikendom, u Sarajevo dolazi stanovništvo iz manjih gradova. To im je kao nekakav porodični izlet u SCC, BBI ili Mercator, pa sad pretpostavljam da će Mercator zamijeniti "jeftinjim" Bingom. Divan cjelodnevni izlet s ekonomskim učinkom.
Obzirom na zaista veliki broj Bingo trgovina po Sarajevu, ovaj novi, ovakav Bingo, nije planiran za svakodnevne kupce iz Sarajeva, već za one koji planski kupuju veće količine namirnica.
- Maharadza
#1064 Re: Bingo City Center Sarajevo
Entropio wrote: ↑13/09/2020 11:52Ovdje samo elita obitava, jaro. Cuj ja da kupujem banane po 0,95. Halo, radije cu dati 1,70 u Merkatoru, ali cu imati komoditet i uzivanje u kupovini.spree wrote: ↑13/09/2020 11:43 Jbt sve neka elita ovdje. Rekao bi covjek koliko im se gadi da nikada nisu usli u bingo. Pa kao primitivci došli da se guraju kako bi uštedili, dok toga vani nema, tamo sve odiše kulturom. Samo je bitno kritikovati, a time kao sebe izdici. Ne, ja ne pripadam anamo onim "bošnjama". Fuj bljak bingo idem ja do "fancy" lidla da kupim hljeb i mlijeko, kojeg sreca nema ovdje jer bi ga "bošnje" pokvarile.

Samo reduziert bajo moj.
- Edin H.
#1065 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ako zelite uzivati u prekrasnim prizorima novog objekta preporucio bih da iznajmite helikopterhigh_volume wrote: ↑13/09/2020 21:19Oko moje, nisam na tebe mislio. Tvoj post mi je samo bio podsjećanje na vikend-kupce iz unutrašnjosti BiH. Niti sam i o njima išta loše mislio ni napisao. Moj post je bio samo konstatacija.Rothmans wrote: ↑13/09/2020 12:21Oko moje ,ja sam sofer ,nema u koji market nisam svratio,sto kod nas sto vani pa mi nije to sad nesto vaauu. Et,danas sam odlucio provest dan u sarajevu, pa usput pohodit i novi bingo. Ta falihigh_volume wrote: ↑13/09/2020 11:24
Već nekoliko zadnjih godina, vikendom, u Sarajevo dolazi stanovništvo iz manjih gradova. To im je kao nekakav porodični izlet u SCC, BBI ili Mercator, pa sad pretpostavljam da će Mercator zamijeniti "jeftinjim" Bingom. Divan cjelodnevni izlet s ekonomskim učinkom.
Obzirom na zaista veliki broj Bingo trgovina po Sarajevu, ovaj novi, ovakav Bingo, nije planiran za svakodnevne kupce iz Sarajeva, već za one koji planski kupuju veće količine namirnica.
https://www.klix.ba/biznis/novi-bingo-u ... /200912055
-
high_volume
#1066 Re: Bingo City Center Sarajevo
Odgovor na boldirano: Naravmo da hoće, jer im je ta trgovina najbliža. Ali, u lokalnom naselju nema mnogo kupaca, i ako je uprava planirala da zadovolji to lokalno stanovništvo, mogla je sa višestruko manjim objektom.kio01 wrote: ↑13/09/2020 12:13Pa ne znam bas, u okolini Binga imas mnogo novogradnje a i starijih naselja kojima je najblizi supermarket na otoci. Ja bih rekao da ce vecina raje iz ovog dijela tu obavljati kupovinu. Siguran sam da tu i ima tih "lokalnih turista", ali nece biti samo oni, a vjerovatno ce i iz drugih dijelova grada dolaziti, radi velicine marketa.high_volume wrote: ↑13/09/2020 11:24Već nekoliko zadnjih godina, vikendom, u Sarajevo dolazi stanovništvo iz manjih gradova. To im je kao nekakav porodični izlet u SCC, BBI ili Mercator, pa sad pretpostavljam da će Mercator zamijeniti "jeftinjim" Bingom. Divan cjelodnevni izlet s ekonomskim učinkom.
Ne, veličina ovog objekta ukazuje na plan uprave Binga da servisira kupce "na veliko", one koji kupuju "fasunge", koji to u Sarajevu kupuju u Mercatoru, npr. Ko će odlaziti u ovaj slabo frekventan i skoro nenaseljen dio grada da kupi nekoliko namirnica. Bilo bi to besmisleno. S tim ciljem je i izgrađeno kino, i drugi sadržaji.
Mislim da je neki nepisani, trgovački običaj, da se kod ovakvih, novih, velikih trgovačkih objekata, kupcima ponudi nešto novo, neki novi proizvod, ekskluzivni, kojeg nema u drugim trgovinama istog lanca. Nisam išao, i ne znam da li je Bingo ovdje ponudio nešto ekskluzivno.
Odakle su mu banane, možda su one...
- Haris.ba
#1067 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pravi se deveta trasferzala nedaleko od Binga koja ce vezati ogroman saobracaj okolnih brda iza pruge.
Bingo je pogodio bingo sa ovom lokacijom.
Jos kada se uracuna buduce naselje koje ce niknuti na staroj carini u Halilovicima....
Bingo je pogodio bingo sa ovom lokacijom.
Jos kada se uracuna buduce naselje koje ce niknuti na staroj carini u Halilovicima....
Last edited by Haris.ba on 13/09/2020 21:52, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1068 Re: Bingo City Center Sarajevo
neka Binga. najjeftiniji je. rado odem tamo i uštedim 
još samo da radnika plati solidno i sve pet.
ko po samoposlugama liječi komplekse, taj ima mali kurac.
još samo da radnika plati solidno i sve pet.
ko po samoposlugama liječi komplekse, taj ima mali kurac.
- video
#1069 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nemam pojma. Ja sam bingetomhigh_volume wrote: ↑13/09/2020 10:48Da li Bingo odustaje od veleskladišta na Stupu, Energoinvest?video wrote: ↑13/09/2020 10:27Pa kupili su dosta dionica ali nisu jos vecinski vlasnik. Fortenova grupa drzi 51% vlasnistva i cisto sumnjam da ce im prepustiti vecinski dio. TPDC je jedino vecinsko vlasnistvo bivseg koncerna Agrokor u KS. Ako prepuste i njega to bi znacilo def. njihovo povlacenje iz BiH
Mada, sve je moguce, para (i interesi) vrte tamo gdje burgija ne moze.
-
kio01
#1070 Re: Bingo City Center Sarajevo
Odmah pored binga 5(ja mislim) novih zgrada. Malo niz ulicu imas dijamant, verano, nova otoka, onaj dole kod bazena, pa onda i kuce preko pruge. Svima tu ce biti ovaj jedan od najblizih supermarketa. A pretpostavljam da ce se u okolini jos graditi. Prica ce s ovim biti slicna ko lozionicka. Ako ides da ispunis kolica dvaput mjesecno, to je mjesto. Sumnjam da nemaju dovoljno posla unutar Sarajeva, ali kao sto sam rekao, ne negiram da ih ima koji makzus dolaze na ovakve lokacije van Sarajeva.high_volume wrote: ↑13/09/2020 21:28Odgovor na boldirano: Naravmo da hoće, jer im je ta trgovina najbliža. Ali, u lokalnom naselju nema mnogo kupaca, i ako je uprava planirala da zadovolji to lokalno stanovništvo, mogla je sa višestruko manjim objektom.kio01 wrote: ↑13/09/2020 12:13
Pa ne znam bas, u okolini Binga imas mnogo novogradnje a i starijih naselja kojima je najblizi supermarket na otoci. Ja bih rekao da ce vecina raje iz ovog dijela tu obavljati kupovinu. Siguran sam da tu i ima tih "lokalnih turista", ali nece biti samo oni, a vjerovatno ce i iz drugih dijelova grada dolaziti, radi velicine marketa.
Ne, veličina ovog objekta ukazuje na plan uprave Binga da servisira kupce "na veliko", one koji kupuju "fasunge", koji to u Sarajevu kupuju u Mercatoru, npr. Ko će odlaziti u ovaj slabo frekventan i skoro nenaseljen dio grada da kupi nekoliko namirnica. Bilo bi to besmisleno. S tim ciljem je i izgrađeno kino, i drugi sadržaji.
Mislim da je neki nepisani, trgovački običaj, da se kod ovakvih, novih, velikih trgovačkih objekata, kupcima ponudi nešto novo, neki novi proizvod, ekskluzivni, kojeg nema u drugim trgovinama istog lanca. Nisam išao, i ne znam da li je Bingo ovdje ponudio nešto ekskluzivno.
Odakle su mu banane, možda su one...![]()
Sto se tice neceg ekslusivnog, ne bih rekao da je to cilj velikih prodavnica. Cilj je imati sve na jednom mjestu, te velik izbor. Nema takvih dovoljno koji zahtjevaju ekskluzinve namaze, egzoticna jaja itd. Rekao bih da je dovoljno jedna mala prodavnica u cijelom gradu da zadovolji potrebe tih koji traze nesto posebno, jer takvima ne bi trebalo biti ni mrsko ni finsansijski i vremenski neizvodljivo da udju u svog skupocjenog dzipa i odu do takve prodavnice, makar bila na drugom kraju grada.
- Better Man
#1071 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ja sam naveo primer samo par tih namaza, a drugi mogli navesti primjere za mnoge druge artikle. Ako neke stvari mogu da se nabave u Hrvatskoj, zašto ne bi mogle i kod nas? I ponuda im jeste seoska. Daj te ponudite nešto novo,a ne sve ono što već imamo.konektovan wrote: ↑13/09/2020 09:37Hebote, frajer na osnovu dva ili tri namaza, koje mu je sestra u Londonu kupila, pise o kvaliteti ponude.....nosara wrote: ↑13/09/2020 07:59Zamisljam te u priglavkama kako kutlacom mlatis Giandua Nero Peringotti namaz dok beljis u dedine opanke okacene na zidu.Better Man wrote: ↑13/09/2020 01:52 Ja ne znam zaluđenost ljudi ovim novim Bingom. Još jedan u nizu seoskih granapa sa već viđenom ponudom, koja je očajna i jadna. Dok ne budemo imali u ponudi sve tri vrste Lindt namaza, pa Giandua Nero Peringotti namaz i mnoge druge stvari, ovi novi supermarketi će biti obični seoski granap. Pa ja u svom komšiluku imam mali mini market, koji ima neke stvari koje ovaj Bingo, pa ni Konzum i Merkator nikad neće imati.![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- drag_gost
#1073 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pogresno, evo u Miljackoj prva 2 dana raja hoda sa Bingo cekerima kao da se dzaba dijele.high_volume wrote: ↑13/09/2020 21:28Odgovor na boldirano: Naravmo da hoće, jer im je ta trgovina najbliža. Ali, u lokalnom naselju nema mnogo kupaca, i ako je uprava planirala da zadovolji to lokalno stanovništvo, mogla je sa višestruko manjim objektom.kio01 wrote: ↑13/09/2020 12:13Pa ne znam bas, u okolini Binga imas mnogo novogradnje a i starijih naselja kojima je najblizi supermarket na otoci. Ja bih rekao da ce vecina raje iz ovog dijela tu obavljati kupovinu. Siguran sam da tu i ima tih "lokalnih turista", ali nece biti samo oni, a vjerovatno ce i iz drugih dijelova grada dolaziti, radi velicine marketa.high_volume wrote: ↑13/09/2020 11:24
Već nekoliko zadnjih godina, vikendom, u Sarajevo dolazi stanovništvo iz manjih gradova. To im je kao nekakav porodični izlet u SCC, BBI ili Mercator, pa sad pretpostavljam da će Mercator zamijeniti "jeftinjim" Bingom. Divan cjelodnevni izlet s ekonomskim učinkom.
Obzirom na zaista veliki broj Bingo trgovina po Sarajevu, ovaj novi, ovakav Bingo, nije planiran za svakodnevne kupce iz Sarajeva, već za one koji planski kupuju veće količine namirnica.![]()
Kupovace ko hoce, ko nece - nece. Gadi mi se ova nasa zajedljivost i plakanje za Lidlom. Eto u Lidlu bi gospoda kupovala, u Bossu se oblacila, mirisala se Chanelom, a prosjecna plata 700 km manje - vise. Gdje vi jedete, kakve djevojke izvodite na veceru i jeste li toliko kriticni prema sebi, kao prema svemu oko sebe? Nije za tebe ovo, da me pogresno ne shvatis.
- JanuaryJones
#1074 Re: Bingo City Center Sarajevo
U Miljackoj, stvarno?
- zubi
#1075 Re: Bingo City Center Sarajevo
drag_gost wrote: ↑13/09/2020 23:49 Kupovace ko hoce, ko nece - nece. Gadi mi se ova nasa zajedljivost i plakanje za Lidlom. Eto u Lidlu bi gospoda kupovala, u Bossu se oblacila, mirisala se Chanelom, a prosjecna plata 700 km manje - vise. Gdje vi jedete, kakve djevojke izvodite na veceru i jeste li toliko kriticni prema sebi, kao prema svemu oko sebe?