BILO KUDA KONZUM SVUDA
Moderator: anex
-
Mario979
#1 BILO KUDA KONZUM SVUDA
Naziv teme sve govori. Uđem danas u Merkator a ono KONZUM .
Zar nemamo dovoljno Konzumovih marketa?
- dinooh
#2 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Pa logicno da ce pisati Konzum kada su ih oni kupili tj., Agrokor. Nece placati poreze za dvije firme kad mogu samo za jednuMario979 wrote:Naziv teme sve govori. Uđem danas u Merkator a ono KONZUM .
- Appelsiiniankka
#3 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
Imas jednostavno rjesenje, kupuj svuda sem u Konzumu i u DP u jer je i DP konzumov sada
i otice ti sa ovih prostora
Licno sam se se uvjerio da su cijene u amku i bingu mnogo povoljnije ali djabe lijenom narodu kada kupuje dje mu je najblize a posto imas konzum na svakom cosu normalno da ce najvise profita imati
Imas jednostavno rjesenje, kupuj svuda sem u Konzumu i u DP u jer je i DP konzumov sada
Licno sam se se uvjerio da su cijene u amku i bingu mnogo povoljnije ali djabe lijenom narodu kada kupuje dje mu je najblize a posto imas konzum na svakom cosu normalno da ce najvise profita imati
-
kakavdanakneiskustvu
#4 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Još samo da Konzum preuzme i bingo
- Stoner
#5 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Čuj lijeni narod. Lokacija je jedan od najvažnijih faktora u marketingu, pogotovo u njihovoj industriji. Njihov posao je da ubijede potrošača da kupuje kod njih a ne da se narodu prebacuje neka krivica.Appelsiiniankka wrote:Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
Ako hoću da kupim cigare normalno da neću ko kreten pješačit 500m ako mi je pred nosom Konzum.
Pogotovo kad su velike vrućine, i sad kad zapada snijeg, onda Bingu plaćaš malo veću cijenu od one na bar kodu.
- P308
#6 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Ne znam kako je u drugim gradovima ali u Sarajevu je Bingu potrebna bolja lokacija i bolje uredjenje objekta jer su ovi postojeci katastrofa, osim mozda onog na Ciglanama koji je ipak manji.Appelsiiniankka wrote:Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
-
kakavdanakneiskustvu
#7 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
P308 wrote:Ne znam kako je u drugim gradovima ali u Sarajevu je Bingu potrebna bolja lokacija i bolje uredjenje objekta jer su ovi postojeci katastrofa, osim mozda onog na Ciglanama koji je ipak manji.Appelsiiniankka wrote:Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
U Zenici je bingo izvan centra grada,i u Zenici je takodje uredjenje objekta lose,tijesno
- M e m o
#8 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
U narednom periodu 89 maloprodajnih objekata Mercatora u BiH dobit će Konzumov vizuelni identitet nakon što je 1. septembra Agrokor postao vlasnik Mercatora, potvrđeno je portalu Klix.ba iz ove kompanije.
Promjene vizuelnog identiteta već su počele, a prvi koji je promijenio izgled je najveći i najstariji Mercator u BiH, onaj u Ložioničkoj ulici u Sarajevu, koji je u novom ruhu svečano otvoren jutros.
Po završetku javne ponude za kupovinu preostalih dionica Mercatora, Agrokor je od 1. septembra postao vlasnik 80,75 posto dionica Mercatora.
Ovom povijesnom transakcijom uspješno je završena druga faza spajanja dviju kompanija kojom je Agrokor, kao novi većinski vlasnik Mercatora, potvrdio svoju tržišnu poziciju kako u maloprodaji u BiH, tako i u regiji.
"Kupci pomenutih prodavnica svakodnevno će imati priliku odabrati proizvode za sebe iz Konzumove bogate ponude i to po najpovoljnijim cijenama, te uz nabolje akcije", rekli su nam u Konzumu.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/malo ... /140919151

Promjene vizuelnog identiteta već su počele, a prvi koji je promijenio izgled je najveći i najstariji Mercator u BiH, onaj u Ložioničkoj ulici u Sarajevu, koji je u novom ruhu svečano otvoren jutros.
Po završetku javne ponude za kupovinu preostalih dionica Mercatora, Agrokor je od 1. septembra postao vlasnik 80,75 posto dionica Mercatora.
Ovom povijesnom transakcijom uspješno je završena druga faza spajanja dviju kompanija kojom je Agrokor, kao novi većinski vlasnik Mercatora, potvrdio svoju tržišnu poziciju kako u maloprodaji u BiH, tako i u regiji.
"Kupci pomenutih prodavnica svakodnevno će imati priliku odabrati proizvode za sebe iz Konzumove bogate ponude i to po najpovoljnijim cijenama, te uz nabolje akcije", rekli su nam u Konzumu.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/malo ... /140919151

-
broj dva
#9 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Konzum, merkator, starbucks, mc donald, burger king, ikea, zara, H&M, pizza hut...buducnost pripada franchise-ima i velikim firmama.
Ostati ce podjekoji izraz lokalne autenticnosti (buregdzinice, cevapdzinice i kahvane u nasem slucaju, i podjekoji granap) ali tanko.
Brave new world
Ostati ce podjekoji izraz lokalne autenticnosti (buregdzinice, cevapdzinice i kahvane u nasem slucaju, i podjekoji granap) ali tanko.
Brave new world
- M e m o
#10 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
ne može to doprijet do bosančeve tikveAppelsiiniankka wrote:Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
njemu je draže tuđe govno nego domaći kolač
samosvjest NULA bodova
- Kemal Malovčić
#11 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Da mi je samo 10% njihovih para.
-
klixo
#12 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Bio sam nedavno u Bingu(tamo kod preventa jer msm da imaju 2 binga u Ze) i ne znam sta je ondje tebi loše ?kakavdanakneiskustvu wrote:P308 wrote:Ne znam kako je u drugim gradovima ali u Sarajevu je Bingu potrebna bolja lokacija i bolje uredjenje objekta jer su ovi postojeci katastrofa, osim mozda onog na Ciglanama koji je ipak manji.Appelsiiniankka wrote:Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
U Zenici je bingo izvan centra grada,i u Zenici je takodje uredjenje objekta lose,tijesno
Lidl,Aldi,Hofer nisu nista bolje uredjeni od onog.
U Konzumu argeta 1,60-1,80 u Škafi 1,20.
U Konzumu gastromerak sudzuka 3,80 ,a u Bingu bajrina ista gramaza 1,85.
Vala isplati mi se taxijem dovuci podmjeru iz domacih centara nego kupovati u konzumu ispred kucnih vrata.
Last edited by klixo on 20/09/2014 13:34, edited 1 time in total.
- Stoner
#13 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Šta bi Hrvatska da joj nije Todorića?sherbett wrote:Pa tako velika firma kao što je Agrokor može jedino i opstati tako da kupuje, ulaže, diže kredite i kupuje novo. on da stane s kupovinom i kreditima, krahnuo bi odmah! meni se više gadi! di god se okreneš je Todorić..FUJ!
-
kakavdanakneiskustvu
#14 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Bio sam nedavno u Bingu(tamo kod preventa jer msm da imaju 2 binga u Ze) i ne znam sta je ondje tebi loše ?kakavdanakneiskustvu wrote:P308 wrote:Ne znam kako je u drugim gradovima ali u Sarajevu je Bingu potrebna bolja lokacija i bolje uredjenje objekta jer su ovi postojeci katastrofa, osim mozda onog na Ciglanama koji je ipak manji.Appelsiiniankka wrote:Pa sta ces kada ljudi imaju para, imaju para jer kupujete u njima
Lidl,Aldi,Hofer nisu nista bolje uredjeni od onog.
U Konzumu argeta 1,60-1,80 u Škafi 1,20.
U Konzumu gastromerak sudzuka 3,80 ,a u Bingu bajrina ista gramaza 1,85.
Vala isplati mi se taxijem dovuci podmjeru iz domacih centara nego kupovati u konzumu ispred kucnih vrata.[/quote]
Nisam rekao da je skup nego da je tijesno
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
StupskaBitanga
#16 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Bingo, Amko, Best, Klas, lokalni granap, bilo šta drugo da imate u blizini odabredite prije Konzuma. Važno je da umjesto Inovina izaberete Tobaco press ili Duhanpromet trafiku jer je i Inovine u indirektnoj Todorić mreži
- Stoner
#17 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Naravno da je u redu, ako je on to svojim radom stekao. Mogao je biti samo jedan od hiljadu koji su uložili kapital i novac pa bankrotirali i sad kad nije ti bi htjela malo "pravedne raspodjele". Hau jes nou.sherbett wrote: šta bi? zezaš me?
je li to u redu da jedan ima gotovo sve? zar ne bi bilo bolje da je ravnomjernije raspoređeno? znaš li ti koliko je privatnika propalo, radi njega, i na kraju ih "pokorio" da su za njega morali ići raditi za 2800-3000 kn? izrabljivački!
Ti privatnici su propali jer su mu konkurencija, ili će propasti oni ili on.
Čovjek je započeo kao cvijećar.
-
StupskaBitanga
#18 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Na nama svima je da damo svoj glas protiv ovog cirkusa sa Konzumom kojeg je i državno konkurencijsko vijeće u prvobitnoj odluci nazvalo NEDOPUŠTENIM da bi zbog rupe u zakonu i nedolaska hrvatskih članova ovo bilo odobreno
- Stoner
#19 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Bil' dao glas da se umjesto Konzuma radi o Bingu?StupskaBitanga wrote:Na nama svima je da damo svoj glas protiv ovog cirkusa sa Konzumom kojeg je i državno konkurencijsko vijeće u prvobitnoj odluci nazvalo NEDOPUŠTENIM da bi zbog rupe u zakonu i nedolaska hrvatskih članova ovo bilo odobreno
-
VjecitiStudent
#20 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Evo i ovdje:
Evo vam zakona, papire u ruke i pišite žalbe gdje treba, protestujte, radite bilo šta osim ove nepodnošljive i neprestane virtualne kuknjave.
Evo vam zakona, papire u ruke i pišite žalbe gdje treba, protestujte, radite bilo šta osim ove nepodnošljive i neprestane virtualne kuknjave.
Ĉlan 27.
(Pokretanje postupka)
(1)
Konkurencijsko vijeće pokreće postupak, u smislu ovog zakona, po službenoj dužnosti ili na osnovu zahtjeva
stranke.
(2)
Konkurencijsko vijeće pokrenut će postupak po službenoj dužnosti ako postoji osnovana sumnja da se značajno
sprečava, ograničava i narušava tržišna konkurencija.
(3)
Zahtjev za pokretanje postupka pred Konkurencijskim vijećem, u skladu s odredbama ovog zakona, može
podnijeti:
a) svako pravno ili fizičko lice koje za to ima pravni ili ekonomski interes;
b) privredne komore, udruženja poslodavaca i preduzetnika;
c) udruženja potrošača;
d) organi izvršne vlasti u Bosni i Hercegovin
-
Rizvan
#21 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
A u čijem je vlasništvu Duhanpromet?StupskaBitanga wrote:Bingo, Amko, Best, Klas, lokalni granap, bilo šta drugo da imate u blizini odabredite prije Konzuma. Važno je da umjesto Inovina izaberete Tobaco press ili Duhanpromet trafiku jer je i Inovine u indirektnoj Todorić mreži
-
StupskaBitanga
#22 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
Riva Tuzla
@vjeciti
Konkurentsko vijeće je reklo svoje a to je da prvobitna odluka je bila Nedozvoljena koncentracija da bi se desilo sto se desilo
Apsolutno bilo kome da se utvrdi kršenje konkurencijeStoner wrote:Bil' dao glas da se umjesto Konzuma radi o Bingu?StupskaBitanga wrote:Na nama svima je da damo svoj glas protiv ovog cirkusa sa Konzumom kojeg je i državno konkurencijsko vijeće u prvobitnoj odluci nazvalo NEDOPUŠTENIM da bi zbog rupe u zakonu i nedolaska hrvatskih članova ovo bilo odobreno
@vjeciti
Konkurentsko vijeće je reklo svoje a to je da prvobitna odluka je bila Nedozvoljena koncentracija da bi se desilo sto se desilo
- Stoner
#23 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
A kako vijeće to misli intervenisati i regulisati?
- karanana
#24 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
a sta bi se desilo da je konkurencijsko vijece reklo ne prodaji?
da li mercator uopste vise i postoji i ako postoji da li bi ostavili prodavnice u BiH ili bi ih zatvorili?
da li mercator uopste vise i postoji i ako postoji da li bi ostavili prodavnice u BiH ili bi ih zatvorili?
- JThomas
#25 Re: BILO KUDA KONZUM SVUDA
kod nas je u registru sve ostalo isto, preuzimanje je izvršeno preko matične firme mercator poslovni sistem d.d. ljubljana koja je većinski vlasnik i firme ovdje.