BILDERBERG MEETING 2013
-
newera86
- black
#2 Re: BILDERBERG MEETING 2013
ovakonewera86 wrote: Kako bi mi (javnost) trebali gledati na ove stvari, kako reagovati?
-
newera86
-
newera86
-
Sponzor26
#5 Re: BILDERBERG MEETING 2013
neupitno je njihovo kreiranje danasnjeg stanja u svijetu....
iznenadjuje me samo sto izlaze tako javno sa svojim sastankom jer do sada to nije bila praksa...dakle sastancilo se u tajnosti i nastala je ova ekonomska globalna kriza....sada izlaze u javnost...mozda nam sad pocnu ruze da cvjetaju ili se stvari pocnu razvijati na bolje....
u svakom slucaju mislim da populacija treba da bude svjesna da se nista ne desava slucajno i da danasnja situaciju i u BiH i na svijetu je tacno onakva kako je zeli grupa mocnih ljudi poput ove grupacije Bilderberg...sve je dogovoreno tacno onako kako treba biti na tim sastancima i ti dogovori se prenose na globalno trziste i stanje...ne bih da ovo dovodim pod teoriju zavjere jer stvarno mislim ovako i racionalno razmisljam i cudim se kako smo mi obicni smrtnici toliko zatupljeni da jednostavno ne shvatamo kako nas drugi manipulisu...
..........
iznenadjuje me samo sto izlaze tako javno sa svojim sastankom jer do sada to nije bila praksa...dakle sastancilo se u tajnosti i nastala je ova ekonomska globalna kriza....sada izlaze u javnost...mozda nam sad pocnu ruze da cvjetaju ili se stvari pocnu razvijati na bolje....
u svakom slucaju mislim da populacija treba da bude svjesna da se nista ne desava slucajno i da danasnja situaciju i u BiH i na svijetu je tacno onakva kako je zeli grupa mocnih ljudi poput ove grupacije Bilderberg...sve je dogovoreno tacno onako kako treba biti na tim sastancima i ti dogovori se prenose na globalno trziste i stanje...ne bih da ovo dovodim pod teoriju zavjere jer stvarno mislim ovako i racionalno razmisljam i cudim se kako smo mi obicni smrtnici toliko zatupljeni da jednostavno ne shvatamo kako nas drugi manipulisu...
..........
- escobar__
#6 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Organizuješ jedan sastanak javno, da malo javnosti baciš prašinu u oči, a onda se sastaneš u tajnosti i dogovoriš neke stvari. Prosto k'o pasulj. 
-
prometheus
#7 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Dobro sroceno, u sustini mislim da je to to.Sponzor26 wrote:neupitno je njihovo kreiranje danasnjeg stanja u svijetu....
..........
Medjutim ne znam zasto kada je u pitanju kontroverza nastaje neka vrsta ograde, ridikulizacije. "Teorija zavjere" kao pojam je degradirana posebno u zadnje vrijeme, do mjere da je u raspravi postala kao neka banalna izmisljotina. Naravno, glupih izmisljotina, bile one teorije zavjere ili ne, uvijek ce biti daleko vise nego istinite i pouzdane informacije.
A ono sto vecina komentatora preskace je razlika izmedju teorije i puke zavjere. Teorija zavjere ne izlazi iz domena "teorije", dakle moze komotno biti najveca glupost. Medjutim, zavjere su itekako realne, postojale su otkako je i covjeka, a postoje i danas, narocito danas rekao bih.
Kada se govori o Bilderbergu, imperativno se radi o kolosalnoj zavjeri (ne teoriji), a to ko je malo citao ono malo dostupnog zna zasto.
Zasto bi to bila zavjera, zasto se ne radi o konstruktivnim, pozitivnim ili humanim organizacijama koje rade za bolju kolektivnu buducnost? (upitali bi se optimisti). To je sad vise stvar ukusa: pogledajte svijet i zivot oko sebe. Ako vam se dopada, znaci da je sve udure i da se ti ljudi brinu o vama i svima. Ako vam svijet izgleda kao krajnje nepravedan i nehuman, dobrodosli u realnost.
Ono sto narod treba da shvati, pored samog sebe i smisla vlastitog zivota, jeste da ne postoji po definiciji nikakva demokratija u praksi, tu nema diskusije. Svijetom vladaju najmocniji, a to nisu drzave vec korporacije. Korporacije, kao kapitalisticke neoliberalne institucije, imaju za cilj profit - sto stoji u ekonomskoj definiciji.
Medjutim, najmocnije institucije na planeti, za krajnji cilj imaju jednostavno - profit? I to je to?
Razmislite malo sta je globalizacija, sta se desava u svijetu na geo-stratesko-ekonomskom polju i koja je svrha makro organizacija poput Bilderberga.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
newera86
-
Sponzor26
#10 Re: BILDERBERG MEETING 2013
pa izgleda da ce na kraju i ispasti da se oni kao okupljaju da nama obicnim smrtnicima ucine zivot boljim i jednostavnijim....na osnovu skoro objavljenog artikla u kojem stoji da clanice EU moraju da plasiraju na svoje trziste samo odredjene vrste sjemena za sijanje pri industrijskoj proizvodnji te da se oni poljoprivrednici koji se ne pridrzavaju ovih pravila drasticno kaznjavaju, dovoljno pokazuje kako se odvijaju sastanci na ovim skupovima... da samo napomenem da ove određene vrste sjemena proizvode 3 kompanije cija je osnovna djelatnost proizvodnja herbicida-hemijskih supstanci bez kojih njihovo sjeme, koje ove kompanije proizvedu , ne uspijeva bez upotrebe njihovih herbicida....dakle jedno bez drugog ne moze, a mi moramo kupovati oboje...
e sad, neki kazu da ovo vazi samo za industrijsku proizvodnju, drugi kazu da vazi i za industrijsku ali i za vlastitu proizvodnju....vidjet cemo kako ce se snaci nase komsije hrvati...u svakom slucaju, ukoliko je ova informacija tacna, onda mislim da ovo najbolje reflektuje po kojem principu funkcionise danasnji sistem. Najvece i najmocnije korporacije pokupuju ove manje privatne firmice, preuzmu trziste, pomijesaju proizvodnju sa hemikalijama jer im to povecava profit, i onda pomocu svoje produzene ruke tj. Europske komisije uredjuju zakone u EU kojih se sve clanice EU moraju pridrzavati a sve na stetu obicnih smrtnika...
ima smisla....
e sad, neki kazu da ovo vazi samo za industrijsku proizvodnju, drugi kazu da vazi i za industrijsku ali i za vlastitu proizvodnju....vidjet cemo kako ce se snaci nase komsije hrvati...u svakom slucaju, ukoliko je ova informacija tacna, onda mislim da ovo najbolje reflektuje po kojem principu funkcionise danasnji sistem. Najvece i najmocnije korporacije pokupuju ove manje privatne firmice, preuzmu trziste, pomijesaju proizvodnju sa hemikalijama jer im to povecava profit, i onda pomocu svoje produzene ruke tj. Europske komisije uredjuju zakone u EU kojih se sve clanice EU moraju pridrzavati a sve na stetu obicnih smrtnika...
ima smisla....
-
dezurni_ucenik
#11 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Emituju li se i dalje Paralele na FTV?Eto materijala za Marica. 
-
brazzo19
#12 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Što niko nije zvao Milorada na ovaj sastanak grupe ? 
- Hajlac
#13 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Ne, pogresno tj. nije stvar ukusa vec jednostavne cinjenice o tome ko su stalni ucesnici(da ne kazem vodje bande). Dovoljno je kad vidis ime Henri Kisindzer - samo ignoranti (da ne kazem budale) mogu pomisliti kako je rijec o pozitivnoj licnosti jer je zapravo rijec o jednom od najmracnijih spodoba danasnjice ili jednom rijecju ZLO.prometheus wrote: Zasto bi to bila zavjera, zasto se ne radi o konstruktivnim, pozitivnim ili humanim organizacijama koje rade za bolju kolektivnu buducnost? (upitali bi se optimisti). To je sad vise stvar ukusa: pogledajte svijet i zivot oko sebe. Ako vam se dopada, znaci da je sve udure i da se ti ljudi brinu o vama i svima. Ako vam svijet izgleda kao krajnje nepravedan i nehuman, dobrodosli u realnost.
Davno bi taj bio procesuiran na Medjunarodnom sudu pravde kad ne bi sa sobom povukao i mnoge americke vrlo uticajne i istorijske licnosti, kao i agencije-saucesnike.
U mnogim svjetskim genocidima taj ima svoje prste!
Bilderberg = Kisindzer -> beskrupulozni likovi kojima je moc toliko udarila u glavu da se odavno smatraju bogovima a obicne ljude smatraju marvom/nizim bicima.
-
occupylove
#14 Re: BILDERBERG MEETING 2013
nema se sta dodati odlicnim postovima
a akcija krece za nekoliko sati ;
a akcija krece za nekoliko sati ;
-
6saturn6
#15 Re: BILDERBERG MEETING 2013
O ovome se vec pricalo na klixu, ali tema je pala u zaborav. Koga to ovdje zanima Bilderberg i zavjere na globalnom nivou?
Pa ovim uhljupima ovdje je interesantnije znati koliko je Bakir iskesirao za Audi, je li Budimir dostojan svoje funkcije, koga Fahraon brani, itd...
Bosanci, odnosno Balkanci, najpamentiji ljudi na svijetu, sve oni znaju i nista ne interesuje osim babovine
Pa ovim uhljupima ovdje je interesantnije znati koliko je Bakir iskesirao za Audi, je li Budimir dostojan svoje funkcije, koga Fahraon brani, itd...
Bosanci, odnosno Balkanci, najpamentiji ljudi na svijetu, sve oni znaju i nista ne interesuje osim babovine
-
Sponzor26
#16 Re: BILDERBERG MEETING 2013
6saturn6 wrote:O ovome se vec pricalo na klixu, ali tema je pala u zaborav. Koga to ovdje zanima Bilderberg i zavjere na globalnom nivou?
mislim da svi mi trebamo malo vise razmisljati na globalnom nivou...medjutim, sistem je napravljen takav (a sistem upravo kreiraju opet grupe poput bilderberg grupe) da ljudi nemaju vremena da se pozabave stanjem u svijetu nego gledaju kako da prezive iz dana u dan, opste poznato je da je najbolje zavaditi pa vladati ili dici prasinu pa raditi sta zelis, sto je trenutno slucaj kod nas u bosni, svi sa svima ko fol u zavadi a ovamo jadan narod pati nema posla, djecu vodaju od bolnice do bolnice itd, tako da i nemaju vremena da se pozabave ucesnicima Bilderberg sastanaka...
mislim da je tema itekako poucna, i da dosta moze uticati na svijest ljudi----a bogami svijesti nam itekako treba...step by step
-
newera86
#17 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Last edited by newera86 on 21/07/2013 13:32, edited 1 time in total.
-
muzicar_iz_parka
#18 Re: BILDERBERG MEETING 2013
On je precjednik te grupe.brazzo19 wrote:Što niko nije zvao Milorada na ovaj sastanak grupe ?
- славянин
#19 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Ja sudbina svijeta se kuje u hotelu pred ocima javnosti dok demonstranti se vrte okolo 
-
muzicar_iz_parka
#20 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Hljeba i igara.славянин wrote:Ja sudbina svijeta se kuje u hotelu pred ocima javnosti dok demonstranti se vrte okolo
- albulus
#21 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Ako postoji grupa koja "iz sjene" vlada svijetom, a istovremeno o njoj znaju skoro pa sve idioti koji laprdaju o raznim teorijama zavjere, onda se te grupe nikako ne treba bojati. Da su pametni i spsobni da nesto urade, sigurno o njima i njihovim planovima ne bi znali ljudi kao sto je pokretac ove teme i slicni.
Imati milijarde dolara na raspologanju, a istovremeno ti planove raskrinkaju neki ljudi od 40ak godina koji nista korisno u zivotu nisu uradili, poprilicno je siguran znak da od te "grupe" ne mozemo ocekivti posebno pomatne stvari.
Imati milijarde dolara na raspologanju, a istovremeno ti planove raskrinkaju neki ljudi od 40ak godina koji nista korisno u zivotu nisu uradili, poprilicno je siguran znak da od te "grupe" ne mozemo ocekivti posebno pomatne stvari.
-
newera86
#22 Re: BILDERBERG MEETING 2013
- albulus
#23 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Ja nisam rekao da oni ne postoje, sam kazem da iole ozbiljna grupa ljudi, posebno ako se bavi stvarima o kojima govore teoreticari zavjera, nikada ne bi dopustila da se o njoj sazna toliko stvari i da se poslije piskara po forumima o tome.
-
newera86
#24 Re: BILDERBERG MEETING 2013
- славянин
#25 Re: BILDERBERG MEETING 2013
Pa normalno da ce se potrosit pola miliona kad pola korporacija posjecuje taj sastanak.Opet ako neko kroji sudbinu svijeta cisto sumnjam da bi to radili ovako naocigled sviju a to da nisu prije spominjani.. hmm kovali su tajno ali ih narod provali jelnewera86 wrote:u mainstream medijima u americi sastanak bilderberga je spomenut samo par puta do dvijehiljaditih. i to par puta ko odavanje priznanja njihovim ucesnicima ili negdje kao ovlas spomenuto. zasto da mediji ciji moguli vlasnici ucestvuju u takvim sastancima ne objave nista o tome u svojim novinama?? ako je G7 sastanak onda bude na vijestima, ovdje bude puno mocnijih imena (pogledaj liste ucesnika http://bilderberg2013.co.uk/wp-content/ ... terest.pdf ovo ima na njihovoj zvanicnoj stranici) pa ni rijeci u mainstream medijima??albulus wrote:Ja nisam rekao da oni ne postoje, sam kazem da iole ozbiljna grupa ljudi, posebno ako se bavi stvarima o kojima govore teoreticari zavjera, nikada ne bi dopustila da se o njoj sazna toliko stvari i da se poslije piskara po forumima o tome.
doduse u zadnjih par godina napisu nesto ignorantski kao sto si ti uletio ovdje i malo spomenu teorije zavjere![]()
u spaniji helikopteri nadlijecu cijeli grad da ih cuvaju, potrose pola miliona od poreznih obveznika na organizaciju dogadjaja i to nije vrijedno spomena po tebi??
da 120 pjevaca i glumaca sastanci negdje to ne bi silazilo sa ekrana, predpostavljam da te takve stvari zanimaju