Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li neko zna sto znace oni bilbordi sa parolama Hrvatska je zemlja svih njenih gradjana...
Vidjela sam da je to od OSCE-a Hrvatske, ali sta znaci ova kampanja?
Cio grad je izlijepljen bilbordima, a ja ne kontam smisao plakata?
(osim naravno da je Hrvatska domovina svih njenih gradjana...pa to valjda i mi znamo nisu nam trebali bilboardi za to )
Koliko sam uspio zakljuciti iz informacija koje plasiraju hrvatski mediji, tamosnja vlada je pokrenula veliku reklamnu kampanju pod tim sloganom u cilju vracanja prijeratnih stanovnika hrvatske na svoja imanja.
nesto sam slusala na radiju da hrvatska pokrece kampanju u fazonu svi na svoje, kao zeli podstaci one koji su izbjegli iz hrvatske za vrijeme rata da se vrate... mozda ima neke veze s bilbordima
Celicna_saka wrote:Koliko sam uspio zakljuciti iz informacija koje plasiraju hrvatski mediji, tamosnja vlada je pokrenula veliku reklamnu kampanju pod tim sloganom u cilju vracanja prijeratnih stanovnika hrvatske na svoja imanja.
Objašnjeno. Postavlja se pitanje da li je i Banjaluka bilbordovana?
O ostalim porukama sa sarajevskih bilbordaa:
Moj deterdžent opere samo 6 969 tanjira. Da li da predjem na ovaj što opere 7 883 tanjira? Moje selo se zove Villa Lukomir.
Celicna_saka wrote:Koliko sam uspio zakljuciti iz informacija koje plasiraju hrvatski mediji, tamosnja vlada je pokrenula veliku reklamnu kampanju pod tim sloganom u cilju vracanja prijeratnih stanovnika hrvatske na svoja imanja.
Tako sam i mislio...
pa i meni je to nekako najlogicnije, ali sada da li ima puno stanovnika Hrvatske u Sarajevu...
ne bih rekla....ljudi odavde jedva cekaju da smugnu bilo gdje, taman je nekome iz Hrvatske naumpalo da se dosele u Sarajevo...mislim mozda i jeste, ali to sigurno nije masovna pojava...
no hvala na objasnjenju...znaci ipak sam dobro skuzila poentu plakata.
Radi se o projektu koji se dogovara vec godinama, svojevrsni pandan nasem Anexu VII odnosno PLIP-u. Povratak ljudi koji su izbjegli iz Hrvatske ce se finansijski i logisticki podrzavati. Ne zaboravite da za razliku od BiH u Hrvatskoj su izbjeglice imale poteskoca da vrate kuce i stanove u njihovom vlasnistvu a o stanarskim pravima mogli su samo sanjati. Namjera ovog projekta je da taj sistem izmjeni nabolje.
Podrzimo OSCE u njihovim nastojanjima koja su u krajnjoj liniji korisna i za Hrvatsku koja ce se tako pribliziti EU jer povratak izbjeglica i Gotovina su njeni jedini preostali problemi u tom procesu.