Bilboardi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
flora.sa

#1 Bilboardi u Sarajevu

Post by flora.sa »

Da li neko zna sto znace oni bilbordi sa parolama Hrvatska je zemlja svih njenih gradjana...

Vidjela sam da je to od OSCE-a Hrvatske, ali sta znaci ova kampanja?

Cio grad je izlijepljen bilbordima, a ja ne kontam smisao plakata? :roll: :?
(osim naravno da je Hrvatska domovina svih njenih gradjana...pa to valjda i mi znamo :D nisu nam trebali bilboardi za to :roll: )
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

znam ja
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

da sve više hrvata prelazi na islam :?
flora.sa

Post by flora.sa »

mraVOjed wrote:da sve više hrvata prelazi na islam :?
mravojed...ovo je jebo lud zbunjenog :D :D

zamisli cio Zagreb osvane sa plakatima BiH je domovina svih njenih gradjana...

kakve to sada ima veze sa Hrvatskom? :roll: :?

pa logicno bi mi bilo da se to lijepi po BiH...

ili mozda Hrvatska poziva svoju dijasporu na useljenje u Hrvatsku :roll: ne kontam
flora.sa

Post by flora.sa »

ne zelim neka sovinisticka sranja na temi...

ako neko zna da mi odgovori sta plakati znace, neka se javi...
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

da tako nešto osvane u zagrebu ja bih bio iznenađen i zbunjen kao i ti
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Koliko sam uspio zakljuciti iz informacija koje plasiraju hrvatski mediji, tamosnja vlada je pokrenula veliku reklamnu kampanju pod tim sloganom u cilju vracanja prijeratnih stanovnika hrvatske na svoja imanja.
stella_sa

Post by stella_sa »

nesto sam slusala na radiju da hrvatska pokrece kampanju u fazonu svi na svoje, kao zeli podstaci one koji su izbjegli iz hrvatske za vrijeme rata da se vrate... mozda ima neke veze s bilbordima
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Celicna_saka wrote:Koliko sam uspio zakljuciti iz informacija koje plasiraju hrvatski mediji, tamosnja vlada je pokrenula veliku reklamnu kampanju pod tim sloganom u cilju vracanja prijeratnih stanovnika hrvatske na svoja imanja.
Objašnjeno. Postavlja se pitanje da li je i Banjaluka bilbordovana?

O ostalim porukama sa sarajevskih bilbordaa:
Moj deterdžent opere samo 6 969 tanjira. Da li da predjem na ovaj što opere 7 883 tanjira? Moje selo se zove Villa Lukomir.
da pamtis

Post by da pamtis »

hebo te prvo oluja pa sada bilbordovanje :-) gdje smo bili sta smo radili kako smo se na vlastiti..........nasadili :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Celicna_saka wrote:Koliko sam uspio zakljuciti iz informacija koje plasiraju hrvatski mediji, tamosnja vlada je pokrenula veliku reklamnu kampanju pod tim sloganom u cilju vracanja prijeratnih stanovnika hrvatske na svoja imanja.
Tako sam i mislio...
flora.sa

Post by flora.sa »

Fair Life wrote:
Tako sam i mislio...
pa i meni je to nekako najlogicnije, ali sada da li ima puno stanovnika Hrvatske u Sarajevu... :roll: :roll:

ne bih rekla....ljudi odavde jedva cekaju da smugnu bilo gdje, taman je nekome iz Hrvatske naumpalo da se dosele u Sarajevo...mislim mozda i jeste, ali to sigurno nije masovna pojava...

no hvala na objasnjenju...znaci ipak sam dobro skuzila poentu plakata. :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Nema vjerovatno... i nisu namjenjeni Sarajevu.

Postavljeni u Sarajevu... budu objavljeni na TV i informacija o tome dobije mjesto u novinama. Kao takva postaje dostupna sirom BiH.

Taman ce neko svaku carsiju ili selo plakatirati.
Elitni vojnik

Post by Elitni vojnik »

Radi se o projektu koji se dogovara vec godinama, svojevrsni pandan nasem Anexu VII odnosno PLIP-u. Povratak ljudi koji su izbjegli iz Hrvatske ce se finansijski i logisticki podrzavati. Ne zaboravite da za razliku od BiH u Hrvatskoj su izbjeglice imale poteskoca da vrate kuce i stanove u njihovom vlasnistvu a o stanarskim pravima mogli su samo sanjati. Namjera ovog projekta je da taj sistem izmjeni nabolje.
Podrzimo OSCE u njihovim nastojanjima koja su u krajnjoj liniji korisna i za Hrvatsku koja ce se tako pribliziti EU jer povratak izbjeglica i Gotovina su njeni jedini preostali problemi u tom procesu.
Post Reply