BIKERS FRIENDLY CAFES U SARAJEVU
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phil manzanera
Ocito nisi biker(ka), bez uvrede i za tebe i za goste i posjetioce "Unsdergrounda" (i sam sam takav, povremeno): jebes bikerski kafic iz kojeg biker ne vidi svoga konja! 
A sa druge strane, ovo nije takmicenje "ko je na prvom, a ko na zadnjem mjestu", samo da vidimo gdje smo dobrodosli!
A sa druge strane, ovo nije takmicenje "ko je na prvom, a ko na zadnjem mjestu", samo da vidimo gdje smo dobrodosli!
- phil manzanera
twowheelkamikaza wrote:Znam na sta mislis Ticall,
ali nisu ni ti momci onako "ljuti" kako izgledaju.
Kroz voznju po gradu, upoznao sam se sa vise njih, kad sjednes sa njima momci su regulara. Poslije nekoliko zajednickih voznji, poceli su sa kacigama, pa sa jaknama, na kraju vecina ih ima kombinezone i kompletnu opremu.
Na kraju krajeva, na prvi pogled i mene je dosta ljudi identifikovalo kao "kriminalca", zato sto sam visok, krupan, vozim sportski motor i osisan skoro na nulu. Kad sjednemo negdje, bez obzira sto smo u opremi i ponasamo se normalno, ljudi nas cudno gledaju, ali navikavaju se raja.
Daisy, mislim da si i ti dobila odgovor![]()
twowheelkamikaza
Moram jedan komentar na ovu temu, a koji odrazava (negetivni) karakter ovoga grada, u kojem je svako majmun i budaletina ako je drugaciji od mase: evo, zar nije istina da ako neko u OLIMPIJSKIM GRADU udje (ako udje) u sredstva gradskog prevoza u januaru ili februaru, u skijaskoj opremi, sa skijama i skijaskim cipelama, da ga svi gledaju u cudu, kao otkud ti?
A da ne govorimo o bikerima. E, zamislite bikera u bikerskoj opremi u tramvaju (recimo bio mu se pokvario motor, pa sada ide da ga preuzme)? Hi, hi, hi............
-
twowheelkamikaza
Nazalost,
struktura stanovnistva u nasem gradu je u mnogocemu drukcija od predratnog Sarajeva, ali urbani duh ce prevladati, nema sumnje u to.
Na nama, biker-ima, je da sa svoje strane doprinesemo da nas ljudi gledaju s pozitivnog aspekta.
Trebace vremena, ali i ova inicijativa (sportski moto-klub) koju forsiram ce pomoci sirenju i promociji moto-kulture (sport, razonoda, druzenje, nacin zivota) u seheru i drzavi.
Uz to, bitno i da su biker-i slozni, da postoje prepoznatljiva mjesta gdje se okupljamo, a ne da nas asociraju sa "mutnim radnjama" i kafana gdje izlaze "celave glave"
(pusticu kosu ko hipik
)
twowheelkamikaza
struktura stanovnistva u nasem gradu je u mnogocemu drukcija od predratnog Sarajeva, ali urbani duh ce prevladati, nema sumnje u to.
Na nama, biker-ima, je da sa svoje strane doprinesemo da nas ljudi gledaju s pozitivnog aspekta.
Trebace vremena, ali i ova inicijativa (sportski moto-klub) koju forsiram ce pomoci sirenju i promociji moto-kulture (sport, razonoda, druzenje, nacin zivota) u seheru i drzavi.
Uz to, bitno i da su biker-i slozni, da postoje prepoznatljiva mjesta gdje se okupljamo, a ne da nas asociraju sa "mutnim radnjama" i kafana gdje izlaze "celave glave"
twowheelkamikaza
- DaysleepeR
Da dodamo jedan na putu prema moru a to je redovna stanica restoran "San" malo prije Jablanice.

- phil manzanera
DaysleepeR wrote:Da dodamo jedan na putu prema moru a to je redovna stanica restoran "San" malo prije Jablanice.
U "Sanu" jesu ljubazni, ali to bas i nije Sarajevo.....
- DaysleepeR
Ne vidjeh da je ograniceno na Sarajevo.
-
Celicna_saka
Ne vozim motor i nesto pretjerano ih ne gotivim ali motoristi su u svakom slucaju urbano obiljezje gradova u kojim postoje i stoga nemam nista protiv te vrste zanimacije. Ono sto mene zanima kakav je stav raje ovdje po pitanju "banderasa" tj. likova koji svojom suludom voznjom ugrozavaju kako svoje tako i zivote ostalih neduznih gradjana.
- phil manzanera
Potrazi rjesenje u svome pseudonimu!
-
hondagirl
apsolutno se slazem sa svim gore navedenim, ali iz mog dosadasnjeg iskustva sa mjestima gdje su ljubitelji SR402 dobrodosli, ne vidim ni za vas motocikliste svjetlo dok jedan od vas ili (grupa vas, nebitno) ne otvori jedan takav objekat...pozzzz.twowheelkamikaza wrote:Nazalost,
Uz to, bitno i da su biker-i slozni, da postoje prepoznatljiva mjesta gdje se okupljamo, a ne da nas asociraju sa "mutnim radnjama" i kafana gdje izlaze "celave glave"(pusticu kosu ko hipik
)
twowheelkamikaza
-
twowheelkamikaza
hondagirl,
i to smo uvrstili u nas program. Ima momaka medju nama koji su poduzetnici te vrste, pitali su sta bi to privuklo sport rider-e, te ostalu raju koja fura bike, bez obzira na vrstu.
Mislim da cemo imati taakv objekat negdje pocetkom iduce godine, jer nedam medju nama vec odredjeno vrijeme trazi adekvatan prostor(i parking) i spreman je uloziti finu cifru u taj projekt.
SR402 raja ce biti vise nego dobrodosli!
twowheelkamikaza
i to smo uvrstili u nas program. Ima momaka medju nama koji su poduzetnici te vrste, pitali su sta bi to privuklo sport rider-e, te ostalu raju koja fura bike, bez obzira na vrstu.
Mislim da cemo imati taakv objekat negdje pocetkom iduce godine, jer nedam medju nama vec odredjeno vrijeme trazi adekvatan prostor(i parking) i spreman je uloziti finu cifru u taj projekt.
SR402 raja ce biti vise nego dobrodosli!
twowheelkamikaza