BIKERS FRIENDLY CAFES U SARAJEVU
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phil manzanera
#1 BIKERS FRIENDLY CAFES U SARAJEVU
Hocemo li nabrojati "BIKERS FRIENDLY CAFES" u Sarajevu, da vidimo gdje smo dobrodosli?
Evo, ja cu nabrojati cetiri mjesta:
1. City Pub
2. Underground
3. S.O.S.
4. Marquee
Evo, ja cu nabrojati cetiri mjesta:
1. City Pub
2. Underground
3. S.O.S.
4. Marquee
Last edited by phil manzanera on 04/08/2005 12:49, edited 1 time in total.
- phil manzanera
"BIKER FRIENDLY" ili "BIKERS FRIENDLY" (svejedno) je medjunarodna fraza koja oznacava mjesta na kojima su bikeri dobrodosli u smislu vlasnika objekta, uposlenika, kao i gostiju koji posjecuju taj objekat.
Evo ti najbolji (negativni) primjer Ville Park: mozda su bikeri dobrodosli sto se tice vlasnika i konobara, ali kada se ja pojavim u bikerskoj garderobi, svi me gledaju kao da sam pao sa Marsa, a pogotovo one utegnute papanke po turbo-folk modi.
I obratno, na glasu kao "sminkerski" kafic, kafic S.O.S, je ustvari kafic u koji dolazi normalna raja, tako da ako se pojavi biker brzaner u "skafanderu" ili chopperas sa maramom na glavi, to se smatra sasvim normalnom pojavom i niko te ne gleda kao da si pao sa Marsa: ni konobari, a ni gosti.
"City Pub" je jos normalniji, a posebno "Marquee" i "Underground".
Kontas?
Evo ti najbolji (negativni) primjer Ville Park: mozda su bikeri dobrodosli sto se tice vlasnika i konobara, ali kada se ja pojavim u bikerskoj garderobi, svi me gledaju kao da sam pao sa Marsa, a pogotovo one utegnute papanke po turbo-folk modi.
I obratno, na glasu kao "sminkerski" kafic, kafic S.O.S, je ustvari kafic u koji dolazi normalna raja, tako da ako se pojavi biker brzaner u "skafanderu" ili chopperas sa maramom na glavi, to se smatra sasvim normalnom pojavom i niko te ne gleda kao da si pao sa Marsa: ni konobari, a ni gosti.
"City Pub" je jos normalniji, a posebno "Marquee" i "Underground".
Kontas?
- Daisy
kontam , i sama "poticem" iz Marqueea.
Znam na sta mislis, jedan opsti stav prema bikrima. Sarajevo je toliko otislo u papanijadu , prije rata je bilo vise Choopera i bikera nego sada ja mislim, ali su se drugacije gledali, to je bio dobar fol, a sada si boze moj odmetnik iz drustva
Znam na sta mislis, jedan opsti stav prema bikrima. Sarajevo je toliko otislo u papanijadu , prije rata je bilo vise Choopera i bikera nego sada ja mislim, ali su se drugacije gledali, to je bio dobar fol, a sada si boze moj odmetnik iz drustva
- phil manzanera
Ma kakav odmetnik iz drustva, upravo suprotno: bikeri su prejaki (ne mislim fizickom snagom). Mislim da je drugima samo vokri sto bikeri imaju svoj lifestyle, a oni nista drugo osim kafica prije podne, poslije podne i navecer. A, bikeri, bilo brzaneri ili oni drugi, u principu i ne vole nesto posebno kafane: malo popiju kaficu, pogledaju moze li se provozati koja (makar i papanka) i......noga. Vecina bikera niti ne pije, mozda koju pivu ili dvije (osim kada je dernek).
Last edited by phil manzanera on 04/08/2005 11:38, edited 1 time in total.
- phil manzanera
E, ne znam gdje ti je ta Enya. Jel' to ono sto je Bojan "vodio" sa druge strane Ville Park?
- DaysleepeR
Kakav odmetnik iz drustva, biker mora imat para jer je bajk skupa igracka.Daisy wrote:kontam , i sama "poticem" iz Marqueea.
A da ne pricam vani, bikeri redovno drze dealershipse Harleya, Suzukija, Yamahe itd, kao i pratece opreme i dijelova, imaju privatne firme i prakse, nalaze se na managerskim pozicijama u svojim kompanijama.
Jebo nase sminkere i ono sto oni misle, ja znam da sam ja rahat od trendy presije koja dolazi od strane medija.
Ja znam na ljeto, majica kratkih rukava, jeans, tene ili cipele i fozdra
Udobnije mi je nego 99% njih u lanenim intervencijama
Mislim da je nepravedno izostavljen SSH koji je plaho Biker Friendly, nije ni rijetka pojava da nam gazda neda da platimo racun.
Ima parking, raja su normalna, muzika je odlicna.
Takodje nije istina da je prije rata bilo vise choppera i ostalih motora, sad je to kudikamo pristupacnije i lakse, prije rata su rijetki vozili choppere.
- phil manzanera
SSH nije nepravedno izostavljen, TI treba da ga ubacis na spisak.
Samo, ja mislim da SSH nije nimalo bikerski kafic, jer ima previse, previse "kockastih" gostiju i onih malih miseva koji gledaju ispod oka, koji bi se najradije naje*ali majke bikerima (samo ne smiju). To je moje misljenje, mozda je i pogresno, ali je moje.
Samo, ja mislim da SSH nije nimalo bikerski kafic, jer ima previse, previse "kockastih" gostiju i onih malih miseva koji gledaju ispod oka, koji bi se najradije naje*ali majke bikerima (samo ne smiju). To je moje misljenje, mozda je i pogresno, ali je moje.
- DaysleepeR
Vjeruj mi da nisam nijednom osjetio ni ruzan pogled ni napetu atmosferu.phil manzanera wrote:SSH nije nepravedno izostavljen, TI treba da ga ubacis na spisak.
- phil manzanera
Znam ja sta je SSH, duze sam od tebe u SSH i sjedimo ZAJEDNO u SSH. Atmosfera nije napeta, nije to tema, ali ja sam vise za civiliziranije opcije. No, ako ti smatras da je SSH "Biker Frindly Cafe" to je tvoj izbor i on ide na spisak. Ko voli, nek izvoli. Ne znaci da ako se meni ne svidja, da nije super ostalim bikerima.
Na spisak sa njim.
Na spisak sa njim.
-
twowheelkamikaza
Definitivno treba uvrstiti Therapy (Phil, to je mjesto sto je vodio Bojan, skupa sa Dadom).
Ne znam kako je sada, ali prosle sezone smo "visili" dole, najcesce u toku dana, kad i nije bilo puno raje.
Nikad nije bilo problema, nit je moglo bit. Bilo je uobicajeno da odatle redovno krenemo prema Mostaru ili moru, i da se nekoliko sati kasnije vratimo na "Red Bull", sok, kafu, sta god. Vecinom, svi smo "upkovani" u kombinezone, cizme, rukavice, potpuna oprema. Nikad nas niko nije cudno gledao, jedino je bilo malo problema sa nasim ljepsim polovinama, jer je u to vrijeme dole bilo bruka utegnutih macica, i bili smo meta napada
.
pozdrav
twowheelkamikaza
Ne znam kako je sada, ali prosle sezone smo "visili" dole, najcesce u toku dana, kad i nije bilo puno raje.
Nikad nije bilo problema, nit je moglo bit. Bilo je uobicajeno da odatle redovno krenemo prema Mostaru ili moru, i da se nekoliko sati kasnije vratimo na "Red Bull", sok, kafu, sta god. Vecinom, svi smo "upkovani" u kombinezone, cizme, rukavice, potpuna oprema. Nikad nas niko nije cudno gledao, jedino je bilo malo problema sa nasim ljepsim polovinama, jer je u to vrijeme dole bilo bruka utegnutih macica, i bili smo meta napada
pozdrav
twowheelkamikaza
-
Ticall
phil
Enya ti je u redu gdje i SSH samo je ovo prvi kafic odozgo ovaj jedan momak sto ga drzi je uzeo motor pa su neka raja ove godine pocela svracati tamo
A gdje je taj terapy bio jel to onaj kafic prekoputa vile park sto je pored zute zgrade unikomerca?
Enya ti je u redu gdje i SSH samo je ovo prvi kafic odozgo ovaj jedan momak sto ga drzi je uzeo motor pa su neka raja ove godine pocela svracati tamo
A gdje je taj terapy bio jel to onaj kafic prekoputa vile park sto je pored zute zgrade unikomerca?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
hahahahahahahahahahahahaphil manzanera wrote:A, bikeri, bilo brzaneri ili oni drugi, u principu i ne vole nesto posebno kafane:
- phil manzanera
Ticall wrote:phil
Je.
-
twowheelkamikaza
Ticall,
jeste to je ona basta tacno preko puta Ville.
Ne znam kako je ove sezone, ali prosle godine je bilo pravo dobro dole.
Onda nas je malo murija pocela tjerati sa onog parkinga, pa smo morali parkirati motore iza zgrade.
Jedan od momaka koji je vodio taj objekat je Bojan, i on je biker, mada mi je nesto otanjio, vise se njegov brat voza na "Kawi". Istina, imao je jedan kvalitetan pad prosle godine, pred kraj sezone, ne znam da li je sad na bike-u.
twowheelkamikaza
jeste to je ona basta tacno preko puta Ville.
Ne znam kako je ove sezone, ali prosle godine je bilo pravo dobro dole.
Onda nas je malo murija pocela tjerati sa onog parkinga, pa smo morali parkirati motore iza zgrade.
Jedan od momaka koji je vodio taj objekat je Bojan, i on je biker, mada mi je nesto otanjio, vise se njegov brat voza na "Kawi". Istina, imao je jedan kvalitetan pad prosle godine, pred kraj sezone, ne znam da li je sad na bike-u.
twowheelkamikaza
-
Ticall
Vjerujes li mi nisam ni jednom prosle godine tamo otisao zato sto je dosta raje imalo utisak da tamo izlaze bas sminkeri i neki mafijasi vazda neka auta tamo na platou grupe razgledaju nesto puno ogromnih celavih glava sega prava da nepovjerujes
ne znam ko sad drzi ali ti mogu reci da je utanjilo tamo pravo znam kako je bilo prosle godine uvijek budu kad god sam prosao bar 2-3 motora a sad vidio sam do sad 2 motora ukupno mozda bude nekad ali kako je prosle godine bilo ove je tanje sigurno
-
twowheelkamikaza
Ticall,
Therapy jeste imao takvu reputaciju, ali nas bas i nije bilo briga za to.
Sto se tice celavih glava, i ja sam kratko osisan, pa sam se valjda uklopio fino
.
Bilo je tu fine raje, zao mi je sto je mjesto postalo isfurano, lijepo nam je bilo dole.
twowheelkamikaza
Therapy jeste imao takvu reputaciju, ali nas bas i nije bilo briga za to.
Sto se tice celavih glava, i ja sam kratko osisan, pa sam se valjda uklopio fino
Bilo je tu fine raje, zao mi je sto je mjesto postalo isfurano, lijepo nam je bilo dole.
twowheelkamikaza
-
twowheelkamikaza
Znam na sta mislis Ticall,
ali nisu ni ti momci onako "ljuti" kako izgledaju.
Kroz voznju po gradu, upoznao sam se sa vise njih, kad sjednes sa njima momci su regulara. Poslije nekoliko zajednickih voznji, poceli su sa kacigama, pa sa jaknama, na kraju vecina ih ima kombinezone i kompletnu opremu.
Na kraju krajeva, na prvi pogled i mene je dosta ljudi identifikovalo kao "kriminalca", zato sto sam visok, krupan, vozim sportski motor i osisan skoro na nulu. Kad sjednemo negdje, bez obzira sto smo u opremi i ponasamo se normalno, ljudi nas cudno gledaju, ali navikavaju se raja.
Daisy, mislim da si i ti dobila odgovor
twowheelkamikaza
ali nisu ni ti momci onako "ljuti" kako izgledaju.
Kroz voznju po gradu, upoznao sam se sa vise njih, kad sjednes sa njima momci su regulara. Poslije nekoliko zajednickih voznji, poceli su sa kacigama, pa sa jaknama, na kraju vecina ih ima kombinezone i kompletnu opremu.
Na kraju krajeva, na prvi pogled i mene je dosta ljudi identifikovalo kao "kriminalca", zato sto sam visok, krupan, vozim sportski motor i osisan skoro na nulu. Kad sjednemo negdje, bez obzira sto smo u opremi i ponasamo se normalno, ljudi nas cudno gledaju, ali navikavaju se raja.
Daisy, mislim da si i ti dobila odgovor
twowheelkamikaza