Biker-Lična karta

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Como_Sarajevo

#1 Biker-Lična karta

Post by Como_Sarajevo »

Evo jedna zanimljiva tema o ličnnoj karti bikera.Sa koliko godina se počelo voziti,šta se vozilo,šta se sada vozi,šta je nekoga privuklo svijetu motora i tako.Evo ja ću krenuti od sebe :D
Moj prvi susret sa motorom se desio davne 79-te godine.Onako kao klinac često sam stajao pred izlogom Tomos-a i gledao tada jako popularne mašine kao što su 15-ke,14-ke,APN-ovi :lol: :lol: :lol: Skočim starom za vrat i kupi mi 15-ku Tomosa :D Eh moje sreće :D Tako je krenulo.Koju godinu prije,nemogu se sjetiti tačno,Sven je dovukao među prvima japanca u grad.Bio je to neki Suzuki.Sjećam se da sam u taj motor gledao kao u neko čudo :-) U to vrijeme moj zet je vozio moto-trke i često me vodio na takmičenja,Banja Luka,Butmir i još neka mjesta kojih se sjećam kao kroz maglu.On me i zarazio :D tom spravom na dva točka.Od tada sam promjenio popriličan broj motora,s tim što sam napravio pauzu u toku rata.Tačnije i tada sam vozio,ali dao sam drugu jedan krug da okrene i on se bukvalno okrenuo :D Nije napravio veliku štetu,SAMO slomio radilicu .Od samog početka mog interesantnog života na dva točka moja ergela je izledala ovako :D Tomos 15,Tomos Elektronik 90,MZ 250,ČZ 250.Jawa 350,Suzuki GS 500 E,Kawasaki Z 750,Laverda 500,Laverda 1200 Mirage (sa njom nisam bio baš zadovoljan) pa sam nabavio drugu Laverdu :D Eh, kako je samo ta skula bila dobra :D Pa sam poslije rata nabavio Hondu CBR 600 F dok nisam došao do ljubimca kojeg i danas vozim a to je Honda X-11 :D Tako bi odprilike izgledala moja bikerska lična karta :D Eto ko misli da mu je zanimiljiva ova tema neka se tuspasi :D I oni sa manje :D Moto iskustva su svakako dobrodošli :D
Yamahalac

#2 Re: Biker-Lična karta

Post by Yamahalac »

fino ti to :)

ja sam doduse puno mladji tako da sam i puno manje vozio od tebe, al to bi nekako izgledalo ovako

negdje 93ce sam dosao u posjed jedne ruske vespe od 266 kubika, vozala nas je 4tvoro i akumulator dok nije jedan dan moj drug uzeo krug i nasuo cisto gorivo, a ne mjesavinu i klip zaribao, poslije toga joj je bila tapija

iza toga dolazi neki mali nazovimo ga scooter, pa onda apn, tomos automatic iza toga, pa onda pauza malo duza, poslije toga sam imao kawu zx6r nekih godinu i po i onda mala pauza pa onda poslije toga zadnji motor yamaha v-max kojeg sam imao do prosle godine i sad opet malo pauziram, imam u vidu novi model yamahe fz6n ili fz1n :)
Incub

Post by Incub »

Kod mene je pocelo nekako 1993, ljeto,rat jedva nadjes litar benzina ispadne k'o ono litar krvi litar benzina.Prvi motor je bio APN 6 i to mi dajdza dao da se vozim (sad znam da mi je vjerovatno udario sefte i sa smjeskom to sve posmatrao) onda APN 14 malo jaca masina :):) ...
Prije par godina sam kupio Yamahu Virago (koju jos uvijkek imam) super motor,lagan za pocetnika,upravljiv.Kasnije se nekako radja zelja za brzinom i dolazi Honda CB 1300.Naked motor i puno vjetra u kosi...Sta drugo reci.Jos uvijek imam ta dva motora i u planu mi je slijedeca zuja pa ako nekoga interesuju neka se javi...
Pozdrav 8-)
Brzaner

#4 Re: Biker-Lična karta

Post by Brzaner »

Plavac wrote:Moj prvi susret sa motorom se desio davne 79-te godine. Onako kao klinac često sam stajao pred izlogom Tomos-a i gledao tada jako popularne mašine kao što su 15-ke, 14-ke, APN-ovi :lol: :lol: :lol:

Aplauz za temu :-D ...a evo i moje makine iz ranih 80-ih :P

Image
BimmerX

#5 Re: Biker-Lična karta

Post by BimmerX »

Brzaner wrote:
Plavac wrote:Moj prvi susret sa motorom se desio davne 79-te godine. Onako kao klinac često sam stajao pred izlogom Tomos-a i gledao tada jako popularne mašine kao što su 15-ke, 14-ke, APN-ovi :lol: :lol: :lol:

Aplauz za temu :-D ...a evo i moje makine iz ranih 80-ih :P

Image
Bravo..
a ja zajebane ti rore :D :D :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Džaba što je tema dobra :D Slabo se pravi bikeri javljaju :D Možda da je tema filozofska,bilo bi više odgovora :-)
Brzaner

Post by Brzaner »

Nakon zelembaca, dosao je red na Jawu Mustang :oops:

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Plavac wrote:Džaba što je tema dobra :D Slabo se pravi bikeri javljaju :D Možda da je tema filozofska,bilo bi više odgovora :-)
Jel ovo tema tipa čiji je veći...bajkerski staž :D

Ja sam prvi put sjeo na motor u 7 osnovne na Tomos tricu automatik.
Drugi put kad sam sjeo na isti motor pao sam ko klada, sav se poderao.
Ipak se rodila želja za još vožnji, uprkos padu, međutim ja kao dijete u osnovnoj nisam imao para da sebi priuštim motor, a ni starci nisu bili dovoljno parali, a ni voljni da mi to omoguće.
Pogibijom starog u saobraćajnoj nesreći, zaboravljam na bilo kakve rizične operacije u saobraćaju a u tom i počinje rat.

Kako iz rata izlazim kao dečko od 18 godina, bez ušteđevine i posla, motor ostaje san sve do prve prilike kad sam mogao da ga priuštim od vlastite plate te 2004 u decembru kupujem motor.
S obzirom da mi je u glavi sve bilo složeno prije, nemam problema da se uklopim u raju.

Zadovoljan Plavac?
:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nadam se da vam necu shebat temu, ali moram reci da mi je bilo preinteresantno kada sam skoro u Bosni upoznala jednu porodicu u kojoj svi clanovi voze motor. Muz zena i dvoje djece :D I malac od 7 godina ide na trke :shock:
Yamahalac

Post by Yamahalac »

mamica 31 wrote:nadam se da vam necu shebat temu, ali moram reci da mi je bilo preinteresantno kada sam skoro u Bosni upoznala jednu porodicu u kojoj svi clanovi voze motor. Muz zena i dvoje djece :D I malac od 7 godina ide na trke :shock:
ABD :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

DaysleepeR wrote:
Plavac wrote:Džaba što je tema dobra :D Slabo se pravi bikeri javljaju :D Možda da je tema filozofska,bilo bi više odgovora :-)

Drugi put kad sam sjeo na isti motor pao sam ko klada, sav se poderao.
Ipak se rodila želja za još vožnji, uprkos padu, međutim ja kao dijete u osnovnoj nisam imao para da sebi priuštim motor, a ni starci nisu bili dovoljno parali, a ni voljni da mi to omoguće.
Pogibijom starog u saobraćajnoj nesreći, zaboravljam na bilo kakve rizične operacije u saobraćaju a u tom i počinje rat.

Kako iz rata izlazim kao dečko od 18 godina, bez ušteđevine i posla, motor ostaje san sve do prve prilike kad sam mogao da ga priuštim od vlastite plate te 2004 u decembru kupujem motor.
S obzirom da mi je u glavi sve bilo složeno prije, nemam problema da se uklopim u raju.

Zadovoljan Plavac?
Nije loše :D Moglo bi se reći čak solidno :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

:lol: :lol: :lol: :D :shock: :-) :run:
phil manzanera

Post by phil manzanera »

prepreden wrote:
DaysleepeR wrote:

Zadovoljan Plavac?
Pratim ove postove vec duze vrijeme i ono sto sam ja zakljucio treba tri godine da bi se postao biker. (ispravite me ako grijesim 2004-2007 = tri godine). Hocu i ja da kupim motor ali ne znam gdje da se informisem. Ja sam jednom 98 vozio nekog tomosa . Vise mi se svidzaju trkaci motori.
Bi li se i ja uklopio u raju obzirom da sam prije vozio tomosa? Gdje se skuplja ta raja u Sarajevu ? (Ja sam u Tarcinu)

Prije nego ista shvatis, moras nauciti razliku izmedju kategorije "vlasnik motocikla" i - biker.
Zis

Post by Zis »

Hajde nas nauci. pazljivo slusam.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Zis wrote:Hajde nas nauci. pazljivo slusam.

Ti se udobno smjestio u fotelju, a ja da ti dajem kurs. Pa nisam ti ja privatni konsultant.
MirzaK

Post by MirzaK »

A paz' ove lične karte bikera :D
- 1981 Yanmar 15KS diesel brodski motor - tad sam još bio dijete, barka nije imala "rote" al' zvuk makine je ostao in memory.... tamo do 1990-91.. tad se na jugu Dalmacije zaratilo :( bye bye Yanmar
- 1987 Tomos Automatic i to na bukvalno 3,5 minute
- 2007 proljeće - Vespa 150 i Vespa 200 školska jel'... u lokalnoj autoškoli
- 2007 ljeto - Yamah'ca Virago 535 8-)

Dakle experience u bajkanju je na very low :shock: (ako ne računamo ciklo :lol: ) al' zato svaki dan - home-office.... bit će nešto od toga za koju godinu :-D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

MirzaK wrote:A paz' ove lične karte bikera :D
- 1981 Yanmar 15KS diesel brodski motor - tad sam još bio dijete, barka nije imala "rote" al' zvuk makine je ostao in memory.... tamo do 1990-91.. tad se na jugu Dalmacije zaratilo :( bye bye Yanmar
- 1987 Tomos Automatic i to na bukvalno 3,5 minute
- 2007 proljeće - Vespa 150 i Vespa 200 školska jel'... u lokalnoj autoškoli
- 2007 ljeto - Yamah'ca Virago 535 8-)

Dakle experience u bajkanju je na very low :shock: (ako ne računamo ciklo :lol: ) al' zato svaki dan - home-office.... bit će nešto od toga za koju godinu :-D
"Never hesitate to ride past the last street light at the edge of town."
shatroultra

Post by shatroultra »

prepreden wrote:Pa mislim da su bikeri oni koji su u nekim klubovima pa zato i hocu da se uclanim u neki. Valjda cemi neko obijasniti o cemu se radi... :?

Ne ulazi u taj corsokak definisanja "bikera" . . . . . . glava ce te zaboliti :-) Kupi i pichi :-)

"A"- 2002
Ne pikajuci "krugove" BT50 APN i 3-ca prvi ozbiljan motor 2002- 750 pa idu 800, 1400, 1000
Ovaj 800 nije pros'o test tako da nije bio u pravom posjedu :-)
Laki Topalović

Post by Laki Topalović »

Evo sam se i ja regstirao i red je da pozdravim bikere.Imam 18 godina i sad vozim Hondu 125 kubika.čitam vaše komentare i moram prizbati da su jako zanimljivi.Nadam se da ću nekada u budućnosti voziti neke jače motore.
Post Reply