BIJELO DUGME: Zelene beretke traže otkazivanje koncerta!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zapadnjak

Post by zapadnjak »

...Iz pouzdanih izvora saznajem da je odredjena grupa pripremila na desetine suzavaca za koncert koji ce biti ispaljivani u i oko stadiona...
Last edited by zapadnjak on 13/06/2005 12:22, edited 3 times in total.
virgo

Post by virgo »

fggh
Last edited by virgo on 13/06/2005 12:24, edited 3 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

radeljas wrote:
Prenj wrote:
Karanana, Radeljas, da li ste ikada protestvovali protiv koncerata u "Aqui"?
tamo nikad krochio nisam niti namjeravam. a ta muzika je direktni proizvod pastirskog roka gorana bregovica. uostalom on u interview pecaninu i kaze da je dobio pocasni dokotorak universiteta u shefildu za muziku, ali da mu je drazhe da ga smatraju ocem turbo folka. pa ti sad vidi. a juce uhvatim na pinku da voditeljica pita shabana shaulica o koncertu goranovom i on kaze kako g avoli i cijeni i kako je brega dolazio da ga slusha u neku kafanu. i prestanite da mijenjate teze ...
Ja na Dugme nisam isao ni prije 20 godina, pa necu ni sada, iz cisto muzickih razloga.

Ali sam protest je pitanje principa.

Sta mislis da li su posjetioci na prekodrinskim putovanjima od '92 do '95 slusali Dugme ili nesto konkretnije?
Last edited by Prenj on 13/06/2005 12:22, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

Ah, ovolika se pompa digla oko jednog obicnog licemjernog fichfirica!
naksi

Post by naksi »

ma ljudi brega nije zasluzio da dodje u sarajevo,sama ideja koncerta je od pocetka glupa. Hara svijetom i sada bi jos u Sarajevo, papak, sada je pravi papak :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BECHO wrote:Ah, ovolika se pompa digla oko jednog obicnog licemjernog fichfirica!
Jos su veci licemjeri oni koji su je digli care moj...

U svakom slucaju i jedne i druge... :D
Prenj

Post by Prenj »

zapadnjak wrote:...Iz pouzdanih izvora saznajem da je odredjena grupa pripremila na desetine suzavaca za koncert koji ce biti ispaljivani u i oko stadiona...
S kojom namjerom?
Da kazne neposlusne?
Ili da pokazu svijetu da smo od '92 do '95 da smo "sami sebe granatirali"???

A ja sam mislio da je sa komunizmom nestalo i jednoumlja :(
Last edited by Prenj on 13/06/2005 12:25, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:
radeljas wrote:
Prenj wrote:
Karanana, Radeljas, da li ste ikada protestvovali protiv koncerata u "Aqui"?
tamo nikad krochio nisam niti namjeravam. a ta muzika je direktni proizvod pastirskog roka gorana bregovica. uostalom on u interview pecaninu i kaze da je dobio pocasni dokotorak universiteta u shefildu za muziku, ali da mu je drazhe da ga smatraju ocem turbo folka. pa ti sad vidi. a juce uhvatim na pinku da voditeljica pita shabana shaulica o koncertu goranovom i on kaze kako g avoli i cijeni i kako je brega dolazio da ga slusha u neku kafanu. i prestanite da mijenjate teze ...
Ja na Dugme nisam isao ni prije 20 godina, pa necu ni sada, iz cisto muzickih razloga.

Ali sam protest je pitanje principa.

Sta mislis da li su posjetioci na prekodrinskim putovanjima od '92 do '95 slusali Dugme ili nesto konkretnije?
Jos ce reci da je Arkan karo Bregu a ne Cecu... :D
BECHO

Post by BECHO »

Alfons Kauders wrote:
karanana wrote:Prenj,

Da li su ove srpske pjevacice i pjevaci ikad nesto otvoreno rekli protiv ovog grada. ne mogu im misli procitati, a opet ti kazem oni napune akvu 2-3 hiljade ali 60,000
Nije ni Brega, Brega je reko nesto protiv Alije, a ako je Alija utjelovljenje Sarajeva - najebali ste... :D

A to sto "samo" 2-3 hiljade ljudi idu u akvu je katastrofa...
Nije ni protiv Alije nego protiv 'Alijinog Sarajeva'! 8)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

karanana wrote:izvini sto sam te razocarao moja mircerke, ali malo mi je digao pritisak on ovih dana i stvarno nije ni zbog alije, reci cu i ja j..o aliju, ali nesto me iznervirao.

evo ov ce bit moj zadnji post na ovu temu, necemo se svadjati. odoh na cevape. jeste li culi da su cevapi poskupili, to me je jos vise iznerviralo?
Ye8o ih Paddy, ovo je sve njegovo maslo! ....
jel iko bio u Zmaju? jel i tamo poskupilo?
novalic

Post by novalic »

samo jedna dijasaporska primjedba, samo za one totalne antidijasproce i drustvo u cosku 8-)

sta god, ama sta god da se desava u bih, uvijek zestoka kritika, peticija za sprecavanje koncerta na par dana prije, a vec se mjesec dana o tome prica (kasno marko na kosovo stize)...

kritika na feminem, kritika na sportska zbivanja, ponasanje deena, slusanje muzike, ganjanje ljutih auta, ponasanje dijaspore (da im majku kukavicku).. ma kritika na sve.. cijenu cevapa, fakultete, skole, osobne kritike, opstedrustvene, opravdane, neopravdane.. skoro nikada konstruktivne.. smrdljive, pune mrznje, smijesne, ali opet kritike...

bih ja u tome naj.. prva na svjetskoj listi..

poslije koncerta bd vecina ove raje sto sada tako zustro laje.. nece se ni prisjetiti sta je sada pisala, tako je bilo i za dzejlu glavovic, feminem, dina, i sve ostalo..

i tako ce biti dok ne bude kakav novi dogadjaj..

onda ce opet pasti kritike..

pa zaborav

pa kritike...

tapkanje u mjestu... al' je zato izuzetno vazno da je neko drugi (ili treci) kriv...
BECHO

Post by BECHO »

Alfons Kauders wrote:
BECHO wrote:Ah, ovolika se pompa digla oko jednog obicnog licemjernog fichfirica!
Jos su veci licemjeri oni koji su je digli care moj...

U svakom slucaju i jedne i druge... :D
ZB nikako ne mogu uvrstit u ovu grupu! Ipak su ti ljudi branili ovaj grad dok je fichfirich svirao po svadbama i pogrebima!
Last edited by BECHO on 13/06/2005 12:28, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BECHO wrote:
Alfons Kauders wrote:
karanana wrote:Prenj,

Da li su ove srpske pjevacice i pjevaci ikad nesto otvoreno rekli protiv ovog grada. ne mogu im misli procitati, a opet ti kazem oni napune akvu 2-3 hiljade ali 60,000
Nije ni Brega, Brega je reko nesto protiv Alije, a ako je Alija utjelovljenje Sarajeva - najebali ste... :D

I ja sam protiv alijinog Sarajeva, mozda me treba istjerat s faksa ? :D
BECHO

Post by BECHO »

Alfons Kauders wrote:
BECHO wrote:
Alfons Kauders wrote: Nije ni Brega, Brega je reko nesto protiv Alije, a ako je Alija utjelovljenje Sarajeva - najebali ste... :D

A sta ti je Alijino Sarajevo? :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A wrote:Nevjerovatno kako kod nas nema nepoliticne teme.

Zar je tako tesko shvatiti da niko nikom nista nije duzan na moralnoj osnovi, u tom odnosu? Niti je Sarajevo nesto ucinilo za Bregu, niti Brega treba nesto da vraca Sarajevu. Raja slusala muziku, kupovala ploce i placala koncerte, Brega placao porez, doprinos, komunalije, i basta.
.
Kod nas politike ima u i u zraku koji disemo i u vodi koju pijemo, vjerovatno nam je zato ovako dobro... :roll:

Sarajevo mozda nije ucinilo nista za Bregu, i mozda Brega ne duguje nista Sarajevu, al osoba koja je bila ravnodusna na one 3 crne godine za mene je u najmanju ruku nemoralna, bez obzira na to da li je rijec o Bregi iz Sarajeva, nekom Hansu iz Beca il Johnu iz Njujorka.
Zreli

Post by Zreli »

On je izdajnicka dusa, otisao je bez rijeci iz grada preko noci i sigurno prica jos gore price u privatnim krugovima.
I jos se zamjerio sa Bonom Vox, koji je spasio hiljade zivota u Sarajevu, svojim pjesmama ili onom pjesmom o Sarajevu, a on je tad sjedio skrstenih ruku i cekao da njegovi rodjaci-srbocetnici oslobode njegov stan.
Povraca mi se od licemjera, pametan jeste, ali je i lukav, znaci da je jebeni egoista.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BECHO wrote:
Alfons Kauders wrote:
BECHO wrote: Nije ni protiv Alije nego protiv 'Alijinog Sarajeva'! 8)
A sta ti je Alijino Sarajevo? :-)
SDA, Avaz, Cele, Cace, Juke, Cengici, Delimustafici, Svrakici, Ljiljan, Deen, Akva, zatvoren Muzej, Deen, Dino i ostali skorojevici, kriminalci i ratni profiteri... Poskupljenje cevapa da i ne pominjem. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote: SDA, Avaz, Cele, Cace, Juke, Cengici, Delimustafici, Svrakici, Ljiljan, Deen, Akva, zatvoren Muzej, Deen, Dino i ostali skorojevici, kriminalci i ratni profiteri... Poskupljenje cevapa da i ne pominjem. :D
:? zar ih imamo dvojicu?? :D
Sta ima, kako skola nema te sto godina :D
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:
Becho wrote: A sta ti je Alijino Sarajevo? :-)
SDA, Avaz, Cele, Cace, Juke, Cengici, Delimustafici, Svrakici, Ljiljan, Deen, Akva, zatvoren Muzej, Deen, Dino i ostali skorojevici, kriminalci i ratni profiteri... Poskupljenje cevapa da i ne pominjem. :D
Zar se zbilja u to pretvorio ... nas grad :(
Frutek

Post by Frutek »

Alfons Kauders wrote: Poskupljenje cevapa da i ne pominjem
Skandalozno :shock: :shock: :D
Last edited by Frutek on 13/06/2005 12:45, edited 1 time in total.
Zreli

Post by Zreli »

Ja sam moju kartu poderao, tako da mi je svejedno, da li ce koncert biti otkazan. Mislim da bi tako trebao svako normalan da uradi.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote: SDA, Avaz, Cele, Cace, Juke, Cengici, Delimustafici, Svrakici, Ljiljan, Deen, Akva, zatvoren Muzej, Deen, Dino i ostali skorojevici, kriminalci i ratni profiteri... Poskupljenje cevapa da i ne pominjem. :D
:? zar ih imamo dvojicu?? :D
Sta ima, kako skola nema te sto godina :D
Nemamo, al me nervira za trojicu. :D

Ja se malo isfuro... Da me svi pozele... :wink:
Prenj

Post by Prenj »

Zreli wrote:Ja sam moju kartu poderao, tako da mi je svejedno, da li ce koncert biti otkazan. Mislim da bi tako trebao svako normalan da uradi.
Koliko si karata za koncert u Aqui do sada poderao?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zreli wrote:Ja sam moju kartu poderao, tako da mi je svejedno, da li ce koncert biti otkazan. Mislim da bi tako trebao svako normalan da uradi.
bolje da si je prodao pa pare dao za Akciju..
ali jok, MORATE VI GLUMITI MANGUPE a kad treba potegnut, nigdje vas...

:x :x :x :x :x :x :x :x
Frutek

Post by Frutek »

Svaka čast. Ja je nisam bio ni kupio. Poslije intervjua objavljenog, još mi je draže bilo što ne kupih karte 8)
Post Reply