BIJELO DUGME: Zelene beretke traže otkazivanje koncerta!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote: ovo je zasluzilo raspustanje skupstine :x :x :x :x
Hajmo curice, hajmo djecaci, al ne u planine, vec na barikade. Dosta je bilo popustanja, nezaposlenost, kriminal, razvaljenu infrastrukturu nekako i mozemo podnijeti, al skupe cevape nikad, otkopajte puske. :D

Ljudi, bujrum u Tuzlu na cevape, al s poljevom su i nisu u somunu, pa ako vam godi, za 4 markice - bujrum !
nema somuna do Sarajevskog (veliko slovo namjerno) :x
Vjeruj mi i meni je straaahota, kad otkines komadic, topi se u ustima, mekano, svjeze... mmmmmmmm

Al volim vala i zapecenu lepinu u poljevu...

Da mi je da negjde mozes narucit cevape da je pola suh somun s carsije, a pola spaljena lepina u Zlajinom poljevu... :D
car-x

Post by car-x »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote: ovo je zasluzilo raspustanje skupstine :x :x :x :x
Hajmo curice, hajmo djecaci, al ne u planine, vec na barikade. Dosta je bilo popustanja, nezaposlenost, kriminal, razvaljenu infrastrukturu nekako i mozemo podnijeti, al skupe cevape nikad, otkopajte puske. :D

Ljudi, bujrum u Tuzlu na cevape, al s poljevom su i nisu u somunu, pa ako vam godi, za 4 markice - bujrum !
nema somuna do Sarajevskog (veliko slovo namjerno) :x
(konacno malo konstruktivnija rasprava, i opet iznova dokazujemo svoju sarolikost, od brege i dugmeta, zelenih beretki, alije, ratnog sarajeva, muhameda cengica cenge <- ovo mi ko vodja nekog rock benda, do cevapa i somuna..)

mircerka, nadam se da si probala "tuzlanske" cevape.. cisto anatomski gledano, puno je lakse sazvakati i progutati lepinu / somun zaljevenu poljevom, nego onako, nasuho, tek sekundu zaparenu na rostilju..

naravno, ovdje je doziranje poljeva od krucijalne vaznosti..
novalic

Post by novalic »

i od kvaliteta poljeva, skuhanog od govedjih kostiju, toliko da se ona srz itopi, pa malcice paprike, vegete..

ma da se covjek nakusa samo poljeva... pa ga malo u somun, pa zapeces... ko dusa 8-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

car-x wrote:
(konacno malo konstruktivnija rasprava, i opet iznova dokazujemo svoju sarolikost, od brege i dugmeta, zelenih beretki, alije, ratnog sarajeva, muhameda cengica cenge <- ovo mi ko vodja nekog rock benda, do cevapa i somuna..)

mircerka, nadam se da si probala "tuzlanske" cevape.. cisto anatomski gledano, puno je lakse sazvakati i progutati lepinu / somun zaljevenu poljevom, nego onako, nasuho, tek sekundu zaparenu na rostilju..

naravno, ovdje je doziranje poljeva od krucijalne vaznosti..
ne volim kad mi je mekan somun, volim kad je hrskav...ukusi se razlikuju...
:D
karanana

Post by karanana »

ja volim iscopati onu natopljenu sredinu. ne volim donji dio, obicno je suh ili zagoren
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:ne volim kad mi je mekan somun, volim kad je hrskav...ukusi se razlikuju...
Vala bas... meHkan k'o dusa nije za nista.
Toozla

Post by Toozla »

...pustimo da nam Emin Svrakic namece opste moralne norme i onda se cudimo sto ljudi Sarajevo zovu selendrom.....

...Alija je bio predsjednik predsjednistva, a to je samo posao(bas kao i pekar, profesor, doktor....) i svako ima pravo na vlastito misljenje vezano za ucinak pojedinca na radnome mjestu....Goran kaze "jebo Aliju", svi se dignu na noge kao da im je majku svima opsovao i onda se cudimo kako neko moze spomenuti termin "Alijino Sarajevo"...

...Goran je ckaviapi, mis, supak sto on sam u interview-u i prizna, a mi mu dajemo epitet cetnika i pride svakog' ko se ne slaze sa takvim misljenjem nazivamo cetnikom i onda se cudimo kad neko konstatuje da Sarajevo "svakoda dana u svakome pogledu, sve vise i vise nazaduje na multietnickom planu"....

"nikad se necu vratit'
u svoj rodni grad
tamo me ne ceka niko
"
Zadig

Post by Zadig »

Image

ne kontam zasto kad koka kola sponzorise koncerat
:D :D
bane

Post by bane »

car-x wrote:
a da je alija pravio gresaka, i to katastrofalnih, ni u to nema sumnje.. od islamizacije armije BiH do koalicije sa SDS-om.. i neko bez postovanja prema mrtvima, hladno bi mogo reci "jebo aliju".. o mrtvima se tako ne govori.. a da je ziv, svasta bi se tu moglo lanuti..

kult licnosti smo svi jednom prezivjeli, i nadali se da se tako nesto nikad vise nece ponoviti..

kult licnosti smo svi jednom prezivjeli, i nadali se da se tako nesto nikad vise nece ponoviti

Ovo je društvo jedna od najpametnijih rečenica koje sam u u zadnjih 20 godina pročitao. SVAKA TI ČAST CARE-X

Valjda je svima jasno da nije zasluga Alije Izetbegovića, što je sada Bosna nezvaisna država, nego zasluga naroda koji je uspjeo da ostane normalan, pod naletom raznoraznih budala,vjernika,ekstremista. Sreća je što je tog naroda još uvijek u većini, da nije tako već odavno bi Bosnu raskupusali na Četnički, Ustaški i Mudzahedinski dio, makar bio veličine i jedne mjesne zajednice, al samo da su oni glavni tu.... A što se tiče Bosanskog Arkana ( Emira Švrakića) šta reći nego, možda mu se sin ženi da mu treba stan, svojevrijemeno su zelenaši bili u prvim redovima na koncertima Dine Merlina..
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

pa dobro zar nije vise dosta o dugmtu
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dragi moji,
kako to da se beretke nisu ponovno oglasile?????
mislim da su bili zauzeti koncertom Sanje Djordjevic...
Aferim!
SVE DA LETI STADION U ZRAK, LETICU I JA SA NJIMA, PvM!
:x
Zadig

Post by Zadig »

mIRCerka wrote:Dragi moji,
kako to da se beretke nisu ponovno oglasile?????
mislim da su bili zauzeti koncertom Sanje Djordjevic...
Aferim!
SVE DA LETI STADION U ZRAK, LETICU I JA SA NJIMA, PvM!
:x
'
'
Mirce ba, kidaj s ove teme

Zelene Beretke ce te uapsit

hajd snama na dobro jutro, tamo se ne pominje BD ili onaj cije ime ne smijem izgovoriti
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zadig wrote:'
Mirce ba, kidaj s ove teme

Zelene Beretke ce te uapsit

hajd snama na dobro jutro, tamo se ne pominje BD ili onaj cije ime ne smijem izgovoriti
dolazim...ali samo jos ovo da kazem...
da sam bogdom musko pa da mogu reci "kvazi patriote"(nadobudni forumashi) povucite me za Q!!!!

a Beretke su me razocarale...mislila sam da imaju pametnija posla..al jbg, ne mogu ni oni svaki put ubost...
a nadji mi nekog od njih koji nije opsovao A.I. pa makar dok su kroz dobrinjski tunel isli :D irazbijali glavu od sine :D
Bijelo Dugme Zdravo!
vidimo se veceras :D
Last edited by mIRCerka on 15/06/2005 10:21, edited 1 time in total.
Harrys

Post by Harrys »

:-) ma kako ces ti kuci poslije,trambelaji ne rade :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Harrys wrote::-) ma kako ces ti kuci poslije,trambelaji ne rade :-)
kroz tunel, niz cestu pa lijevo kod Semizovca...a sve pjeshke :D
i ne treba da rade tramvaji, stoka sarajevska sve razvali...treba preselit tramvaje u Tuztlu...
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:(...)
da sam bogdom musko pa da mogu reci "kvazi patriote"(nadobudni forumashi) povucite me za Q!!!!
(...)
:shock:
:lol:
:lol:
Image
Last edited by Fair Life on 15/06/2005 10:37, edited 1 time in total.
Taurus

Post by Taurus »

Vec par dana citam komentare pojedinaca koji navode razloge zbog kojih treba odgoditi koncert.
Postavljam im pitanje: Gdje ste bili kada je Brega sam svirao u Narodnom pozoristu, hebo li Vas Pecanin!?
rajvosa

Post by rajvosa »

Zelene breteke su se samostavile pod nadzor anti-terror agents....
Pitanje je vremena kada ce dobiti muhur

Mashala
Duh sa sjekirom

Ma dosta vise o BD ako vec moramo o muzici evo predlazem da se malo prisjetimo one tako divne pjesme Ibro dinamitas by Nervous Postman...hajmo malo o tim divnim vremenima :roll:
horoz

Post by horoz »

Dosta je stvarno više sa tim BD. Ko ide, ko ne ide... Papci, seljaci, provincijalci, rokeri i kvazi rokeri, pastiri i čobani, curice i dječaci...

Svi već znamo šta misli 100-tinjak forumdžija ponaosob na ovu temu pa mislim da nema potrebe da se više polemiše. Koncert je prodan, lova je uzeta, bio on održan ili ne.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

horoz wrote: Svi već znamo šta misli 100-tinjak forumdžija ponaosob na ovu temu pa mislim da nema potrebe da se više polemiše. Koncert je prodan, lova je uzeta, bio on održan ili ne.
Qler

Post by Qler »

Duh sa sjekirom wrote:Ma dosta vise o BD ako vec moramo o muzici evo predlazem da se malo prisjetimo one tako divne pjesme Ibro dinamitas by Nervous Postman...hajmo malo o tim divnim vremenima :roll:
nije ibro vec salko :D

"Zakleo sam se, u bioskopu bas
kad porastem bit cu salko dinamitas!" :D:D:D:D
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Qler wrote:
Duh sa sjekirom wrote:Ma dosta vise o BD ako vec moramo o muzici evo predlazem da se malo prisjetimo one tako divne pjesme Ibro dinamitas by Nervous Postman...hajmo malo o tim divnim vremenima :roll:
nije ibro vec salko :D

"Zakleo sam se, u bioskopu bas
kad porastem bit cu salko dinamitas!" :D:D:D:D
Ibro je bio "dirka nash" :D
Qler

Post by Qler »

jes jes, a licio je na Garry Couper (ne zna jel se tako pise :D)

Mali Ibro Dirka nas :D
Duh sa sjekirom

Hvala na korekcijama ... :D

spominju se Ibro dirka, Salko dinamitas pa mi naupmade i Abdulah

Abdulah Sidran
Sarajevska Molitva

Kumim te Bogom, veliki Bože,
skloni sa svijeta životinje!
Neka preostane sve od mačijeg roda,
moje sirotinjstvo neka preostane,
ali - skloni životinje.