Bijeli zubi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Americkatragedija

#26 Re: Bijeli zubi

Post by Americkatragedija »

bijeli zubi su najbolji kad se tako rodis (kao ja ) pa se bijele pa se bijele nemoras nista da radis extrasamo operes i drzis licnu higijenu jelde da ti ne smrdi iz usta
hitman05

#27 Re: Bijeli zubi

Post by hitman05 »

Radio sam nekoliko puta ovo ultrazvucno skidanje kamenca i poslije poliranje/izbjeljivanje pastom. E sada ne zanam tacno je li poslijedica toga, ali primjetio sam na nekoliko zuba pucanje gledji (linija preko cijelog zuba). Inace pazim na toplo-hladno, tvrdu hranu itd, pa me je to zabrinulo, primjetio sam jos kod nekih ljudi slicne linije, zna li neko o cemu se radi. E sada sto se tice izbjeljivanja, je li moguc izbjeljivati lijeceni zub (znaci klasicna gangrena lijecena jodom..nesto ), naravno zub je "posivio" otprilike za dvije-tri nijanse u odnosu na druge zube, promjena nije velika ali je ipak primjetna pri korjenu zuba. Postoji li neko sredstvo, postoji li kod nas lasersko izbjeljivanje? Jos jedno pitanje, stavljanje porculanskih navlaka, je li neko radio i kakav je ruzultat, puca li, mjenja li se boja desni iznad tog zuba (cuo sam da desni poplave iznad zuba sa navlakom).
Shoshana

#28 Re: Bijeli zubi

Post by Shoshana »

Vecini nas (malo starijih) su zubi tamniji (jebi ga, nisu zuti - il' sam ja daltonista) jer su nas kljukali tetraciklinima kad smo bili mali. Bijelio ne bijelio - pomoci nema. Promjena boje je permanentna - vecina sredstava za izbjeljivanje zuba ce ti samo ostetiti caklinu pa ces, izmedju ostalog, imati probleme sa hladnim i vrucim picima/hranom, a zubi ce ti sve vise i vise biti podlozni bojenju - jer nece biti cakline da ih zastiti.
Budi zahvalan sto imas zdrave zube
Skyfox

#29 Re: Bijeli zubi

Post by Skyfox »

Jel bila tema izbjeljivanje zuba ozonom, treba mi link ili klinike koja to radi

thanx
Krigla_Sa

#30 Re: Bijeli zubi

Post by Krigla_Sa »

Moji jos bijeli a kad sam ih i kad izbijelio peroxidom,jos uvijek me ljudi pitaju kako su mi tako zubi bijeli,a jos u rezervi imam dvije inekcije peroxida koje cuvam za ljeto :) :D
Sve preporuke za peroxid 10 % :)
bez_ideje

#31 Re: Bijeli zubi

Post by bez_ideje »

Moji su bijeli,pravilni i lijepi na izgled.....Ali kvare se nenormalno :( imam puna usta plombi ,sreca dobro maskiranih,jer ljudi su odreda odusevljeni mojim zubima.............Eh da znaju :mrgreen: :mrgreen:
Zato mislim da nije boja nije povezana sa kvalitetom zuba,iskreno ja bi radije malo zuce nego ove kvarljive!
Nisam ih nikad izbjeljivala, jedino sam probala Perl....ocnjaci su mi s vremena na vrijeme malo zuckasti,pa se to sredi ! :mrgreen:
milica968

#32 Re: Bijeli zubi

Post by milica968 »

hitman05 wrote:Radio sam nekoliko puta ovo ultrazvucno skidanje kamenca i poslije poliranje/izbjeljivanje pastom. E sada ne zanam tacno je li poslijedica toga, ali primjetio sam na nekoliko zuba pucanje gledji (linija preko cijelog zuba). Inace pazim na toplo-hladno, tvrdu hranu itd, pa me je to zabrinulo, primjetio sam jos kod nekih ljudi slicne linije, zna li neko o cemu se radi. E sada sto se tice izbjeljivanja, je li moguc izbjeljivati lijeceni zub (znaci klasicna gangrena lijecena jodom..nesto ), naravno zub je "posivio" otprilike za dvije-tri nijanse u odnosu na druge zube, promjena nije velika ali je ipak primjetna pri korjenu zuba. Postoji li neko sredstvo, postoji li kod nas lasersko izbjeljivanje? Jos jedno pitanje, stavljanje porculanskih navlaka, je li neko radio i kakav je ruzultat, puca li, mjenja li se boja desni iznad tog zuba (cuo sam da desni poplave iznad zuba sa navlakom).

trazi ordinaciju ,,dr.ajse agic''
ladya

#33 Re: Bijeli zubi

Post by ladya »

Imam srecu da imam super bijele zube..gentika...ali zato imam momka koji je imao ocajne zube(sva gledj pojedena)..po preporuci odem na dobrinju kod doktorice indire dzafic...ordinacija joj preko puta mobil medie na dobrinji 2 (mozda je jos neko bio) i uradi mu navlake da je to za neprepoznati.....raspitivali smo se mi kod ovih najboljih u gradu ali su im cijene uzaaaaaaas....300KM po zubu. Ovom zenom sam odusevljena....radi za 200 KM (spusti i na 180 KM) po zubu, ima toliko stpljenja kod odredjivanja boje, jako ljubazna i prije svega veliiiki profesionalac....dobila je i neke bezmetalne cirkonijum navlake...one su 300 KM po zubu...a to je ono da se ne desava da pocrni pri vrhu zuba (valjda maolo sam laik, ali eto kako mi je ona objasnjavala malo sam nesto i skontala)....ali evo mom momku su i ove presavrsene.....nazalost morao je svoje zube zamijeniti navlakama ali se nije pokajao ni sekunde jer mu i ove navlake izgledaju bas kao da su njegovi prirodni...
a poslije toga sam vodila mamu...koja diminja cigare kao luda...na ultrazvucno skidanje kamenca... i zacudila sam se kako je to extra sprava...kao da pise olovkom po zubu...a kamenac se skida kaoooo lud...malo je grozno za vidjeti kako otpadaju komadi kamenca ali sve bude bljestavo poslije....i tu je pravoooo povoljna (oko 30 KM) sa poliranjem....kod ostalih je 50-60 :roll:
eh eto...helem...zubi se pozlatili kolegici koja mi preporuci ovu ordinaciju..a eto i ja preporucih vama, pa ko ode neka i meni ovo isto pozeli hahahahhahaha

ako ko zeli br. moze mi se javiti na pp
TheSpy

#34 Re: Bijeli zubi

Post by TheSpy »

Hajte vi meni sad malo dajte hrabrosti za vadjenje zubi (kutnjaci)
Ja se vec godinu dvije kanim otici zubaru, ali se toliko plasim vadjenja da je to cudo..valjda sto godinama nisam isla pa me sad hvata crnjak :sad: sjecam se kao curica, da sam sama trcala na vadjenje nista me nije bilo strah..a sad ovolika klipaca, a ne smijem :cry:
Krigla_Sa

#35 Re: Bijeli zubi

Post by Krigla_Sa »

Ma nema te cega biti strah , meni nikad nije bio problem otici i popraviti zub ali prosle godine me preko noci zabolio toliko zub da svu noc oka nisam sklopio,odem odmah ujutro stomatologu i skine plombu kad valjda se on ispod plombe pokvario, pokusavala ga spasiti iglicama i nekakvim lijekovima ali nije mu bilo spasa, kaze da se mora vaditi i s obzirom da nikad nisam vadio zub i da imam jake zube bilo me je prpa :) ali kad sam primio inekciju vidim ja da mi je mogla vilicu iscupati a da ne boli,jedino sto osjetis je krckanje i nista vise,kad prestane inekcija djelovati malo boli ali nista vjeruj mi,samo hrabro i ubjedi sebe da nije to nista strasno ( kao sto i nije ) i nemas frke ;) vidjet ces da te nista nece boliti.
biolog

#36 Re: Bijeli zubi

Post by biolog »

Boja je genetski determinisana...postoje različite metode, valja nam još čekat naučnike! :D
Michun

#37 Re: Bijeli zubi

Post by Michun »

TheSpy wrote:Hajte vi meni sad malo dajte hrabrosti za vadjenje zubi (kutnjaci)
Ja se vec godinu dvije kanim otici zubaru, ali se toliko plasim vadjenja da je to cudo..valjda sto godinama nisam isla pa me sad hvata crnjak :sad: sjecam se kao curica, da sam sama trcala na vadjenje nista me nije bilo strah..a sad ovolika klipaca, a ne smijem :cry:
Bitan ti je u ovom zubar. Ako nemas nikoga dobrog, javi se :) Meni je moj zubar povadio umnjake, sva 4, bilo mi viska zuba. Nista me nije bolilo i zaraslo mi je tako da izgleda kao da nije nikad ni narastao. Malo naravno rana boli, ali ukoliko je dobro odradjeno, jako brzo zaraste. Preporuka, cekaj da minusi prestanu pa onda vadi da ne udises hladan zrak i "prehladis" ranu.
adda_sa

#38 Re: Bijeli zubi

Post by adda_sa »

a koliko kosta ovaj peroxid 10% i gdje ? :)
rosal

#39 Re: Bijeli zubi

Post by rosal »

Ja imam savrseno bijele zube 8) ali........ ono sto nije savrseno je njihov kvalitet tj. cvrstoca! Zbog toga imam jedan kutnjak koji je prepolovljen na pola, dok je drugi skroz unisten i od njega je ostao samo korijen kojeg sada desni pocinju "zatvarati" sa svih strana! To me pomalo i zabrinjava.... ali ne usudjujem se otici kod zubara..... A cak i kad bi skupio dovoljno hrabrosti ne znam kod koga otici :-?
ladya

#40 Re: Bijeli zubi

Post by ladya »

Michun wrote:
TheSpy wrote:Hajte vi meni sad malo dajte hrabrosti za vadjenje zubi (kutnjaci)
Bitan ti je u ovom zubar. Ako nemas nikoga dobrog, javi se :) Meni je moj zubar povadio umnjake, sva 4, bilo mi viska zuba. Nista me nije bolilo i zaraslo mi je tako da izgleda kao da nije nikad ni narastao. Malo naravno rana boli, ali ukoliko je dobro odradjeno, jako brzo zaraste. Preporuka, cekaj da minusi prestanu pa onda vadi da ne udises hladan zrak i "prehladis" ranu.

umnjaci se vade obicno kod oralnog hirurga, peporuka dr zunic u vrazovoj jer je najjaci....

a ovo za vadjenje....ZUBE JE NAJBOLJE VADITI U ZIMSKOM PERIODU I POSLIJE VADJENJA STAVLJATI HLADNE OBLOGE....NIKAKO TOPLE. ZUBI SE NE PREPORUCUJU VADITI LJETI JER SE OD VRUCINE SIRE KRVNI SUDOVI, TAKO DA MOZE BITI PRODUZENO KRVARENJE
TheSpy

#41 Re: Bijeli zubi

Post by TheSpy »

narode hvala vam.. morat cu otici htjela ne htjela jer se patim s njima koliko vec vremena..
evo i danas samo sto sam jela, umirem od bolova..pijem analgin :cry:

sve zbog mog straha sam toliko zapostavila ove kutnjake koje sam davno trebala povaditi...koja sam ja budala pa se sad patim! :twisted:

a sto se tice bjelila zubi, moji su super..prirodno bijeli :thumbup: ne mogu a da ne kazem da u zivotu jos nikad zub nisam popravila (imam 23godine)...
sad kad povadim ova sranja pokvarena u ustima, ocistit cu kamenac (po prvi put) i to je to...
Kraljica_Suza

#42 Re: Bijeli zubi

Post by Kraljica_Suza »

rosal wrote:Ja imam savrseno bijele zube 8) ali........ ono sto nije savrseno je njihov kvalitet tj. cvrstoca! Zbog toga imam jedan kutnjak koji je prepolovljen na pola, dok je drugi skroz unisten i od njega je ostao samo korijen kojeg sada desni pocinju "zatvarati" sa svih strana! To me pomalo i zabrinjava.... ali ne usudjujem se otici kod zubara..... A cak i kad bi skupio dovoljno hrabrosti ne znam kod koga otici :-?
drug, isti fazon kao kod mene...znaci, zub kutnjak (drugi od nazad,donja vilica) mi ispao, bio je pokvaren i ostala je rupa velika..ja se obradovala da se sam u potpunosti izvadio, ali kad sam bolje pogledala u ogledalo, viidim da je korijen ostao :shock: kako to izvaditi mati rodjena?! pa da crknem od bolova!!!
Ridjobrki

#43 Re: Bijeli zubi

Post by Ridjobrki »

Ja mislio da je tema o knjizi "Bijeli zubi" Zadie Smith. Ništa, nastavite vi samo... Izvin'te.
Envy

#44 Re: Bijeli zubi

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 24/11/2011 21:44, edited 1 time in total.
hali gali halid

#45 Re: Bijeli zubi

Post by hali gali halid »

Envy wrote:Vrlo efikasno za bijeljenje zuba je takode smjesa, od 1kk sode bikarbone, 1kk vode, i 1kk hidrogena 10%...izmjesati sve, stvori se gusta smjesa, time prati zuben ...a zatim kaladontom...rezultat vidljiv...a isto i sokom od limuna...super... :D
Gdje se moze nabaviti ovaj hidrogen?
Envy

#46 Re: Bijeli zubi

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 24/11/2011 22:37, edited 1 time in total.
Post Reply