Bijeli pramen kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
uhljupce

#1 Bijeli pramen kose

Post by uhljupce »

Eh ovako. Imam 25 godina, crnu kosu, lijep sam, zgodan ali to nije tema :D :D (salim se) Od 18 godine naprijed na kosi (na siskama) pojavilo se 20-30 bijelih dlaka. Vidljivo je tek sa nekoliko metara. To mi nikada nije smetalo, mislio sam da je to stvar genetike, jer u mojoj porodici vecina muskaraca postanu sjedi sa 40 godina ...Medjutim nedavno mi se pojavio, odjednom, pramen bijele kose otpozadi. Jako je uocljiv i vidljiv. U obliku je kruga. Jedan doktor (poznanik) mi je rekao da je to moguca posljedica stresa. (bubno je neku latinsku rijec koju nisam zapamtio). Istina, u ratu sam svasta prozivio. I jos uvijek me neke stvari tiste. Volio bih znati moze li se i kako se lijeci to ? Zaista nemam komplekse, ne smeta mi, cak naprotiv kolegice mi kazu da je sexy... Ali ako bih dobio jos koji slican pramen, postao bih ko asimetricni dalmatinac :D ... Dakle, iskustva, prijedlozi, eventualno neki linkovi .... (ja googlo al' slaba nafaka)...

Hvala!!!
The Nightwatchman

#2 Re: Bijeli pramen kose

Post by The Nightwatchman »

obrati se na mail:

[email protected]

:D :D

ma nije to nista bolan, samo opusteno
sharwoodforest

#3 Re: Bijeli pramen kose

Post by sharwoodforest »

sta da ti velim, nije to nista strasno. cak mi je cudnovato i lijepo kao iz zgodnog filma. eto, neki dan sam odpozadi na potiljku, u nekog momka uocila jedan bijeli pramen kose, i nije mi zasmetalo, tek , malo cudno jer se obicno sijedi ravnomjerno i po starinski. ako si zdrav, nije smetnja malo sijedih, da te se ne urekne. :thumbup: :wink:
uhljupce

#4 Re: Bijeli pramen kose

Post by uhljupce »

The Nightwatchman wrote:obrati se na mail:

[email protected]

:D :D

ma nije to nista bolan, samo opusteno
hehehehhe ma opusten sam ... al' bojim se da mi se ne dogodi nest slicno ko Taletu :D
walkabout

#5 Re: Bijeli pramen kose

Post by walkabout »

nesto se slicno meni desilo, kad mi je bilo oko 23-24 godine...
crna i zdrava kosa, bez sijedih...i odjednom, bijeli pramen (velicine 1-2 cm) tacno na tjemenu...malo sam se bio zabrinuo (ne toliko zbog izgleda nego da nije sta ozbiljnije) ali doktoru nisam isao jer sam otprilike pretpostavljao sta je u pitanju...stres zbog fakulteta...
i taj bijeli pramen je bio prisutan oko 1-2 godine (nije se sirio) dok nije sam po sebi iscezao...

vjerovatno je kod tebe to sto ti je i doktor rekao...stres, zbog rata sto si i sam pomenuo...

samo mislim da je tesko reci kako ce se kod koga ovo bijeljenje kose (zbog stresa) manifestovati i sa kojim zakasnjenjem...to je izvan nase moci i kontrole...ja sam cuo za slucajeve da covjek obijeli maltene preko noci i to mu trajno ostane tako...

na ovo se jedino moze uticati ako se smanji izlozenost stresu i stresnim situacijama...ne vjerujem da ima neko drugo rjesenje...ali je dobra stvar sto ovo uopste nije nikakav zdravstveni problem, samo estetski...a i to kako kome, eto vec si i sam primijetio... 8)
x0z0y0

#6 Re: Bijeli pramen kose

Post by x0z0y0 »

uhljupce wrote:Eh ovako. Imam 25 godina, crnu kosu, lijep sam, zgodan ali to nije tema :D :D (salim se) Od 18 godine naprijed na kosi (na siskama) pojavilo se 20-30 bijelih dlaka. Vidljivo je tek sa nekoliko metara. To mi nikada nije smetalo, mislio sam da je to stvar genetike, jer u mojoj porodici vecina muskaraca postanu sjedi sa 40 godina ...Medjutim nedavno mi se pojavio, odjednom, pramen bijele kose otpozadi. Jako je uocljiv i vidljiv. U obliku je kruga. Jedan doktor (poznanik) mi je rekao da je to moguca posljedica stresa. (bubno je neku latinsku rijec koju nisam zapamtio). Istina, u ratu sam svasta prozivio. I jos uvijek me neke stvari tiste. Volio bih znati moze li se i kako se lijeci to ? Zaista nemam komplekse, ne smeta mi, cak naprotiv kolegice mi kazu da je sexy... Ali ako bih dobio jos koji slican pramen, postao bih ko asimetricni dalmatinac :D ... Dakle, iskustva, prijedlozi, eventualno neki linkovi .... (ja googlo al' slaba nafaka)...

Hvala!!!
:D :lol: :lol:

ma ako ti bas smeta prefarbaj maskarom :D
idia

#7 Re: Bijeli pramen kose

Post by idia »

.
Last edited by idia on 05/03/2011 09:50, edited 1 time in total.
In_side

#8 Re: Bijeli pramen kose

Post by In_side »

A jel to isto vazi kad ti se pojave sjede na obrvama.
mamica papucarka

#9 Re: Bijeli pramen kose

Post by mamica papucarka »

ja sam sijeda ko ovca :D pocela sijedit bas kao i ti sa nekih 24,25 i evo sad u 33-oj prava merino :shock:
meni je to kod musakaraca pravo saramntno (cak i procelavost), tako dfa stvarno ne znam cemu frka. Ja to ne bih dirala, a ko ti je kompleks, ofarbaj taj pramen :)
Post Reply