Bijela kuga
-
Adko
#1 Bijela kuga
BiH zemlja staraca za 10 godina 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
U RS prirast stanovništva ok minus 1 promil, a u FBiH oko plus 1 (1996. bilo plus 16).
Dobije žena posao, recimo, u trgovini i ne smije da rodi-izgubiće posao čim ode na porodiljsko.
Žene koje žive u blizini Dubrovnika, a u BiH, porađaju se u tamošnjoj bolnici jer CRO stimuliše porodilje dječijim dodatkom i slično.
Tako, desilo se mojoj kolegici koja je radila za UN (2002.g.) da joj ne produže ugovor kada je otišla da rodi. UN, fuj!
Dobije žena posao, recimo, u trgovini i ne smije da rodi-izgubiće posao čim ode na porodiljsko.
Žene koje žive u blizini Dubrovnika, a u BiH, porađaju se u tamošnjoj bolnici jer CRO stimuliše porodilje dječijim dodatkom i slično.
Tako, desilo se mojoj kolegici koja je radila za UN (2002.g.) da joj ne produže ugovor kada je otišla da rodi. UN, fuj!
- Arminovski
#6 Nista strasno
A koliko bi vi htjeli???
Meni bi i plus 1% godisnje bilo previse.
Za one koji zele znati vise neka progooglaju ime Albert Bartlett i njegovo predavanje koje pocinje sa tvrdnjom:
Mislim da je jedan od najvecih nedostakaka covjecanstva nerazumijevanje ekponencijalne funkcije.
Meni bi i plus 1% godisnje bilo previse.
Za one koji zele znati vise neka progooglaju ime Albert Bartlett i njegovo predavanje koje pocinje sa tvrdnjom:
Mislim da je jedan od najvecih nedostakaka covjecanstva nerazumijevanje ekponencijalne funkcije.
Last edited by Arminovski on 21/01/2007 02:53, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
PipiDugaDevetka wrote:U RS prirast stanovništva ok minus 1 promil, a u FBiH oko plus 1 (1996. bilo plus 16).
- Arminovski
Hvala pipi ali znam sta je promil. Meni je bijela kuga sasvim OK. Drugima je izgleda problem i voljeli bi da bude % umjesto o/oo. Ali da ne bude dalje zabune promijenicu proslu poruku.PipiDugaDevetka wrote:PipiDugaDevetka wrote:U RS prirast stanovništva ok minus 1 promil, a u FBiH oko plus 1 (1996. bilo plus 16).
- uvjek dobar gost
Država je dužna da osmisli strategiju koja će popraviti situaciju.... da pruži mladim bračnim parovima neke stimulacije, da im da šansu da dobiju stanbeni prostor po nekim povoljnim opcijama, o zaposlenju ne bih puno ni govorio...
No branioci naših nacionalnih i drugih interesa imaju plan samo kako da nas pokradu il plan da sebi napune džepoveee... a da nas rasele po bijelom svijetuuu....
Hoće BiH će biti zemlja staraca i zemlja puna svih vrsta otpada.....
No branioci naših nacionalnih i drugih interesa imaju plan samo kako da nas pokradu il plan da sebi napune džepoveee... a da nas rasele po bijelom svijetuuu....
Hoće BiH će biti zemlja staraca i zemlja puna svih vrsta otpada.....
- chinese_water
Halo, kakva je ovo diskriminacija i kakve su ovo rasisticke uvrede? Sram vas bilo sto mi u kinu dirate 
- Maraschino
Ja sam svoj doprinos prilozio
Boze zdravlja bit ce jos

Boze zdravlja bit ce jos
-
tempora
U kojoj to drzavi svako djete ima svoju nafaku, pa da preselimo one iz Palestine, Tajlanda, Rumunije, svih zemalja Afrike itd? Svako koliko umre jedno djete u svijetu od gladi? Koliko djece bude ubijeno, silovano, zlostavljano na razne nacine?amrino wrote:Svako dijete ima svoju nafaku! Zato ljudi - volite se i radjajte male bebe, NO SIKIRIKI ZBOG PARA- nije to najvaznije u zivotu! A oni koji mogu bez problema sebi priustiti- nemojte biti lijeni - rodite ih bar troje- cetvero!!!
Sta je sa Bosanskom "kopiladi"? Sa djecom ostalom bez roditelja u ratu? Sta je sa onima koje nalaze u plasticnim kesama po kontejnerima?
Mislim, nafaka, veca sila ha!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Bravo Tempora! Nemam ništa protiv da se djeca rađaju, baš suprotno, ali ne kontam ljude koji kažu "ma hajd, biće dobro, nek je živo i zdravo"! Pa nije dijete kutija šibica pa da se možeš tako neodgovorno ponašati! Lako ga je napraviti, ali šta onda ako ti je situacija takva da ne možeš ni sebe izdržavati a kamoli dijete još odgajati!tempora wrote:U kojoj to drzavi svako djete ima svoju nafaku, pa da preselimo one iz Palestine, Tajlanda, Rumunije, svih zemalja Afrike itd? Svako koliko umre jedno djete u svijetu od gladi? Koliko djece bude ubijeno, silovano, zlostavljano na razne nacine?amrino wrote:Svako dijete ima svoju nafaku! Zato ljudi - volite se i radjajte male bebe, NO SIKIRIKI ZBOG PARA- nije to najvaznije u zivotu! A oni koji mogu bez problema sebi priustiti- nemojte biti lijeni - rodite ih bar troje- cetvero!!!
Sta je sa Bosanskom "kopiladi"? Sa djecom ostalom bez roditelja u ratu? Sta je sa onima koje nalaze u plasticnim kesama po kontejnerima?
Mislim, nafaka, veca sila ha!
-
sulesavic
Jao, majko mila! Jao, majko, majko, majko!amrino wrote:Svako dijete ima svoju nafaku! Zato ljudi - volite se i radjajte male bebe, NO SIKIRIKI ZBOG PARA- nije to najvaznije u zivotu! A oni koji mogu bez problema sebi priustiti- nemojte biti lijeni - rodite ih bar troje- cetvero!!!
-
lindjo
i brace iz arapskog svetapitt wrote:Doci ce jos kineske omladine....no sikiriki
drzava terba da stimulise razmonozavanje...ovako zene ne smiju ni zatrudnit
- uvjek dobar gost
To je sve planski....... po mapama novog svijeta .... nakon klimatskih promijena ... naša zemlja će se naći u nekom polu-umjerenom-tropskom pojasu... za razliku od mnogih koji neće imati našu sreću...
Tako da nas isele , a da se oni usele.... ...
Tako da nas isele , a da se oni usele.... ...
-
amrino
Ma dajte ljudi molim vas- pogledajte oko sebe!!!
Neimastinom se pravdaju oni koji itekako sebi mogu priustiti da odgoje dijete... djecu najvise radjaju oni najugrozeniji...ne kazem da je to nesto pozitivno ali zelim da pokazem da to sto vi govorite ne stoji. Pogledajte koliko imucnih porodica u vasem okruzenju odluce da imaju samo jedno dijete...jel to zbog neimastine?
Nema svako dijete svoju nafaku?! Ha ha ha pa to bi onda znacilo da ce svaka beba koja se rodi u bogatoj porodici biti stretna?! uspjesna?! zdrava!? To su stvari koje nemaju veze niti sa parama niti sa odgovornoscu...ali zalosno je kada vidim kako mamice kupuju Gucci tasnice a "ne mogu si priustiti dijete".
Siromasna djeca mogu biti itekako sretna!
Radjajte male bebe!!!
Neimastinom se pravdaju oni koji itekako sebi mogu priustiti da odgoje dijete... djecu najvise radjaju oni najugrozeniji...ne kazem da je to nesto pozitivno ali zelim da pokazem da to sto vi govorite ne stoji. Pogledajte koliko imucnih porodica u vasem okruzenju odluce da imaju samo jedno dijete...jel to zbog neimastine?
Nema svako dijete svoju nafaku?! Ha ha ha pa to bi onda znacilo da ce svaka beba koja se rodi u bogatoj porodici biti stretna?! uspjesna?! zdrava!? To su stvari koje nemaju veze niti sa parama niti sa odgovornoscu...ali zalosno je kada vidim kako mamice kupuju Gucci tasnice a "ne mogu si priustiti dijete".
Siromasna djeca mogu biti itekako sretna!
Radjajte male bebe!!!
-
leeloo
Pa nije valjda samo u parama stvar?! Trudna je jedna moja drugarica... i pričamo o imenima za djecu... I kaže ona... da mi je neko fino ime, a da iz imena ne moraju svi znati šta mi je dijete... a opet da na prvu ne pomisle da je "njihov"
Nije dobro kad roditelj o takvim stvarima razmišlja... nije dobro kada ime može predstavljatiima funkciju u životu.
Ja još uvijek nisam načisto hoću li rađati djete (ovdje).... Lako će se za pare... kad ti trebaju uvijek ih možeš naći i snaći se.... djetetu ne bi ništa falilo... ali bolesno nam je ovo društvo u kojem živimo... Gdje god pogledaš zlo i naopako.
Nije dobro kad roditelj o takvim stvarima razmišlja... nije dobro kada ime može predstavljatiima funkciju u životu.
Ja još uvijek nisam načisto hoću li rađati djete (ovdje).... Lako će se za pare... kad ti trebaju uvijek ih možeš naći i snaći se.... djetetu ne bi ništa falilo... ali bolesno nam je ovo društvo u kojem živimo... Gdje god pogledaš zlo i naopako.
-
amrino
Razumijem sta hoces da kazes ali zla je bilo uvijek...staro je koliko i svijet...leeloo wrote:Pa nije valjda samo u parama stvar?! Trudna je jedna moja drugarica... i pričamo o imenima za djecu... I kaže ona... da mi je neko fino ime, a da iz imena ne moraju svi znati šta mi je dijete... a opet da na prvu ne pomisle da je "njihov"
Treba se potruditi pa gledati s malo pozitivnije strane- mozda bas ti rodis i svojim trudom i ljubavlju odgojis dijete koje ce na ovom svijetu promijeniti nesto na bolje, dijete koje ce jednog dana biti covjek u punom smislu te rijeci, covjek koji nece razmisljati o drugim ljudima na osnovu imena nego djela...