Bijel jezik i kasalj
Moderator: anex
-
mirza2811
#1 Bijel jezik i kasalj
pozz , u zadnje vrijeme dosta kasljem. Bez slajma, cijelo vrijeme kao da imam knedlu u grlu i imam nagon za kasalj. Na poslu nosim masku 8h , i u okruzenju ima dosta ulja i svakakvih derivata, pa najvise mislim da mi to smeta. Od neki dan mi se javio bijeli jezik, sloj bijelog na jeziku. Evo danas me boli grlo, kod grkljana na lijevoj strani. Pijem cajeve, izbacio sam alc. skroz. Cigare nikad zapalio.. Imal ko kakvih prijedloga cajeva i svega prije odlaska doktoru 
- Edin H.
#2 Re: Bijel jezik i kasalj
Bagremov med i guščija mast pomiješano
Limun
Limun
-
NediM17
#4 Re: Bijel jezik i kasalj
Pojavile se gljivice na jeziku. Ocetkaj cetkicom za zube, ispiraj jabukovim sircetom ili rastvorom sode bikarbone i cajem od zalfije.
Hoce to ako si trosio antibiotike ili ne daj boze, ako imas secer.
Za grlo uzmi lysobact, spray ili tablete pa cuclaj. Kazu Rusi neki dan da djeluje cak i na virus korone.
Hoce to ako si trosio antibiotike ili ne daj boze, ako imas secer.
Za grlo uzmi lysobact, spray ili tablete pa cuclaj. Kazu Rusi neki dan da djeluje cak i na virus korone.
- spinel_
#5 Re: Bijel jezik i kasalj
Prije svega baci masku koju stalno nosis ako vec od poslodavca i kolega nisi primoran da je nosis. To bi bio jedan od razloga sto ti se to desava.. Kupi sebi neki sprej za grlo. Pokusaj s lysobactom.mirza2811 wrote: ↑06/10/2021 18:40 pozz , u zadnje vrijeme dosta kasljem. Bez slajma, cijelo vrijeme kao da imam knedlu u grlu i imam nagon za kasalj. Na poslu nosim masku 8h , i u okruzenju ima dosta ulja i svakakvih derivata, pa najvise mislim da mi to smeta. Od neki dan mi se javio bijeli jezik, sloj bijelog na jeziku. Evo danas me boli grlo, kod grkljana na lijevoj strani. Pijem cajeve, izbacio sam alc. skroz. Cigare nikad zapalio.. Imal ko kakvih prijedloga cajeva i svega prije odlaska doktoru![]()
Ispiraj sa zalfijom grlo, pij bijeli sljez. Ali prije svega toga baci masku.
- -Chesterfield-
#6 Re: Bijel jezik i kasalj
Možda je kandida?mirza2811 wrote: ↑06/10/2021 18:40 pozz , u zadnje vrijeme dosta kasljem. Bez slajma, cijelo vrijeme kao da imam knedlu u grlu i imam nagon za kasalj. Na poslu nosim masku 8h , i u okruzenju ima dosta ulja i svakakvih derivata, pa najvise mislim da mi to smeta. Od neki dan mi se javio bijeli jezik, sloj bijelog na jeziku. Evo danas me boli grlo, kod grkljana na lijevoj strani. Pijem cajeve, izbacio sam alc. skroz. Cigare nikad zapalio.. Imal ko kakvih prijedloga cajeva i svega prije odlaska doktoru![]()
-
mirza2811
#7 Re: Bijel jezik i kasalj
izgleda da jest, evo upravo sam uradio test sa vodom i pljuvackom. Koliko je on jel vjerodostojan https://www.hidrokolon.com/kandida-test/ bas kako je tu objasnjeno, i ima tacno ove "visece niti".
-
tindbe
#8 Re: Bijel jezik i kasalj
Kašičicu sode u čašu vode, grgljaj i tako ispiri par puta dnevno - uz pranje zuba ili ujutro i naveče.
Kroz par sedmica najdalje će proći.
Isto tako, trudi se da ojačaš imunitet, ulje ili kapsule crnog kima pomažu u ovom slučaju.
Također, pastile neo-angin čine čuda kod upale grla i odličan su antiseptik.
Kroz par sedmica najdalje će proći.
Isto tako, trudi se da ojačaš imunitet, ulje ili kapsule crnog kima pomažu u ovom slučaju.
Također, pastile neo-angin čine čuda kod upale grla i odličan su antiseptik.