Bihać - bedem krajine

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
kaw_liga

#126 Re: Kroz Bihac...

Post by kaw_liga »

Gdje se mogu jesti najbolji cevapi u Krajini a i ostalo na putu od Ripača pa do Novog Grada....jeo sam u restoranu Kostelski Buk-nije bilo lose,ljep ambijent i dobro sređen restoran,onda u Bos Krupi u jednoj rostiljnici u centru,kod Emke prema Petrovcu i mozda najljepse sređenom restoranu na Uni Makabi...Algi prem Otoci i u Novom Gradu gotovo svuda pitanje je jesam li preskocio neko bolje mjesto :-D
Danguba

#127 Re: Kroz Bihac...

Post by Danguba »

kaw_liga wrote:Gdje se mogu jesti najbolji cevapi u Krajini a i ostalo na putu od Ripača pa do Novog Grada....jeo sam u restoranu Kostelski Buk-nije bilo lose,ljep ambijent i dobro sređen restoran,onda u Bos Krupi u jednoj rostiljnici u centru,kod Emke prema Petrovcu i mozda najljepse sređenom restoranu na Uni Makabi...Algi prem Otoci i u Novom Gradu gotovo svuda pitanje je jesam li preskocio neko bolje mjesto :-D
Kod Seje malo prije B.Otoke iz pravca B.Krupe...probaj :-) a o jagnjetini da ne pricam. 8-)
kaw_liga

#128 Re: Kroz Bihac...

Post by kaw_liga »

Ee znam dje je Seja tamo kod skretanja za Cazin.. nisam nesto zeljan janjetine ima je i u mom kraju kao pravih cevapa,vidim kod Seje uvjek se nesto vrti al nisam nikad stao racunam vjerovatno ne drze rostilj kad im ide ovako sa pecenjem :-D drugi put cu onda stati
Ridjobrki

#129 Re: Kroz Bihac...

Post by Ridjobrki »

Sejo u Ljusini je pit-stop kad je janjetina u pitanju. Za ćevape ti je na toj ruti zakon Enver u centru Krupe na glavnoj džadi. ;-)
kaw_liga

#130 Re: Kroz Bihac...

Post by kaw_liga »

Znam dje je to u centru Krupe na ljevoj strani iz smjera Bihaća jeo,stvarno su bili dobri nisam u cjeloj Hrv naisao na bolje.. :-D
Ridjobrki

#131 Re: Kroz Bihac...

Post by Ridjobrki »

kaw_liga wrote:Znam dje je to u centru Krupe na ljevoj strani iz smjera Bihaća jeo,stvarno su bili dobri nisam u cjeloj Hrv naisao na bolje.. :-D
Normalno da nećeš, to je isto kao da očekuješ bolju kremšnitu u Ljusini nego u Zaprešiću :D
kaw_liga

#132 Re: Kroz Bihac...

Post by kaw_liga »

Ridjobrki wrote:
kaw_liga wrote:Znam dje je to u centru Krupe na ljevoj strani iz smjera Bihaća jeo,stvarno su bili dobri nisam u cjeloj Hrv naisao na bolje.. :-D
Normalno da nećeš, to je isto kao da očekuješ bolju kremšnitu u Ljusini nego u Zaprešiću :D
Haha nebi mi cudilo da je u Ljusini i kremšnita bolja :lol: ma ono ima po Hrv iz Bih tako ljudi sto drze te Sarajevski,pa poznati rostiljnica kod Srbina,pa onda Banjalucki cevapi kod Rubelja osim cijene i ne nude nesto posebno :-D
HrvatMusliman

#133 Re: Koliko košta taxi prevoz Bihać - Plitvice?

Post by HrvatMusliman »

To je napredak za nas turizam ako is bosne idu gledat plitvice:-) . To mogu samo Kinezi.:-). Steta sto nije bolja povezanost.
rose22

#134 Re: Kroz Bihac...

Post by rose22 »

Gdje god da odem, njemu se vraćam,
čeka me u jutro ledno....
Bihać i ja smo rođena braća...
ili još bolje...mi smo jedno :bih:
Ridjobrki

#135 Re: Kroz Bihac...

Post by Ridjobrki »

Stari, dobri Liha... :-D :thumbup:
Kralj Tvrtko I.

#136 Re: Kroz Bihac...

Post by Kralj Tvrtko I. »

Koja je vrsta jela "kljukusa"?

Ja kazem da je to pita a zena kaze da to nije pita nego da je kljukusa....ne kontam je ocam :D :lol:

PS: ona je biscanka....inace
Ridjobrki

#137 Re: Kroz Bihac...

Post by Ridjobrki »

Stari, ako ti objašnjava šta je kljukuša a nije je u stanju praktično napraviti - vrati ti to đe si je i naš'o.

:-)
BOGUS

#138 Re: Kroz Bihac...

Post by BOGUS »

Ridjobrki wrote:Stari, ako ti objašnjava šta je kljukuša a nije je u stanju praktično napraviti - vrati ti to đe si je i naš'o.

:-)
O brete,ako ne zna kompirovu ili komsanu uliti...
Kralj Tvrtko I.

#139 Re: Kroz Bihac...

a brete moj zna ona sve napraviti...i krompirovu i batakusu i svakakvu...samo mi nije jasno zasto mi neda da kljukusu zovem pitom :D
BOGUS

#140 Re: Kroz Bihac...

Post by BOGUS »

Kralj Tvrtko I. wrote:a brete moj zna ona sve napraviti...i krompirovu i batakusu i svakakvu...samo mi nije jasno zasto mi neda da kljukusu zovem pitom :D
A kako ce brete dati... Vidjas li ti idje jufku u kljukusi :D
Ridjobrki

#141 Re: Kroz Bihac...

Post by Ridjobrki »

BOGUS wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:a brete moj zna ona sve napraviti...i krompirovu i batakusu i svakakvu...samo mi nije jasno zasto mi neda da kljukusu zovem pitom :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Ejvala na definiciji!!! Što jes'-jes'... Po toj logici su i palačinjci pituljice. :lol:
BOGUS

#142 Re: Kroz Bihac...

Post by BOGUS »

Ridjobrki wrote:
BOGUS wrote:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Ejvala na definiciji!!! Što jes'-jes'... Po toj logici su i palačinjci pituljice. :lol:
Nece nam se valjda zet naljutiti :)
Hodidid

#143 Re: Kroz Bihac...

Post by Hodidid »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koja je vrsta jela "kljukusa"?

Ja kazem da je to pita a zena kaze da to nije pita nego da je kljukusa....ne kontam je ocam :D :lol:

PS: ona je biscanka....inace
A odakle si ti?
Kralj Tvrtko I.

#144 Re: Kroz Bihac...

Iz Zenice...
Kralj Tvrtko I.

#145 Re: Kroz Bihac...

Kakvo je stanje poslije ovih kisa u Bihacu?
ofo-ono

#146 Urbanistička i građevinska dozvola - Bihać

Post by ofo-ono »

Pozdrav !

Trenutno sam u fazi kupovine nekog zemljišta, te planiranju izgradnje porodične kuće (čitaj prizemlje + potkrovlje) .
Da li je neko iz gore spomenutog grada prolazio kroz proceduru pribavljanja potrebne dokumentacije - urbanističke i građevinske dozvole, glavnog projekta, priključaka,...?
Kako uopšte doći do tačnih informacija koliko šta košta? Da li cijena m2 za građevinsku dozvolu zavisi od lokacije objekta? Konkretno u mom slučaju, zemljište se nalazi u Malom Lugu.

Googlao sam sve moguće, ali konkretne činjenice, ili primjere pojedinaca iz ovog grada nisam našao... Pa hajde da ovo bude neka konkretna tema sa ličnim primjerima pojedinaca vezana za potrebnu dokumentaciju i koštanje istih za grad Bihać.

LP!
Danguba

#147 Re: Urbanistička i građevinska dozvola - Bihać

Post by Danguba »

Sjetio sam se ovog posta jer me totalno iznenadio pa sam ga duze trazio...
UNREAD_POSTPostao/la male_okice dana 22. aug. 2011. 15:38
ovako za opstinu u USK je to sve poprilicno skupo...dok izganjas sve dozvole i svakave gluposti oko 10.000 KM das, mozda cak i vise ako ne brojis da moras placati one sitne takse po 10 ovamo 10 onamo, treba novi papir itd. Pisala sam o ovome u vec jednoj temi...ne mogu se sjetiti kojoj: uglavnom kad kupis plac zavrsis sav posao kod notara, nadjes sebi nacrt kuce (koji se placa zavisno sad kolika je kuca, da li trazis nov nacrt ili kupujes neki vec postojeci) trazi se odobrenje telekoma elektra i vodovoda da oni tebe mogu poslije prikljuciti na tu mrezu sa tim se ide po urbanisticku dozvolu (ona je oko 300-500 KM cini mi se); gradjevinska za opstinu je oko 4000 KM plus kantonalna 2500, zatim porez (oko 1500 KM) da ti upisu kucu da postoji u poreskoj (ne znam tacan naziv ali je to uglavnom da ti se ucrta kuca na onom avionskom snimku i da imas poslije ZK izvadak, kao i da mozes dobiti uporabnu dozvolu od opstine i da mozes sutra kucu prodati pokloniti kome zelis). Takodjer treba misliti o dodatnim porezima vezanim za balkone i vanjska stepenista (mi smo ih platili dodatno-tj ta kvadratura nije usla u gabaritno stanje na nacrtu kuce-ali balkoni i vanjsko stepeniste su ucrtani u plan)
Sto se tice prikljucaka za struju vodu i ostalo: monofazni prikljucak za 1 sprat kuce je 1300 KM+58KM (za zahtjev)+23 KM (ucesce za sat)-ako zelis dva sata na npr dva sprata onda ovo svex2. Trofazna je 3600 KM.
Prikljucak za vodu je 1100 KM-od toga je 600 prikljucak vodovodu a 500 porez neki opstinski (ovo je naravno samo za 1 prikljucak ako zelite 2 sata sve x2), treba imati na umu da prikljucak struje i vode necete dobiti bez gradjevinske dozvole i opstinske i kantonalne (nama barem nisu dali)-ovo su informacije stare 2-3 godine oko gradjevinske-koju smo dobili ove godine u februaru, a za struju i vodu cijene su svjeze jer smo ih platili tokom ove godine u martu i jos cekamo da dodju to sve prikljuciti. Uglavnom sto se tice pravljenja kuce to je jedan veliki test strpljenja i nadmudrivanja s mnogim likovima koji tu ne bi sjedili da nisu u nekoj stranci...ali eto kad jednom to tek preguras znas da to ponovio ne bi
...pa vidi gdje si.

p.s. sta ces u Malom Lugu? Tamo cesto bude poplava. :D
ofo-ono

#148 Re: Urbanistička i građevinska dozvola - Bihać

Post by ofo-ono »

@Danguba

U Malom Lugu povoljnije zemljište. A ruku na srce, ni Ceravci nisu ništa bolje a m2 je 100,00 KM, što je baš baš pretjerano. :)
Svakako hvala na informaciji, odnosno kopiranom postu od prije. :) Sve mi je nekako prihvatljivo, samo mi iznos građevinske nekako para uši. Puno ali eto, vidjet ćemo...
Danguba

#149 Re: Urbanistička i građevinska dozvola - Bihać

Post by Danguba »

ofo-ono wrote:@Danguba

U Malom Lugu povoljnije zemljište. A ruku na srce, ni Ceravci nisu ništa bolje a m2 je 100,00 KM, što je baš baš pretjerano. :)
Svakako hvala na informaciji, odnosno kopiranom postu od prije. :) Sve mi je nekako prihvatljivo, samo mi iznos građevinske nekako para uši. Puno ali eto, vidjet ćemo...
Malo se zezam. :wink:
Sve do Pokoja je Bihac i dobre lokacije. Jablanska mi je jos u srcu. :D

Bolje i te lokacije nego preko pruge. :D Nekada su Repusine bile atraktivne, Brda, ni V.Polje nije lose...ma sve bolje nego u Hatincu i Baksaisu. :-)
spreca

#150 Re: Urbanistička i građevinska dozvola - Bihać

Post by spreca »

Danguba wrote:
ofo-ono wrote:@Danguba

Malo se zezam. :wink:
Sve do Pokoja je Bihac i dobre lokacije. Jablanska mi je jos u srcu. :D

Bolje i te lokacije nego preko pruge. :D Nekada su Repusine bile atraktivne, Brda, ni V.Polje nije lose...ma sve bolje nego u Hatincu i Baksaisu. :-)
Valjal Golubic :mrgreen:
Post Reply