BiH(U19)- SiCG(U19) 1:0
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ljut_ko_Leptir
#1 BiH(U19)- SiCG(U19) 1:0
Juniori BiH su juce pobjedili SiCG sa 1:0 a srpski navijaci zapalili Bosansku zastavu i tokom citave utakmice skandirali "noz, zica Srebrenica i ubij Turcina.....nista novo ali dokle vise....?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: BiH(U19)- SiCG(U19) 1:0
Dokle? Dok se ne izmjeni kompletna svijest naroda na Balkanu.Ljut_ko_Leptir wrote:Juniori BiH su juce pobjedili SiCG sa 1:0 a srpski navijaci zapalili Bosansku zastavu i tokom citave utakmice skandirali "noz, zica Srebrenica i ubij Turcina.....nista novo ali dokle vise....?
Dok ti navijaci ne shvate da im noz-zica nece donijeti hljeb na sto, vec im ga samo mogu uskratiti. Dok se bude vjerovalo u mitove i razne price.
tuzno je to da je "najvaznija sporedna stvar na svijetu" vec 15 godina jace politicko popriste od Parlamenta ili Skupstine...
-
Zadig
Navijacu su stoka, i nikada me nisu puno zanimali.
Ako kazemo da su navijaci ogledo drustva, onda su spanija, pogotovo engleska i jos neke latino americke zemlje (sjetimo se ubistva onog mladica na tribinama), pored nas zaista bolesni.
Gdje se povlaci granica "normalnog" divljanja navijacke stoke, i ovog sto se desava kod nas?
Da li uopste i postoji? Da li je nasa navijacka stoka gora od engleske navijacke bande?
Vrlo teska socioloska pitanja na koje nisam siguran da iko moze dati jasan i jednostavan odgovor. Ono sto ja znam je da se divljalo i tuklo i za vrijeme "mira", samo su se korsitila druga sredstva provokacije, ali cini mi se da taj navijacki mentalitet se nije puno promjenio, vec je da je eventualno dozivio malu evoluciju sa nacionalnim sovinizmom.
Stoci to dobro doslo, da mogu malo promjeniti pijesme.
http://www.extremefunnyhumor.com/mov_securitysucks.htm
na ovom videu mozete vidjeti kako se ponasaju IGRACI, obezbjedjenje, i NAVIJACI u jednoj zemlji EU.
tako da me nista od ove nase stoke ne iznenadjuje, koja moze nekog lupiti letvom po glavi samo zato sto taj neko navija za drugi tim.
Ja sam mozda primitivan, ali bih slao vojsku na svaku tekmu.

Ako kazemo da su navijaci ogledo drustva, onda su spanija, pogotovo engleska i jos neke latino americke zemlje (sjetimo se ubistva onog mladica na tribinama), pored nas zaista bolesni.
Gdje se povlaci granica "normalnog" divljanja navijacke stoke, i ovog sto se desava kod nas?
Da li uopste i postoji? Da li je nasa navijacka stoka gora od engleske navijacke bande?
Vrlo teska socioloska pitanja na koje nisam siguran da iko moze dati jasan i jednostavan odgovor. Ono sto ja znam je da se divljalo i tuklo i za vrijeme "mira", samo su se korsitila druga sredstva provokacije, ali cini mi se da taj navijacki mentalitet se nije puno promjenio, vec je da je eventualno dozivio malu evoluciju sa nacionalnim sovinizmom.
Stoci to dobro doslo, da mogu malo promjeniti pijesme.
http://www.extremefunnyhumor.com/mov_securitysucks.htm
na ovom videu mozete vidjeti kako se ponasaju IGRACI, obezbjedjenje, i NAVIJACI u jednoj zemlji EU.
tako da me nista od ove nase stoke ne iznenadjuje, koja moze nekog lupiti letvom po glavi samo zato sto taj neko navija za drugi tim.
Ja sam mozda primitivan, ali bih slao vojsku na svaku tekmu.
-
Skoro
Fudbal je odavno postao strast, i to bas svugdje u svijetu! Ne znam sto se mi cudimo kada to isto ponasanje imamo u Lukavici, Banja Luci, Širokom, Mostaru.... Ti ljudi jednostavno utakmice koriste za upucivanje parola jer kako i gdje bi to drukcije doslo do javnosti..
Mislim da je to stvar NS BiH koji jednostavno neće da utiče na to da se prekine sa tim na nasim stadionima. Kako prekinuti? Pa jednostavno - zabranis zastave, zabranis uzvikivanje parola - na svaki poklusaj toga ispraznis tribine, kaznis 3-4-ricu prijavama i gotovo! Za pet godine nigdje nista
Mislim da je to stvar NS BiH koji jednostavno neće da utiče na to da se prekine sa tim na nasim stadionima. Kako prekinuti? Pa jednostavno - zabranis zastave, zabranis uzvikivanje parola - na svaki poklusaj toga ispraznis tribine, kaznis 3-4-ricu prijavama i gotovo! Za pet godine nigdje nista