Da vidimo jos samo koji politicar i partija bi to mogli odigrati?
BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
- insomnia78
#51 Re: BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
Znaci ti bi se inatio sa Amerikom 

-
freeme1
#52 Re: BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
Ne bi se inatio vec bi pokazao da ima i drugih koji su zainteresovani. Vidi kako srbija igra na tu kartu, Turska, dosta manjih zemalja iz Centralne Azije, svi oni igraju na kartu: ako nece Amerika prijateljske odnose sa nama hoce neko drugi. I kada je taj drugi Rusija, Amerika se nekako probudi i ponudi saradnju ..insomnia78 wrote:Znaci ti bi se inatio sa Amerikom
Da vidimo jos samo koji politicar i partija bi to mogli odigrati?![]()
![]()
Ako hoce Amerikanci da nam garantuju i stoje iza suverene i cjelovite Bosne i Hercegovine..ok.
Ako hoce Rusi da nam garantuju i stoje iza suverene i cjelovite Bosne i Hercegovine..ok.
Ovako niko ne stoji iza toga , ostavljeni smo sami a saveznika je uvijek dobro imati.
Znas ono sta je Cercil, koji je bio teski antikomunista, rekao 1941: "da Hitler napadne Rusiju ja bi sklopio pakt sa sejtanom" . Nema vjecnih saveznika ili prijatelja samo interesi, i sve dok mi ne budemo gledali svoje interese nece niko drugi da gleda na to za nas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
samo se luđaci zavađaju s amerima
- insomnia78
#54 Re: BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
I sta sprjecava Rusiju da rakete postavi u Srbiju i izbjegne svu tu diplomatsku zajebanciju?
To su price za malu djecu. Mi strateski, grografski, ovako, onako nemamo sta ponuditi ni NATO-u ni Rusiji. Za sve sto bi njih moglo zanimati imaju Hrvatsku i Srbiju a bez puno peripetija
Ti u BiH ne mozes prnuti bez saglasnosti Srba i Hrvata. Nismo mogli prodati municiju Ukrajini a gradio bi ruske baze sa ruskim raketama
To su price za malu djecu. Mi strateski, grografski, ovako, onako nemamo sta ponuditi ni NATO-u ni Rusiji. Za sve sto bi njih moglo zanimati imaju Hrvatsku i Srbiju a bez puno peripetija
Ti u BiH ne mozes prnuti bez saglasnosti Srba i Hrvata. Nismo mogli prodati municiju Ukrajini a gradio bi ruske baze sa ruskim raketama
- apsidejzi
#55 Re: BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
Sta da se radi. Ja ga jednostavno volim.kolegione wrote:Mene stid, ne zato što je ovo tačno nego koliko je glupoapsidejzi wrote:Mi smo kao neka ocajna djevojka koja se zaljubila u momka (evropa) i samo njega gleda a on je levati i po potrbebi nazove. Kad se to desi ona se sva usplahiri i brze bolje sredi (pohapsi sitne kokosare i vehabije - ko biva nesto radi) a onda na kraju psuje sebe i nesretni zivot sto je opet glupa ispala te kune sve muskarce misleci da su svi isti.
Dok je tamo krisom gledaju drugi momci al nisu dovoljno hrabri da joj pridju a ona glumica ko biva ne da se...
Ne mislim da si ti glup, nego je stil glup
Previse je varijabli i previse alternativa da bi se sve moglo uzeti u obzir kroz karikiranje. Ja vidim na primjeru Sirije sta se zapravo desavalo u BiH 90tih, samo sto tada nije bilo interneta i socijalnih mreza da se ovo sve moze vidjeti. Vjerovatno ni jadni sirijci ne razumiju sto se ovo sve desava kao sto nismo ni mi, ali sad kao eksterni posmatraci mozemo vidjeti da je sve igra interesa te da je i kod nas bila igra interesa te da je rezultat koji danas imamo posljedica istih.
Na temu: Ne mislim da ce eventualno saveznistvo Turske i Rusije imati posljedice na BiH jer je ocito da se sva saveznistva prave na lokalnom nivou s tim da se mogu podkusurati na regionalnom planu ako bude stani pani. Ove dvije drzave su saveznici kada su Kurdi i ekonomija u pitanju ali nisu saveznici kada su pobunjenici u pitanju. Istovremeno, turci su saveznici sa zapadom kada su pobunjenici u pitanju ali ne i kada je rijec o kurdima. Ovo je trokut apsurda ali mu je zajednicki sadrzilac: lokalni interes. Prema tome, ako Turci mogu dobiti od nas nesto sto ce ih zadovoljiti toliko da im se isplati popustiti Rusima na nekom drugom terenu onda bi se oni mogli zalagati da rusi opale koju sljagu Dodiku i dodikovcima.
Pitanje glasi: Sta imamo ponudit jer ocito je da u geopolitici nema merhameta nego balans ponude i potraznje.
-
broj dva
#56 Re: BiH u svjetlu tursko-ruskog saveznistva
--Goldenhand wrote:Mi smo kusur.
I to najcesce krvav kusur.