BIH-TALAC SRBIJE I RS
-
mate bosnjak
#1 BIH-TALAC SRBIJE I RS
Kome do sada nije bilo jasno sada mu to mora biti.
Vijest od prije pola sata, cak i na BHT1.
EU kroz usta trenutno predsjedavajuceg (Slovenije) ili kako se to kaze:"iz diplomatskih izvora" se saznaje,
da sporazum o pridruzivanju sa BiH nece biti potpisan sve dok se ne steknu uslovi za potpisivanje istoga
sa Srbijom.
Jednostavno receno, Srbija uspijeva da BiH kroz Republiku Srpsku drzi kao taoca u svojoj borbi sa
ostatkom svijeta u vezi sa Kosovom.
U toj diplomatskoj borbi, RS je adut Srbije a BiH i njeni gradjani su taoci koji jadno i bjedno cekaju
da se o njihovoj sudbini odluci u Beogradu.
Sve to potvrdjuje cinjenicu da ovom zemljom upravlja Milorad Dodik.
Svi ostali politicari skupa u cijeloj BiH mu nisu ni do koljena.
A nasa grandiozna diplomatija sa Svenom Alkalajem koji nezna jednu jedinu recenicu da kaze a da ne napravi
5 gramatickih gresaka poslije ovoga treba kompletno da prizna potpuni poraz.
Ovu zemlju treba hitno spasavati
EU kroz usta trenutno predsjedavajuceg (Slovenije) ili kako se to kaze:"iz diplomatskih izvora" se saznaje,
da sporazum o pridruzivanju sa BiH nece biti potpisan sve dok se ne steknu uslovi za potpisivanje istoga
sa Srbijom.
Jednostavno receno, Srbija uspijeva da BiH kroz Republiku Srpsku drzi kao taoca u svojoj borbi sa
U toj diplomatskoj borbi, RS je adut Srbije a BiH i njeni gradjani su taoci koji jadno i bjedno cekaju
A nasa grandiozna diplomatija sa Svenom Alkalajem koji nezna jednu jedinu recenicu da kaze a da ne napravi
- Maraschino
#2 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
na zalost, u pravu si
bila je to varka za malog marka
bila je to varka za malog marka
Potpisivanje SSP-a s BiH 26. maja
Mirza Čubro
25.04.2008 18:23
SARAJEVO - Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i Evropske unije bit će potpisan 26. maja, potvrdio je jučer Anže Logar, glasnogovornik slovenačkog predsjedništva EU.
"Ne postoje nikakve političke barijere za potpisivanje sporazuma s BiH. Nastojali smo tehničke preduvjete ispuniti što prije, kako bismo sporazum potpisali već narednog utorka, ali to jednostavno nije bilo moguće. Stoga je 26. maj definitivni datum potpisivanja ovog sporazuma jer, kao što sam rekao, u EU postoji jedinstvo kada je u pitanju zaključivanje ugovora s BiH", kazao je Logar.
Vijeće Evropske unije narednog utorka će zasjedati u Luksemburgu. Planirano je da je ministri vanjskih poslova EU još jednom pozdrave napredak koji je BiH napravila u ispunjavanju uslova za potpisivanje sporazuma s EU.
"EU će pozdraviti zaključivanje prve faze reforme policije u BiH, koja je okončana usvajanjem dva zakona o policiji. EU će potcrtati da će Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju biti okvir za buduću saradnju sa BiH. Vijeće će ohrabriti sve političke snage u BiH da udruže napore kako bi nastavili reformski put i ispunili uvjete sadržane u Evropskom partnerstvu", navedeno je u draft verziji zaključaka, koje bi u utorak trebalo da usvoji Vijeće EU.
Ministri vanjskih poslova u utorak bi, prema utvrđenom planu, trebalo da pozovu Evropsku komisiju da što prije započne pregovore s BiH o potpunom ukidanju viznog režima za građane BiH. Evropski komesarijat za proširenje jučer nije želio posebice komentirati pomjeranje datuma potpisivanja sporazuma s BiH.
"To je pitanje kojim se bavi Predsjedništvo EU. Važno je da su svi preduslovi ispunjeni, a sam datum je manje važan", kazali su Uredu evropskog komesara za proširenje Olija Rena.
- muskox
#3 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Najbolje da se svi mi prijavimo za izbore i u Srbiji jer ocito srbski politicari odredjuju sudbinu gradjana Bosne i Hercegovine 
Najgore od svega je sto ovi "evropejci" manipuliraju sa nama kako im zapase, a mi tu nazalost nemozemo nista jer imamo zavezane ruke a imamo politicare koji su nesposobni da bi pokazali svoj neki cvrst stav po ovom pitanju...
Najgore od svega je sto ovi "evropejci" manipuliraju sa nama kako im zapase, a mi tu nazalost nemozemo nista jer imamo zavezane ruke a imamo politicare koji su nesposobni da bi pokazali svoj neki cvrst stav po ovom pitanju...
-
signature
#4 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
taman sutra da Bih zavrsi sve pregovore sa evropskom unijom ona nece postati clanica dok Srbija nesredi svoje odnose sa Evropskom unijom.ovo nam mora biti jasno ko dan.ako ikad Srbija pristupi evropskoj uniji i Bih ce istog trenutka biti primljena bez obzira da li ispunila uslove ili ne.
prije Srbije ne mozemo nikako u EU-ju.
zavezali su nas na lanac(EU) i taj lanac dali srpskim sovinistima koji nece nikad dozvoliti da Bosna postane clanica evropske unije a Srbi i Srbija bas i nisu zainteresovani za evropsku uniju.najzalosnije je sto se svakog dana sve manje i manje pitamo za nesto u nasoj sopstvenoj domovini.Dodik je preuzeo dizgine, zateze i popusta kako mu iz Beograda narede.
prije Srbije ne mozemo nikako u EU-ju.
zavezali su nas na lanac(EU) i taj lanac dali srpskim sovinistima koji nece nikad dozvoliti da Bosna postane clanica evropske unije a Srbi i Srbija bas i nisu zainteresovani za evropsku uniju.najzalosnije je sto se svakog dana sve manje i manje pitamo za nesto u nasoj sopstvenoj domovini.Dodik je preuzeo dizgine, zateze i popusta kako mu iz Beograda narede.
-
emchoz
#5 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
BiH je prije svega talac nesposobnosti, neukosti, iskvarenosti i lopovluka ljudskog korpusa koji voli sebe da naziva Bošnjacima...
-
laku noć
#6 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Pa neodređuju Srbija i BiH ko će i kad potpisati sporazum o stabilizaciji?Ne lupajte gluposti i brišite ovu temu 
-
signature
#7 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
kad je BiH potpisala sporazum o policiji zasto nije EU tacno odredila datum potpisivanja SAA,nego se opet ceka sta ce biti poslije srbijanskih izbora.zahvaljujuci srbiji i EU, Bosna i Srbija su postale zakon spojenih posuda.mi se vise nista ne pitamo na medjunarodnom planu.laku noć wrote:Pa neodređuju Srbija i BiH ko će i kad potpisati sporazum o stabilizaciji?Ne lupajte gluposti i brišite ovu temu
-
signature
#8 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
vidjecemo,gledacemo se preko.....,Osvrćući se na Republiku Srpsku, Nikolić je rekao da se vodstvo RS-a treba spremati za raspisivanje referenduma o samostalnosti tog entiteta te je kritizirao premijera RS-a Milorada Dodika. „Milorad Dodik se predstavlja kao čovjek koji će zaštititi srpske interese, ali unatoč tomu, od Daytona (1995.) do danas jedna po jedna funkcija RS-a polako nestaje. Ona (RS) se svodi na nešto što je manje i od pokrajine”, kazao je Nikolić.
-
simi5
#9 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Srbiji je jasno poručeno da Holandija ne odustaje od izručenja Mladića, što implicira da neće odustati ni od Karadžića kad je BiH u pitanju. Šarena laže, kinder jaje, ni čokolade ni igračke.
- uvjek dobar gost
#10 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Mi smo taoci nepismenih glasača, neadekvatnih političkih opcija-elita, taoci smo mi samo sopstvene gluposti i kratkovidosti koja sada već graniči sa bezgraničnom gluposću... nemam pojma kako ne vodimo računa ni o djeci koja se recimo baš danas rađaju tako čista i nevina.....
Do kad ..... neka svako od nas ponaosob sebi pred ogledalom postavi pitanje.... do kad bekane ???
Do kad ..... neka svako od nas ponaosob sebi pred ogledalom postavi pitanje.... do kad bekane ???
-
ins
#11 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Hmmm, tako je vec godinama.mate bosnjak wrote:Kome do sada nije bilo jasno sada mu to mora biti.
sa Srbijom.
A sve se vuce jos od 1996-1998 kada se SDA i struja oko Bicakcica pocela baviti svojim interesom, a ne interesom ove drzave. Onda je dosla Alijansa za promjene, koja se pocela baviti sa SDA a ne drzavom, da bi poslije 2002 na vlast dosla provincijska struja SDA, neobrazovani i nepismeni ljudi okupljeni oko Tihica, koji tesko da dopis mogu napisati, a kamoli dovesti BiH u EU...
HDZ je bio konstantan uvijek, SDS cak i bolji i kooperativniji nego ikada, a Laktas Mile samo koriti prostor koji dobije...
Dakle: problem smo mi, a ne Srbija ili RS...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
ma problem su oni koji glasaju pa onda oni koji ne glasaju pa onda oni koji su izabrani na izborima
kako oni koji konstantno glasaju posljednjih godina ne vide da NE ide s ovima na vlasti...
niđe nas nema
kako oni koji konstantno glasaju posljednjih godina ne vide da NE ide s ovima na vlasti...
niđe nas nema
- Epitop
#13 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Da je Adnana Terzić premijer BiH bi do sada ispunila i još koji uslov? Mislim da ti nije uredu optuživati tu provincijsku struju SDA. Sada imaš premijera Federacije iz te centralne struje pa je sve gore nego što je bilo za vrijeme prethodnog premijera Hadžipašića.ins wrote:Hmmm, tako je vec godinama.mate bosnjak wrote:Kome do sada nije bilo jasno sada mu to mora biti.
sa Srbijom.
A sve se vuce jos od 1996-1998 kada se SDA i struja oko Bicakcica pocela baviti svojim interesom, a ne interesom ove drzave. Onda je dosla Alijansa za promjene, koja se pocela baviti sa SDA a ne drzavom, da bi poslije 2002 na vlast dosla provincijska struja SDA, neobrazovani i nepismeni ljudi okupljeni oko Tihica, koji tesko da dopis mogu napisati, a kamoli dovesti BiH u EU...
HDZ je bio konstantan uvijek, SDS cak i bolji i kooperativniji nego ikada, a Laktas Mile samo koriti prostor koji dobije...
Dakle: problem smo mi, a ne Srbija ili RS...
Prije dvije godine je ova prethodna reforma trebala biti usvojena, ali se zna koje sve vrijeme odbijao dogovore.
Sada je druga priča da smo mi postali kusur u trgovini za Kosovo.
- Real Khan
#14 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Možda je malo off-topic, ali moram dodati da je jučer Premijer Nedžad Branković dobio nadimak Baron MinhauzenEpitop wrote: Da je Adnana Terzić premijer BiH bi do sada ispunila i još koji uslov? Mislim da ti nije uredu optuživati tu provincijsku struju SDA. Sada imaš premijera Federacije iz te centralne struje pa je sve gore nego što je bilo za vrijeme prethodnog premijera Hadžipašića.
Prije dvije godine je ova prethodna reforma trebala biti usvojena, ali se zna koje sve vrijeme odbijao dogovore.
- uvjek dobar gost
#15 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
uvjek dobar gost wrote:Mi smo taoci nepismenih glasača, neadekvatnih političkih opcija-elita, taoci smo mi samo sopstvene gluposti i kratkovidosti koja sada već graniči sa bezgraničnom gluposću... nemam pojma kako ne vodimo računa ni o djeci koja se recimo baš danas rađaju tako čista i nevina.....
-
paratrooper
#16 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Ja mislim da medjunarodna zajednica treba izolirat sve djelove koji ugrozavaju bezbjednost regije, a prije svega srbiju i RS.
Hrvatskoj, Federalnom djelu, Albaniji, Kosovu i Makedonji treba pruziti dodatnu finansijsku i sigurnosnu podrsku.
Mislim da je stvarno gubitak vremena za sve i traziti od srba da budu dio evrope.
Hrvatskoj, Federalnom djelu, Albaniji, Kosovu i Makedonji treba pruziti dodatnu finansijsku i sigurnosnu podrsku.
Mislim da je stvarno gubitak vremena za sve i traziti od srba da budu dio evrope.
- Soul_Sista
#17 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Imas li jos koju muzicku zelju? Ono, kad si vec poceo zasto se zaustaviti na samo tri zelje?paratrooper wrote:Ja mislim da medjunarodna zajednica treba izolirat sve djelove koji ugrozavaju bezbjednost regije, a prije svega srbiju i RS.
Mozda da nam Unija i gotovu i sredjenu drzavu servira a mi cemo sjediti skrstenih ruku i cekati!?
-
laku noć
#18 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
paratrooper wrote:Ja mislim da medjunarodna zajednica treba izolirat sve djelove koji ugrozavaju bezbjednost regije, a prije svega srbiju i RS.
-
ins
#19 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Nisam mislio na lokacijsko porijeklo, vec sitno-sicarski duh. Zenicki nacelnik Smajlovic je bolja i kompetentnija osoba nego sto ce to Samir Silajdzic ikada postati, bez obzira na porijeklo.Epitop wrote:
Da je Adnana Terzić premijer BiH bi do sada ispunila i još koji uslov? Mislim da ti nije uredu optuživati tu provincijsku struju SDA. Sada imaš premijera Federacije iz te centralne struje pa je sve gore nego što je bilo za vrijeme prethodnog premijera Hadžipašića.
Ali vidi ko je sada od Bosnjaka na BiH nivou vlasti (bez obzira na stranku): Tihic, Beriz Belkic, Remzija Kadric, Sadik Bahtic, Tarik Sadovic, Fuad Kasumagic,...
Pa od njih niko garant ne zna ni noz i viljusku u ruci drzat kako treba, a ne da nas uvedu u EU!
Safet Halilovic je nesto pismeniji, ali on je jednakoj mjeri kompromitovan kao i Azra Hadziahmetovic, i samim tim je kontraproduktivan...
-
friman
#20 Re: BIH-TALAC SRBIJE I RS
Lose mislis a jos losije znas.paratrooper wrote:Ja mislim da medjunarodna zajednica treba izolirat sve djelove koji ugrozavaju bezbjednost regije, a prije svega srbiju i RS.