BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB
-
bingulesku
#426 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ja nisam znao da Radončić misli samo na Bosnu kao i gospodin Silajdžić
-
convict
#427 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
I sam kažeš da se neki minimum može postići, zašto se onda ne pokuša postići? I nije tačno da SDP nije ušao u pregovore. Sa svakom strankom su razgovarali i ponudili svoja rješenja u vidu platforme. Jasno je da SNSD i HDZ imaju drugačija stajališta po većini pitanja, ali to nisu stavili na papir, nisu ponudili ništa oko čega se može pregovarati. Poruka SDP-a je bila jasna: dajte bilo kakav papir, bilo šta o čemu možemo razgovarati, doći ćemo, dakle bar neki minimum da se dogovri prije potpisivanja koalicije i podjele fotelja.nikad_vise wrote:@convictpogresno..procitaj malo postove simpatizera sdp-a i vidjet ces kako se to podmuklo pokusava progurati kao izdajaOsnovna stvar koju ti ne želiš da razumiješ (bolje rečeno razumiješ, ali uprkos tome braniš) je to da niko ne napada niti naziva izdajom koaliciju SBB sa SNSD i HDZ zbog same koalicije. Ove stranke su i dosad bile na vlasti i ostaće na vlasti, bio im partner SBB ili SDP.
to nam je sudbina u ovoj drzavi..nasa je realnost da imamo tri bloka sa tri razlicita misljenja i tri razlicita pogleda na drzavu u buducnosti..jasno je da se ne moze postici dogovor al moze se postici bar neki minimum da se formira vlast..ako ne mogu drugacije neka podijele fotelje i zdravo..pa svima je jasno da niko nece prihvatiti sdp-ovu platformu nit ce sdp morati prihvatiti platformu ostala dva bloka..al neki minimum se moze postici..zasto sdp vec kad je vidio realnost nije usao u pregovore i pokusao iznaci najbolje rijesenje za taj minimum koji mozemo postici na drzavnom nivou?mislim jel zelis da kazes da se ne ulazi po svaku cijenu pa makar i po cijenu blokade drzave..koliko god mi cekali cekat ce i oni u tome je stos..samo sto je sad sdp u jos goroj sitvaciji jer iako su ta dva bloka totalno kriminalna i totalno rusilacka oni se pod pricom da su spremne za razgovor dodvoravaju svijetu a sdp ispada kao kocnicar u svemu ovome..Problem je u tome što se u vlast ulazi bez ikakvog dogovora šta će se uraditi i po meni je vrlo neodgovorno ući u vlast i prihvatiti sve beneficije koje uz to idu, a znaš unaprijed da nećeš ništa uraditi jer se sa svojim partnerima ne možeš složiti ni oko najsitnijeg detalja.
bilo ko da udje u koaliciju s njima to nece moci dogovoriti..i to nek ostanu otvorena pitanja? il mislis da je bolje da se blokira drzava?Evo, ti mi reci, nakon što se u ponedjeljak podijele fotelje, šta će biti dalje, postoji li zajednički stav ovih 6 stranaka o rješenjima za popis stanovništva, državnu imovinu, vojnu imovinu, slučaj Sejdić-Finci, uvođenje dosad prenesenih nadležnosti u Ustav, pristupanje NATO-u itd.
sta je rijesenje? izbjegavati dogovore il blokada? kako da prevazidjemo ovu situaciju? da protjeramo te sto se s njima ne mozemo dogovorit il sta? upravo ti govorim da nista ne mozemo postici sa tim odbijanjem dogovora..Ti me ispravi ako griješim ali mislim da ne postoji kompromis ni oko jedne od ovih stvari. 4 godine su potrošene na "dogovorima" i sad treba podijeliti fotelje da bi se mogli nastaviti "dogovarati" još 4 godine. Mislim da bi daleko poštenije bilo prvo se dogovoriti oko nekog minimuma, a onda je manje bitno ko će biti ministar čega.
Po meni je blokiranje države upravo ovakvo formiranje vlasti sa strankama koje uopšte ne žele da razgovaraju o problemima. Šta je ovo što smo imali zadnje 4 godine, blokada ili funkcionalna država?
Znači za 4 godine, ako Dodik odluči da stvarno održi referendum za otcjepljenje a Čović da stvarno formira treći entitet, opet ih neko treba podržati i ući u vlast s njima, jer bože moj, šta je rješenje?
Na kraju krajeva, kolikogod to čudno zvučalo, nemoj zaboraviti da su i SDP i SBB dobili glasove najviše zbog pogrešne politike u zadnje 4 godine i zato što su obećali promjenu i drugačiji način vođenja države.
- nikad_vise
#428 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
@"convict"]
jest..ja svakako ocekujem rezultate na nivou federacije jer ih je sdp obecao..cinjenica je da je na drzavnoj razini totalni raskol i tu ocekujem nek zadrze bar sadasnje stanje i posvete se federaciji..gore nek vode politiku ocuvanja drzave i to je to..
pa to ja pitam zlaju i sulju..zasto ne razgovaraju,idu na te hebene sastanke i slicno?I sam kažeš da se neki minimum može postići, zašto se onda ne pokuša postići?
ponudili svoja rijesenja..al ovdje imamo tri bloka od kojih svako nudi svoje a kompromis ce biti od svakog po malo..I nije tačno da SDP nije ušao u pregovore. Sa svakom strankom su razgovarali i ponudili svoja rješenja u vidu platforme.
platforme postoje i kod tih stranaka..to sto su te platforme totalno neprihvatljive i bolesne to je druga stvar..i mi te platforme ne moramo prihvatiti kao ni oni nase..tako da cemo se naci na sredi negdjeJasno je da SNSD i HDZ imaju drugačija stajališta po većini pitanja, ali to nisu stavili na papir, nisu ponudili ništa oko čega se može pregovarati. Poruka SDP-a je bila jasna: dajte bilo kakav papir, bilo šta o čemu možemo razgovarati, doći ćemo, dakle bar neki minimum da se dogovri prije potpisivanja koalicije i podjele fotelja.
ČETVRTAK, 11 NOVEMBAR 2010 18:21
Osnovni cilj platforme SNSD i SDS o zajedničkom djelovanju u institucijama BiH jeste očuvanje integriteta i institucija Republike Srpske, izjavio je Mirko Okolić, član Glavnog odbora SDS.
- Dugo vremena je snaga poslanika iz RS u parlamentu BiH na indirektan način potcjenjivana, jer su nas svi smatrali razjedinjenima prema partijskom članstvu. Osnovna poruka ove platforme je jasna - svi predstavnici u zakonodavnoj vlasti BiH iz RS su saglasni u očuvanju Srpske i njenih pozicija u BiH, u okviru odredbi Dejtonskog mirovnog sporazuma - rekao je on. Okolić je istakao da samo zlonamjerni mogu osuđivati, napadati ili podrivati zajedničko djelovanje srpskih predstavnika u organima BiH, pošto će sada po prvi put svi vršioci funkcija u institucijama BiH koji dolaze iz RS nastupati sa zajedničkim stavovima o većini pitanja.
- Time ćemo pomoći jačanje BiH na međunarodnoj sceni, ali i izvršiti svojevrstan pritisak u cilju poštovanja i zaštite ustavnih nadležnosti njenih entiteta - dodao je on.
Okolić je rekao da će za SNSD i SDS raspodjela mjesta u izvršnoj vlasti biti najmanji problem, jer obje stranke raspolažu jakim kadrovskim rješenjima.
ovo nase drustvo nije normalno i to je svima jasno..uvijek ce se naci neko ko ce izbjegavati dogovore i trabunjati o ugrozenosti i nekim svojim zahtjevima..i neki ce dogovori trajati godinama dok se ne pojavi neko normalan i nadje rijesenje ali treba pregovarati pa ako nista makar zadrzati status qou na drzavnom nivou a nek se posvete federaciji...sto se pak tice ove 4 godine to mozemo nazvati kao odrzavanje stanja kakvo jest..ili blagi pad..za sto je najvise zahvalan drugi stup koalicije sdp-a..tj.sda..Po meni je blokiranje države upravo ovakvo formiranje vlasti sa strankama koje uopšte ne žele da razgovaraju o problemima. Šta je ovo što smo imali zadnje 4 godine, blokada ili funkcionalna država?
hipoteticki totalno..ako narod u BIH pocne vjerovati da ce se smak svijeta odrzati 2012 svi ce se poceti grliti i ljubiti jer im je ovo zadnje 2 godine pa da kazu jedni drugim koliko se vole..mislim mozemo nagadjati..ali nit ce biti referenduma ni treceg entiteta..i neznam ko jos vjeruje u to..Znači za 4 godine, ako Dodik odluči da stvarno održi referendum za otcjepljenje a Čović da stvarno formira treći entitet, opet ih neko treba podržati i ući u vlast s njima, jer bože moj, šta je rješenje?
[/quote]Na kraju krajeva, kolikogod to čudno zvučalo, nemoj zaboraviti da su i SDP i SBB dobili glasove najviše zbog pogrešne politike u zadnje 4 godine i zato što su obećali promjenu i drugačiji način vođenja države.
jest..ja svakako ocekujem rezultate na nivou federacije jer ih je sdp obecao..cinjenica je da je na drzavnoj razini totalni raskol i tu ocekujem nek zadrze bar sadasnje stanje i posvete se federaciji..gore nek vode politiku ocuvanja drzave i to je to..
-
luckypot
#429 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ma ta državna vlast je nebitna neg udje ko hoće fotelju...bitna je federalna vlast, mogućnost korištenja entitetskog glasanja i blokiranja državne vlasti + naravno korištenje vitalnog nacionalnog interesa...kad to dvoje imaš, onda se samo bavi ekonomijom federacije, hebo nivo bih...
-
convict
#430 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ništa onda, uzmite fotelje koje se nude, za uhar je svaka marka, svakako niko ništa ne može uraditi, ha ja...
-
luckypot
#431 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ma čuj ti naših četničkih trolova - hajd bolan onu geto palestina, "zašto hoćemo da živimo s krvnicima"japijem wrote:a ako na kraju balade ne budeš imo ni to, šta će onda biti važno...luckypot wrote:ma ta državna vlast je nebitna neg udje ko hoće fotelju...bitna je federalna vlast, mogućnost korištenja entitetskog glasanja i blokiranja državne vlasti + naravno korištenje vitalnog nacionalnog interesa...kad to dvoje imaš, onda se samo bavi ekonomijom federacije, hebo nivo bih...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#432 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Nema potrebe da takav nacin diskutujete. Svi ovi o kojima pricamo dobit ce neku fotelju, a samim tim i dnevnicu, pausale, rucak za 3 marke, i sve ostale privilegije.
A mi cemo ostati na forumu da trunimo o njima, dizemo ih u nebesa i stidimo se u njihovo ime. Kad mi shvatimo da smo jedni drugima najpreci, a da se politicari ovako trebaju boriti za nas, a ne mi za njih, bit ce nam svima bolje.
A mi cemo ostati na forumu da trunimo o njima, dizemo ih u nebesa i stidimo se u njihovo ime. Kad mi shvatimo da smo jedni drugima najpreci, a da se politicari ovako trebaju boriti za nas, a ne mi za njih, bit ce nam svima bolje.
-
big.muzzy
#433 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nije dobro ... sjedi 1! Isto kako je SDP ljuvao po SDA prije izbora, a sad su najveći politički ljubavnici (jer i jedni i drugi varaju svoje političke principe zarad platforme(čitaj: vlasti) u nekoliko kantonaheckler wrote:KOSStupskaBitanga wrote:ostavimo dodu malo
nije mi jasno sljedeće
Fahro je toliko pljuvao po SBIH, Harisu a danas se ližu i sve je ok?
kako?
-
luckypot
#434 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
evo ih - i hoće i neće u državnu vlast
malo je smiješno ali ovo meni izgleda kao organizirani bošnjački državni udar
ostvariše srpsku prijetnju ali unaprijed - ne da nećemo otići iz državnih institucija, nego nećemo ni doći... 
hajd sad da otvorimo kladionicu koje ministarstvo ide harisu i pulenima?SARAJEVO - Potpredsjednik Stranke za BiH Beriz Belkić izjavio je da je opredjeljenje ove stranke da u naredne četiri godine djeluje kao opozicija. Belkić je rekao da bi stranka možda mogla pomoći u fromiranju vlastu u BiH, ali pod određenim uslovima. "Ne možemo podržati parlamentarno rukovodstvo ni Savjet ministara koji državnu imovinu...
... ne tretiraju kao državnu i još slična pitanja za ustavne promjene i popis stanovništva", rekao je Belkić za "Euroblic".
On je naveo da Stranka za BiH nije zadovoljna ni jednim ni drugim blokom, te najavio da će unutar stranke biti obavljene konsultacije u vezi sa dolaskom na stranački sastanak zakazan za 10. januar.
Belkić je istakao da nije optimista po pitanju kada će biti formirana vlast na nivou BiH, te da ne očekuje da će međunarodna zajednica intervenisati u ovom slučaju.
On je naveo da se lider stranke Haris Silajdžić, nakon lošeg izbornog rezultata, nije povukao iz političkog života.
-
StupskaBitanga
#435 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Najeb**li smo svi
Budi Bog s nama
Budi Bog s nama
-
convict
#436 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
SBiH se dosad toliko isprofanisala da nemaju potrebe čuvati obraz. Isto tako, znaju da su im ovo posljednje 4 godine. Zato ne vjerujem Belkiću ni jednu jedinu riječ!
-
luckypot
#437 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nema ni potrebe da mu vjeruješ jer je rekao dvije različite stvari odjednom - šta god uradi neće slagati...convict wrote:SBiH se dosad toliko isprofanisala da nemaju potrebe čuvati obraz. Isto tako, znaju da su im ovo posljednje 4 godine. Zato ne vjerujem Belkiću ni jednu jedinu riječ!
-
StupskaBitanga
#438 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
i SBBoveconvict wrote:SBiH se dosad toliko isprofanisala da nemaju potrebe čuvati obraz. Isto tako, znaju da su im ovo posljednje 4 godine. Zato ne vjerujem Belkiću ni jednu jedinu riječ!
-
gomilego
#439 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ova politicka scena u bih mi sve vise lici na americku
republikanci kontra demokrata ...
ako nista ovo "koalicija" ce pokazati ko je ko ... i za sta se zalaze
prve cetri stranke i znamo za sta su, ali sbih i sbb ce morati pokazati lice
kamo srece da se ponove izbori, i ovo do sada je dovoljno ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#440 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
pogledaj avaz ili tv1gomilego wrote:ova politicka scena u bih mi sve vise lici na americku
samo ce ti se kazati
oni moraju spasavati BiH
oni su gurnuti u vlast
oni nisu neozbiljni
oni moraju... (na oba medija su oni, radoncic i silajdzic ili SBB i Zagrabih)
-
gomilego
#441 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ma jasno je to odavno onima koji imalo prate situacijuplain vanilla wrote:pogledaj avaz ili tv1gomilego wrote:ova politicka scena u bih mi sve vise lici na americku
samo ce ti se kazati
mislio sam vise na siru javnost
-
StupskaBitanga
#442 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Evo Radončić spašava BiH
a Zlaja prijetiINTERVJU/FAHRUDIN RADONČIĆ ZA SRBIJANSKI PRESS: Zbog straha od raspada zemlje, pravimo vlast sa Dodikom i bez SDP-a i SDA
Niz je vrlo zanimljivih, štoviše za njega čak i neuobičajeno preciznih stavova, u intervjuu za Oslobođenje iznio Božo Ljubić. Njegova analiza legitimnosti Hrvatskog zajedništva, dakako, zaslužuje naročitu pozornost. Lider mlađega HDZ-a tvrdi, naime, kako je njegova stranka tu predizbornu koaliciju skupo platila, prepuštajući HSP-u oba kompenzacijska mandata - na federalnoj i državnoj razini, čime su se Jurišićevi pravaši po prvi put u svojoj povijesti prometnuli u poželjne partnere za formiranje vlasti. Nakon čega ni bh. socijaldemokrati nisu imali kud, te su zaboravili vrijeme crnih košulja. Usto, Ljubić tvrdi kako u platformi ima dosta toga što je prihvatljivo i devedesetki, ili što bi kazali združeni Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić, devedeset posto onoga što je zapisano u programu te stranke, kojoj, inače, prošlogodišnji listopad neće ostati u baš lijepom sjećanju, stoji i u, sad već, glasovitom dokumentu crveno-zelene koalicije. Istina, odnedavno ponovo najbolji (politički) prijatelj Dragana Čovića to ne može baš pouzdano znati, jer, tvrdi, još nije ni dobio ono što su čelnici SDP-a, SDA, HSP-a i NSRB-a već potpisali.
Ipak, čak i ukoliko je to točno - što, jasno, nije lako povjerovati - svi oni koji su pročitali platformu, ne mogu zanijekati kako su Hrvatima u njoj ispunjene najsmjelije i božićne i novogodišnje želje. Pod uvjetom da je, kako bi kazali političari, ona - operativna. Ili, što bi se baš na staru godinu, čini mi se i malo nervozno, zapitao Bakir Izetbegović: Što Hrvati (još) žele?!
Zbilja, to je možda doista pravo pitanje. Mada sam prije dojma kako bi trebalo odgovoriti na upit zašto je najmalobrojniji bh. narod doveden u poziciju da mu se tek sad, poslijeizbornim dokumentom iza kojega je, evo, stala ova iznenađujuća koalicija, pokušava vratiti konstitutivnost. Pitanje je, zapravo, retoričko, ali je i adresirano na sve tri strane - a, dakako, niti multietnički socijaldemokrati nisu nevini. Stoga, a kad smo već kod želja, vjerujem da je jedna od Ljubićevih da mu Sulejman Tihić bude pregovarački partner. Smatra ga realnim političarom koji je s onu stranu svakog radikalizma. Baš kao što, uostalom, taj bošnjački prvak vjeruje kako bi se s bivšim Jurišićevim koalicijskim partnerom lako dogovorio.
Ni Milorad Dodik, koji je višekratno afirmirao Tihićevu umjerenost, ne bi, također, imao ništa protiv toga da mu s druge strane stola sjedi stari prudski drugar. Međutim, a kao što je to, pomalo i tužno, nedavno kazao esdeaovski lider građani su odlučili drugačije; izbori su promovirali uvjerljive pobjednike SDP, te slijedom toga i Zlatka Lagumdžiju, čiji je trenutačni odnos prema drugaru Mili takav da eresovski vožd često (i s nemalom sjetom) pomisli na svoga nekadašnjeg najboljega neprijatelja Harisa Silajdžića. Dok mostarski stožernik ne voli niti misliti na Komšićeva partijskog šefa, a, naravno, niti ovaj na njega.
U takvim okolnostima, kada, dakle, samo najveći optimisti vjeruju da ćemo prije prvih visibaba dobiti državnu vlast, Lagumdžija obznanjuje kako je stranka pobjednica spremna biti vrlo konstruktivna oporba. Ili, da citiram njegovu poruku suparničkom taboru: Ako misle da će moći bez nas, neka im je sa srećom! Lagumdžija, doduše, baš kao kad ono kaže da su u njegovoj koaliciji, od četiri potpisnice, tri stranke hrvatskog naroda, zna biti i ciničan. U ovom slučaju, međutim, njegova je logika neoboriva i u demokratskim državama uobičajena; poštovat ćemo, veli, svaku većinu koja se formira zakonskim procedurama. Ali, naravno, očekuje da i svi akteri u Bosni i Hercegovini prihvate svaku većinu koju SDP formira po važećim ustavnim i zakonskim procedurama. Što je, nedvojbeno, i stanovita poruka Čoviću koji je već nekoliko puta zaprijetio blokadom ukoliko mu se ne ispuni svaki zahtjev. Onaj o raspodjeli fotelja, naročito.
Dojma sam, međutim, kako u Lagumdžijinim željama i pozdravima srpsko-hrvatskom bloku koji bi nas u bolju budućnost vodio s Radončićem (SBiH će, navodno, sto posto u oporbu) ima i stanovite prijetnje. Ali ne (samo) toj zanimljivoj političkoj skupini već svima nama; biva, ako ovo potraje, eto vam oni, pa uživajte. A možda je - čak - riječ i o poruci, u ovom slučaju, prilično nezainteresiranoj međunarodnoj zajednici...
Slijedom čega se moramo vratiti Ljubiću i Tihiću i njihovim obostranim simpatijama (a ni Lagumdžiji ovaj prvi nije baš mrzak). Nije li vrijeme da taj dvojac sjedne za pregovarački stol. Možda i prije ponedjeljka kada će srpsko-hrvatski prvaci i njihov bošnjački jatak ponovo stolovati u Sarajevu? Ili to, ili kao što nas plaši Lagumdžija, da svi zajedno uživamo! ** No links **/a.k
- Komrad
#443 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
SDP pljuvao po SDA ili po bilo kome? Ne bih rekao kritikovao jeste ali pljuvao...nikad_vise wrote: kad smo vec kod đon obraza i meni na um padose neki primjeri kao totalno pljuvanje SDA od jedne uvazene socijalisticke stranke,redovno prozivanje fasistickog sds-a pa im trcanje na noge i jos milion stvari..da ne pricamo o principijalnosti i koaliranju sa zastitnicima kordicevog lika i djela kao i koaliranje sa mesarom koji je drzavu ostetio za par miliona maraka i javna je tajna kupovina glasova![]()
al et znas onu ko o cemu kurva o postenju
dobro mozda ti ne znas razliku izmedju pljuvanja i kritike
-
convict
#444 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Htjedoh mu i ja odgovoriti, ali vidim da to ne vodi nikuda. Fahrovci očito smatraju da je kritika isto što i nazvati nekoga klozetskom krpom, smrdljivkom, govnarom, izrugivati se nečijoj bolesti i fizičkom izgledu i slično. Ali eto, takvih ima preko 100.000 i sad možeš jedino da se udaš u Harisovo dostojanstvo (kakav paradoks, za ne?)Komrad wrote:SDP pljuvao po SDA ili po bilo kome? Ne bih rekao kritikovao jeste ali pljuvao...nikad_vise wrote: kad smo vec kod đon obraza i meni na um padose neki primjeri kao totalno pljuvanje SDA od jedne uvazene socijalisticke stranke,redovno prozivanje fasistickog sds-a pa im trcanje na noge i jos milion stvari..da ne pricamo o principijalnosti i koaliranju sa zastitnicima kordicevog lika i djela kao i koaliranje sa mesarom koji je drzavu ostetio za par miliona maraka i javna je tajna kupovina glasova![]()
- nikad_vise
#445 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
hoces reci da je ono kod bakira zdrava kritika? pa gledas li ti emisiju 60 minuta i s kojim se izrazima uvazeni gospodin koristi?convict wrote:Htjedoh mu i ja odgovoriti, ali vidim da to ne vodi nikuda. Fahrovci očito smatraju da je kritika isto što i nazvati nekoga klozetskom krpom, smrdljivkom, govnarom, izrugivati se nečijoj bolesti i fizičkom izgledu i slično. Ali eto, takvih ima preko 100.000 i sad možeš jedino da se udaš u Harisovo dostojanstvo (kakav paradoks, za ne?)Komrad wrote:SDP pljuvao po SDA ili po bilo kome? Ne bih rekao kritikovao jeste ali pljuvao...nikad_vise wrote: kad smo vec kod đon obraza i meni na um padose neki primjeri kao totalno pljuvanje SDA od jedne uvazene socijalisticke stranke,redovno prozivanje fasistickog sds-a pa im trcanje na noge i jos milion stvari..da ne pricamo o principijalnosti i koaliranju sa zastitnicima kordicevog lika i djela kao i koaliranje sa mesarom koji je drzavu ostetio za par miliona maraka i javna je tajna kupovina glasova![]()
- Komrad
#446 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Hajde bolan pusti Bakira Hadziomerovica... pricamo o SDPunikad_vise wrote:
hoces reci da je ono kod bakira zdrava kritika? pa gledas li ti emisiju 60 minuta i s kojim se izrazima uvazeni gospodin koristi?i sve ove godine dok je sda bila vlast 60 minuta je na najsurovi nacin od najnizeg do najviseg rangiranog sda politicara stavila na lomacu..nazivati ljude kriminalcima,olosima i slicno i to podvoditi pod kritiku ma daj ne budite neozbiljni..
- nikad_vise
#447 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
aha..pa dobro brate tako reci..pricajmo i o sbb-u hebo avaz..glasilo sbb-a,glasilo sdp..al et mikrofoni nisu temaKomrad wrote:Hajde bolan pusti Bakira Hadziomerovica... pricamo o SDPunikad_vise wrote:
hoces reci da je ono kod bakira zdrava kritika? pa gledas li ti emisiju 60 minuta i s kojim se izrazima uvazeni gospodin koristi?i sve ove godine dok je sda bila vlast 60 minuta je na najsurovi nacin od najnizeg do najviseg rangiranog sda politicara stavila na lomacu..nazivati ljude kriminalcima,olosima i slicno i to podvoditi pod kritiku ma daj ne budite neozbiljni..
- Komrad
#448 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
aha..pa dobro brate tako reci..pricajmo i o sbb-u hebo avaz..glasilo sbb-a,glasilo sdp..al et mikrofoni nisu tema[/quote]nikad_vise wrote:
Hajde bolan pusti Bakira Hadziomerovica... pricamo o SDPu
Daj neki materijalni dokaz da je SDP vlasnik magazina 60 minuta
-
convict
#449 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
FTV je pod direktnom kontrolom parlamenta. oni postavljaju upravni odbor, direktore i sl. zna se ko je dosad imao većinu u parlamentu, tako da ti ova priča ne drži vodunikad_vise wrote:aha..pa dobro brate tako reci..pricajmo i o sbb-u hebo avaz..glasilo sbb-a,glasilo sdp..al et mikrofoni nisu temaKomrad wrote:Hajde bolan pusti Bakira Hadziomerovica... pricamo o SDPunikad_vise wrote:
- nikad_vise
#450 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
convict wrote: FTV je pod direktnom kontrolom parlamenta. oni postavljaju upravni odbor, direktore i sl. zna se ko je dosad imao većinu u parlamentu, tako da ti ova priča ne drži vodu
et mene si ubijedio..ubijedi jos 3 miliona ljudi u BIH i za mene ces biti uzor u zivotu