Kad sam rekao na širenje mržnje mislio sam na ovakve izjave koje s vremena na vrijeme izbaci na forum. Da se razumijemo, opet ponavljam, na forumu ima daleko gorih od njega samo nisu tako otvoreni.luckypot wrote: e to mi još nismo sebi pojasnili - što će nama rs u nekom ekonomskom ili kulturnom smislu (dobro ovo kulturnom je šala, kakva kultura kakvi bakrači ukoliko ne računamo dobrovoljno glasanje za klanje djece i tancanje na stolu u ritmu cece kao kulturnu vrijednost)?
BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB
-
bicebolje
#301 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
- Prpa.ba
#302 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ako su stoput vasi politicari izjavili kako je entitet RS odraz zelja, kulture, tradicije srpskog naroda u BiH (sto podrazumijeva da je zelja velikog dijela srpskog naroda i nacin na koji je entitet stvoren- a to je potvrdjeno na svakim postratnim izborima), zasto je govor mrznje logicki zakljuciti na osnovu tih izjava da zlocin spada u kulturnu tekovinu i tradiciju zbog koje "zale", ali "sta je tu je i treba prihvatiti realnost"? Rat nas je naucio da nista ne valja nametati, tja necemo vam nametati nekakve nase civilizacijske vrijednosti i norme, prihvatamo takve stavove i ponasamo se na odgovarajuci nacin. Vjerovatno zato i @lucky tako i pise po forumu.bicebolje wrote:Kad sam rekao na širenje mržnje mislio sam na ovakve izjave koje s vremena na vrijeme izbaci na forum. Da se razumijemo, opet ponavljam, na forumu ima daleko gorih od njega samo nisu tako otvoreni.
-
zulfo
#303 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Žao mi je što pojedini forumaši idu predaleko od teme .
Valjda bi trebalo da se polemiše o ovoj šestorki kojha se sastala (zanimljivo) u institucijama BiH (kojetg li čuda u Sarajevu)
Moje lično mišljenje da je ovoj šestorki mjesto iza rešetaka (da li to bila Zenica ili Lukavica)
Jedan od njih je i bio u zatvoru u Lukavici nije mi jasno ko ga pusti.More bit bidne da je tamo zaboravio da povede ove prijatelje naročito onog plačljivka iz SzaBiH.
Jedna mi stvar takođe nije jasna :ako se nisu sastali zbog fotelja kako je moguće da na ovom sastanku sjede iz SzaBiH i SBB-ea(Kad je opšte poznato da je za izborni krah stranke za BiH najodgovorniji Dnevni Avaz (F.R)
Valjda bi trebalo da se polemiše o ovoj šestorki kojha se sastala (zanimljivo) u institucijama BiH (kojetg li čuda u Sarajevu)
Moje lično mišljenje da je ovoj šestorki mjesto iza rešetaka (da li to bila Zenica ili Lukavica)
Jedan od njih je i bio u zatvoru u Lukavici nije mi jasno ko ga pusti.More bit bidne da je tamo zaboravio da povede ove prijatelje naročito onog plačljivka iz SzaBiH.
Jedna mi stvar takođe nije jasna :ako se nisu sastali zbog fotelja kako je moguće da na ovom sastanku sjede iz SzaBiH i SBB-ea(Kad je opšte poznato da je za izborni krah stranke za BiH najodgovorniji Dnevni Avaz (F.R)
-
picek
#304 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
luckypot samo kaze ono sto svaki normalan covjek u bih iskreno rijepo-po-rijec misli.bicebolje wrote:Kad sam rekao na širenje mržnje mislio sam na ovakve izjave koje s vremena na vrijeme izbaci na forum. Da se razumijemo, opet ponavljam, na forumu ima daleko gorih od njega samo nisu tako otvoreni.luckypot wrote: e to mi još nismo sebi pojasnili - što će nama rs u nekom ekonomskom ili kulturnom smislu (dobro ovo kulturnom je šala, kakva kultura kakvi bakrači ukoliko ne računamo dobrovoljno glasanje za klanje djece i tancanje na stolu u ritmu cece kao kulturnu vrijednost)?
da je pc genocidna tvorevina zasnovima na krvi i kostima nesrba.
stvarno ne moras biti genije da to razumijes.
kada shvatis da je banjaluka prije nekih 60 godina trebala biti glavni grad ndh a danas je glavni grad pc'a, onda ces skuziti da je tvoj blentitet samo privremeni politicki subjekat kreiran ratom i ucjenom.
Last edited by picek on 02/01/2011 18:01, edited 1 time in total.
- mO k3
#305 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ma novi izbori bi bilo najbolje.. ubjedjenj sam da bi SDP dobio dosta novih glasova...
-
L@BuD
#306 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Neće SBIH pristati da bude priljepak.Evo i na TV1 su rekli da ih ne interesuje vlast ako pitanje državne imovine nebi bilo rješeno na ispravan način.Bilo bi svakako promašaj ići u ovakvu vlast radije će biti konstruktivna opozicija.
-
mikrovalni
#307 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
da se razumijemo, @bicebolje, kolega po forumanju, ne petljaj politiku u stvari koje se ticu osnovne kulture zivljenja i ponasanja. nazovi i mene ako hoces gradjanskim nacionalistom, ali takav sam. da nisam, sigurno, kao pripadnik naroda kojeg bi lucky htio da protjera ili poravni sa zemljom, ne bih zajedno sa svojim komsijama i prijateljima prevalio preko ledja svo zlo koje nas je u opkoljenom Sarajevu zadesilo. neko rece da lucky samo na glas rezonuje stav vecine bosnjaka. e pa drugovi bosnjaci ako je tako, onda ne vidim smisao rasprave oko ove sestorke, savrseno im se planovi poklapaju sa vasim stavovima. malo je reci da ste ovakvim razmisljanjem izdali iskreni patriotizam svih ljudi koji su na kraju ostali u manjini. dosta je bilo jedne price a sasvim suprotnih postupaka. ovako se bosna ne brani!
-
luckypot
#308 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
e taj dio što se tiče neinteresiranja za rs možda nisam dobro pojasnio - dakle mislio sam u institucionalnom smislu, tj bolje rečeno u trenutnom (a izgleda da se to promjenilo) stalnom bošnjačkom interesovanju za državni nivo, koji kao je što sam sto puta rekao danas defakto politički i ekonomski nebitan...drugim riječima, najveća greška bosanske politike je u stvari što nije u potpunosti prihvatila federaciju, nego ju je doživljavala kao prolaznu tvorevinu, to je po meni greška broj jedan...medjutim, kao što vidimo situacija se mijenja, sada kada je jasno da je dejton trajno rješenje - i kao što će vrijeme pokazati to će biti najveći udarac najprije za hrvatsku a nakon toga za srpsku politiku...i sve to je dakle danas u ovom političkom momentu, naravno sve se može promjenitipalermo wrote:Pa recimo priča koju forsiraš da nam Republika Srpska ne treba je šuplja i kosi se pomalo sa teorijom demogrfske pobjede. Dakle, ako ne podržavaš povratak u Prijedor, Srebrenicu, Doboj, kako uopšte možeš misliti da nekad demografski pobijediš. Ovdje se maše sa Busovačom , Stocem , Jajcem, ali podsjetio bih te da je proklamovana bošnjačka politika uvijek bila povratak, i bez obzira na sve greške i lopovluke, ta poruka je ljudima značila da idu tamo negdje gdje su dio ove zemlje.Između ostalog zato je i povratak Bošnjaka daleko veći od povratka ostala dva naroda. Ako šalješ poruku da nas ne zanima Rešublika Srpska, ti svim tim ljudima i budućim potencijalnim povratnicima govoriš, ne vi niste naša briga. A to u osnovi znači, to nije naša zemlja. A jeste, i naša je zemlja.luckypot wrote: pokaži mi tačno šta su konstrukcije a šta su projekcije? da se odmah korigujem
Druga stvar, u tvojim postovima ja nalazim i jednu vrstu potcjenjivanja Srba. Ne volim potcjenjivanje, moje duboko uvjerenje je da Srbi nisu potcjenili Bošnjake , da bi stvari izgledale drugačije i sa mnogo manje žrtava. Ako su trendovi o kojima ti govoriš tačni, otkud ti uvjerenje da ne postoji i srpska kritična misao koja će na neki načion pokušati izmijeniti takav tok stvari.
Ja mislim, da koliko god se tvoje analize mnogima ne sviđaju, posebno način na koji ih izlažeš, one imaju svoje utemeljenje u realnosti.
Al ne bi bilo loše imati malo opreza kada na osnovu njih izvodiš zaključke. I na najravnijem putu se stvori rupa...
još ovo: uopšte ne nipodaštavam šta srpska politika konta, štaviše računam s tim - ali kako ja vidim stvari, nemaju oni neke velike strategije (kao što danas ni srbija nema) jer su previše često vrištali "vuk"
jedini adut koju srbi imaju je prijetnja MZ da će napraviti belaj i sami sebe u velikom djelu uništiti, što za MZ znaći rezultat = muslimanska država... sve ostalo su potrošili
-
luckypot
#309 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
džaba pričaš, ništa od ovog što @lucky piše nisu njegovi stavovi, nego samo copy/paste od demokratskih izabranih predstavnika srpskoga naroda, kao i izraz kolektivne volje, a evo i dokazabicebolje wrote:Kad sam rekao na širenje mržnje mislio sam na ovakve izjave koje s vremena na vrijeme izbaci na forum. Da se razumijemo, opet ponavljam, na forumu ima daleko gorih od njega samo nisu tako otvoreni.luckypot wrote: e to mi još nismo sebi pojasnili - što će nama rs u nekom ekonomskom ili kulturnom smislu (dobro ovo kulturnom je šala, kakva kultura kakvi bakrači ukoliko ne računamo dobrovoljno glasanje za klanje djece i tancanje na stolu u ritmu cece kao kulturnu vrijednost)?
Da ne bude nesporazuma - ne izražavam ja nikakav protest: samo prihvatamo stvari kakve jesu
-
palermo
#310 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Da ga jebeš Lucky, ovo ti objašnjenje nikako ne ide. Šta znači dajton trajno rješenje, kolika je ta trajnost, šta značl to udarac za hrvatski i srpsku politiku, i na kraju glavno pitanje čiji odgovor ja baš ne mogu da naslutim iz tvojih postova.....za što se Bošnjaci bore...moraš toj borbi dati smisao, ono u ovom trenutku taj smisao i nije toliko bitan, jer mu Dodik, Čović i sva ostala bratija daje, ali u nekom vremenu budućem (nadam se što skorijem) borba mora dobiti jasan i razumljiv smisao.luckypot wrote: e taj dio što se tiče neinteresiranja za rs možda nisam dobro pojasnio - dakle mislio sam u institucionalnom smislu, tj bolje rečeno u trenutnom (a izgleda da se to promjenilo) stalnom bošnjačkom interesovanju za državni nivo, koji kao je što sam sto puta rekao danas defakto politički i ekonomski nebitan...drugim riječima, najveća greška bosanske politike je u stvari što nije u potpunosti prihvatila federaciju, nego ju je doživljavala kao prolaznu tvorevinu, to je po meni greška broj jedan...medjutim, kao što vidimo situacija se mijenja, sada kada je jasno da je dejton trajno rješenje - i kao što će vrijeme pokazati to će biti najveći udarac najprije za hrvatsku a nakon toga za srpsku politiku...i sve to je dakle danas u ovom političkom momentu, naravno sve se može promjeniti
-
luckypot
#311 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Jah, samohrabrenjebicebolje wrote:To što on radi se u narodu zove samohrabrenje.mikrovalni wrote:sretna nova godina svim dobronamjernim ljudima
citam forum vec duze vrijeme i ovolika kolicina mrznje od dezurnog mrzitelja lucky-ja me je primorala da reagujem. pitanje za administraciju: da li je ovo mozda dio bez cenzure, pa se dozvoljava sirenje medjunacionalne mrznje?
pitanje za lucky-ja: sinko koliko je tebi godina i dokle si dobacio u svojem intelektualnom uzdizanju?
prvo pitanje postavih jer vidim da niko relevantan ne reaguje na fasisticku retoriku doticnog.
drugo pitanje ne moram pojasnjavati.
Širenje mržnje koje sa vremena na vrijeme razbaca bi trebalo na neki način biti sankcionisano ali generalno dečko je iskren, bezopasan i daleko manji šovinista od pojedinih zakamufliranih "građana" na ovom forumu kojima se, doduše rijeđe, omakne poneka daleko opasnija i zlonamjernija izjava.
Za "ovog dečka" ti si naivčina neinformirana i slabo plaćena da bacaš vrlo prozirnu priču
-
luckypot
#312 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ide ovo objašnjenje i te kako, ali ne mogu baš sve opisati...bogati jel tebi interesantno što se dodo i čović potpomognuti josipovićem i tadićem nadižu da ispucaju i zadnje adute baš sad kad sdp skupa s sda najavljuje defakto zainteresiranost za federaciju?palermo wrote:Da ga jebeš Lucky, ovo ti objašnjenje nikako ne ide. Šta znači dajton trajno rješenje, kolika je ta trajnost, šta značl to udarac za hrvatski i srpsku politiku, i na kraju glavno pitanje čiji odgovor ja baš ne mogu da naslutim iz tvojih postova.....za što se Bošnjaci bore...moraš toj borbi dati smisao, ono u ovom trenutku taj smisao i nije toliko bitan, jer mu Dodik, Čović i sva ostala bratija daje, ali u nekom vremenu budućem (nadam se što skorijem) borba mora dobiti jasan i razumljiv smisao.luckypot wrote: e taj dio što se tiče neinteresiranja za rs možda nisam dobro pojasnio - dakle mislio sam u institucionalnom smislu, tj bolje rečeno u trenutnom (a izgleda da se to promjenilo) stalnom bošnjačkom interesovanju za državni nivo, koji kao je što sam sto puta rekao danas defakto politički i ekonomski nebitan...drugim riječima, najveća greška bosanske politike je u stvari što nije u potpunosti prihvatila federaciju, nego ju je doživljavala kao prolaznu tvorevinu, to je po meni greška broj jedan...medjutim, kao što vidimo situacija se mijenja, sada kada je jasno da je dejton trajno rješenje - i kao što će vrijeme pokazati to će biti najveći udarac najprije za hrvatsku a nakon toga za srpsku politiku...i sve to je dakle danas u ovom političkom momentu, naravno sve se može promjeniti
-
mikrovalni
#313 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ahahahahaha lucky, po tebi su svi placenici 
politika nije moj fah, vec bjezim od nje
. mogu ti reci da bi se pored mene ti postidio i sebe i svoje naobrazbe.
da se vratimo na temu sestorke. cemu postovanje silnih jutube klipova? kako vise ne otvorite oci, kakva crna borba za nacionalne interese(svih boja), kakav crni nacionalizam(namijenjen samo ovcama), kako ne vidite da se u ovoj drzavi bas ti isti nacionalisti i genocidasi najbolje slazu, pa ovdje se radi o zdruzenom kriminalnom projektu. valja oprati silni kriminal i imunitet steci. najbolji lijek je ignorisanje doticnih na svim nivoima, samo postoji jedna zackoljica. kroz istoriju se pokazalo da su ekonomske depresije plodno tlo za generisanje konflikata svih vrsta, valja narod tj. ovce zabaviti.
politika nije moj fah, vec bjezim od nje
da se vratimo na temu sestorke. cemu postovanje silnih jutube klipova? kako vise ne otvorite oci, kakva crna borba za nacionalne interese(svih boja), kakav crni nacionalizam(namijenjen samo ovcama), kako ne vidite da se u ovoj drzavi bas ti isti nacionalisti i genocidasi najbolje slazu, pa ovdje se radi o zdruzenom kriminalnom projektu. valja oprati silni kriminal i imunitet steci. najbolji lijek je ignorisanje doticnih na svim nivoima, samo postoji jedna zackoljica. kroz istoriju se pokazalo da su ekonomske depresije plodno tlo za generisanje konflikata svih vrsta, valja narod tj. ovce zabaviti.
-
palermo
#314 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
E, moram ti iskreno reći da ja baš se i ne razumijem previše u te strateške igre,a i nisam baš siguran koliko je moguće ovu zainteresovanost za federaciju,u ovoj konstelaciji snaga, provesti baš u praksi. Ono sa čime se ja slažem u tvojim postovima je da je velikosrpska politika objektivno nema mnogo aduta, da svi demografski i ekonomski pokazatelji su protiv nje, da posebno protiv te poltike ide potpuno sazrijevanje bošnjačke nacije, ali baš zbog toga je odgovornost na probosanskoj politci da artikulira sebe i svoje viđenje na pravi način. Uopšte mene nije strah niti postavljam pitanje da li će velikosrpska politika biti pobijeđena, mene je mnogo više strah da li postoji jasna vizija te pobjede. Postoji jedna činjenica koja se nikad ne treba zaboraviti, Bošnjaci ne mogu pobjeći od Srba i Hrvata, oni su tu.....i bit će..luckypot wrote: [Ide ovo objašnjenje i te kako, ali ne mogu baš sve opisati...bogati jel tebi interesantno što se dodo i čović potpomognuti josipovićem i tadićem nadižu da ispucaju i zadnje adute baš sad kad sdp skupa s sda najavljuje defakto zainteresiranost za federaciju?
- Socijalista
-
palermo
#316 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Eh, jebi ga jarane, to što postoji istost u kriminalu, ne znači da su i koncepti jednaki. I da imaju istu vrijednosni nivo.mikrovalni wrote:ahahahahaha lucky, po tebi su svi placenici
politika nije moj fah, vec bjezim od nje. mogu ti reci da bi se pored mene ti postidio i sebe i svoje naobrazbe.
-
mikrovalni
#317 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
hehehe kad smo kod koncepata objasni mi barem onaj o 100%BiH. sta smo dobili? dobili smo tuki, i osiromasenje i ono malo jada. koji je onda koncept njihovog trenutnog koaliranja? mogu pricati sta hoce ali vidim na tv1 svakakvih sranja u posljednje vrijeme, tako da bas i nisu uvjerljivi.
-
palermo
#318 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ne govorim o tim konceptima, govorim o prevashodno dva koncepta, jedna kaže ima Bosne i hercegovine i ja ću ga nazvati probosanski , i onaj drugi koji kaže nema Bonse i Hercegovine i taj ću nazvati antibosanski. Ovo o čemu ti pričaš su samo dnevno političke varijacije bez neke duže upotrebne vrijednosti.mikrovalni wrote:hehehe kad smo kod koncepata objasni mi barem onaj o 100%BiH. sta smo dobili? dobili smo tuki, i osiromasenje i ono malo jada. koji je onda koncept njihovog trenutnog koaliranja? mogu pricati sta hoce ali vidim na tv1 svakakvih sranja u posljednje vrijeme, tako da bas i nisu uvjerljivi.
-
mikrovalni
#319 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
prije bih rekao da je dnevno politicka varijacija ovo sto ti navede. i to se sve svodi na skretanje fokusa sa gorucih problema. od cega zivjeti covjece? znaju vrlo dobro i dodo i cova da su njihove zelje teze ublehe. da su rekli hajmo preustroj(bilo kakav) drzave koji bi u konacnom rezultirao smanjenjem birokratskog aparata pa hajde.mi vec zivimo u defakto podijeljenoj drzavi, hb nikad nije nestala sa mape...
-
palermo
#320 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ništa ja tebe jarane ne shvatam, osim što nagađam da ti hoćeš da kažeš da je sve to isto, i razbijači Bosne i Hercegovine i oni koji su za nju.mikrovalni wrote:prije bih rekao da je dnevno politicka varijacija ovo sto ti navede. i to se sve svodi na skretanje fokusa sa gorucih problema. od cega zivjeti covjece? znaju vrlo dobro i dodo i cova da su njihove zelje teze ublehe. da su rekli hajmo preustroj(bilo kakav) drzave koji bi u konacnom rezultirao smanjenjem birokratskog aparata pa hajde.mi vec zivimo u defakto podijeljenoj drzavi, hb nikad nije nestala sa mape...
-
luckypot
#321 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
neće on ništa da kaže, jer nema šta da kažepalermo wrote:Ništa ja tebe jarane neshvatam, osim što nagađam da ti hoćeš da kažeš da je sve to isto, i razbijači Bosne i Hercegovine i oni koji su za nju.mikrovalni wrote:prije bih rekao da je dnevno politicka varijacija ovo sto ti navede. i to se sve svodi na skretanje fokusa sa gorucih problema. od cega zivjeti covjece? znaju vrlo dobro i dodo i cova da su njihove zelje teze ublehe. da su rekli hajmo preustroj(bilo kakav) drzave koji bi u konacnom rezultirao smanjenjem birokratskog aparata pa hajde.mi vec zivimo u defakto podijeljenoj drzavi, hb nikad nije nestala sa mape...
-
mikrovalni
#322 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nek lucky imas ti sta dodati
za mene su trenutni vlastodrsci svi isti. retorika je razlicita ali ciljevi potpuno isti. posto volite generalizovati sad cu i ja malo da zaruzim
. sta je to dosadasnja bosnjacka politicka vrhuska pozitivno uradila na jacanju drzave? (ovdje ne mislim na sdp-stranku koja je najbliza mojim stavovima). nije nista, vec je samo produbila jaz i podijelila ono sto se moglo podijeliti. nemojte mi price: vidi njih sta rade. pametni i dobronamjerni ljudi pocinju sa sredjivanjem svog dvorista. ali ako ste vec na fonu da treba maksimalno dominirati u vlastitom toru onda nemate ni pravo prigovarati onima na tome istom. kad sam u nekom od predhodnih postova napisao da clanice trenutne koalicije treba ignorisati mislio sam na jedinu trenutno mogucu(institucionalnu) borbu za ocuvanje BiH. jedan nacionalizam/sovinizam se hrani drugim, tako da kad im se taj energent uskrati bice mnogo drugacije. narod je zaveden obecanjima i poslijeratnim jadnim beneficijama na sve tri strane. znali su nacionalisti vrlo dobro sta rade, prvo su zaratili radi kriminala, pocinili zlocine da se ne bi nekad u buducnosti slucajno desilo da narod "progleda", a sad stvorili armiju besposlicara/lezihljebovica koji su im najvjernija izborna baza.
za mene su trenutni vlastodrsci svi isti. retorika je razlicita ali ciljevi potpuno isti. posto volite generalizovati sad cu i ja malo da zaruzim
-
luckypot
#323 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
čuj šta si dobio? pa morali smo potrošiti dodikove pare od telekoma za lobiranje - valjalo se silnim kompanijama obogatiti na obećavanju "investicija i političke podrške"...ali da je hare ispao hinja, jeste, potrošio dodikove pare i pobjegao, nije to fino od njega...ode i ostavi nas samemikrovalni wrote:hehehe kad smo kod koncepata objasni mi barem onaj o 100%BiH. sta smo dobili? dobili smo tuki, i osiromasenje i ono malo jada. koji je onda koncept njihovog trenutnog koaliranja? mogu pricati sta hoce ali vidim na tv1 svakakvih sranja u posljednje vrijeme, tako da bas i nisu uvjerljivi.
-
Agic Nurija
#324 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Evo ja ću biti otvoren, kada je u pitanju međunacionalna ljubav i sreća. Sve bosanske žrtve od Berlinskog Kongresa na ovamo su vjerovatno pale iz silne, vatrene i žarke ljubavi bosanskog okruženja prema Bosancima. Navedite samo jedan primjer i najmanjeg međuvjerskog ili međunacionalnog incidenta koji je nastao u Bosni, u Bosni bio uzgajan od bosanske vrhuške, kako političke, tako i vjerske bio sproveden u djelo na prostorima susjednih zemalja.bicebolje wrote:Kad sam rekao na širenje mržnje mislio sam na ovakve izjave koje s vremena na vrijeme izbaci na forum. Da se razumijemo, opet ponavljam, na forumu ima daleko gorih od njega samo nisu tako otvoreni.luckypot wrote: e to mi još nismo sebi pojasnili - što će nama rs u nekom ekonomskom ili kulturnom smislu (dobro ovo kulturnom je šala, kakva kultura kakvi bakrači ukoliko ne računamo dobrovoljno glasanje za klanje djece i tancanje na stolu u ritmu cece kao kulturnu vrijednost)?
Ja osoibno počinjem da prezirem prvo sve one ljude koji Bosance prisiljavaju na pružanje ruke onima koji i dalje javno izjavljuju da nema ni Bosne ni bosanskog čovjeka, a tek onda mi se smuči na dželate i njihove sponzore koji se smješkaju nemoćnim Bosancima u lice i čekaju svojih novih pet orgijaških i krvavih minuta!
- osa
#325 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Agic Nurija wrote:Evo ja ću biti otvoren, kada je u pitanju međunacionalna ljubav i sreća. Sve bosanske žrtve od Berlinskog Kongresa na ovamo su vjerovatno pale iz silne, vatrene i žarke ljubavi bosanskog okruženja prema Bosancima. Navedite samo jedan primjer i najmanjeg međuvjerskog ili međunacionalnog incidenta koji je nastao u Bosni, u Bosni bio uzgajan od bosanske vrhuške, kako političke, tako i vjerske bio sproveden u djelo na prostorima susjednih zemalja.bicebolje wrote:Kad sam rekao na širenje mržnje mislio sam na ovakve izjave koje s vremena na vrijeme izbaci na forum. Da se razumijemo, opet ponavljam, na forumu ima daleko gorih od njega samo nisu tako otvoreni.luckypot wrote: e to mi još nismo sebi pojasnili - što će nama rs u nekom ekonomskom ili kulturnom smislu (dobro ovo kulturnom je šala, kakva kultura kakvi bakrači ukoliko ne računamo dobrovoljno glasanje za klanje djece i tancanje na stolu u ritmu cece kao kulturnu vrijednost)?
Ja osoibno počinjem da prezirem prvo sve one ljude koji Bosance prisiljavaju na pružanje ruke onima koji i dalje javno izjavljuju da nema ni Bosne ni bosanskog čovjeka, a tek onda mi se smuči na dželate i njihove sponzore koji se smješkaju nemoćnim Bosancima u lice i čekaju svojih novih pet orgijaških i krvavih minuta!
stoljetni genocid vršen u graničnim područjima hrvatske, posebno u slavoniji i lici, čitaj malo povjest, nurija....