BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post Reply
Bosnolog

#1101 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Bosnolog »

feral.tribune wrote:
Nisam general poslije bitke nego prije bitke . Citaj sta pise . Ovo je poruka za Lagamdziju . On moze ici kod Jadranke Kosor da razgovara o unapredjenju privrede i diskriminaciji prema BiH na polju razmjene roba , ekonomiji , Nemu , mostovima , Luci Ploce , imovini BiH u Hr itd ...ali kod Josipovica o formiranju vlade je uvredljevio i ponizavajuce . Takodje treba reci da Jospiovic ne radi u skaldu sa SDP programom . Igra po svom nahodjenju a to je daleko od Stipe Mesica i Damira Kajina . Daleko , skroz daleko . Agnostik , kojeg zbog tog opredjeljenja i ubjedjenja vrijedjaju na svakom koraku desnicari a crkva pjeni . Za Bozic ga gledam
u katedrali na ponocnoj misi u prvom redu skruseno sjedi ko drvena Marija . Ne dise .Mozda ja ne razumijem stvari .
Ali ja ne vjerujem takvim ljudima . Danas u Jasenovcu , sutra u Blajburgu . Ako nije vise 92 i ako smo drukciji i pametniji i ako nismo vise naivci i ako imamo bolju poziciju i ako nas se plase jer imamo milon tuzbi protiv sva tri susjeda zasto ne vratimo dostojanstvo . Zasto nemamo stav . Gdje je karakter ...
Pokusati razgovarati nije problem,odlazak u Zagreb se moze protumaciti dvojako,licno smatram da to treba izbjegavati jer nije ovo 1992 niti smo od nekoga ovisni,Neka Covic ako misli nesto postici otvori svoj ured tamo skupa sa Dodikom i ide kada got hoce.

Treba se drzati principa i ostati ustrajan dosta je bilo popustanja i podilazenja onima koji su nas napadali i pokusali Karadordevo realizovati,te nacinili strasne stvari i sada bi da to materijalizuju ucjenama ili slicnim pokusajima,......

Josipovic je sa Tadicem na istoj ljigavoj i dvolicnoj anti BH igri,....Imamo masu nerijesenih pitanja sa Hrvatskom sve ove godine ako treba i medunarodna arbitraza da se rijese otvorena pitanja,.......a za agresiju nakon presude Prlicu i drugima iz zlocinacke udruge tzv,HZHB podnijet i tuzbu protiv Hrvatske za agresiju na BiH 1992-1994 kao i reviziju tuzbe protiv Srbije,.
nosara

#1102 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by nosara »

Bosnolog wrote:......a za agresiju nakon presude Prlicu i drugima iz zlocinacke udruge tzv,HZHB podnijet i tuzbu protiv Hrvatske za agresiju na BiH 1992-1994 kao i reviziju tuzbe protiv Srbije,.
To bi trebalo ucinit iste sekunde kad presuda prlicu i kompaniji bude pravosnazna... Ovo drugo je trebalo pokrenut jos prosle godine...
Alfa_Ze

#1103 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Alfa_Ze »

Kada Beograd i Zagreb, odnosno Tadic i Josipovic kazu, da nedvosmisleno podrzavaju teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine i njezin ulazak u punopravno clanstvo EU i NATO, te da se nece mijesati u umutrasnje stvari susjedne im drzave, je samo obicna politicka frazetina u koju samo budale vjeruju.
Jasno je da jedno govore, a u sustini drugo rade,

Pa i najvecoj neznalici je jasno, da je platforma dogovora Dodik – Covic, napravljena u BG, a da je tokom 2010. bezbrojnim susretima sa Josipovicem, Tadic naprosto ''ubijedio'' Josipovica i Zagreb, da dugorocno podrze prakticno plan o podjeli Bosne i Hercegovine.
Promjena Ustava, odnosno ultimativni zahtjev Covica za trecim entitetom, te Dodikov zahtjev da se u novi Ustav ugradi mogucnost naroda za sampoopredjeljenjem izrazeno referendumom, jasno govori sta ce se u buducnosti desavati.
Da li iza tako ‘’skivenih namjera’’ Dodika i Covica, odnosno Beograda i Zagreba stoji i EU, vjerovatno ce uskoro biti vidljivo !!

Zasto ne postoji pisana platforma izmedju Dodika i Covica ?? :?
Jer bi to bio javno objavljeni dokument, te javno objelodanjeno sta se sustinski krije iza takvog dogovora. :cry:
Lagumdzija i Tihic ne smiju pristati i uci u vlast sa SNSD/SDS & HDZ/HDZ90, bez jasne platforme i precizno odredjenih i definisanih ciljeva ove gore pomenute koalicije. To oni i cine cijelo ovo postizborno vrijeme. :thumbup:

Plan Dodik – Covic je jasan.
Formirati vlast na nivou BiH i Federacije BiH, i tada provoditi jasno razradjen plan. Uzeti kljucna mjesta ( Presjedavajuci vijeca ministara, ministra vanjskih poslova i 2/3 ministarskih pozicija ), i na taj nacin disciplinirati, blokirati, uslovljavati, zavrtati ruku onoj trecoj strani da prihvati vecinu ( kljucnih ) prijedloga koalicije SNSD/SDS & HDZ/HDZ90 u predstojecoj promjeni Ustava BiH.

Kao dodatna batina, bi trebala biti vlast na nivou Fedracije. HDZ/HDZ90, su koalicija koja trebala da ‘’disciplinuje’’ ostale stranke u Federaciji. Zahtjevi koje budu predlozeni na nivou BiH se moraju prihvatiti, inace slijedi blokada i paraliza vlasti u Federaciji.

Na kraju, SDP i SDA ( to za sada i rade ) ne smiju po bilo koju cijenu prihvatiti suradnju sa SNSD/SDS & HDZ/HDZ90, bez jasne, prihvatljive i na papiru napisane platforme, a koja bi se provodila u narednom cetverogodisnjem mandatu.
I ne samo jasne plaforme, nego i jasne garancije SAD i EU da ce ono sto bude usaglaseno, napisano i potpisano biti i provedeno.

Sve drugo je pogubno za Bosnu i Hercegovinu, a doro to znaju i Lagumdzija i Tihic, kao i stranke koje oni kao Predsjednici predstavljaju.
Komrad

#1104 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Komrad »

nosara wrote:
Bosnolog wrote:......a za agresiju nakon presude Prlicu i drugima iz zlocinacke udruge tzv,HZHB podnijet i tuzbu protiv Hrvatske za agresiju na BiH 1992-1994 kao i reviziju tuzbe protiv Srbije,.
To bi trebalo ucinit iste sekunde kad presuda prlicu i kompaniji bude pravosnazna... Ovo drugo je trebalo pokrenut jos prosle godine...
Samo u slucaju javne, jasne i glasne podrske stvaranju treceg entiteta to treba raditi :D
a do tada pribavljati dokaze :)
hercegovac_pravi

#1105 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by hercegovac_pravi »

nosara wrote:
hercegovac_pravi wrote:Uf što se ložite bez veze na Josipovićeve izjave.... :-) .. Da ponovim nešto što sam napisao u prijašnjem postu u nekoj od tema..
Josipović je produžena ruka hrvatskog SDP-a. Nema nikakve šanse da će Milanović podržati Čovićevu i Dodikovu politiku u BiH :zzzz:
Josipovic je sada slobodni strijelac... Lovit ce i glasove desnice i ljevice... A nakon drugog mandata se, po mom misljenju, nece vracat politici...

Ali, to je nebitno... Izjava, platforma, sta god da je ovo, prepuna je elemenata koji se kose sa ustavom BiH...
Ma jok bola nosara@
Nemoguće je da je Josipović samostalni strijelac..takva stvar u političkom životu ne postoji (bar ne kod relavantnih političkih faktora što predsjednik jedne države svakako jeste).Došao je na vlast koristeći infrastrukturu hrvatskog SDP-a. Dalje, kako misliš da se Josipović ponovo kandiduje ukoliko mu SDP "odreže" granu na kojoj sjedi? Možda postane kandidat HDZ-a :zzzz: Nema od toga ništa, ovo je jednostavno pragmatična politička izjava koja ima za cilj "odobrovoljiti" protivničku stranu što je opet neophodno zbog brzog ulaska Hrvatske u EU. Ništa ni manje ni više od toga.
Tvoja zadnja rečenica je u potpunosti tačna.
Nass

#1106 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Nass »

Alfa_Ze wrote:Kada Beograd i Zagreb, odnosno Tadic i Josipovic kazu, da nedvosmisleno podrzavaju teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine i njezin ulazak u punopravno clanstvo EU i NATO, te da se nece mijesati u umutrasnje stvari susjedne im drzave, je samo obicna politicka frazetina u koju samo budale vjeruju.
Jasno je da jedno govore, a u sustini drugo rade,

Pa i najvecoj neznalici je jasno, da je platforma dogovora Dodik – Covic, napravljena u BG, a da je tokom 2010. bezbrojnim susretima sa Josipovicem, Tadic naprosto ''ubijedio'' Josipovica i Zagreb, da dugorocno podrze prakticno plan o podjeli Bosne i Hercegovine.
Promjena Ustava, odnosno ultimativni zahtjev Covica za trecim entitetom, te Dodikov zahtjev da se u novi Ustav ugradi mogucnost naroda za sampoopredjeljenjem izrazeno referendumom, jasno govori sta ce se u buducnosti desavati.
Da li iza tako ‘’skivenih namjera’’ Dodika i Covica, odnosno Beograda i Zagreba stoji i EU, vjerovatno ce uskoro biti vidljivo !!

Zasto ne postoji pisana platforma izmedju Dodika i Covica ?? :?
Jer bi to bio javno objavljeni dokument, te javno objelodanjeno sta se sustinski krije iza takvog dogovora. :cry:
Lagumdzija i Tihic ne smiju pristati i uci u vlast sa SNSD/SDS & HDZ/HDZ90, bez jasne platforme i precizno odredjenih i definisanih ciljeva ove gore pomenute koalicije. To oni i cine cijelo ovo postizborno vrijeme. :thumbup:

Plan Dodik – Covic je jasan.
Formirati vlast na nivou BiH i Federacije BiH, i tada provoditi jasno razradjen plan. Uzeti kljucna mjesta ( Presjedavajuci vijeca ministara, ministra vanjskih poslova i 2/3 ministarskih pozicija ), i na taj nacin disciplinirati, blokirati, uslovljavati, zavrtati ruku onoj trecoj strani da prihvati vecinu ( kljucnih ) prijedloga koalicije SNSD/SDS & HDZ/HDZ90 u predstojecoj promjeni Ustava BiH.

Kao dodatna batina, bi trebala biti vlast na nivou Fedracije. HDZ/HDZ90, su koalicija koja trebala da ‘’disciplinuje’’ ostale stranke u Federaciji. Zahtjevi koje budu predlozeni na nivou BiH se moraju prihvatiti, inace slijedi blokada i paraliza vlasti u Federaciji.

Na kraju, SDP i SDA ( to za sada i rade ) ne smiju po bilo koju cijenu prihvatiti suradnju sa SNSD/SDS & HDZ/HDZ90, bez jasne, prihvatljive i na papiru napisane platforme, a koja bi se provodila u narednom cetverogodisnjem mandatu.
I ne samo jasne plaforme, nego i jasne garancije SAD i EU da ce ono sto bude usaglaseno, napisano i potpisano biti i provedeno.

Sve drugo je pogubno za Bosnu i Hercegovinu, a dobro to znaju i Lagumdzija i Tihic, kao i stranke koje oni kao Predsjednici predstavljaju.
I ja se plasim da se u pozadini citave ova drame krije neki nedobronamjeran scenario u reziji Dodik-Covic. Moguce da je bas ovako kako si napisao, i meni je to prolazilo kroz glavu. Ili smo mi stvarno postali takva mafijaska drzava, pa pocinjemo liciti na jug Italije:
Mafija na jugu Italije kontrolise skoro sve
zavrzlama

#1107 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by zavrzlama »

I ja se plasim da se u pozadini citave ova drame krije neki nedobronamjeran scenario u reziji Dodik-Covic.

Da se dodik ne dosjeti.....evo plana.. :wink:

dodik ide na secesiju a covic na treci entitet,tipovi su skontali da ni jedan ni drugi ne mogu ostvariti svoje ciljeve ako budu nastupali samostalno i u odvojenim vremenskim razdobljima,pa su vjerovatno skontali da udare za isto vrijeme ,dok dodik bude povlacio ljude iz drzavnih institucija BIH i samoproglasavao secesiju,covic ce u tom metezu obnoviti hrvatsku samoupravu,sto ce MZ i probosanske snage razvuci na dva fronta i dok se MZ skonta na kojeg pobunjenika da se okomi,oni kontaju da ce njihovi ciljevi daleko odmaknuti u fazi realizacije...e sad ima po meni jedna stvar na koju mnogi ne obracaju paznju,a to je da i dodik i Covic znaju da nece obojica uspjeti u namjeri i znaju obojica da jedan drugog koriste za svoj cilj...sto znaci ako MZ zaprijeti dodiku ukidanjem rs-a on ce odjebati covica za tren,a covic zna ako MZ stane protiv njega i treceg entiteta,izlazna kombinacija ce biti da se okrene protiv Dodika...
znaci po BIH je dobro da ova dvojica pokusaju prakticki da ostvare svoje namjere jer ce se morati sukobiti izmedju sebe...ljubav ovog dvojca je lazna i obojica misle da se preko ovog drugog moze ostvariti sopstveni cilj,a znaju da ne mogu se ostvarirti oba cilja...dodik blefira i gura covica u avanturu treceg entiteta da bi zacementirato rs i zaustavio reforme koje jacaju BIH a slabe rs...a covic koristi dodikov secesionizam da prislili MZ na treci entitet,kao garant da ce BIH hrvati prestati dovoditi cjelovitost BIH u pitanje i tako dodikov secesionizam ostaviti na ledini i usamljenog..

sad i jedan i drugi cekaju ko ce prvi biti gluplji i krenut u avanturu.. :wink: da bi profitirali na gluposti i brzopletnosti ovog drugog :wink:
skontali su to i u probosanskom stabu...samo opusteno uz obaveznu rahat patnjicu :bih:
1mustra

#1108 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by 1mustra »

Alfa_Ze wrote:u predstojecoj promjeni Ustava BiH.
Ta promjena Ustava BiH je vec 15 godina predstojeca, a kako je krenulo sve drzave u Europi ce promijeniti ustav po 5 puta prije nego li ga BiH promijeni.
1gorstak

#1109 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by 1gorstak »

1mustra wrote:
Alfa_Ze wrote:u predstojecoj promjeni Ustava BiH.
Ta promjena Ustava BiH je vec 15 godina predstojeca, a kako je krenulo sve drzave u Europi ce promijeniti ustav po 5 puta prije nego li ga BiH promijeni.
Nije tacno. Projekat ustavne reforme je iniciran prije pet godina, nedugo nakon toga je skuckan Aprilski paket (i srecom oboren) a u medjuvremenu smo dobili i presudu medjunarodnog suda kojom je ta ustavna reforma postala nesto sto smo obavezni uraditi.

BiH ce sigurno dobiti tu reformu ustava (vjerovatno jedinu u sljedecih par decenija) a to koliko toga udje u paket, zavisi od tog koliko se trazi.
Gandalf

#1110 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Gandalf »

Stjepan Krešić za Sarajevo-x.com
"Moja smjena je početak kraja postojanja HDZ-a 1990"

Nekoliko sati nakon što se u medijima pojavila informacija da je predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice 1990 donijelo odluku o smjenjivanju Stjepana Krešića, dosadašnjeg člana stranačkog predsjedništva, razgovarali smo sa ovim dosadašnjim predsjedavajućim Doma naroda Federacije BiH.
Razgovarao: F. Borić

Krešić: Ostajem u politiciGospodine Krešiću, da li ste upoznati sa razlozima zbog kojih je stranački vrh donio odluku o Vašem smjenjivanju sa svih pozicija u stranci?

Pa, ja nikakvu odluku još nisam dobio. Čuo sam je od medija, već sam imao petnaestak poziva vaših kolega novinara. Prema informacijama koje imam, Predsjedništvo HDZ-a 1990 je donijelo tu odluku, a medijima ju je pročitao predsjednik Božo Ljubić, rekavši kako se udaljavam sa svih dužnosti i da je pokrenut stegovni postupak.

Mislim da je razlog različito mišljenje i gospodi u HDZ-u 1990 smeta što imam drugačije mišljenje od predsjednika Ljubića.

Sve u svemu, ovo je početak kraja te stranke.

Kažete da ste imali drugačije mišljenje. Koje i zbog čega?

Ja od prvog dana tvrdim da je sporazum koji je predsjednik Ljubić sklopio sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem štetan po HDZ 1990. U tom sporazumu nema nikakve iskrenosti. Sporazum je sklopljen netransparentno, nestatutarno, mimo stranačkog predsjedništva i središnjeg odbora kao organa stranke.

Kažete da je ovo početak kraja HDZ-a 1990. Zašto ste sigurni u to?

Ovo je početak kraja HDZ-a 1990 zato što ima još ljudi koji razmišljaju kao ja, i koji neće biti dio stranke koja nije demokratska stranka, u kojoj se ne uvažava drugačije mišljenje. A Božu Ljubića bih pozvao da se sjeti kako je on zbog različitog mišljenja prije četiri i pol godine isključen iz HDZ-a BiH.

Koji je Vaš sljedeći potez, hoćete li se obratiti Visokom sudu časti HDZ-a 1990?

Neću. Meni Sud časti ne može suditi jer sam ja častan čovjek, za razliku od Bože Ljubića. Ja od danas nisam član HDZ-a 1990. Ali ću svakako ostati u politici.

U kojoj stranci?

To je manje bitno, imam brojne ponude. Gospodi koja su me otjerala poručujem da ostajem u politici, a da HDZ 1990 uskoro neće postojati.

Pa što se kvragu to dešava s dodinim saveznicima :? - pošli su se marisat' između sebe - mora da je i ovaj Krešić zamumuljenac - ma garant mu u rodnom listu piše da je rođen u nekoj izdajničkoj sredini tipa Tuzle, Bihaća, Sarajeva - ne bi ovako pravi ercegovac kidisao na legitimne konstitutivce iz rvatskog naroda - nema dodinog certifikata za ovog lika, pa sada nek plače što je uprsk'o takvu priliku da rajko vasić kaže nešto lijepo o njemu u glasu srpskom :(
mO k3

#1111 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by mO k3 »

Gandalf wrote:Stjepan Krešić za Sarajevo-x.com
"Moja smjena je početak kraja postojanja HDZ-a 1990"

Nekoliko sati nakon što se u medijima pojavila informacija da je predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice 1990 donijelo odluku o smjenjivanju Stjepana Krešića, dosadašnjeg člana stranačkog predsjedništva, razgovarali smo sa ovim dosadašnjim predsjedavajućim Doma naroda Federacije BiH.
Razgovarao: F. Borić

Krešić: Ostajem u politiciGospodine Krešiću, da li ste upoznati sa razlozima zbog kojih je stranački vrh donio odluku o Vašem smjenjivanju sa svih pozicija u stranci?

Pa, ja nikakvu odluku još nisam dobio. Čuo sam je od medija, već sam imao petnaestak poziva vaših kolega novinara. Prema informacijama koje imam, Predsjedništvo HDZ-a 1990 je donijelo tu odluku, a medijima ju je pročitao predsjednik Božo Ljubić, rekavši kako se udaljavam sa svih dužnosti i da je pokrenut stegovni postupak.

Mislim da je razlog različito mišljenje i gospodi u HDZ-u 1990 smeta što imam drugačije mišljenje od predsjednika Ljubića.

Sve u svemu, ovo je početak kraja te stranke.

Kažete da ste imali drugačije mišljenje. Koje i zbog čega?

Ja od prvog dana tvrdim da je sporazum koji je predsjednik Ljubić sklopio sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem štetan po HDZ 1990. U tom sporazumu nema nikakve iskrenosti. Sporazum je sklopljen netransparentno, nestatutarno, mimo stranačkog predsjedništva i središnjeg odbora kao organa stranke.

Kažete da je ovo početak kraja HDZ-a 1990. Zašto ste sigurni u to?

Ovo je početak kraja HDZ-a 1990 zato što ima još ljudi koji razmišljaju kao ja, i koji neće biti dio stranke koja nije demokratska stranka, u kojoj se ne uvažava drugačije mišljenje. A Božu Ljubića bih pozvao da se sjeti kako je on zbog različitog mišljenja prije četiri i pol godine isključen iz HDZ-a BiH.

Koji je Vaš sljedeći potez, hoćete li se obratiti Visokom sudu časti HDZ-a 1990?

Neću. Meni Sud časti ne može suditi jer sam ja častan čovjek, za razliku od Bože Ljubića. Ja od danas nisam član HDZ-a 1990. Ali ću svakako ostati u politici.

U kojoj stranci?

To je manje bitno, imam brojne ponude. Gospodi koja su me otjerala poručujem da ostajem u politici, a da HDZ 1990 uskoro neće postojati.

Pa što se kvragu to dešava s dodinim saveznicima :? - pošli su se marisat' između sebe - mora da je i ovaj Krešić zamumuljenac - ma garant mu u rodnom listu piše da je rođen u nekoj izdajničkoj sredini tipa Tuzle, Bihaća, Sarajeva - ne bi ovako pravi ercegovac kidisao na legitimne konstitutivce iz rvatskog naroda - nema dodinog certifikata za ovog lika, pa sada nek plače što je uprsk'o takvu priliku da rajko vasić kaže nešto lijepo o njemu u glasu srpskom :(
ovo je tek pocetak saFunice zvane hdz/hdz1990/snsd ;) ovdje ko koga uhvati
Bosnolog

#1112 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Bosnolog »

Od kada se Alkalaj izjasnjava Bosnjakom i ko je bio prije njega ministar vanjskih poslova BiH(Koliko mi je poznato da j ebio Mladen Ivanic), po kojoj bi to formli sledeci MVP trebao biti velikosrbin kako kaze ovaj bosnomrzac.????......Ovaj Dodo je izgleda opasno drogiran,......Ocito treba ovom fasisti ministarsko mjesto da moze lobirati protiv BiH,....Znaci da Bosanac,Rom,i drugi ne mogu biti ministri u etnofasisoidnoj zamisli bolesnika o raspodjeli vlast i ministarstava,...Svaki Rom i drugi pripadnici mannjina su mnogo veci prijetelja BiH i pozeljniji za te funkcije od dokazanih BH dusmana to jest Dodikovih anti BH ministara i poslanika, :roll:
Dodik: "Republika Srpska nije protiv formiranja vlasti na nivou BiH"
19. 01. 2011. • 17:06 A. B.
Republika Srpska (RS) nije protiv formiranja vlasti na nivou BiH i savjeta ministara, ali na principu rotacije, a Srbima treba da pripadne mjesto ministra inostranih poslova, jer je u prethodnom sazivu na toj funkciji bio predstavnik Bošnjaka, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.
Lakat Jebić

#1113 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Lakat Jebić »

pa to mjesto je pripadalo SBIH kao bosnjackoj stranci... ja sam kont'o kad su postavili alkalaja, evo ga reko jevrej, ima veze, dobar potez... ublehas obicni
Socijalista

#1114 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Socijalista »

Bosnolog wrote:Od kada se Alkalaj izjasnjava Bosnjakom i ko je bio prije njega ministar vanjskih poslova BiH(Koliko mi je poznato da j ebio Mladen Ivanic), po kojoj bi to formli sledeci MVP trebao biti velikosrbin kako kaze ovaj bosnomrzac.????......Ovaj Dodo je izgleda opasno drogiran,......Ocito treba ovom fasisti ministarsko mjesto da moze lobirati protiv BiH,....Znaci da Bosanac,Rom,i drugi ne mogu biti ministri u etnofasisoidnoj zamisli bolesnika o raspodjeli vlast i ministarstava,...Svaki Rom i drugi pripadnici mannjina su mnogo veci prijetelja BiH i pozeljniji za te funkcije od dokazanih BH dusmana to jest Dodikovih anti BH ministara i poslanika, :roll:
Dodik: "Republika Srpska nije protiv formiranja vlasti na nivou BiH"
19. 01. 2011. • 17:06 A. B.
Republika Srpska (RS) nije protiv formiranja vlasti na nivou BiH i savjeta ministara, ali na principu rotacije, a Srbima treba da pripadne mjesto ministra inostranih poslova, jer je u prethodnom sazivu na toj funkciji bio predstavnik Bošnjaka, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.
Nema sanse da Srbin bude MVP, ili ce biti Hrvat ili Bosanac :D :bih:
Bosnolog

#1115 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post by Bosnolog »

A prije Alkalaja je bio ko ??? i po kojoj osnovi i racunici Bizon iz Laktasa ima pravo na to ministarstvo :idea: :zzzz:

Znaci da osim tri temeljna etno tornjaka niko drugi ne moze biti na celu nekog ministarstva,...... :evil:

Znaci treba nova tuzba sudu za ljudska prava u Strazburu od strane Fincija i Sejdica protiv BiH da se i ovom slucaju da do znanja da etnoaparthejdski mentalitet u 21 vijeku nece moci proci,.... :roll:

Bosanci,Romi i ostale manjine bi zasigurno vise i postenije radili za interes BiH i njenih gradana od vecine dosadasnjih etnotorovskim i anti BH ministara i poslanika,..... :razz:
Post Reply