BiH se brani - Gojkom Bericem !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

RoadRunner

Post by RoadRunner »

CiCiban wrote::) happy?
taaako treba Fer :)
Ehh, a steta sto kapacitet kao FairLife, ne da svoj doprinos na temi o ulici Mile Budaka u Mostaru, ili o pravu zena muslimanki da nose maramu u Francuskoj, dajuci time podrsku slobodnom izboru tih zena. Hrvatsku stranu zdusno brani, jos samo da isto lice pokaze i kada su drugi u pitanju, pa da sa pravom ponese nick FAIR Life
Valjda ce mu se jednom omaci nesto slicno? :roll: :(
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote: Citajuci primijetio je da su ispod nekih od pasusa Bericeve knjige neke nase budale "iz dijaspore" pisale svoje, tipicno bosanske nacionalisticke komentare, pune mrznje
Da ne bi ovog Hrvata, jos bi svasta bilo? :roll: :(

Ovako je barem on sacuvao obraz :D
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:... Ehh, a steta sto kapacitet kao FairLife, ne da svoj doprinos na temi o ulici Mile Budaka u Mostaru, ili o pravu zena muslimanki da nose maramu u Francuskoj, dajuci time podrsku slobodnom izboru tih zena. Hrvatsku stranu zdusno brani, jos samo da isto lice pokaze i kada su drugi u pitanju, pa da sa pravom ponese nick FAIR Life
Valjda ce mu se jednom omaci nesto slicno?
Nemam nista niti sa Francuskom niti sa Mostarom. Ja sam iz bosnjackog dijela Federacije.

A sad da ti pokusam malo pojasniti. Ti pokusaj razumjeti.

Kada Srbi ili Hrvati podmecu Bosni i Hercegovini klipove u tockove to je za ocekivati. Kada ti isti i dijele Bosnu i Hercegovinu - to je za ocekivati. Ne dijele svoje. Tudje je lako podijeliti. Oni to i rade iz srpskog ili hrvatskog patriotizma prema Srbiji ili Hrvatskoj. Ali kada to rade bosnjacki politicari, kada oni rade protiv Bosne i Hercegovine, kada je oni dijele - to je izdaja. Srbi i Hrvati sa ponosom dijele i to ne kriju, dok ovi nasi "hinjavci" to isto rade kradom i kriju od svog naroda. Zato ih napadam. Zato treba ... Ma treba moj racku.

Tebi je ionako svejedno. U svojoj vjeri na svojoj zemlji.

Izvini, povukao si me za rukav.
Fair Life

#29 Re: BiH se brani - Gojkom Bericem !

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:
CiCiban wrote:... da prosudimo :D ? zadnji diskutant mora da je iz filma Mirotvorac
ne znam pouzdano odakle su stigla prva dvojica :skoljka:
Nije iz filma Mirotvorac !

Iz dijaspore je. Ne lupetaj napamet!

Voice of Diaspora - Glas dijaspore__link_>>__http://users.skynet.be/orbus/aktua153.htm
Cuj "ne lupetaj"
Sacuvaj me Boze ovakve kulture.
:(
Bas si 'tica trkacica. Kritikujes kod drugih ono sto i sam pises.

Imas li kakvu kritiku uputiti sebi u vezi sopstvene kulture. E moj RoadRunner, u nedostatku materijala zaista lupetas - ko prazan mlin.
RoadRunner wrote:
rainbow_sex wrote:u interesu samih muslimana to treba zabranit. mozda ne maramu ne znam za to ali sigurno nikab. francuska nije nikakva islamska republika, ako im se nesto ne svidja tamo molim lijepo nek napuste tu zemlju.
Nek je tebe lijepa pamet napustila, pa lupas ovakve gluposti. :(
Fair Life

Post by Fair Life »

kekec wrote:... Eto, uzdravlje moj Fair, pa kad nam sve ovo bude napravljeno, svrati do nas na pekmez od jagoda, a bice jos svasta. :-D
Hocu poslije izbora, svraticu. A do tada pokusaj sa ovim ... i cuvaj se Bedanca !!
Image
Amadeus

Post by Amadeus »

kekec wrote:
Amadeus wrote:
kekec wrote:
Pitam se zasto bosanski pravoslavac nikada ne kaze da je Grk ili Rus.
Zasto bosanski katolik nikada ne kaze da je Talijan ili Madjar.
[/b]
Ovo me podsjeća na onu :
Zašto bosanski muslimani nikada ne kažu da su poturice???
Pa daj čovječe ne budali!
Ne znam ja na sta tebe moze gore navedeno podsjecati. Mozda i tvrdis to "na sta te podsjeca", ne znam i na kraju krajeva, nije mi ni bitno.
Ja to nisam ni napisao, niti cu, jer tako i ne mislim.

A cinjenica je, nepobitna, da su mnogi Bosanci, dolaskom Turaka, odnosno padom Bosne pod tursku vlast, PRIMILI ISLAM. A prije toga, sta su bili, to je vec individualno, bosanski krscani, pravoslavci ili katolici.
U srednjovjekovnoj Bosni su zivjeli, uglavnom, BOSANCI (Bosnjani).
A kada su po Bosni poceli da ceprkaju kojekakvi istocni i zapadni vjerski emisari, bice Bosne je polako pocelo da se nagriza. Dolaskom Islama, to bice se jos vise dijeli i danas imamo to sto imamo, da se ne ponavljam.
Kada bi bili ISKRENI, mnogi bi danas mogli reci:
"Kako to da sam ja Srbin/Hrvat, kada su moji preci oduvijek( ili unazad bar 100-200 god) zivjeli u Bosni". Ne, ne mogu to reci jer su im glave napunjene nacionalnom ideologijom istocno/zapadno od Bosne, zemlje njihovih predaka, koju danas sa lakocom odbacuju.
Ja znam da sam Bosanac, iako u posljednje vrijeme pomalo i sumnjam. Nesto mi se i ilirsko porijeklo cini mogucim. :)
P.S.
Ne budalim, a znam da istina ponekad,ako bas ne zaboli, a ono, bar malo zasvrbi. A svak se cese,tamo gdje ga svrbi. Zar ne, moj Mocart Amadeuse.
Pa naravno svak se svrbi....
Isto tako
Svak se bori za ono što mu fali,
dozvoli da ti objasnim!!!
Ne želim ja da se raspravljam ko je čiji ,ko je od koga nastao... jer to je u svim raspravama na svim forumima završilo mrtvom petljom...
Ja sam samo htio da kažem da ne treba nikoga tjerati da bude nešto ako on to ne želi!Jedni bi htjeli da se Bošnjaci izjašnjavaju kao Muslimani a drugi
bi htjeli da se Srbi i Hrvati izjašnjavaju kao Bosanci....Ma nek se ljudi proglase Eskimima,boli me ali svako nametanje nije dobro došlo!
To je sve priča koja skreće pažnju sa stvarnih problema!
RoadRunner

#32 Re: BiH se brani - Gojkom Bericem !

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:Nije iz filma Mirotvorac !

Iz dijaspore je. Ne lupetaj napamet!

Voice of Diaspora - Glas dijaspore__link_>>__http://users.skynet.be/orbus/aktua153.htm
Cuj "ne lupetaj"
Sacuvaj me Boze ovakve kulture.
:(
Bas si 'tica trkacica. Kritikujes kod drugih ono sto i sam pises.

Imas li kakvu kritiku uputiti sebi u vezi sopstvene kulture. E moj RoadRunner, u nedostatku materijala zaista lupetas - ko prazan mlin.
RoadRunner wrote:
rainbow_sex wrote:u interesu samih muslimana to treba zabranit. mozda ne maramu ne znam za to ali sigurno nikab. francuska nije nikakva islamska republika, ako im se nesto ne svidja tamo molim lijepo nek napuste tu zemlju.
Da si pametan, shvatio bi razliku izmedju onoga sto je napislaa CiCiban i onoga kako si ti reagovao na njen komentar, i onoga sto je napisao rainbow_sex i onoga zasto sam tako reagovao na njegov post?

Dakle, vidids da si ipak ti "tica trkacica"...jer ja ne kritikujem rijeci, nego opravdanost izgovaranja istih...ili treba to da ti crtam? :D
mrmot

Post by mrmot »

kekec wrote:
Fair Life wrote:
Kako je Mojca ?
A dobro smo ti moj Fair. Moras reci da si dobro. A Mojca ti je svaki dan u kanjonu Rakitnice. Sakuplja gljive i razne vockice, na terenu sto ga unisti pozar. Kada ovi nasi biznismeni pocnu da "ciste" teren, tu vise neces ni cvijet moci ubrati. A i dobro nam dodje to sto ona ubere. Malo se osusi, malo tursija,pekmez i sl.
Mala privreda, ali za vlastite potrebe. Kad onaj Salko i njegovi kompanjoni mogu brati "bukete" gradjevinskog drveta i prodavati ga Talijanima i Austrijancima (stara kurva Austrija), mozemo i mi koju kilu ufatiti i spakovati za zime.
A i izbori ce brzo. Valja nama sici u grad i zaokruzivati. A do grada nam je pet sahata hoda. A suhe gljive su kaloricne, pa ce nas drzati na putu, do grada i nazad. I jos da ti kazem da cemo opet zaokruziti onog naseg. Dobar je, kako taj sijece sumu, to ti je za ne povjerovati. A obec´o nam je i vodu i struju do kuca dovesti. Eeee, koji je to co´ek, pravi. A da mu vidis auta, moze i do nase doline doci. A reko je i da ce nam i cestu napravit´, onu crnu sto ima cizu po sredini. Ma ljudina je ono, vala.
Eto, uzdravlje moj Fair, pa kad nam sve ovo bude napravljeno, svrati do nas na pekmez od jagoda, a bice jos svasta. :-D
A kako stric Bedanec?
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
RoadRunner wrote:... Ehh, a steta sto kapacitet kao FairLife, ne da svoj doprinos na temi o ulici Mile Budaka u Mostaru, ili o pravu zena muslimanki da nose maramu u Francuskoj, dajuci time podrsku slobodnom izboru tih zena. Hrvatsku stranu zdusno brani, jos samo da isto lice pokaze i kada su drugi u pitanju, pa da sa pravom ponese nick FAIR Life
Valjda ce mu se jednom omaci nesto slicno?
Nemam nista niti sa Francuskom niti sa Mostarom. Ja sam iz bosnjackog dijela Federacije.

A sad da ti pokusam malo pojasniti. Ti pokusaj razumjeti.

Kada Srbi ili Hrvati podmecu Bosni i Hercegovini klipove u tockove to je za ocekivati. Kada ti isti i dijele Bosnu i Hercegovinu - to je za ocekivati. Ne dijele svoje. Tudje je lako podijeliti. Oni to i rade iz srpskog ili hrvatskog patriotizma prema Srbiji ili Hrvatskoj. Ali kada to rade bosnjacki politicari, kada oni rade protiv Bosne i Hercegovine, kada je oni dijele - to je izdaja. Srbi i Hrvati sa ponosom dijele i to ne kriju, dok ovi nasi "hinjavci" to isto rade kradom i kriju od svog naroda. Zato ih napadam. Zato treba ... Ma treba moj racku.

Tebi je ionako svejedno. U svojoj vjeri na svojoj zemlji.

Izvini, povukao si me za rukav.
Da, nemas nista sa Francuskom ili Mostarom, ali imas sa Australijom? :roll: :?

Kada Srbi i Hrvati podmecu klipove Bosni i Hercegovoni, ti kazes da je to OK...a da li je Ok kada to ti radis?
Dok spominjes hinjavce, izvini na izrazu, povukao si me za rukav, ali ti meni izgledas kao veliki hinjavac.

P.S. Kazes da je meni je uostalom svejedno? Meni je najmanje svejedno, jer ja u ovoj drzavi, ipak za razliku od tebe zivim, i zabrinutiji sam za njenu sudbinu puno vise nego ti. Tebi je ionako svejedno. Daleko od ovog sranja, seres sa distance, a ciljano biras ciljeve (sve samo ne Hrvate). Konstitutivni narodi BiH su tri naroda, zar ne. Po Hrvatima, koji su ti ocigledno puno drazi nego ova ostala dva naroda, najmanje seres. Zato ne prosipaj suplju i ne peglaj ako nemas sta pametnije za rec. Koliko god da mislis da se to ne primjecuje, ti si pritajeni, hrvatski nac.....
Fair Life

Post by Fair Life »

Ti kao da hodas na rukama.

Meni nije svejedno, jer u tom dijelu federacije zive neki ljudi koji su clanovi moje uze porodice i zelio bih da njima bude bolje. Sa ovima koji su sad na vlasti je vise nego cemerno.

Eppur si muove!
Image
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:Ti kao da hodas na rukama.

Meni nije svejedno, jer u tom dijelu federacije zive neki ljudi koji su clanovi moje uze porodice i zelio bih da njima bude bolje. Sa ovima koji su sad na vlasti je vise nego cemerno.

Eppur si muove!
Image
Da barem imas neki argument za to da ja "kao hodam na rukama" ili neku vezu izmedju mene i marionete, ja bih to shvatio...ovako je to samo jos jedna tvoja glupost u nizu.

P.S. na vlasti je i HDZ...njih bas nikako ne kritikujes. Tvoje kritike se odnose na sve, osim na hrvatsku stranu, hrvatski nacionalizam, hrvatsku pljacku, hrvatska etnicka ciscenja... Djelujes kao neka njihova marioneta, te iako i njihova poltika smeta razvoju BiH. oni su ti kao OK?
Ti nacionalisti su dali ulici u Mostaru ime po Mili Budaku, a njihov nacionalizam i dalje lebdi nad BiH, ali on tebi ne smeta. Kako je lijepopunih usta pricati o BiH, a samo je blatiti zarad nacionalista koje ipak simpatises. Tu suplju prosipaj nekom drugom, i zivi i dalje u iluzijama da drugi ne primecuju tvoju pristrasnost, Pinokio.
RoadRunner

#37 Re: BiH se brani - Gojkom Bericem !

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
Ovo je samo jos jedna potvrda da citas i teme koje se ticu ugrozenoisti ljudskih prava, i nacionalizam drugih forumasa, ali ti to nista ne smeta dok se to ne usmjeri protiv hrvatske, katolicanstva, pape...

Jadan li si Fair, da jadniji ne mozes biti.

Onoliki tekst si ispisao samo da bi pokazao na kraju kako Hrvat smiruje stvar izmedju cetnika i bosanca, koristis termine "klasicni bosanski nacionalizam", a na ovakve stvari sutis kao hinja!
airwing

Post by airwing »

Sve Fair je u tom karakteru samo nick...
kekec

Post by kekec »

Amadeus wrote: Ne želim ja da se raspravljam ko je čiji ,ko je od koga nastao... jer to je u svim raspravama na svim forumima završilo mrtvom petljom...
Ja sam samo htio da kažem da ne treba nikoga tjerati da bude nešto ako on to ne želi!Jedni bi htjeli da se Bošnjaci izjašnjavaju kao Muslimani a drugi
bi htjeli da se Srbi i Hrvati izjašnjavaju kao Bosanci....Ma nek se ljudi proglase Eskimima,boli me ali svako nametanje nije dobro došlo!
Amadeus, da se razumijemo. Ni ja ne zelim da se sa nekim raspravljam, prvo, to je danas sa mnogima uzaludno, a drugo, svejedno mi je u krajnjem slucaju kako neko misli i razmislja. Ali mozemo diskutovati,razmjenjivati misljenja u mjeri koju smatramo potrebnom i dovoljnom. Nisam ni ja da se vrse bilo kakva nametanja, ali pokusavam objasniti jednu stvar. Ljudi se mogu izjasnjavati kao muslimani, katolici ili pravoslavci. To i jeste licna stvar pojedinca i tu pojedinac odlucuje sam. Cak moze prelaziti iz jedne vjere u drugu, sto danas nije rijedak slucaj. Ali mi smeta jedna druga stvar, a to je kada neko tvrdi da je pripadnik jednog naroda, a nema sanse,kada se malo bolje udubi u porijeklo, da pripada tom narodu. U nasoj diskusiji je to vezano za "Srbe i Hrvate". Ja tvrdim, da velika vecina tih koji danas tvrde da su S ili H, to ustvari nisu. Pripadnost jednom narodu je nepromjenjiva kategorija. Zbog toga ja NE MOGU BITI ESKIM pa koliko god ja to tvrdio ili htio da budem. Indijanac iz plemena Apaca ne moze biti Mongol. U tome je stvar. Znaci ne moze neko od Srba ili Hrvata traziti da se izjasnjavaju kao Bosanci. Neko moze biti samo jedno, ali TREBA DA ZNA STA JE, A NE DA MU POP, UCITELJ, FRATAR ILI HODZA govore i odredjuju kako ce se izjasnjavati i sta je. A ovo odredjivanje se i desavalo u nedavnoj proslosti Bosne - ideologija sa istoka ili zapada, a i pomalo domaca.
Nikakvo nametanje. Vjerska pripadnost se moze mjenjati. Pripadnost narodu NE i NE. A zasto se neko izjasnjava kao pripadnik naroda ciji nije, je stvar za diskusiju. Kako je doslo do toga, pod cijim uticajem, iz kojeg interesa itd je stvar za dublje, argumentovane analize, zasnovane na, u ovom slucaju,istorijskim cinjenicama.
Rezime: Moj stav je da mnogi u BiH, koji se danas izjasnjavaju da su Srbi ili Hrvati, su Bosanci, a to sto oni to ne znaju ili nece danas to da priznaju je stvar kako obrazovanja, tako i trenutne drustveno -politicke situacije, ali i ( velikonacionalistickih )ideologija koje vec dugo "zare i pale" zemljom Bosnom.
Takodje, zive i Srbi i Hrvati kao i pripadnici drugih naroda u ovoj nasoj Bosni, koji su istu naselili ranije ili kasnije, iz ovog ili onog razloga. Ali jednog npr.Ceha, koji je recimo katolik, ne mozemo, po inerciji, trpati i odredjivati mu da je Hrvat. On je Ceh i to ce ostati, a usijane glave ga mogu proglasavati kako hoce. E sada je pitanje da li ce on, iz svojih razloga, "prihvatiti" da je Hrvat. Mozda i hoce, okolina ce mu i povjerovati, ali da li je on STVARNO Hrvat? E u tome je stvar. A njegovi potomci poslije dvije-tri generacije ce se izjasnjavati kao Hrvati. A da li su oni to ? E, mislim da se takvo nesto desavalo i desava danas u Bosni. (primjer Ceh-Hrvat je uzet samo kao ilustracija, moze se navesti i primjer Slovak-Srbin, ili...)
ZASTO SE STIDITE RECI DA STE BOSANCI ?
ZASTO SE NEGIRA BOSANAC ?
To je poznato: " Zavadi pa vladaj", a oni ce cuvati nase nacionalne interese. A sa Bosancima to se ne bi desavalo.
kekec

Post by kekec »

Fair,
drago mi je sto namjeravas doci, ali bih volio da dodjes prije izbora. S obzirom kako su navalili sa propagandom, pa cak i na ovom forumu, kada izbori prodju, a oni ostanu, necemo moci u susjedni kvart otici. :(
A sto se tice Bedanca, cuvam ga se, pogotovu sada, jer je od svoje stranke dobio strasnu motorku, pa po citav dan luta po sumi i sijece drvece. Post´o i on menadzer i biznismen. A cujem da su ga predlozili za podpredsjednika kantonalnog odbora stranke. Eto vam ga u grad, uskoro, poslije izbora. :D
Hvala na jaglacu,jagorcevini. Caj ima tako lijep okus. Moras ga probati.
Ostaj mi zdravo i cuvaj se predizbornih plakata.
:-D :-D :-D
Pozdrav "mrmotu" :) Odgovor u tekstu.
Amadeus

Post by Amadeus »

kekec wrote:
Amadeus wrote: Ne želim ja da se raspravljam ko je čiji ,ko je od koga nastao... jer to je u svim raspravama na svim forumima završilo mrtvom petljom...
Amadeus, da se razumijemo. Ni ja ne zelim da se sa nekim raspravljam, prvo, to je danas sa mnogima uzaludno, a drugo, svejedno mi je u krajnjem slucaju kako neko misli i razmislja. Ali mozemo diskutovati,razmjenjivati misljenja u mjeri koju smatramo potrebnom i dovoljnom. Nisam ni ja da se vrse bilo kakva nametanja, ali pokusavam objasniti jednu stvar. Ljudi se mogu izjasnjavati kao muslimani, katolici ili pravoslavci. To i jeste licna stvar pojedinca i tu pojedinac odlucuje sam. Cak moze prelaziti iz jedne vjere u drugu, sto danas nije rijedak slucaj. Ali mi smeta jedna druga stvar, a to je kada neko tvrdi da je pripadnik jednog naroda, a nema sanse,kada se malo bolje udubi u porijeklo, da pripada tom narodu. U nasoj diskusiji je to vezano za "Srbe i Hrvate". Ja tvrdim, da velika vecina tih koji danas tvrde da su S ili H, to ustvari nisu. Pripadnost jednom narodu je nepromjenjiva kategorija. Zbog toga ja NE MOGU BITI ESKIM pa koliko god ja to tvrdio ili htio da budem. Indijanac iz plemena Apaca ne moze biti Mongol. U tome je stvar. Znaci ne moze neko od Srba ili Hrvata traziti da se izjasnjavaju kao Bosanci. Neko moze biti samo jedno, ali TREBA DA ZNA STA JE, A NE DA MU POP, UCITELJ, FRATAR ILI HODZA govore i odredjuju kako ce se izjasnjavati i sta je. A ovo odredjivanje se i desavalo u nedavnoj proslosti Bosne - ideologija sa istoka ili zapada, a i pomalo domaca.
Nikakvo nametanje. Vjerska pripadnost se moze mjenjati. Pripadnost narodu NE i NE. A zasto se neko izjasnjava kao pripadnik naroda ciji nije, je stvar za diskusiju. Kako je doslo do toga, pod cijim uticajem, iz kojeg interesa itd je stvar za dublje, argumentovane analize, zasnovane na, u ovom slucaju,istorijskim cinjenicama.
Rezime: Moj stav je da mnogi u BiH, koji se danas izjasnjavaju da su Srbi ili Hrvati, su Bosanci, a to sto oni to ne znaju ili nece danas to da priznaju je stvar kako obrazovanja, tako i trenutne drustveno -politicke situacije, ali i ( velikonacionalistickih )ideologija koje vec dugo "zare i pale" zemljom Bosnom.
Takodje, zive i Srbi i Hrvati kao i pripadnici drugih naroda u ovoj nasoj Bosni, koji su istu naselili ranije ili kasnije, iz ovog ili onog razloga. Ali jednog npr.Ceha, koji je recimo katolik, ne mozemo, po inerciji, trpati i odredjivati mu da je Hrvat. On je Ceh i to ce ostati, a usijane glave ga mogu proglasavati kako hoce. E sada je pitanje da li ce on, iz svojih razloga, "prihvatiti" da je Hrvat. Mozda i hoce, okolina ce mu i povjerovati, ali da li je on STVARNO Hrvat? E u tome je stvar. A njegovi potomci poslije dvije-tri generacije ce se izjasnjavati kao Hrvati. A da li su oni to ? E, mislim da se takvo nesto desavalo i desava danas u Bosni. (primjer Ceh-Hrvat je uzet samo kao ilustracija, moze se navesti i primjer Slovak-Srbin, ili...)
To je poznato: " Zavadi pa vladaj", a oni ce cuvati nase nacionalne interese. A sa Bosancima to se ne bi desavalo.
I ti bi se stvarno nadmudrivao sa mnom!!!
Rekao sam ti da ne želim jer nemamo koristi od te priče!Ti ćeš vjerovati u te svoje istorije,ja u svoje!Ti koliko si ubjeđen u to što pišeš ko da si živio u 12. vijeku?
Dvije dobro odabrane knjige...

Ja se ne stidim niti što sam bosanac niti što sam Srbin!
A ti?Da li se ti stidiš ?
Amadeus

Post by Amadeus »

kekec wrote:
I ti bi se stvarno nadmudrivao sa mnom!!!
Rekao sam ti da ne želim jer nemamo koristi od te priče!Ti ćeš vjerovati u te svoje istorije,ja u svoje!Ti koliko si ubjeđen u to što pišeš ko da si živio u 12. vijeku?

A ti?Da li se ti stidiš?
kekec

Post by kekec »

Amadeus wrote:[I ti bi se stvarno nadmudrivao sa mnom!!!

A ti?Da li se ti stidiš?
Amadeus, ocigledno je da zastupamo dva razlicita stava. Ubijedjen sam u ono sto pisem i bez da sam trebao zivjeti u 12 vijeku, isto kao i drugi koji zastupaju suprotna misljenja, a nisu zivjeli takodje u 12. vijeku.
Ja znam sta sam i ne trebam se ni stidjeti, ni biti ponosan na to. Porijeklo je ono sto se dobiva rodjenjem i to stvarno ne moze niko birati, pa svidjalo mu se to ili ne. Stidjeti ili ne se mogu samo zbog svojih postupaka, a ni tu se ne stidim jer nemam razloga za to. Zivim svoj zivot, ne vrijedjam druge, postujem tudje...
A i ne vidim razloga zasto bi se ti stidio sto si bosanac (pretpostavljam da mislis na teritoriju) i Srbin. Opet isticem vlasito misljenje: Bosna je zemlja Bosanaca, a svi ostali su dobro dosli, kako komsije Hrvati i Srbi, tako i ostali evropski i vanevropski narodni
Skljoco

Post by Skljoco »

Fair Life wrote:
violentjack wrote:To su ti podatci iz konfesio-nacionalne strukture zemljista u Bosni prije 1992 knjiga..koju imam tu sa sobom :-?

Takoreci tipu koji je to pisao..a ne meni :x
Ne znam sta da ti kazem poslije tvog upornog nerazumijevanja.
Promasio si temu. Tema ima vise veze sa svim drugim nego sa tvojim komentarom...

Objasni mi: Kakve veze ima Knjiga "Sarajevo na kraju Svijeta", Gojka Berica sa, kako si ti napisao, "podacima iz konfesio-nacionalne strukture zemljista u Bosni prije 1992..."

Da ti pojasnim da lakse skontas:

Covjek (Ibro SUHOPOLJAC pisac ovog cijelog teksta) je otisao u jednu gradsku biblioteku u dalekom Sydney-u i pronasao Bericevu knjigu. Citajuci primijetio je da su ispod nekih od pasusa Bericeve knjige neke nase budale "iz dijaspore" pisale svoje, tipicno bosanske nacionalisticke komentare, pune mrznje, po sistemu "utuk na utuk". Jedan od tih glupavih komentara, nekog od pozajmljivaca knjige sadrzavao je "sporne procente".

I nemoj "vazda" isto ... molim te ... ko brata rodjenog...

PS__Pises da to kazem tipu koji je pisao. Ni gradska biblioteka u Sydney-u ne zna ko je taj vrli "statisticar" koji im upropastava knjige, osim da je "Bosanac".

Anonimus ...
Dragi Fair ,
moras naglasiti da je to Bosanac - Teritorijalac ako je cak i to ,
jer postoje i Bosnjaci Srbijanci- Teritorijalci !
Pozdrav i Tebi !
airwing

Post by airwing »

Eee to to...nađoste se Image
kekec

Post by kekec »

airwing wrote:Eee to to...nađoste se Image
Airwing, lijep ti je ovaj portret.
Pa i ti si iznutra crven ! :D
Da li si to htio da nam kazes ? :)
airwing

Post by airwing »

Ma jok...htio sam ti pomoci...
Image

Šok-terapija :lol:
kekec

Post by kekec »

Zao mi je, ne zelim gubiti vrijeme.
Vidim da tebi nije pomogla terapija, pa zasto da ja koristim
istog "lijecnika". :D
Imas li nesto bolje ? :)
airwing

Post by airwing »

Mozda ti veci format pomogne...koncentriraj se :oops:

Image
kekec

Post by kekec »

Dzaba ti je i taj format.
Nikako ne mogu da skuzim koja je tvoja dijagnoza! :D
Pojednostavi, reci od cega te je majstor lijecio. :)
Post Reply