quasar wrote:Sve ce to biti naspanovano tako kao da igraju finale svjetdkog prvensta, a to psihicki mogu podnijeti mozda dva igraca u reprezentaciji.
Bolje bi bilo da se stvara atmosfera u smislu toga da smo dva puta do sad porazeni, i da cemo pokusati da ovaj put ne budemo. Skinuti pritisak sa igraca, a oni ce onda sigurno odraditi sve sto mogu da pobjede...
BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#51 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
-
samko1974
#52 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
pa sta??palermo wrote:Pa jarane, koliko ja znam oni već kiksali u Luksemburgusamko1974 wrote:Bogami tarice ja mislim da onaj ko francuzima u parizu uzme 3 boda ima itekako dobre sanse da se bori za drugo mjestoTarik19 wrote:Ni Bjelorusija ni Albanija nemaju dovoljno jake ekipe da se bore za drugo mjesto u grupi do kraja kvalifikacija.![]()
To sto je Bjelorusima poslo za nogom nece vise nikome bar u ovim kvalifikacijama.Tako da su tu bjelorusi u prednosti u odnosu na sve, sad jedino da kiksaju u luksemburgu onda bi to bilo dobro za nas al inace ako ne budu imali kiskeva onda mi nesmijemo izgubiti u Minsku., a bogami ni Rumune nisu kući dobili
-
Mustang1
#53 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
-
samko1974
#54 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pa zar vam treba crtati sta vrijedi sto su igrali nerjeseno sa luksemburgom kad iz ta dva meca imaju opet 4 boda jer su pobjedili francuze u francuskoj to su tri boda plus samo jedan ( sto jeste kiks al su ga nadomjestili i vise nego sto je bilo ko ocekivao pobjedom u francuskoj koja vise nikom nece poci za rukom ), dok mi za razliku od bjelorusa imamo samo tri boda iako nismo kiksali protiv luksemburga al zato smo izgubili kuci od francuza jel kontas, sta je bolje 3 ili 4????Ko je onda u boljoj poziciji?????Mi ili Bjelorusija??Bubalo1 wrote:![]()
![]()
Cuj pa sta ... pa ti si reko to da hoce .. ne mogu dva puta kiksat u Luxemburgu da ga jebes
![]()
![]()
![]()
-
Mustang1
#55 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Al shvati da si ti reko "jedino da kiksaju u Luxemburgu" i sad govoris kakve veze ima sto si kiksali
To ja tebe trebam pitat a ne ti mene 
-
samko1974
#56 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Koga briga sto su dobili sretno????Kamo srece da smo bi bar tako sretno i bod uzeli francuzima na svom terenu al nismo. Ta 3 boda u francuskoj im vrlo lako mogu donijeti drugo mjesto ako kod kuce nas dobiju i jos negdje bodove na strani pokupe i eto im drugog mjesta pa ti onda odredjuj sta hoces.Oni su odigrali 4 tekme i jos nisu izgubili sa nama teke trebaju igrati i to takdoje mogu biti odlucujuce tekme isto tako kako nazivate ove nas i rumuna, zato sam rekao da je sve moguce izmedju ove tri repke( mi, rumuni i bjelorusi) i da svi imaju sanse doci do drugog mjesta i to podjednake sanse.Tarik19 wrote:Francuze su dosta sretno dobili a poslje toga su remizirali kod kuce protiv Rumunije i protiv Luksemburga u gostima.samko1974 wrote:Bogami tarice ja mislim da onaj ko francuzima u parizu uzme 3 boda ima itekako dobre sanse da se bori za drugo mjestoTarik19 wrote:Ni Bjelorusija ni Albanija nemaju dovoljno jake ekipe da se bore za drugo mjesto u grupi do kraja kvalifikacija.![]()
To sto je Bjelorusima poslo za nogom nece vise nikome bar u ovim kvalifikacijama.Tako da su tu bjelorusi u prednosti u odnosu na sve, sad jedino da kiksaju u luksemburgu onda bi to bilo dobro za nas al inace ako ne budu imali kiskeva onda mi nesmijemo izgubiti u Minsku.
France 0-1 Belarus
Belarus 0-0 Romania
Luxembourg 0-0 Belarus
Belarus 2-0 Albania
Ti odredi!
-
samko1974
#57 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
pa sta , mogu opet kiksati sa luskemburgom, ovaj prvi kiks je kompenziran samim tim sto su osvojili tri neocekivana boda protiv francuza, kako ti je to tesko ukapirati ????Bubalo1 wrote:Al shvati da si ti reko "jedino da kiksaju u Luxemburgu" i sad govoris kakve veze ima sto si kiksaliTo ja tebe trebam pitat a ne ti mene
Moja poenta je bila da sve tri repke ( mi, rumuni i bjelorusi) imamo podjedanke sanse za drugo mjesto , tarik kaze da bjelorusi nemaju a ja mu dokazujem da imaju jer ljudi jos nijedne tekme nisu izgubili a i taj kiks u gostima kod luksemburga ne moraju tragicno uzeti jer su dobili francuze u francuskoj.Sta je tu tesko za razumjeti i jel ti mislis da nemaju bjelorusi sanse za drugo mjesto , iste sanse kao sto i mi imamo????
-
Mustang1
#58 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja ne zelim misliti o bjelorusima kinezima japancima albancima nego o nama ..A ne mislim nego znam da mi nemamo sanse za drugo mjesto
- mavcs
#59 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mi nemamo nikakve šanse nakon dvomeča sa Rumunjima...
Jedan bod je realnost...
Jedan bod je realnost...
-
samko1974
#60 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
E moj bubalo blago nama kad imamo takve koji sve znaju, tako su isto mnogi govorili da ni protiv belgije u oba meca necemo boda izvuci pa poslije se usutise kad smo svih 6 uzeli.Ja ne zelim davati prognoze kao sto sam vec rekao samo kaze da bi bio jako zadovoljan ako sa rumunima iz dvomeca uzmemo 4 boda a kad bi uzeli svih 6 onda ne bi bilo kraja mojoj sreci.Ako bi uzeli 3 boda onda bi sve bilo jos vise iskomplikovano a sa sve ispod 3 boda mislim da bi tek tada definitivno mogli reci da smo izgubili i drugo mjesto.
-
El_comadante
#61 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
zašto je po meni ovo odlučujući dvoboj pogotovo ova prva utakmica? jer ako neuzmemo 3 boda protiv Rumuna najmanj onda mi nemamo šta više tražiti. naravno da ako uzmemo recimo 3 ili 4 boda to bi značilo d Rumuni ispadaju a da je ond odlučujuća protiv Bjelorusije, ali ako nepobjedimo Rumune bar jednom onda na mnije niti jedna odlučujuća jer smo ispali plus što rumumi imaju utakmicu protiv Lux-a između nas a to če pobjditi. dakle situacija je jasna. a 2 boda i neigraju nešto mnogo jer ipak mi moramo početi pobjeđivati dakle bolje je pobjeda i poraz nego dva remija. sad šta če biti vidječemo.
-
oridjidji
#62 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ljudi lopta je okrugla, u nasoj grupi svako moze biti drugi. Pa i Albanci, koji gore kotiraju od svih selekcija u grupi osim Lukemburga vjecnog autsajdera.
Mi imamo utakmicu manje u odnosu na drugoplasirane Bjeloruse, kao i Rumuni. Nama i njima je ovaj dvomec od velike vaznosti. Nasa je sreca sto selekcija ove Rumunije ne zabija golove ko ona prije. Ali poznavajuci nasu odbranu, sve i da im zabijemo pet, mene je strah da isti toliki broj golova neprimimo, kako igramo pozadi. Mozemo igrati protiv sviju u grupi i svi koji se varaju da cemo lako protiv sviju sakupiti bodove, nek znaju da su nama i 3 boda u dvomecu sa Rumunima veliki ko dzamija, a 4 da ne govorim koliko vrijede, jer u ovoj grupi svak svakome moze uzeti bodove. Svi osim Francuza slabo zabijaju. Mene je najvise strah Bjelorusa, nakon onoga sranja sa Moldavijom, kada smo bili prvi u grupi pa zijanili na Kosevu, poslje se cijeli sistem igre urusio kod Muzurovica.Bjelorusi imaju istu igru, cecensko branjenje, te ludu kontru. Svakako da nisu nepobjedivi, ali treba ce nam neko kvalitetniji od Mravca da cuva odbranu sa Spahicem, kako bi se odbranili njihovim kontrama. U napadu nam treba neko ko ce biti nemilostiv prema golmanima poput Dzeke, jer Ibisevic, Muslimovic u ovoj formi nisu nikakvo rijesenje napadacko za dalji uspon reprezentacije. Ibisevic iako je kvalitetan napadac, trenutno nije u ono formi u kojoj bio prije
Mislim da je Susic napokon poslozio reprezentaciju da igra dobro i ljepo, medjutim fali im nedostatak srece. Nadam se abd da ce nas sreca u kvalifikacijama pomaziti nakon svih kikseva u prijateljskim mecevima.
Mi imamo utakmicu manje u odnosu na drugoplasirane Bjeloruse, kao i Rumuni. Nama i njima je ovaj dvomec od velike vaznosti. Nasa je sreca sto selekcija ove Rumunije ne zabija golove ko ona prije. Ali poznavajuci nasu odbranu, sve i da im zabijemo pet, mene je strah da isti toliki broj golova neprimimo, kako igramo pozadi. Mozemo igrati protiv sviju u grupi i svi koji se varaju da cemo lako protiv sviju sakupiti bodove, nek znaju da su nama i 3 boda u dvomecu sa Rumunima veliki ko dzamija, a 4 da ne govorim koliko vrijede, jer u ovoj grupi svak svakome moze uzeti bodove. Svi osim Francuza slabo zabijaju. Mene je najvise strah Bjelorusa, nakon onoga sranja sa Moldavijom, kada smo bili prvi u grupi pa zijanili na Kosevu, poslje se cijeli sistem igre urusio kod Muzurovica.Bjelorusi imaju istu igru, cecensko branjenje, te ludu kontru. Svakako da nisu nepobjedivi, ali treba ce nam neko kvalitetniji od Mravca da cuva odbranu sa Spahicem, kako bi se odbranili njihovim kontrama. U napadu nam treba neko ko ce biti nemilostiv prema golmanima poput Dzeke, jer Ibisevic, Muslimovic u ovoj formi nisu nikakvo rijesenje napadacko za dalji uspon reprezentacije. Ibisevic iako je kvalitetan napadac, trenutno nije u ono formi u kojoj bio prije
Mislim da je Susic napokon poslozio reprezentaciju da igra dobro i ljepo, medjutim fali im nedostatak srece. Nadam se abd da ce nas sreca u kvalifikacijama pomaziti nakon svih kikseva u prijateljskim mecevima.
-
Mustang1
#63 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Koa sto neki rekose vec..Pun mi je qrac vise odlucujucih utakmica ...Kad ce doc vrijeme da mi budemo na prvom mjestu i da igramo utakmicu u kojoj ako pobjedimo nas protivnik ne ide dalje a mi da imamo obezbjedjen plasman prije te utakmice ...ehhhh 
-
nihoniho
#64 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
poprilicno vazno bi bilo da prevazidjemo luzerski mentalitet, a to je mentalitet velikih ocekivanja utemeljenih ninacemu, proglasavanje svake utakmice odlucujucom, tvrdnje da smo bolji i kada realno nismo, navijanje za neki napadacki fudbal kada nemamo kapacitete za to, potcijenjivanje ekipa kao albanija i bjelorusija koje su u svemu ,osim na papiru, stabilnije od nas, fatalizam i tvrdnje da je biti realan , u stvari, biti luzer......
-
Tarik19
#65 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Upravo tako! Takvo misljenje moze samo biti kobno za nas!nihoniho wrote:poprilicno vazno bi bilo da prevazidjemo luzerski mentalitet, a to je mentalitet velikih ocekivanja utemeljenih ninacemu, proglasavanje svake utakmice odlucujucom, tvrdnje da smo bolji i kada realno nismo, navijanje za neki napadacki fudbal kada nemamo kapacitete za to, potcijenjivanje ekipa kao albanija i bjelorusija koje su u svemu ,osim na papiru, stabilnije od nas, fatalizam i tvrdnje da je biti realan , u stvari, biti luzer......
-
convict
#66 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mi već više od jedne decenije igramo tako da izvučemo pobjedu kad se niko ne nada, a prosipamo bodove protiv "malih" kad mislimo da smo favoriti. Zato ja mrzim kad novinari napucavaju atmosferu pred utakmicu, znam da neće dobro završiti. Sjetite se da smo uoči utakmica sa Belgijom imali situaciju da nismo mogli naći protivnika za prijateljsku, pa smo igrali i bili poraženi od NK Rijeka. Tad je izgledalo da ne može gore. Zato se potajno radujem ovoj priči o rasulu u reprezentaciji pred Rumuniju.
-
Tarik19
#67 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Po cemu si to zakljucio?Bubalo1 wrote:Ja ne zelim misliti o bjelorusima kinezima japancima albancima nego o nama ..A ne mislim nego znam da mi nemamo sanse za drugo mjesto
-
adza
#68 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mravca i Nadarevica u prvu ? Ma daj , sigurno se salisjutarnji wrote:-----------------------------------------------Hasagic---------------------------------
---------Nadarevic------------Spahic-----------------Mravac-------------Lulic-----
------------------------Besic----------------------Rahimic----------------------------
---------Pjanic--------------------------Misimovic--------------------Medunjanin-----
-------------------------------------------Dzeko-----------------------------------------
Ovako bi japoceo utakmicu, sto je sigurno sigurno je, da nam ne zavale nekakav bezze gol u prvih 20 minuta
i onda nas mos` `ebat. Kasnije, u zavisnosti kako se igra razvija, ako bude 0-0 do 60m minute, ubaciti Ibisevica i
probati ga nekako ugurati, sakama, rukama, nogama, cakijama, kako god.
-
nihoniho
#69 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
po mom misljenju, taktika igranja od noge do noge, s "mekanim" tehnicarima u veznom redu je greska. tesko ce to proci u ozbiljnoj utakmici protiv ozbiljnog protivnika. lulic na beku je ,takodjer, greska jer nema kapacitet da kvalitetno odigra u dva pravca , sto bi nam, uz brze rumune , mogao biti veliki problem. ja bih postavio cvrst zadnji red sa iskljucivo defanzivnim lijevim bekom i lulicem ispred njega . medunjanin, pjanic i misimovic, u veznom redu, su formula za poraz, tako da jednog (misimovica) ili cak dvojicu , treba staviti u rezerve, a vezni red pojacati sa pokretljivim igracem koji je dobar u defanzivi i ima tehniku (cocalic, besic). potvrdilo se da mi puno bolje funkcionisemo s jednim napafdacem tako da nam , pored, dzeke u napadu ne treba drugi napadac, osim ako bi zec usao u dobru formu i posluzio kao neki krilni napadac. i ne forsirati.......
- Baron_Samedi
#70 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne bih počeo ni sa Cocalićem, ni sa Zecom, bez obzira na formu i sto mislim da su trebali startat. Zec je puno dinamicniji i raznovrsniji igrac od Vede; dok Coca briljira po Grckoj. (trebao je u Atlanti odigrat poluvrijeme na stoperu sa Spahom, a drugo poluvrijeme zadnjeg veznog) Medjutim, ne bi ih probao/gurnuo u jednoj jakoj kvalifikacijskoj utakmci, zato sto ih dosad nismo vidjeli na djelu i ne znamo kako funkcionisu. A zasto ih nismo vidjeli na djelu, kao i Štilića (koji bi mozda trebao uletit umjesto Misketa, ako ovaj ne igro u Galati) eee, to je do strucnjaka na klupi. Jebi me, ali moram ga prozvat.nihoniho wrote:p....a vezni red pojacati sa pokretljivim igracem koji je dobar u defanzivi i ima tehniku (cocalic, besic). potvrdilo se da mi puno bolje funkcionisemo s jednim napafdacem tako da nam , pored, dzeke u napadu ne treba drugi napadac, osim ako bi zec usao u dobru formu i posluzio kao neki krilni napadac. i ne forsirati.......
Ono sto bih sigurno uradio, jeste Jahic na lijevog beka. Lulic niposto. Ako igrao Sajo-ispucivac, onda nista i od pas igre. Trapavi Mravac ni pod razno. Lik definitivno nije spor, al provlacice mu Rumuni loptu kroz usi loptu.
Helem, sacekajmo barem mjesec dana. Jos je velika magla oko prvih 11.
-
nihoniho
#71 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
po meni mravac ,definitivno, nema mjesta u reprezentaciji i lulic nije za beka, ako to pape ne vidi , jebi ga onda.Baron_Samedi wrote: Helem, sacekajmo barem mjesec dana. Jos je velika magla oko prvih 11.
medunjanin mi je diskutabilan tamo gdje ga pape gura i naravno, ni govora o dva napadaca. ostalo ce proci.
-
palermo
#72 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
A što vi mrzite podizanje atmosfere pred utakmicu. Pa kakva je utakmica koju ne dočekuješ sa nadom, strepnjom, očekivanjima. To i jeste smisao sporta a posebno fudbala. To što smo mi isfrustrirani stalnim neuspjesima, nikako ne znači da je loše podizati atmosferu pred utakmicu. A pravim igračima je to samo podsticaj.
-
Tarik19
#73 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Stos u tome je sto mi uvijek previse podizemo atmosferu a onda napravimo negativnu euforiju oko igraca i na kraju izgubimo 95% vremena. Ja prvi nebih imao nista protiv podizanja atmosfere prije vaznih utakmica samo kada bi ta atmosfera pozitivno utjecala na igraca a ne negativno.palermo wrote:A što vi mrzite podizanje atmosfere pred utakmicu. Pa kakva je utakmica koju ne dočekuješ sa nadom, strepnjom, očekivanjima. To i jeste smisao sporta a posebno fudbala. To što smo mi isfrustrirani stalnim neuspjesima, nikako ne znači da je loše podizati atmosferu pred utakmicu. A pravim igračima je to samo podsticaj.
- quasar
#74 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Izvini, ne razumijem se bas, ali meni ovo izgleda kao katanaćo. Gdje je tu igra prema naprijed?nihoniho wrote:po mom misljenju, taktika igranja od noge do noge, s "mekanim" tehnicarima u veznom redu je greska. tesko ce to proci u ozbiljnoj utakmici protiv ozbiljnog protivnika. lulic na beku je ,takodjer, greska jer nema kapacitet da kvalitetno odigra u dva pravca , sto bi nam, uz brze rumune , mogao biti veliki problem. ja bih postavio cvrst zadnji red sa iskljucivo defanzivnim lijevim bekom i lulicem ispred njega . medunjanin, pjanic i misimovic, u veznom redu, su formula za poraz, tako da jednog (misimovica) ili cak dvojicu , treba staviti u rezerve, a vezni red pojacati sa pokretljivim igracem koji je dobar u defanzivi i ima tehniku (cocalic, besic). potvrdilo se da mi puno bolje funkcionisemo s jednim napafdacem tako da nam , pored, dzeke u napadu ne treba drugi napadac, osim ako bi zec usao u dobru formu i posluzio kao neki krilni napadac. i ne forsirati.......
- karanana
#75 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
dvije utakmice, dva poraza, 0 bodova.
taman da se okrenemo premijer ligi na vrijeme.
taman da se okrenemo premijer ligi na vrijeme.