BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#1851 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nadam se da ce biti 0:0 ili naravno pobjeda, a onda na Albaniju!
- lord blackadder
#1852 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
To bi bio promasaj. Vidjeli smo Ibisevica na krilu protiv Francuske. Ionako je slab u duelima i trapav, nema od tog fajde.Baudelaire wrote:Ovako, da ja probam neko svoje taktičko viđenje utakmice. Mi nemamo ekipu za braniti se. Rumunija nema ekipu za napadati. To su prve dvije stvari. Da bi se branio moraš imati ekipu sposobnu za to, mi nismo prije svega fizički na tom nivou. Imamo tehnički dosta dobru ekipu, i mislim da nam sa veznim redom Medunjanin - Misimović - Pjanić cilj treba biti makar 65 % posjeda jer je to neka naša vrsta branjenja. Ne možemo igrati kao Barcelona, ali ne može nas ni Rumunija zaustaviti ko Mourinho, onaj selektor im je truba. Utakmica u Albaniji, rasturili smo Albance. Izašli su 2-3 puta iz kaznenog, primili smo nesretan gol. Utakmica u Slovačkoj je bila još bolja, totalna dominacija nakon primljenog gola i da Šehiću nije lopta ispala iz ruku, pobjeda bi bila još veća i sigurnija. Utakmica sa Rumunijom, opet smo primili bezveze gol, ali smo nakon tog totalno izdominirali Rumune i uzeli ih. Dakle, moj stav je u idealnim uslovima 4-5-1, sa Medunjaninom, Rahimićem, Pjanićem,Misketom i Salihovićem u veznom redu, ekipa kakva je igrala u Slovačkoj. Pošto uslovi nisu idealni, vjerujem da će Ibišević uzeti Salihovićevo mjesto. Ne znam zašto svi smatrate da je 4-4-2 ofanzivnija od 4-5-1. U našim uslovima, kad nam je vezni red daleko najjači dio reprezentacije, jedan veznjak više donosi prevagu na našu stranu. Džeko je najveća klasa u reprezentaciji, Ibišević nije taj nivo, Muslimović pogotovo.
Ti si bio @extraordinary?
Istina je da je Ibisevic zabio dosta vaznih golova, ali mislim da je ispuco sav kredit sto se tice srece za ovaj ciklus. Sto ne znaci da ne treba startat, pogotovo sad kad nema Saliha.
-
udrch
#1853 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Odlučivalo, neodlučivalo, vidimo se u Parizu..ja sam to pikiro čim su nam ukinuli vize..Timotije wrote:Ja sam optimista. Pitanje prvog mjesta se odlucuje u Parizu, te sam stoga, pri zdravoj svijesti, upravo kupio avionsku kartu. Da cemo usput poderati svu ovu istocnjacku bagru, nemam niti trunku sumnje.
A Vedo će da zabije i protiv Rumuna i Albanaca..
Uzzzzzzzzzzinad..
-
Frankyee
#1854 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mislim da bi trebalo traziti zamjenu za Rahimica, covjek je u penziji prakticno.
Da li postoji neko drugo rjesenje osim Mravca, kada on ima loptu ja se sav najezim, zasto nema Nadarevica ili Jahica?
Rumuni moraju da pobjede i sigurno ce krenuti od prve. Moramo izdrzati taj nalet u prvih 15 minuta. Kao sto su mnogi ovde vec pisali, kontrola sredine ce biti od presudnog znacaja i po meni mi trebamo igrati 4-5-1 ili 4-2-3-1 pa mozda cak i ona Cirina 3-5-1-1
Dva zadnja centralna vezna igraca su apsolutno potrebna u ovoj utakmici. Mi jedino imamo Rahimica koji je klasicni razvaljivac igre. Mozda bi to mogao da bude Medo, Lulic ili Besic . Jahic bi to mogao odigrati ali ga nema. Za ovog Alispahica ne znam bas mnogo , koliko vidim one je vise poluspic kao sto je Ibricic.
U svakom slucaju ja bi vadio Lulica iz zadnje linije i stavio ga malo ispred u srednji red ( iako je tad veliko pitanje ko moze igrati zadnjeg lijevog ) Znam da ce me svi napasti ali ja Lulica ne vidim kao cvrstog odbrambenog igraca, previse ide naprijed za ovakvog protivnika. Bio je najbolji protiv Rumuna ali sada ce biti druga koncepcija igre, mislim da bi bolje bilo ici sa nekim klasinim odbrambenim igracem.
Miske jos nije siguran i to je veliki problem, mozda Stilic dobije sansu u nekoj od kombinacija pored Pjanica.
Spahic, Mujdza, Dzeko, definitivno na pravom mjestu,
Da li postoji neko drugo rjesenje osim Mravca, kada on ima loptu ja se sav najezim, zasto nema Nadarevica ili Jahica?
Rumuni moraju da pobjede i sigurno ce krenuti od prve. Moramo izdrzati taj nalet u prvih 15 minuta. Kao sto su mnogi ovde vec pisali, kontrola sredine ce biti od presudnog znacaja i po meni mi trebamo igrati 4-5-1 ili 4-2-3-1 pa mozda cak i ona Cirina 3-5-1-1
Dva zadnja centralna vezna igraca su apsolutno potrebna u ovoj utakmici. Mi jedino imamo Rahimica koji je klasicni razvaljivac igre. Mozda bi to mogao da bude Medo, Lulic ili Besic . Jahic bi to mogao odigrati ali ga nema. Za ovog Alispahica ne znam bas mnogo , koliko vidim one je vise poluspic kao sto je Ibricic.
U svakom slucaju ja bi vadio Lulica iz zadnje linije i stavio ga malo ispred u srednji red ( iako je tad veliko pitanje ko moze igrati zadnjeg lijevog ) Znam da ce me svi napasti ali ja Lulica ne vidim kao cvrstog odbrambenog igraca, previse ide naprijed za ovakvog protivnika. Bio je najbolji protiv Rumuna ali sada ce biti druga koncepcija igre, mislim da bi bolje bilo ici sa nekim klasinim odbrambenim igracem.
Miske jos nije siguran i to je veliki problem, mozda Stilic dobije sansu u nekoj od kombinacija pored Pjanica.
Spahic, Mujdza, Dzeko, definitivno na pravom mjestu,
-
Frankyee
#1855 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
juventus wrote:Ja stvarno ne vidim kako bi nas ova Rumunija mogla pobjediti? Još sad bez Stancua, Goiana i Chivua. Mislim da smo izraziti favoriti, da smo dosta bolji, barem za klasu.
Zato me onako i iznervirala izjava Sušića, da je zadovoljan bodom i prije utakmice. Ako je to bio samo dio taktike, onda svaka čast.
Treba otići tamo, hrabro, muški, uzet bodove ciganima i lagano kući.
Ovo za Ibiševića me svakako fascinira na našim portalima i forumima. Pred svaku utakmicu, ljudi ga priželjkuju na klupi, neki bi Muslimovića, neki Ibričića, neki Štilića, a čovjek svaku utakmicu zabije gol. Zaista interesantno.
Zabio je U Albaniji, zabio je Rumuniji, vi bi ga sad na klupu. Vjerujem i u Bukureštu da zabije, vi bi pisali da na Bilinom treba grijati klupu. Paradoks jbga.
Da li igra Mutu ?
-
Baudelaire
#1856 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Dobro si me skontaolord blackadder wrote:To bi bio promasaj. Vidjeli smo Ibisevica na krilu protiv Francuske. Ionako je slab u duelima i trapav, nema od tog fajde.Baudelaire wrote:Ovako, da ja probam neko svoje taktičko viđenje utakmice. Mi nemamo ekipu za braniti se. Rumunija nema ekipu za napadati. To su prve dvije stvari. Da bi se branio moraš imati ekipu sposobnu za to, mi nismo prije svega fizički na tom nivou. Imamo tehnički dosta dobru ekipu, i mislim da nam sa veznim redom Medunjanin - Misimović - Pjanić cilj treba biti makar 65 % posjeda jer je to neka naša vrsta branjenja. Ne možemo igrati kao Barcelona, ali ne može nas ni Rumunija zaustaviti ko Mourinho, onaj selektor im je truba. Utakmica u Albaniji, rasturili smo Albance. Izašli su 2-3 puta iz kaznenog, primili smo nesretan gol. Utakmica u Slovačkoj je bila još bolja, totalna dominacija nakon primljenog gola i da Šehiću nije lopta ispala iz ruku, pobjeda bi bila još veća i sigurnija. Utakmica sa Rumunijom, opet smo primili bezveze gol, ali smo nakon tog totalno izdominirali Rumune i uzeli ih. Dakle, moj stav je u idealnim uslovima 4-5-1, sa Medunjaninom, Rahimićem, Pjanićem,Misketom i Salihovićem u veznom redu, ekipa kakva je igrala u Slovačkoj. Pošto uslovi nisu idealni, vjerujem da će Ibišević uzeti Salihovićevo mjesto. Ne znam zašto svi smatrate da je 4-4-2 ofanzivnija od 4-5-1. U našim uslovima, kad nam je vezni red daleko najjači dio reprezentacije, jedan veznjak više donosi prevagu na našu stranu. Džeko je najveća klasa u reprezentaciji, Ibišević nije taj nivo, Muslimović pogotovo.
Ti si bio @extraordinary?
Istina je da je Ibisevic zabio dosta vaznih golova, ali mislim da je ispuco sav kredit sto se tice srece za ovaj ciklus. Sto ne znaci da ne treba startat, pogotovo sad kad nema Saliha.
Slažem se potpuno da je kredite ispucao, al jbg, bez Salihovića ne vidim drugo rješenje među 11.
- ganjeta
#1857 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ovo si utripovao ali fakat.Baudelaire wrote:Ovako, da ja probam neko svoje taktičko viđenje utakmice. Mi nemamo ekipu za braniti se. Rumunija nema ekipu za napadati. To su prve dvije stvari. Da bi se branio moraš imati ekipu sposobnu za to, mi nismo prije svega fizički na tom nivou. Imamo tehnički dosta dobru ekipu, i mislim da nam sa veznim redom Medunjanin - Misimović - Pjanić cilj treba biti makar 65 % posjeda jer je to neka naša vrsta branjenja. Ne možemo igrati kao Barcelona, ali ne može nas ni Rumunija zaustaviti ko Mourinho, onaj selektor im je truba. Utakmica u Albaniji, rasturili smo Albance. Izašli su 2-3 puta iz kaznenog, primili smo nesretan gol. Utakmica u Slovačkoj je bila još bolja, totalna dominacija nakon primljenog gola i da Šehiću nije lopta ispala iz ruku, pobjeda bi bila još veća i sigurnija. Utakmica sa Rumunijom, opet smo primili bezveze gol, ali smo nakon tog totalno izdominirali Rumune i uzeli ih. Dakle, moj stav je u idealnim uslovima 4-5-1, sa Medunjaninom, Rahimićem, Pjanićem,Misketom i Salihovićem u veznom redu, ekipa kakva je igrala u Slovačkoj. Pošto uslovi nisu idealni, vjerujem da će Ibišević uzeti Salihovićevo mjesto. Ne znam zašto svi smatrate da je 4-4-2 ofanzivnija od 4-5-1. U našim uslovima, kad nam je vezni red daleko najjači dio reprezentacije, jedan veznjak više donosi prevagu na našu stranu. Džeko je najveća klasa u reprezentaciji, Ibišević nije taj nivo, Muslimović pogotovo.
-
Baudelaire
#1858 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nisam utripovao, nije mu baš ispala iz ruku ali mu drugi gol sto posto ide na dušu.
- ganjeta
#1859 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da mu je ispala nije,ali da je sukrivac za gol jeste sigurno.
-
Baudelaire
#1860 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma ja bih rekao i jedini krivac, ali eto, ovisi od tumačenja. Morao je bolje procijeniti let one lopte, a šteta za tu grešku jer je imao par strašnih odbrana.
- siki_sa
#1861 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ljudi da skratimo pricu, posto smo mi najjaci i posto cemo sa lakocom sve pobjediti u nastavku kvalifikacija, hajmo da razmisljamo o finalu evropskog prvenstva, sta mislite s kim cemo da igramo?

- smoki_choko
#1862 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ako nas hasaga zajebe jos jednu tekmu, bolje nek se ne vraca u zenicu 
- Jack Be Nimble
#1863 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bas smo sjebani sto se tice golmana.
- jeza u ledja
#1864 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Sa Brazilom!siki_sa wrote:Ljudi da skratimo pricu, posto smo mi najjaci i posto cemo sa lakocom sve pobjediti u nastavku kvalifikacija, hajmo da razmisljamo o finalu evropskog prvenstva, sta mislite s kim cemo da igramo?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Frankyee
#1865 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Spanija naravno nakon sto razvalimo Englesku , Njemacku i Holandiju.siki_sa wrote:Ljudi da skratimo pricu, posto smo mi najjaci i posto cemo sa lakocom sve pobjediti u nastavku kvalifikacija, hajmo da razmisljamo o finalu evropskog prvenstva, sta mislite s kim cemo da igramo?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Baudelaire
#1866 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Koliko god ja priželjkivao Nijemce u finalu, bolje da nam dođe Španija, bolje nam leže. 'ta će Iniesta.
-
Frankyee
#1867 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Uvijek smo imali veoma jake igrace koji ne igraju, slucajevi kao Hasan, Bego, Sasa, ....smoki_choko wrote:ako nas hasaga zajebe jos jednu tekmu, bolje nek se ne vraca u zenicu
A za golmana, dobro je da imamo Avdukica bar na klupi.
- siki_sa
#1868 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
i ja mislim, bice tesko pobjedit cemo samo sa 4-0,Frankyee wrote:Spanija naravno nakon sto razvalimo Englesku , Njemacku i Holandiju.siki_sa wrote:Ljudi da skratimo pricu, posto smo mi najjaci i posto cemo sa lakocom sve pobjediti u nastavku kvalifikacija, hajmo da razmisljamo o finalu evropskog prvenstva, sta mislite s kim cemo da igramo?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Corola
#1869 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zbog tih cijena postoji mogucnost da opet bude ''savez napolje''kamen spoticanja wrote:ovi cirkusanti povecali cijenu ulaznica za mec s albanijom za zapadnu tribinu a ostale ostavili iste kao i protiv rumuna...dakle jedna pobjeda i odmah idemo na punjenje kase...ne bi me cudilo da ako dobijemo rumune i albance sljedecu s bjelorusima igramo na kosevu![]()
ulaznice u prodaji od sutra
-
Frankyee
#1870 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Koliko se meni cini kod Rumuna vecina igraca je iz njihove domace lige, u sredini terena narocito, znaci vjerovatno su dosta nepoznati izvan Rumunije.
Osim Mutua i Marice tu nema niti jedno veliko ime vise,..Odbrana ima je i dalje vjerovatno najjaci dio ekipe, cak i bez Goiana. Svaki put kad sam gledao Rumune imali su jaku odbranu ( doduse primili su jedan od Luxa
)
Da li neko ima neke informacije o Rumunima narocito sto se tice sredine ?
Osim Mutua i Marice tu nema niti jedno veliko ime vise,..Odbrana ima je i dalje vjerovatno najjaci dio ekipe, cak i bez Goiana. Svaki put kad sam gledao Rumune imali su jaku odbranu ( doduse primili su jedan od Luxa
Da li neko ima neke informacije o Rumunima narocito sto se tice sredine ?
-
juventus
#1871 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ovo sam se i ja pitao čitavu utakmicu u Zenici.Frankyee wrote:juventus wrote:Ja stvarno ne vidim kako bi nas ova Rumunija mogla pobjediti? Još sad bez Stancua, Goiana i Chivua. Mislim da smo izraziti favoriti, da smo dosta bolji, barem za klasu.
Zato me onako i iznervirala izjava Sušića, da je zadovoljan bodom i prije utakmice. Ako je to bio samo dio taktike, onda svaka čast.
Treba otići tamo, hrabro, muški, uzet bodove ciganima i lagano kući.
Ovo za Ibiševića me svakako fascinira na našim portalima i forumima. Pred svaku utakmicu, ljudi ga priželjkuju na klupi, neki bi Muslimovića, neki Ibričića, neki Štilića, a čovjek svaku utakmicu zabije gol. Zaista interesantno.
Zabio je U Albaniji, zabio je Rumuniji, vi bi ga sad na klupu. Vjerujem i u Bukureštu da zabije, vi bi pisali da na Bilinom treba grijati klupu. Paradoks jbga.
Da li igra Mutu ?
Šalim se malo. Trebao bi da igra, nadam se da će na istom onom nivou kao na Bilinom.
Valjda ga je Spaha izvadio iz džepa i vratio.
- Edin H.
#1872 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da nisi malo uranioTimotije wrote:Ja sam optimista. Pitanje prvog mjesta se odlucuje u Parizu, te sam stoga, pri zdravoj svijesti, upravo kupio avionsku kartu. Da cemo usput poderati svu ovu istocnjacku bagru, nemam niti trunku sumnje.
Sta je sa kartom za Bjelorusiju
-
Frankyee
#1873 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
juventus wrote:Ovo sam se i ja pitao čitavu utakmicu u Zenici.Frankyee wrote:
Da li igra Mutu ?![]()
Šalim se malo. Trebao bi da igra, nadam se da će na istom onom nivou kao na Bilinom.
Valjda ga je Spaha izvadio iz džepa i vratio.
Znaci Rumuni igraju sa dva spica, Mutu i Marica, ja sad nesto gledam ostatak ekipe i cini mi se da su jedino njih dvojica opasni za Hasagica.
Sa nase strane mi mozemo zaprijetiti bar sa pet igraca ( ne racunajuci Lulica koji je zamalo pogodio u Zenici )
- Bosanski_kralj
#1874 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Više me strah nas samih nego Rumuna. Nekako se stiče dojam da nismo još dospjeli na tu razinu gdje rutinski pobjeđujemo protivnike. Ima naznaka da ide na bolje, ali nije još to to.
- Edin H.
#1875 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Sta bi sa Estonijom i ArmenijomBosanski_kralj wrote:Više me strah nas samih nego Rumuna. Nekako se stiče dojam da nismo još dospjeli na tu razinu gdje rutinski pobjeđujemo protivnike. Ima naznaka da ide na bolje, ali nije još to to.