BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Gandalf

#1826 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Gandalf »

smoki_choko wrote:
Plavih_11 wrote:Rumuni očekuju invaziju bh. navijača

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. juna u Bukureštu će odmjeriti snage sa Rumunijom, a naš nacionalni tim s tribina stadiona Giuesti-Valentin Stanescu trebao bi imati veliku podršku.
Uoči duela Rumunije i Bosne i Hercegovine u tamošnjim medijima velika pažnja poklanja se bh. navijačima za koje Rumuni tvrde da su jedni od najvjernijih na Starom kontinentu.

U Fudbalskom savezu Rumunije očekuju dolazak velikog broja naših navijača, a mediji tvrde da će na stadionu Giuesti-Valentin Stanescu sasvim sigurno biti više od 1.000 bh. navijača, iako su iz rumunskog saveza poručili da je za gostujuće tifoze predviđeno 760 karata.

Svi naši navijači karte mogu nabaviti preko Fudbalskog saveza Rumunije, a cijene su 15 i 20 leja (oko 4 i 5 eura).
a ovi nasi bi samo da se sto vise opare :-)

Zapad 30 KM, Istok 20 KM, a Sjever i Jug 15 KM
oD DANAS U PRODAJI ULAZNICE

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/od-d ... nice/57966
Uh, kakve cijene u mp3 :roll: :x
zimzelen

#1827 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zimzelen »

Je li ono rekose da bas dvije naredne tekme odlucuju hocemo li biti u trecem sesiru za ranking FIFA za naredno SP a koja ce izaci sredinom juna? Eto jos jedan motiv da se pobijedi u Rumuniji! :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1828 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Velkoski »

demolirat cemo rumune ! :bih:
lajkujMe

#1829 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lajkujMe »

Cijene su ok sto mene tice, 15 km i nije puno zato ne zezaj, igraju nasi velikani a ne neki zeljo ili celik :razz:
Ako ti je skupo nemoj ni kupovati niko te ne tjera :D
Edin H.

#1830 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

leet wrote:demolirat cemo rumune ! :bih:
Odlican post :dance: :thumbup:
mire - ložač

#1831 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mire - ložač »

U svemu prethodnom se slažem ali sa izmjenom zbog pritiska na Rumunima

Da ne ponavljam razloge to bi bilo:

----------------------Hasagić------------------------

---Mravac------Pandža -----Spahić-------Lulić--

-----Ibričić-------Rahimić---------Medunjanin---

---------------Misimović-----------

---Džeko-----------Muslimović----

Ovako mi se čini prilično dobra odbrana sa "killer" transformacijom u napadu koja je uvijek davala rezultat, što se opet može promijeniti, mada mislim da će Sušić opet uvesti umjesto Ibričića naprijed paralelno sa Misketom i Pjanića, a umjesto Muslimovića staviti Ibiševića.
splend

#1832 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

ultima_palabra wrote:
arzuhal wrote:Ovo je ODLUČUJUĆA tekma :D
E nije nego (h)istorijska :D
:mrgreen:

luksemburg-bih ---> jedina nebitna tekma ovih kvalifikacija
bih-francuska ---> historijska (izbacujemo francuze iz trke za prvo mjesto) :mrgreen:
albanija-bih ---> odlucujuca( ako ne pobjedimo ispali iz kvalifikacija) :lol:
bih-rumunija ---> historijska (ako ne pobjedimo, opet ispadamo) :lol:
rumunija-bih ---> historijska(ostajemo u trci za mjesta na euru)
bih-albanija ---> odlucujuca(ostajemo i dalje u trci)
bjelorusija-bih ---> historijska(priblizavamo se cilju)
bih-bjeroursija ---> utakmica decenije(jos malo pa baraz)
bih-luksemburg ---> odlucujuca(ovjeravamo baraz)
francuska-bih --->historijska(borba za prvo) :mrgreen:

:mrgreen: :thumbup: :bih:
jeza u ledja

#1833 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

A sta je nesto bila prica o tome da je i Misimovic povrijedjen? :? :-? Znal' ko sta vise o tome?

Evo citam i Subasica nema, Vranjes je povrijedjen, tako da nemamo rezervi na bekovima. Takodje Salihovica nema koji je isto kod nas igrao na boku.
Nijedan od njih nije igrao (poceo) protiv Rumuna, tako da nije bas tol'ki problem, ali...

PS: I vidim onaj mali Alispahic da je presao u Dinamo, te da je pozvan u repku.
lajkujMe

#1834 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lajkujMe »

jeza u ledja wrote:A sta je nesto bila prica o tome da je i Misimovic povrijedjen? :? :-? Znal' ko sta vise o tome?

Evo citam i Subasica nema, Vranjes je povrijedjen, tako da nemamo rezervi na bekovima. Takodje Salihovica nema koji je isto kod nas igrao na boku.
Nijedan od njih nije igrao (poceo) protiv Rumuna, tako da nije bas tol'ki problem, ali...

PS: I vidim onaj mali Alispahic da je presao u Dinamo, te da je pozvan u repku.
Misimovic trenutno na tretmanu u njemackoj bice spreman za rumuniju (nadam se)
juventus

#1835 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Ja stvarno ne vidim kako bi nas ova Rumunija mogla pobjediti? Još sad bez Stancua, Goiana i Chivua. Mislim da smo izraziti favoriti, da smo dosta bolji, barem za klasu.

Zato me onako i iznervirala izjava Sušića, da je zadovoljan bodom i prije utakmice. Ako je to bio samo dio taktike, onda svaka čast.

Treba otići tamo, hrabro, muški, uzet bodove ciganima i lagano kući.

Ovo za Ibiševića me svakako fascinira na našim portalima i forumima. Pred svaku utakmicu, ljudi ga priželjkuju na klupi, neki bi Muslimovića, neki Ibričića, neki Štilića, a čovjek svaku utakmicu zabije gol. Zaista interesantno.

Zabio je U Albaniji, zabio je Rumuniji, vi bi ga sad na klupu. Vjerujem i u Bukureštu da zabije, vi bi pisali da na Bilinom treba grijati klupu. Paradoks jbga. :-D
and

#1836 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by and »

nadam se da ćemo rumune dobiti lakše nego u zenici.objektivno smo puno bolji od njih.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1837 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Chmoljo »

a nije paradoks, jebi ga, zabije go :roll: ali je poezija koliko taj čovjek lopti PRODA. ne izgubi, nego PRODA. uzme petljati i izgubi loptu. hajde da je to pokušaj dodavanja, hajde da je to pokušaj jedan na jedan ponekad. nego Vedo kad primi loptu 90% šanse su da će ih izgubiti zato što se saplete.

ta dva gola koja je da je bilo poslije ubačaja. :-?
luckylaka

#1838 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

Chmoljo wrote:a nije paradoks, jebi ga, zabije go :roll: ali je poezija koliko taj čovjek lopti PRODA. ne izgubi, nego PRODA. uzme petljati i izgubi loptu. hajde da je to pokušaj dodavanja, hajde da je to pokušaj jedan na jedan ponekad. nego Vedo kad primi loptu 90% šanse su da će ih izgubiti zato što se saplete.

Vedino je da daje golove sto on i radi.A ostali eto ne prodaju lopte,igramo ko Barcelona daj bolan
SaPnA

#1839 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by SaPnA »

evo vec vidim zahuktava se ovde :D :D vec smo poceli a stace biti na dan utakmice :? :D :D :D
Edin H.

#1840 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Chmoljo wrote:a nije paradoks, jebi ga, zabije go :roll: ali je poezija koliko taj čovjek lopti PRODA. ne izgubi, nego PRODA. uzme petljati i izgubi loptu. hajde da je to pokušaj dodavanja, hajde da je to pokušaj jedan na jedan ponekad. nego Vedo kad primi loptu 90% šanse su da će ih izgubiti zato što se saplete.

Vedino je da daje golove sto on i radi.A ostali eto ne prodaju lopte,igramo ko Barcelona daj bolan
Da se jednom i sa tobom slozim lucky :-)

Vedo je za nas postigao dosta vaznih golova.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1841 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Chmoljo »

tačno, dao je bitne golove... i tačno ne igramo ko Barca, ali majku mu, je li to razlog da se momak svaki put zaleti prema naprijed i izgubi loptu :roll: to mi nikako nije jasno. :roll: jer ja za Vedu uopšte ne mislim da je taraba igrač :|

a btw, ni Muslimović nije neka jaka alternativa. Edin je opet, za klasu bolji napadač, i vjerujte mi, to sam tvrdio i one sezone kad je Vedo razvaljivao, a Džeko se tek privikavao na Bundes ligu (u prvom dijelu sezone je Vedo briljirao, a Džeko i Grafite tek u na ljeto zaigrali puno bolje).
splend

#1842 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

trcicu trceci wrote:koliko se kote krecu, bi li moglo na cenera, ili je malo :D
http://www.betexplorer.com/soccer/inter ... id=6622953
stranac2

#1843 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by stranac2 »

juventus wrote:Ja stvarno ne vidim kako bi nas ova Rumunija mogla pobjediti? Još sad bez Stancua, Goiana i Chivua. Mislim da smo izraziti favoriti, da smo dosta bolji, barem za klasu.

Zato me onako i iznervirala izjava Sušića, da je zadovoljan bodom i prije utakmice. Ako je to bio samo dio taktike, onda svaka čast.

Treba otići tamo, hrabro, muški, uzet bodove ciganima i lagano kući.

Ovo za Ibiševića me svakako fascinira na našim portalima i forumima. Pred svaku utakmicu, ljudi ga priželjkuju na klupi, neki bi Muslimovića, neki Ibričića, neki Štilića, a čovjek svaku utakmicu zabije gol. Zaista interesantno.

Zabio je U Albaniji, zabio je Rumuniji, vi bi ga sad na klupu. Vjerujem i u Bukureštu da zabije, vi bi pisali da na Bilinom treba grijati klupu. Paradoks jbga. :-D
Druze Vedo je poslije Spahica nas najbitnij igrac sve da nikako ne daje golove. Njegova trka po terenu nam je zlata vrijedna . Prije njega kao samog napadaca nego Dzeku bez razmisljanja u svako doba dana uzimam. Kada ti netko kaze da bi Muslija (koji mi je drag) prije Vede u prvih 11 sve treba da ti je jasno o poznavanju fudbala :-D .
LSD

#1844 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Oderati karpatske vampire...bice Misimović za Dzeku u prvom poluvremenu, Pjanić za Dzeku o drugom i da riješimo rumune njihove patnje i nekih nadanja.
madtv

#1845 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by madtv »

LSD wrote:Oderati karpatske vampire...bice Misimović za Dzeku u prvom poluvremenu, Pjanić za Dzeku o drugom i da riješimo rumune njihove patnje i nekih nadanja.
:thumbup: :thumbup: :bih:
Baudelaire

#1846 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Baudelaire »

Ovako, da ja probam neko svoje taktičko viđenje utakmice. Mi nemamo ekipu za braniti se. Rumunija nema ekipu za napadati. To su prve dvije stvari. Da bi se branio moraš imati ekipu sposobnu za to, mi nismo prije svega fizički na tom nivou. Imamo tehnički dosta dobru ekipu, i mislim da nam sa veznim redom Medunjanin - Misimović - Pjanić cilj treba biti makar 65 % posjeda jer je to neka naša vrsta branjenja. Ne možemo igrati kao Barcelona, ali ne može nas ni Rumunija zaustaviti ko Mourinho, onaj selektor im je truba. Utakmica u Albaniji, rasturili smo Albance. Izašli su 2-3 puta iz kaznenog, primili smo nesretan gol. Utakmica u Slovačkoj je bila još bolja, totalna dominacija nakon primljenog gola i da Šehiću nije lopta ispala iz ruku, pobjeda bi bila još veća i sigurnija. Utakmica sa Rumunijom, opet smo primili bezveze gol, ali smo nakon tog totalno izdominirali Rumune i uzeli ih. Dakle, moj stav je u idealnim uslovima 4-5-1, sa Medunjaninom, Rahimićem, Pjanićem,Misketom i Salihovićem u veznom redu, ekipa kakva je igrala u Slovačkoj. Pošto uslovi nisu idealni, vjerujem da će Ibišević uzeti Salihovićevo mjesto. Ne znam zašto svi smatrate da je 4-4-2 ofanzivnija od 4-5-1. U našim uslovima, kad nam je vezni red daleko najjači dio reprezentacije, jedan veznjak više donosi prevagu na našu stranu. Džeko je najveća klasa u reprezentaciji, Ibišević nije taj nivo, Muslimović pogotovo.
Timotije

#1847 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Timotije »

Ja sam optimista. Pitanje prvog mjesta se odlucuje u Parizu, te sam stoga, pri zdravoj svijesti :D , upravo kupio avionsku kartu. Da cemo usput poderati svu ovu istocnjacku bagru, nemam niti trunku sumnje. :bih:
Šibicar

#1848 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Šibicar »

Mislim da smo sposobni ovo dobiti,biće teško to je sigurno,jer Rumuni su prljavi i prgavi do bola,a ujedno im je ova utakmica i prekretnica za daljni tok kvalifikacija,pa zato ne sumnjam da će od prve minute krenuti oštro i na ho-ruk,jer drugačije ne znaju.Ja se najviše uzdam u našu pas igru i čuvanje lopte ,a ako bude sreće da brzo povedemo,mislim da bi tada kod Rumuna nastao raspad sistema.
LSD

#1849 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Timotije wrote:Ja sam optimista. Pitanje prvog mjesta se odlucuje u Parizu, te sam stoga, pri zdravoj svijesti :D , upravo kupio avionsku kartu. Da cemo usput poderati svu ovu istocnjacku bagru, nemam niti trunku sumnje. :bih:
To je i selektor izjavio poslije tekme sa Rumunijom u Zenici...pa hajmo mu vjerovati...ja mu vjerujem prvi, mada bi bio zadovoljan i sa drugim mjestom na kraju.
Imam neki osjecaj da ce Pape skontati neku smicalicu rumunima, prije svega u formaciji i izboru igraca...nešto što oni ne ocekuju.
Možda Štilić zaigra od prve minute, ko zna.
kamen spoticanja

#1850 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by kamen spoticanja »

ovi cirkusanti povecali cijenu ulaznica za mec s albanijom za zapadnu tribinu a ostale ostavili iste kao i protiv rumuna...dakle jedna pobjeda i odmah idemo na punjenje kase...ne bi me cudilo da ako dobijemo rumune i albance sljedecu s bjelorusima igramo na kosevu :-)
ulaznice u prodaji od sutra
Locked