BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
extraordinary

#1551 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

To je druga stvar, ali vi stvarno mislite da bi oni od sebe uzeli za izgradnju stadiona? Uzeli bi od penzionera i ostalih socijalnih kategorija, koje fudbal zanima koliko i mene navodnjavanje rižnih polja u Kini. U idealnim uslovima, ja bih se potpuno složio sa vama, ali u našim uslovima, nažalost, bez donacije nema ni stadiona.
burek_in_space

#1552 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burek_in_space »

pirmin wrote:
extraordinary wrote:Nema šanse da država pravi stadion, nema para za to. Hajd odvoji tih 50 miliona gladnima od usta, ionako smo u haosu.
Jooj kad mi kaze nema para :oops: :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=b6avBrWR5xs

Od kud onda pare za ovog majmuna i njemu slicne?? :oops:
Narod mu dao. :wink:
Impavidus

#1553 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Impavidus »

pirmin wrote:
extraordinary wrote:Nema šanse da država pravi stadion, nema para za to. Hajd odvoji tih 50 miliona gladnima od usta, ionako smo u haosu.
Jooj kad mi kaze nema para :oops: :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=b6avBrWR5xs

Od kud onda pare za ovog majmuna i njemu slicne?? :oops:
Komentar ispod za te 4 hiljade 200 maraka popravi zube :lol:
bosnovizija

#1554 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bosnovizija »

Hvala na ispravci "kamen spoticanja". Tačno je da su rumunski navijači bili na sjevernoj tribini. Ne znam sta mi bi, pa napisa "južnu tribinu". Valjda u ljutnji zbog ponašanja Rumuna.
BarbaDue

#1555 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BarbaDue »

ketronsd1 wrote:
madner wrote:
veso wrote:koga bi više želeli u baražu srbiju,hrvatsku ili crnu goru
Baraz je za druge, mi u Parizu idemo po prvo mjesto.
Mozemo i mi i Francuzi odmah.Jedni prvi i drugi kao najbolji drugi.
uvjek ista prica :oops:
buzzer

#1556 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by buzzer »

fantasticna pobjeda! :bih:
seljacko zvizdanje himni! :skoljka:
tipicno bosansko veselje uz tuzne stihove "mene zivot razocarao" :D
za lulica sam prije tekme napisao da treba igrati naprijed i kad se salihovic vrati. moze sejo igrati beka, svakako je bolji u defanzivnim zadacima.
pape je dokazao da je dosad najbolji selektor, napravio koncept, uoblicio igru, poslozio kockice.. :thumbup:
da jos hoce pozvati cocalica, pa da imamo dva dobra stopera (mravac i pandza nisu za prvih 11, solidne zamjene), a besica malog uvoditi kad se rahimic umori i da lagano preuzima tu kljucnu ulogu u ekipi.
i na kraju da podrzim dobronamjernog kriticara shalla-u. ako se je bas i moralo trenirati strogocu na begovicu (licno mislim da postoji nesto o cemu pojma nemamo, neki uzrok frke oko njega), na klupi je sjedio zdrav i talentovan momak, macjeg reflexa (obratiti paznju na 4:20): http://www.youtube.com/watch?v=t7cPdvWd ... re=related
ovo je najbolje izdanje nase reprezentacije dosada, ali uvjek ima prostora za napredak. zar ne bi bilo cool da se revansiramo francuzima u parizu? think big!
BHF_Manijak

#1557 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BHF_Manijak »

buzzer wrote:fantasticna pobjeda! :bih:
za lulica sam prije tekme napisao da treba igrati naprijed i kad se salihovic vrati. moze sejo igrati beka, svakako je bolji u defanzivnim zadacima.
pape je dokazao da je dosad najbolji selektor, napravio koncept, uoblicio igru, poslozio kockice.. :thumbup:
da jos hoce pozvati cocalica, pa da imamo dva dobra stopera (mravac i pandza nisu za prvih 11, solidne zamjene), a besica malog uvoditi kad se rahimic umori i da lagano preuzima tu kljucnu ulogu u ekipi.
i na kraju da podrzim dobronamjernog kriticara shalla-u. ako se je bas i moralo trenirati strogocu na begovicu (licno mislim da postoji nesto o cemu pojma nemamo, neki uzrok frke oko njega), na klupi je sjedio zdrav i talentovan momak, macjeg reflexa (obratiti paznju na 4:20): http://www.youtube.com/watch?v=t7cPdvWd ... re=related
ovo je najbolje izdanje nase reprezentacije dosada, ali uvjek ima prostora za napredak. zar ne bi bilo cool da se revansiramo francuzima u parizu? think big!
Provala druze, da si ti ziv i zdrav, Sejo nikad u zivotu nije beka igro dok nije kod nas tj kod Cire dosao... :roll:
buzzer

#1558 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by buzzer »

BHF_Manijak wrote:
buzzer wrote:fantasticna pobjeda! :bih:
Provala druze, da si ti ziv i zdrav, Sejo nikad u zivotu nije beka igro dok nije kod nas tj kod Cire dosao... :roll:
da i? nije li u toj ulozi bolji od lulica, koji se pokazao korisniji na krilu? nije li to mogucnost kako imati obojicu u ekipi? kakva provala?
BHF_Manijak

#1559 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BHF_Manijak »

Po meni je bolje i dalje ostati sa Lulicem na beku, jer se lik za razliku od Seje iole snalazi u defanzivi, dok Sejo ama bas nikako ne moze nazad da ostane, imali smo to stu puta priliku vidjeti jer je preofanzivan i cesto mu se zna desit da napravi izlet prema naprijed i ostane supljina nazad, a ovako ima li bi fino pokrivenu poziciju sa Lulicem na beku i Sejom na lijevom veznom, mada ni jedan ni drugi nisu klasicni bekovi, vec ofanzivci...
s_bjelava

#1560 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by s_bjelava »

Povratkom Salihovica Pape ce biti na "slatkim mukama" - kako rasporediti bocne igrace na obje strane.
Sejo nije za beka, nije ni Lulic ali je puno brzi pa moze zakrpiti tu poziciju. Bio je igrac utakmice u potpuno ofanzivnoj formaciji, da smo se mi branili 75 minuta ko zna kako bi to bilo.
Sejo bi vrlo lako mogao izbaciti Medunjanina iz prve ekipe iako, po meni, Haris puno vise zna lopte ali nije snazan i agresivan kao Sejo.
Desno imas sporog ali jakog i pouzdanog Mujdzu, nemamo krilnog napadaca po desnoj strani, Pjanic to nije, Maletic pogotovo :-)
Zec bi mozda mogao biti rjesenje za desnu stranu ako bi bio zdrav i igrao redovno u klubu.
Pape ce, siguran sam, imati vise varijanti - jednu "gostujucu" sa jednim spicem i dva zadnja vezna i jednu "domacu" kao onu od subote, jednu za Luksemburg i jednu za Francuze u Parizu.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
fosil

#1561 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by fosil »

A sta cemo ako se Papac vrati?
Corola

#1562 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Corola »

fosil wrote:A sta cemo ako se Papac vrati?
Napravit mu sto prije oprostajan mec. :dance:
extraordinary

#1563 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

Mislim da bi Sejo mogao Rahimića izbaciti, ako nastavi reprezentacija postojati.
Distortion

#1564 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Distortion »

Ja ipak mislim da poziv u repku zasluzuje Cocalic jer pruza dobre partije za svoj klub i dok sam gledao klip utakmica protiv panatenaikosa i olimpiakosa fakat sam bio iznenadjen. Ono sto sam vidio nije nista losije od Rahimica, cak mislim da je puno bolji na toj poziciji od Elvira koji je u poznim godinama a i ne igra za svoj klub,

Evo me ko navijac zelje :D neko ce pomislit :lol:
Autobus

#1565 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Autobus »

Medunjanin - Pjanić na krilima je veoma loša kombinacija.

Staviti Pjanića pored Rahimića, ispred Misimovića i Džeku, a po strani Ibrićića i mladog Višću. To bi bilo interesantno.
shillen

#1566 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shillen »

Autobus wrote:Medunjanin - Pjanić na krilima je veoma loša kombinacija.

Staviti Pjanića pored Rahimića, ispred Misimovića i Džeku, a po strani Ibrićića i mladog Višću. To bi bilo interesantno.
e hebiga za*ra ga na kraju :D
Autobus

#1567 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Autobus »

DrizzT wrote:
Autobus wrote:Medunjanin - Pjanić na krilima je veoma loša kombinacija.

e hebiga za*ra ga na kraju :D
Iskreno, gledao sam momka 4-5 puta, dva puta uživo i svidjelo mi se kako igra. Brz, prodoran, sa Lulićem bi mogao biti ubica na lijevoj strani. Treba pružiti priliku.

Medunjanin je Misimović sa manjom kvalitetom, ne znam kojom logikom tog momka staviti na krilo. Također Pjanić, koji inekako može igrati krilo, ali ipak njega odlikuje pregled i šutevi, te igra u kojoj on asistira asistentu gola. Ne treba očekivati od njega nemoguće.

Mada protiv Rumunije koja se ispostavila nulom od ekipe, 4-1-3-2 i nije bilo glupo.
solo2

#1568 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by solo2 »

Mislim da bi najbolje bilo uigravati slijedecu varijantu

--------------Dzeko---------------
Lulic--------Miske---------Pjanic--
-----Salihovic----Medunjanin-------
Subasic---Spahic-Besic---Mujdza-
------------Hasagic-----------------

Pored Mravca i Pandze definitivno uputiti pozive Cocalicu i Jahicu - Maletic (mozda)
Rahimica polahko na klupu a nek se uigravaju Salihovic i Medunjanin (volio bih vidjeti i Cocalica - mozda se pokaze)
Salihovic-Lulic (lijeva strana) Medunjanin-Pjanic (desna) rasteretiti bekove jer imamo odlicnu sredinu.
Zvati Stilica (Miske) i Ibru (Pjanic) (sredina) a u napadu nam trebaju jos samo Muslimovic i Ibisevic - za Zeca bas i nisam siguran.

Golmani: Hasagic, Begovic (zvati covjeka da se vrati hitno), Sehic
Odbrana: Spahic, Besic, Subasic, Mujdza, Mravac, Pandza, Jahic, Maletic
Sredina: Rahimic, Medunjanin, Salihovic, Miske, Pjanic, Lulic, Cocalic, Ibro i Stilic
Napad: Dzeko, Muslimovic, Ibisevic.

22 igraca - dosta
TLFanaticos777

#1569 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by TLFanaticos777 »

Sve je to dobro ali od 1 Aprila nas FIFA i UEFA ukidaju tako da sve ostalo pada u vodu :( ......... :run:
extraordinary

#1570 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

solo2 wrote:Mislim da bi najbolje bilo uigravati slijedecu varijantu

--------------Dzeko---------------
Lulic--------Miske---------Pjanic--
-----Salihovic----Medunjanin-------
Subasic---Spahic-Besic---Mujdza-
------------Hasagic-----------------

Pored Mravca i Pandze definitivno uputiti pozive Cocalicu i Jahicu - Maletic (mozda)
Rahimica polahko na klupu a nek se uigravaju Salihovic i Medunjanin (volio bih vidjeti i Cocalica - mozda se pokaze)
Salihovic-Lulic (lijeva strana) Medunjanin-Pjanic (desna) rasteretiti bekove jer imamo odlicnu sredinu.
Zvati Stilica (Miske) i Ibru (Pjanic) (sredina) a u napadu nam trebaju jos samo Muslimovic i Ibisevic - za Zeca bas i nisam siguran.

Golmani: Hasagic, Begovic (zvati covjeka da se vrati hitno), Sehic
Odbrana: Spahic, Besic, Subasic, Mujdza, Mravac, Pandza, Jahic, Maletic
Sredina: Rahimic, Medunjanin, Salihovic, Miske, Pjanic, Lulic, Cocalic, Ibro i Stilic
Napad: Dzeko, Muslimovic, Ibisevic.

22 igraca - dosta
Skroz mi se sviđa cijeli ovaj sastav. Mislim da će na ovo ići i Pape u budućnosti.
jasko_ba

#1571 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jasko_ba »

19:45 24 Rumunjska 0 - 1 Luksemburg
:D
simonese

#1572 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by simonese »

1:1
BHF_Manijak

#1573 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BHF_Manijak »

Toliko o Rumunima, da im reprezentacija gol, koja ga jos dosad nije postigla...Rekoh nekoc da je Rumunija kanta, samo ne da mi se sad post trazit od prije dva-tri dana! :wink:

PS evo nadjoh post dan nakon tekme:
BHF_Manijak wrote:Kad se pobjedjuje pod palicom Papeta, onda je bravo Pape, kralju,sahu, idolu nacije, kad se pod Cirinom palicom pobjedjivalo onda ma nije to do Cire za to su najzasluzniji reprezentativci, sta ce matori kenjac itd...Koje licemjerje u PM! 90% raje sto se javilo vise cestita Papetu jer je ikona Pitara nego li zbog radosti sto je reprezentacija slavila vrlo vaznu pobjedu, da je kojim slucajem neko drugi selektor onda bi opet ista prica svaka cast reprezentativci i slicno... :roll:
Pobjeda je vrlo vazna, ali ruku na srce ikad slabiju grupu nismo imali a nikad jaci sastav, sjetite se da je ove Rumune Srbija naguzila 5:1 ili 5:0 ne sjecam se, da to nije vise ona Rumunija od prije 5-10 godina koja je po Eurima igrala, ne umanjujem vaznost i tezinu pobejde, ali realno ova Rumunija je hala ekipa! U ovoj grupi minimalan cilj i dalje ostaje to famozno drugo mjesto, a mogli bismo cak i Francuze zaganjati za prvo, jer imaju samo 5 bodova vise uz utakicu vise, tako da ako mlatnemo Rumune tamo, sto nije nerealno ocekivati obzirom kakva su smetlje ekipa, onda ce nam Francuzi bjezati samo 2 boda... :thumbup:
Toliko od mene, i dalje sam misljenja da su smetlje ekipa te da prije no se zaletimod a se prozovemo mega silmo, da se malo prokontamo prvo... :wink:
Last edited by BHF_Manijak on 29/03/2011 20:31, edited 1 time in total.
simonese

#1574 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by simonese »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110329095

majku vam cigansku

Forza Luksenburg
GAU8

#1575 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by GAU8 »

Jesmo jadni u p.m.
Locked