BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jack Be Nimble

#1301 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Jack Be Nimble »

bailaor wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ko ima download link za tekmu? Treba mi samo drugo poluvrijeme :bih:
http://www.fileserve.com/file/6U8raDE

II poluvrijeme
Hvala!
mejdanbl

#1302 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mejdanbl »

and wrote:
shalla
Pa druže pobjede protiv iole jačih ekipa (kakve će te sigurno čekati u baražu ili eto npr kakva je francuska) mogu doći jedino kao plod igre, ne mogu da vjerujem da ne kontate da večerašnja pobjeda NIJE u tolikoj mjeri plod naše strašne igre. I ja se slažem da su bodovi bitni ali vrlo dobro si vidio u Albaniji da je rezultat jedna jebena stavka, odigrali smo bolje nego večeras (satrali smo ih na njihovom terenu) ali nismo pobijedili i zato evo već 3 sata serem ovdje (i kao što vidim mnogima vadim živce) da ne veličamo večerašnju pobjedu sa nekim statističkim podacima kao što su posjed lopte i sl jer smo i protiv albanaca imali posjed lopte, sabili ih u 20 metara od gola, dakle odigrali vrlo slično kao večeras ali sreća nije bila na našoj strani i zijanili smo 2 boda.
Dakle sve što želim da kažem je da ne treba upasti sad u trans i euforiju zbog ovih 2:1, fantastičan je rezultat, imamo sad sve u svojim rukama ali ako selektor i igrači budu mislili da od ovoga ne može bolje strah me da nas nešto ne lupi po ušima. Ako ništa, ukazaće se opet neka prečka ili jebeni Lorik Cana pa ćemo svi kolektivno tugovati (nedaj Bože)... :thumbup:

@and, nisam mislio na Ibiševića ali je Medunjanin dosta ranije morao van igre jer nam je trebao impuls u napadu koji su trebali donijeti Muslimović ili Ibričić...
ako večerašnja pobjeda nije plod naše strašne igre onda čega je???
stvarno smo odigrali pakleni ritam 90 minuta i ličimo na jako ozbiljnu ekipu.ne sjećam se da smo nekad izgledali ovako ozbiljno i ja momcima ne bih zamjerio i da nisu dobili utakmicu.
što se izmjena tiče ne bih se baš puno petljao.mogu reće samo fala bogu pa ranije ne zamijeni ibiševića koji je bio najozbiljniji kandidat za izaći
Odlicno odigrana utakmica. Bilo je nekih gresaka ali... Da su Rumuni pobjedili a nasi odigrali kako su odigrali ne bi im ni rijeci zamjerio. Prvo, vodstvo rumuna iz nicega, drugo nedosudjen penal i to ih nije sjebalo vec su igrali presing 90 minuta, k'o Njemci... Svaka cast. Uz ovakvo zalaganje ni poraz ne boli...
don vito

#1303 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by don vito »

Provlace se dvije jako glupe teze

1. Rumuni su talashika, 5. reprezentacija po snazi u nasoj grupi!? Gledao sam utakmicu Francuska-Rumunija 2:0 gdje su primili oba gola u zadnjih 10 minuta a prije toga bili bolji i imali zrelije sanse da prvi povedu. Kada sam njihov otpor Francuzima uporedio sa nasim bunkerom i nijednom izradjenom polusansom na Kosevu protiv Francuza, sinoc sam ocekivao da se u najmanju ruku ponovi onih 0:3 dok je Baka bio selektor.

2. Rumuni su sinoc ispali iz trke za drugo mjesto.Jos gluplja teza. Ljudi imaju samo jedan kiks, sa Albanijom 1:1 kuci. Ako pobijede u Albaniji, dolaze na 4 boda protiv Albanije, koliko cemo i mi imati u najboljem slucaju ako dobijemo kuci Albance. Rumuni igraju kuci sa Francuskom, dok mi gostujemo, imaju bod iz Bjelorusije. Cak i da uzmemo bod u Rumuniji, nemamo pravo na kiks protiv Bjelorusije.

Sad ono sto me najvise nervira na utakmicama nase reprezentacije. Konstantno zakuhavanje na terenu i tribinama. U redu i normalno je vrsiti pritisak na protivnika, ali svaka nasa domaca utakmica donosi neku frku zbog cega trebamo strepiti od suspenzije terena. Kreten pogodi petardom golmana Armenije u zadnjoj minuti dok vodimo 4:1, Portugalce ispljuju na aerodromu, pogode predmetom pomocnog sudiju, Rumunima upucuju rasisticke uvrede, zvizdanje tudje himne postala je normalna stvar i uvijek je isto opravdanje "sta su oni nama radili i vikali". Pa, moze li jedna utakmica proci normalno?
zimzelen

#1304 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zimzelen »

don vito wrote:Provlace se dvije jako glupe teze

1. Rumuni su talashika, 5. reprezentacija po snazi u nasoj grupi!? Gledao sam utakmicu Francuska-Rumunija 2:0 gdje su primili oba gola u zadnjih 10 minuta a prije toga bili bolji i imali zrelije sanse da prvi povedu. Kada sam njihov otpor Francuzima uporedio sa nasim bunkerom i nijednom izradjenom polusansom na Kosevu protiv Francuza, sinoc sam ocekivao da se u najmanju ruku ponovi onih 0:3 dok je Baka bio selektor.

2. Rumuni su sinoc ispali iz trke za drugo mjesto.Jos gluplja teza. Ljudi imaju samo jedan kiks, sa Albanijom 1:1 kuci. Ako pobijede u Albaniji, dolaze na 4 boda protiv Albanije, koliko cemo i mi imati u najboljem slucaju ako dobijemo kuci Albance. Rumuni igraju kuci sa Francuskom, dok mi gostujemo, imaju bod iz Bjelorusije. Cak i da uzmemo bod u Rumuniji, nemamo pravo na kiks protiv Bjelorusije.

Sad ono sto me najvise nervira na utakmicama nase reprezentacije. Konstantno zakuhavanje na terenu i tribinama. U redu i normalno je vrsiti pritisak na protivnika, ali svaka nasa domaca utakmica donosi neku frku zbog cega trebamo strepiti od suspenzije terena. Kreten pogodi petardom golmana Armenije u zadnjoj minuti dok vodimo 4:1, Portugalce ispljuju na aerodromu, pogode predmetom pomocnog sudiju, Rumunima upucuju rasisticke uvrede, zvizdanje tudje himne postala je normalna stvar i uvijek je isto opravdanje "sta su oni nama radili i vikali". Pa, moze li jedna utakmica proci normalno?
Ako Rumuni pobijede Albaniju u zemlji orlova, ako pobijede Francuze kuci, ako pobijede BiH kuci, sruse Bjeloruse u Craiovi... :-) Pa zar ti mislis da ovako grogirana ekipa,sa samo dva boda do sada, totalno poljuljanom klimom u ekipi moze postati neka opasnost? Oni su otpali, a mi trebamo u junu, nadam se iskoristtiti tu pometnju kod njih i bar uzeti bod.
LSD

#1305 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Zimzelen...uzimamo mi sva 3 boda kod njih, akoBog da i tako vampirima iz Transilvanije zabijamo glogov kolac...sad su down totalno i treba ih dotuci.
IlijaLadin

#1306 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by IlijaLadin »

Očekujem suspenziju Saveza. Nažalost.

Ako, nekim slučajem i nastavimo kvalifikacije, onda u Rumuniji vidim pobjedu BiH.

Kad je ovo što je don vito kazao u pitanju, onda je stvarno prekardašilo. Ne da nam mentalitet da dostojanstveno bodrimo svoju reprezentaciju, kao što to rade u normalnim zemljama. Kod nas ništa i nije normalno pa ne čudi.

Iako sinoć nisam čuo zviždanje himni Rum, ali ono Cigani... Eh.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1307 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Admir_1984 »

Vezano za tu neku racunicu koje nisam pobornik, ako uzmemo rumune tamo 90% smo drugi, a mozemo se ganjati i sa francuzima. Ako bude bod, tesko da mozemo ishta francuzima, al opet smo glavni favoriti za drugo mjesto. Ako zijanimo onda ce za drugo mjesto biti svega u grupi
Dialer

#1308 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dialer »

Sinoc gledam pregled na eurosportu i ova nasa tekma i govori voditelj, veliko slavlje poslije neocekivane pobjede protiv jakog protivnika. Al eto, sta zna jedan svjetski sportski novinar. 8-) 8-)
LSD

#1309 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Admir_1984 wrote:Vezano za tu neku racunicu koje nisam pobornik, ako uzmemo rumune tamo 90% smo drugi, a mozemo se ganjati i sa francuzima. Ako bude bod, tesko da mozemo ishta francuzima, al opet smo glavni favoriti za drugo mjesto. Ako zijanimo onda ce za drugo mjesto biti svega u grupi
Po prikazanoj igri rumuna od sinoc, mi imamo realne šanse da uzmemo ta 3 boda - ako ništa, barem 50-50 šanse....sinoc su bili u totalno podređenom položaju citavu tekmu, sabijeni na svoju polovicu i natjerani da se brane...i ne mislim da bi ih i eventualno igranje tog strašnog i famoznog Chivua odjednom pretvorilo u Španiju ili Brazil i da bi postali sasvim druga ekipa na terenu, da napadaju i melju protivnika bla bla bla.
Sinoc su pokazali da su prosjecna ekipa i zašto nebi tražili sva tri boda kod njih u gostima kad su vec takvi.
IlijaLadin

#1310 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by IlijaLadin »

BiH Romania
2 Goals scored 1
7 Attempts on target 3
9 Attempts off target 2
10 Corners 0
12 Fouls committed 11
2 Yellow cards 0
0 Red cards 0
nellington

#1311 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nellington »

Samo da Rumuni ne otjeraju Lucescua :)
kamen spoticanja

#1312 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by kamen spoticanja »

LSD wrote:
Admir_1984 wrote:Vezano za tu neku racunicu koje nisam pobornik, ako uzmemo rumune tamo 90% smo drugi, a mozemo se ganjati i sa francuzima. Ako bude bod, tesko da mozemo ishta francuzima, al opet smo glavni favoriti za drugo mjesto. Ako zijanimo onda ce za drugo mjesto biti svega u grupi
Po prikazanoj igri rumuna od sinoc, mi imamo realne šanse da uzmemo ta 3 boda - ako ništa, barem 50-50 šanse....sinoc su bili u totalno podređenom položaju citavu tekmu, sabijeni na svoju polovicu i natjerani da se brane...i ne mislim da bi ih i eventualno igranje tog strašnog i famoznog Chivua odjednom pretvorilo u Španiju ili Brazil i da bi postali sasvim druga ekipa na terenu, da napadaju i melju protivnika bla bla bla.
Sinoc su pokazali da su prosjecna ekipa i zašto nebi tražili sva tri boda kod njih u gostima kad su vec takvi.
na ovo jos dodaj seju salihovica :wink:
kamen spoticanja

#1313 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by kamen spoticanja »

ev sta kazu drakule :)

BiH pobijedila i rezultatski i po atmosferi
Rumunija je zasluženo izgubila od BiH, slažu se rumunski novinari u svojim komentarima utakmice za kvalifikacije za EP 2012, koja je u subotu navečer odigrana u Zenici i u kojoj je naša reprezentacija pobijedila sa 2:1.
Šta napisati o meču na kojem je selekcija Rumunije imala četiri-pet napada i uspjela stvoriti jednu jedinu šansu za gol.

Utakmicu su, kako prenose rumunski mediji, pred 15.000 navijača gosti počeli odbrambenom igrom, a napadi su išli dugim loptama na Mutua i Maricu. U 29. minuti postignut je prvi gol kojim su Rumuni došli u vodstvo.

U drugom poluvremenu na terenu je igrao samo jedan tim: Bosna i Hercegovina. Domaći su dominirali ostatkom utakmice, a Rumuni su jedva uspijevali da pređu sredinu terena. Slijedi 63. minuta i izjednačenje preko Ibiševića, na dodavanje Misimovića, nakon čega su bh. igrači, nošeni navijanjem s tribina, sve bacili u napad. Drugi gol BiH se dogodio u 83. minuti, a strijelac je bio Džeko, napadač Manchester Cityja.

Rat ljut što nije bio kapiten

Poraz od BiH naljutio je Rumuna Razvana Rata, ali i to što mu selektor Razvan Lucescu nije dao kapitensku traku.

Neigranjem Cristiana Chivua rumunski selektor je bio primoran da izabere novog kapitena za meč protiv BiH. Prema pisanju Gazetei Sporturilota, Rat je očekivao da će on biti odabran. Ipak, traku je dobio Lucescu Tamas.

Neprospavana noć

Većina rumunskih igrača nije uspjela "sklopiti oka" protekle noći, saznaju rumunski mediji od radnika na osiguranju. Autobusom su stigli na sarajevski aerodrom i potom se zaputili u Bacau. Selektor je odbio razgovarati s medijima o svojoj ostavci.

Težak posao pred selektorom Rumunije

Selektor Rumunije je uvjeren da je njegova ekipa izgubila jer nisu imali sreće. Ipak, iako su im šanse za plasman na Evropsko prvenstvo veoma male, ne planira dati ostavku.

"Ljut sam, isfrustriran, tužan", kazao je. "U prvom poluvremenu smo dobro stajali, blokirali napade, postigli gol, imali dvije sjajne prilike. Nakon pauze protivnici su nas pritisnuli na našu polovinu."

Da bi ostao na klupi nacionalne vrste, Lucescu ne smije izgubiti protiv BiH i Luksemburga u nastavku kvalifikacija, ali ni protiv Francuske 6. septembra.

Novi okršaj 3. juna

Nakon što smo pobijedili Rumune u golovima i atmosferi na stadionu, uzvratni susret ove selekcije i izabranika Safeta Sušića odigrat će 3. juna. Lucescu bi volio da se taj meč odigra na stadionu Giulesti, za kojeg smatra da može parirati Bilinom polju, iako ima manje mjesta, oko 10.000. Ipak, tu postoji problem UEFA-ine dozvole.
extraordinary

#1314 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

Shalla, da te pitam nešto. Ispade znaš bolje i od Sušića i od nas ostalih. Kako si očekivao da igramo protiv bunkera? Bolan, ne mogu se smislene akcije igrati protiv bunkera, jedno je kad igramo sa Slovačkom koja uopšte nema definisan stil igre ali hoće da se nadigrava, kad igramo sa superofanzivnim Meksikom i sličnim reprezentacijama, ali drugo je kad igraš sa ekipom kojoj se fudbalska filozofija svodi na bunker. Čuj trebalo je ko protiv Slovačke i Meksika. Kako, da ih zamolimo lijepo da krenu naprijed i ostave nam više prostora? Nemoj zajebavat.
juventus

#1315 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Kakva utakmica, kakva pobjeda, perfektno. :thumbup:

Da nismo uspjeli pobjediti, opet bi čestitao igračima i rekao kako smo odigrali odličnu utakmicu.

Ona igra srcem, ono zalaganje, ono radovanje, onaj ponos na licima, ona atmosfera, onaj fanatizam, e to se sve ne može kupiti parama ni Manchester niti Stoke City-ja, ni Reala ni Barcelone. Jadan je onaj ko dođe u situaciju da se dvoumi oko toga hoće li se odazvati u reprezentaciju.

Moram da čestitam prvo Sušiću, kojega sam kritikovao do sada, treba biti realan. Odlično postavljena igra, super vođena utakmica, jedino nisam skontao zašto Maletić, al više me ni ne zanima.

E sad, moram reći za bekove. Senad Lulić kao R.Carlos iz najboljih dana, a Mujdža u rangu s Maiconom i Dani Alvesom. Najblaže rećeno. :D

Ljudi, što Mutu nije igrao?

:-D
Last edited by juventus on 27/03/2011 11:59, edited 1 time in total.
simonese

#1316 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by simonese »

Zenica,ludilo
standardni problemi oko ulaza na zapad ali atmosfera na stadionu opravda sve torture
igra repke solidna(dominacija)
rumuni,da su cigani,jesu
neznam jel iko skontao facu na rumunskom transparentu
madner

#1317 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by madner »

Cigani cigani, gdje vam je Srbija :D
shalla

#1318 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

extraordinary wrote:Shalla, da te pitam nešto. Ispade znaš bolje i od Sušića i od nas ostalih. Kako si očekivao da igramo protiv bunkera? Bolan, ne mogu se smislene akcije igrati protiv bunkera, jedno je kad igramo sa Slovačkom koja uopšte nema definisan stil igre ali hoće da se nadigrava, kad igramo sa superofanzivnim Meksikom i sličnim reprezentacijama, ali drugo je kad igraš sa ekipom kojoj se fudbalska filozofija svodi na bunker. Čuj trebalo je ko protiv Slovačke i Meksika. Kako, da ih zamolimo lijepo da krenu naprijed i ostave nam više prostora? Nemoj zajebavat.
Ama druze ko misli da zna bolje od susica, pa zar je pametovanje ako smatras da nesto nije bilo ok, ne znam zasto sve gledate crno ili bijelo?
Ponavljam se ko papagaj ali poenta moje price je ta da ono sinoc nije bilo bajno kao sto neki predstavljaju. Bilo je dobro (drugo poluvrijeme dosta bolje od prvog), vidi se pomak prema onome cemu tezimo (da kontrolisemo igru tako sto dugo drzimo loptu) ali brate bilo je i propusta, ne znam kako to ne vidite?
Da nije bilo Spahe, primili bismo ga vec u 3-oj minuti zbog greske mravca, istom tom mravcu sudija nije sankcionisao (srecom po nas) 3x igranje rukom, primili smo gol jer nam golman brani pod injekcijama, sreca pa nije bilo vise suteva (onaj torjeov je odbranio zato sto nije isla ni 10 cm od njega, opet kazem srecom po nas), ibisevic je do gola uspio izboriti jedan korner u 70 minuta, u pojedinim trenucima ga nisam ni vidio na terenu, maletic 3x dobija fantasticnu loptu u prostor i sva 3x ne uspije dobaciti dalje od ivice senaesterca...

Eto, jel ovo molim te pljuvanje ili samo pokusaj objektivnog gledanja na sinocnju tekmu protiv prosjecne ekipe? Ne zelim da umanjim vrijednost pobjede, nisam moron, vec samo zelim (kao neko ko uvijek sa strepnjom i emocijama gleda svoju reprezentaciju) da ta ista reprezentacija u buducnosti igra jos bolje i kvalitetnije jer ako dodjemo do baraza (u sta aBd ne sumnjam) tamo ce nas cekati ekipa duplo kvalitetnija od ovih rumuna koja ce nas biti u stanju zesce napasti i pritisnuti pa igra poput vecerasnje nece biti dovoljna...
Last edited by shalla on 27/03/2011 12:17, edited 1 time in total.
extraordinary

#1319 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

Meni je strašan bio Spahić poslije utakmice, kad mu je komentator rekao da nije vidio Mutua, a ovaj odgovorio: Nisam ni ja :D
burgundy

#1320 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burgundy »

Nece nam rumuni dat nijedan bod za eurosong.
extraordinary

#1321 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

Ma stoji to sve što si ti rekao, ali uzmi jednu Španiju na Svjetskom prvenstvu protiv Hondurasa, najslabije ekipe globalno na takmičenju, i naći ćeš takvih propusta. I ja opet kažem, igra će protiv ekipe koja ostavlja više prostora biti još bolja, i nalupat ćemo ih.
shalla

#1322 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

I da, to sto kazes za igru protiv bunkera, normalno da se nisu mogle ocekivati smislene akcije ali je upravo zato medunjanin na poluvremenu morao biti zamijenjen muslimovicem ili ibricicem a ne da se ceka do 73-e minute. Sta se ti 2 defanzivna vezna kad si u minusu i moras napadati ;-)
madner

#1323 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by madner »

shalla wrote: Eto, jel ovo molim te pljuvanje ili samo pokusaj objektivnog gledanja na sinocnju tekmu protiv prosjecne ekipe? Ne zelim da umanjim vrijednost pobjede, nisam moron, vec samo zelim (kao neko ko uvijek sa strepnjom i emocijama gleda svoju reprezentaciju) da ta ista reprezentacija u buducnosti igra jos bolje i kvalitetnije jer ako dodjemo do baraza (u sta aBd ne sumnjam) tamo ce nas cekati ekipa duplo kvalitetnija od ovih rumuna koja ce nas biti u stanju zesce napasti i pritisnuti pa igra poput vecerasnje nece biti dovoljna...
Prvo Rumunija nije prosjecna ekipa. Pogledaj u kojoj su jakosnoj skupini i sve ce ti biti jasno.
Drugo fudbal je sport gdje igraju dvije ekipe, i to jedna protiv druge. Nije umjetnicko klizanje pa da se ocjenjuje stepen savrsenstva :roll:
Dakle ta Rumunija je isto pokusala nesto napraviti i posto ni supermen ni betmen nisu htjeli igrat za repku uspjelo im ponekad. Samo je cinjenica da je to bilo jako malo i da su bili jako zadovoljni sa 1:1.

Prostora za poboljsanja ima, ali da nisam gledao tekmu rekao bi da smo protiv Faraoskih ostvra izvukli 1:1 preko penala koji nije postojao po tvojoj prici.
Dabba

#1324 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dabba »

Ljudi, ima li gdje da se pogleda citava utakmica online? (i po mogucnosti skine za arhivu)
shalla

#1325 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

extraordinary wrote:Ma stoji to sve što si ti rekao, ali uzmi jednu Španiju na Svjetskom prvenstvu protiv Hondurasa, najslabije ekipe globalno na takmičenju, i naći ćeš takvih propusta. I ja opet kažem, igra će protiv ekipe koja ostavlja više prostora biti još bolja, i nalupat ćemo ih.
Da, ali ako se uljuljkamo i umislimo da je ono sinoc vrh, strah me da nam se nedostatak samokritike ne obije o glavu. Al eto, kao sto vec napisah, sejo se vraca, dzeko i miske ce podici formu (dzeko i van forme klasa, sinoc je pokazao), za nadati se i begovicu (ili keninom ozdravljenju) tako da je za ocekivati jos bolju igru...
:bih:

p.s. Madner, sinocnja rumunija JESTE prosjecna ekipa i NISU nista pokusali napraviti (nabijanje lopte i cekanje greske nase odbrane nije pokusavanje igranja fudbala) jer su limitirani kvalitetom samo tako
Locked