BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shalla

#1251 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

Sema, poštujem to ali ako ćemo realno u nikad slabijoj grupi ;-)
Al da ne serem, ovaj rezultat nas vraća u igru i sad smo u prilici da imamo sve u svojim rukama (a to igrači uvijek vole, jebeno je kad ovisiš o drugima).

Ne kontam zašto mislite da sam ja protiv selektora, reprezentacije ili nekog od igrača??? Pa pobogu ko god me ovdje lično zna zna koliko volim reprezentaciju, koliko se sekiram kad gubimo i radujem kad pobjeđujemo...
Ja samo kažem da ako želimo plasman na EP (a valjda to svi ovdje želimo jebemu mater) onda se još dosta toga mora popraviti, samo pokušavam da dobronamjerno objasnim da večerašnja tekma nije ogledalo kako možemo do EP-a, svaka čast na pobjedi ali ona je između ostalog izvojevana i katastrofalnim izdanjem rumuna...
Napredak je prisutan, hvala Bogu da je tako ali uvijek ima prostora za daljnji napredak i poboljšanje. Al kao što već rekoh, sreća pa se u ova 2 naredna mjeseca (naravno ako nas ne suspenduju) ima prostora za poboljšanjem, Sejo se vraća, nadam se i Asmirovom povratku (ne bezuslovnom, nek pokaže pokajanje), a vjerovatno će i Miske i Džeko ući u bolju formu (Miske svakako, prvenstvo tek počelo)...
Dakle, imamo velike šanse ali nemojmo se zavaravati da je ovo večeras vrh, to je sve što sam od starta htio da kažem :bih:
Last edited by shalla on 27/03/2011 01:29, edited 1 time in total.
denimb

#1252 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

hz__semir wrote:
Bubalo1 wrote:Oplakah :D
"Mi na Bilinom Polju da sutimo opet bi atmosfera bila bolja nego na Kosevu"
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa bolje bi bilo da ste šutili, od 29. do 82. minute, nego sto ste se trudili ko ce smisliti sto socniju psovku, prije svega Sušiću, a potom i Ibiševiću, Hasagiću, a Boga mi i Džeki.

Sto bolan nisi dosao na stadion pa nas ustkao, i pokazao kako se navija???

Sto smo blesava nacija u pm, postoji vrijeme kada i najbolji zasluzuju kritike samo da bi pokazali ono sto znaju :wink:

A to da idemo iz krajnosti u krajnost, da nas nose emocije kroz svaku utakmicu...pa valjda je jasno svima do sad.
Obuca9

#1253 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

Bubalo1 wrote:DA SU SUTILI ...A i oni kad psuju bolje zvuci nego kad na Kosevu navijaju :wink:
A to se kao navijalo? hahahahahhaa

Necemo se lagati majstore. Bio sam ja svaku utakmicu u Zenici i u proslim kvalifikacijama, a evo i veceras, navijanje ne postoji. Izuzev grupe Fanaticosa, svi ostali su tu samo da pljuju i da psuju i da pokusavaju prosipati svoj seljacki humor, od kojeg je cak i Viza za buducnost bila smiješnija.

Kakvo navijanje, kakvi bakrači. I nije to samo u Zenici, nego i na svim drugim stadionima na kojima igra reprezentacija, da se razumijemo.
Spajz

#1254 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Spajz »

Bh forum je cudo,cim jednu pobijedimo svi slave,a kad sljedecu prospemo bodove ,biti ce Susicu odlazi :D
Dok BH ne bude imala 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog a jedna utkamica do kraja ciklusa ja necu slaviti :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Obuca9

#1255 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

denimb wrote:
hz__semir wrote:
Pa bolje bi bilo da ste šutili, od 29. do 82. minute, nego sto ste se trudili ko ce smisliti sto socniju psovku, prije svega Sušiću, a potom i Ibiševiću, Hasagiću, a Boga mi i Džeki.

Sto smo blesava nacija u pm, postoji vrijeme kada i najbolji zasluzuju kritike samo da bi pokazali ono sto znaju :wink:

A to da idemo iz krajnosti u krajnost, da nas nose emocije kroz svaku utakmicu...pa valjda je jasno svima do sad.
Kao što rekoh, došao i ne samo večeras, nego bio i na svim ostalim utakmicama u Zenici u zadnje dvije i pol godine. Smiješno je ono nazvati navijanjem. Haj sad zdra'o.
Obuca9

#1256 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

shalla wrote:Sema, poštujem to ali ako ćemo realno u nikad slabijoj grupi ;-)
Ouu, bilo je i slabijih i to dobro slabijih. Zaboravljaš grupe sa Mađarima, Maltežanima ili one sa Litvancima, Faranima, Estoncima, a nisu daleko ni one sa Austrijancima, Izraelcima, Lihtenštajncima i ostalom buranijom...
shalla

#1257 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

hz__semir wrote:
Ouu, bilo je i slabijih i to dobro slabijih. Zaboravljaš grupe sa Mađarima, Maltežanima ili one sa Litvancima, Faranima, Estoncima, a nisu daleko ni one sa Austrijancima, Izraelcima, Lihtenštajncima i ostalom buranijom...
Tad realno ni mi nismo imali kvalitet koji sad imamo ;-)
Obuca9

#1258 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

Ah da, kad vec spominjemo navijanje, zaboravih, pa navijalo se, siguran sam da je igracima od velike pomoci bilo kad se s juga orilo "Gazi, gazi, gazi Pitare".

Ja mislim da im je to dalo takvu snagu i da je to ustvari jedini razlog zašto su preokrenuli utakmicu.
denimb

#1259 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

[/quote]Pa bolje bi bilo da ste šutili, od 29. do 82. minute, nego sto ste se trudili ko ce smisliti sto socniju psovku, prije svega Sušiću, a potom i Ibiševiću, Hasagiću, a Boga mi i Džeki.[/quote]

A to da idemo iz krajnosti u krajnost, da nas nose emocije kroz svaku utakmicu...pa valjda je jasno svima do sad.[/quote]

Kao što rekoh, došao i ne samo večeras, nego bio i na svim ostalim utakmicama u Zenici u zadnje dvije i pol godine. Smiješno je ono nazvati navijanjem. Haj sad zdra'o.[/quote]

Boze sacuvaj :D

Mislim da je samo problem u tome da se ti ne mozes pomiriti s cinjenicom da smo mi Bosanci, na Bilinom polju :wink:

Nije brate ni Nou camp, a ni Wembley...Zdra'o ;-)
luckylaka

#1260 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by luckylaka »

shalla wrote:@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...

Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...

Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?

Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...

Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.
Shalla buraz nemoras citati moje postove ali da ti kazem jedno,necu da razmisljam o tome sta bi bilo da je ostalo 1:1 jer ipak je 2:1.Inace po meni rezultat je jedino mjerilo svake ekipe tako i reprezentacije.Talijani igraju shupacki sto godina i svaki put su na E.P. ili S.P. ni ostali nisu puno bolji.Daj mi covjece da odemo ne neko takmicenje dok sam ziv pa ne imali nikakvu igru al nek je pobjeda.Pusti finocu a pusis.P.S.Ne moras citati moje komentare ja tvoje citam i hvalicu i kritikovacu dok burek ne kaze dosta.POZ
Obuca9

#1261 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

shalla wrote:
hz__semir wrote:
Tad realno ni mi nismo imali kvalitet koji sad imamo ;-)
Ne vidim razlog da se tako olako podcjenjuje jedna reprezentacija za koju su igrali Hibić, Bolić, Barbarez, Salihamidžić, Konjić...

Po čemu su to sadašnji igrači, izuzev donekle Džeke, veći i bolji od ovih gore pomenutih?
Obuca9

#1262 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

denimb wrote:Boze sacuvaj :D

Mislim da je samo problem u tome da se ti ne mozes pomiriti s cinjenicom da smo mi Bosanci, na Bilinom polju :wink:

Haj prevedi ovu rečenicu na engleski jezik, možda i shvatim šta si htio reći.

Kao što rekoh, navijati "Gazi, gazi, gazi Pitare" na utakmici BiH - Rumunija, ma nema vrh atmosfere. Pozavidjeli bi vma i navijaci San Lorenza.
north

#1263 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

hz__semir wrote:Ah da, kad vec spominjemo navijanje, zaboravih, pa navijalo se, siguran sam da je igracima od velike pomoci bilo kad se s juga orilo "Gazi, gazi, gazi Pitare".

Ja mislim da im je to dalo takvu snagu i da je to ustvari jedini razlog zašto su preokrenuli utakmicu.
Zar je bilo sviju ti toga večeras, nije se na TV-u čulo?
Obuca9

#1264 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

north wrote:
hz__semir wrote:Ah da, kad vec spominjemo navijanje, zaboravih, pa navijalo se, siguran sam da je igracima od velike pomoci bilo kad se s juga orilo "Gazi, gazi, gazi Pitare".

Itekako je bilo ;)
north

#1265 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

hz__semir wrote:
north wrote:

Itekako je bilo ;)
Nek im je bog na pomoći sa njihovom pameti.......
denimb

#1266 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

hz__semir wrote:
denimb wrote:Boze sacuvaj :D

Haj prevedi ovu rečenicu na engleski jezik, možda i shvatim šta si htio reći.

Kao što rekoh, navijati "Gazi, gazi, gazi Pitare" na utakmici BiH - Rumunija, ma nema vrh atmosfere. Pozavidjeli bi vma i navijaci San Lorenza.
Sta's na jugu u pm, pa haj' s rajom :D

Ma nemam sta prevoditi, kazem samo...uzivaj u onom sto imas i ne gledaj predaleko, pa sta ocekujes na stadionu na kojem polovica navijaca ne zna ni da postoji "forum" a druga polovica mrzi sve osim celika?

Ipak, zadnjih pola sata respect ;-)
zenny

#1267 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zenny »

hz__semir wrote:
north wrote:

Itekako je bilo ;)
ja sam razumio "gazi cigane" :roll:
and

#1268 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by and »

shalla
Da ne budem all negative, primjećuje se napredak u smislu da se više teži nadigravanju pasovima (posebno me to oduševilo protiv Slovaka i dobar dio tekme protiv Meksika) ali brate lik totalno kasni sa izmjenama (to se već ponavlja kontinuirano) i bezveze mi je što večeras nije imao muda da stavi Šehu i Bešića umjesto Kene i Mravca...
U čemu je problem što momak ima 19 godina? Imao ih je i protiv Meksika pa je bio najbolji naš igrač...
ti ovo ozbiljno???
zakasnio je sa izvođenjem ibiševića???
denimb

#1269 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

Elem, ima li gdje highlights sa nasim komentatorom, pun mi kuac ovih Rumuna :x
samo_ti

#1270 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by samo_ti »

Sema , i kada se psuje i suti ...bolje nego "gore" kada sve gori ...pomiri se s tim :D

p.s. sljedeci put , ako si svaku "tu" , navrati dole do Opatije , na pice ....no frks...da uzivamo .... i svako na svoju stranu :)

lp
Ripicipi

#1271 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ripicipi »

hz__semir wrote:
U prvom poluvremenu sam i ja malo nacuo "gazi, gazi, gazi pitareeee" :lol:
Obuca9

#1272 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

samo_ti wrote:Sema , i kada se psuje i suti ...bolje nego "gore" kada sve gori ...pomiri se s tim :D

p.s. sljedeci put , ako si svaku "tu" , navrati dole do Opatije , na pice ....no frks...da uzivamo .... i svako na svoju stranu :)

lp
Ma gledaj, nemam ja nista protiv Zenice, fakat, drag mi je grad, imam dosta raje tamo i čest sam gost. Samo smatram da se ne iskorištava u potpunosti potencijal koji onaj stadion nudi. Dakle, realno gledajuci, šest puta se bolja atmosfera može napraviti na BP, nego na Koševu, samo budala može tvrditi obrnuto, ali se to ne radi.

I ne krivim ja Zeničane, jer ako ćemo realno, teško da je bilo preko 2 do 3 hiljade Zeničana na stadionu, krivim nas uopšteno kao naciju, koja samo zna pljuvati. Sat vremena pred utakmicu svi nesto fol pjevaju, navijaju, a kad krene utakmica, samo psovke, a navijanje ko j..e. Kad treba dati podrsku reprezentaciji, svi sute i psuju Safeta, Vedada, Kenana, Edina, a kad treba Rumunima pjevati "Cigani, Cigani", onda su svi na nogama i grme. Kad treba pjevati "Savez napolje" svi se deru iz petnih žila, kao da je to ono što je potrebno igračima na terenu.

Opet kažem, ne optužujem ni Zenicu kao grad, niti njene stanovnike, niti njen stadiona, nego uopsteno mentalitet onih koji dolaze na utakmice, gdje je važnije izvaliti neku seljačku foru u stilu Ismeta Hore, nego dati podršku onima zbog kojih si tu.
Last edited by Obuca9 on 27/03/2011 01:56, edited 1 time in total.
shalla

#1273 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

luckylaka wrote:
shalla wrote:@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...

Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...

Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?

Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...

Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.
Shalla buraz nemoras citati moje postove ali da ti kazem jedno,necu da razmisljam o tome sta bi bilo da je ostalo 1:1 jer ipak je 2:1.Inace po meni rezultat je jedino mjerilo svake ekipe tako i reprezentacije.Talijani igraju shupacki sto godina i svaki put su na E.P. ili S.P. ni ostali nisu puno bolji.Daj mi covjece da odemo ne neko takmicenje dok sam ziv pa ne imali nikakvu igru al nek je pobjeda.Pusti finocu a pusis.P.S.Ne moras citati moje komentare ja tvoje citam i hvalicu i kritikovacu dok burek ne kaze dosta.POZ
Pa druže pobjede protiv iole jačih ekipa (kakve će te sigurno čekati u baražu ili eto npr kakva je francuska) mogu doći jedino kao plod igre, ne mogu da vjerujem da ne kontate da večerašnja pobjeda NIJE u tolikoj mjeri plod naše strašne igre. I ja se slažem da su bodovi bitni ali vrlo dobro si vidio u Albaniji da je rezultat jedna jebena stavka, odigrali smo bolje nego večeras (satrali smo ih na njihovom terenu) ali nismo pobijedili i zato evo već 3 sata serem ovdje (i kao što vidim mnogima vadim živce) da ne veličamo večerašnju pobjedu sa nekim statističkim podacima kao što su posjed lopte i sl jer smo i protiv albanaca imali posjed lopte, sabili ih u 20 metara od gola, dakle odigrali vrlo slično kao večeras ali sreća nije bila na našoj strani i zijanili smo 2 boda.
Dakle sve što želim da kažem je da ne treba upasti sad u trans i euforiju zbog ovih 2:1, fantastičan je rezultat, imamo sad sve u svojim rukama ali ako selektor i igrači budu mislili da od ovoga ne može bolje strah me da nas nešto ne lupi po ušima. Ako ništa, ukazaće se opet neka prečka ili jebeni Lorik Cana pa ćemo svi kolektivno tugovati (nedaj Bože)... :thumbup:

@and, nisam mislio na Ibiševića ali je Medunjanin dosta ranije morao van igre jer nam je trebao impuls u napadu koji su trebali donijeti Muslimović ili Ibričić...
Baltazar_khan

#1274 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Baltazar_khan »

možda bude kakva kazna od uefe zbog ovih "ciganisanja" sa tribina :roll:
Last edited by Baltazar_khan on 27/03/2011 03:05, edited 1 time in total.
Mustang1

#1275 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mustang1 »

A ti o Jugu govoris :D sto odmah ne kazes...Pa od kako ja znam za sebe oduvjek je na jugu bilo tako ..cak su cini mi se jedno vrijeme i transparenti celikovi tu bili ako se ne varam...i ne znam sta ces uopste tu ako si bio tu :D I tu je vecina djece ..ako hoces na PP da ti posaljem slike sa kosarke ..finale kupa ..kad se pricalo o velikoj podrsci Celiku samo da vidis ko su navijaci ..i bit ce ti jasne neke stvari .. sto ti to uopste zapada za oko/uho :D
Locked