Sa ovakvom statistikom ne bih ništa prigovorio, bio bih žalostan, ali kad imaš takav posjed lopte, broj udaraca na gol, dominaciju nad protivnikom itd....ne znam šta bih se moglo više prigovoriti....ja ne bih mijenjao mišljenje, ne znam za druge....shalla wrote:@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...
Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...
Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...
BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#1226 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
-
mejdanbl
#1227 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
1) Procitao sam komentare ljudi koji su ZA VRIJEME UTAKMICE PISALI KOMENTARE. Molim takve da ne odgovaraju na moj post. Vi ste ili genijalci kojim nije potrebno gledati utakmicu da bi sve znali, kako je Hasagic pogrijesio, kako je Pape amater itd., ili idite na lijecenje. Boze sacuvaj, ja nisam bio u stanju normalno disati za vrijeme tekme a kamo li komentarisati na forumu. Bolesno.
2) Najbolja utakmica nase reprezentacije. Presing 90 minuta, nisu ih demoralisali ni gol Rumuna iz polusanse, ni nedosudjeni penal (cist ko suza), igrali su kao Irci ili Njemci. Svaka cast. Rumuni se nisu vidjeli cijelu utakmicu To je trenerov posao, ako se ne varam, motivacija. Ni Brazilu ne bi bilo lako razbiti onakav bunker (odavno nisam vidio da neko tako igra kao Rumuni). Lulic najbolji, nadam se da ovo nije bio samo jedan dobar dan.
3) Hasagic je igrao ozlijedjen i to se vidjelo, onaj gol je jako tesko odbraniti ipak je to bio volej sa 10-12 metara... Bio je nesiguran i kod Drugog udarca Rumuna na nas gol (ukupno 3). To je problem koji ce se tesko rijesiti, Pape ne smije dozvoliti Begovicu da radi sta hoce i kako hoce, to bi unistilo reprezentaciju. Maletic je bio pogresna zamjena, ali sve ostalo je bilo odlicno.
Mrzim kad neko podcjenjuje reprezentaciju, te Rumuni slabi, te imali srece, te nista Pape to su samo igraci itd... Cak i ako nas suspenduju odlazimo cista obraza kao pobjednici, sto i jesmo i sto cemo dokazati i nakon eventualne suspenzija kd se vratimo. NAPRIJED BOSNO NAPRIJED HERCEGOVINO!!!
2) Najbolja utakmica nase reprezentacije. Presing 90 minuta, nisu ih demoralisali ni gol Rumuna iz polusanse, ni nedosudjeni penal (cist ko suza), igrali su kao Irci ili Njemci. Svaka cast. Rumuni se nisu vidjeli cijelu utakmicu To je trenerov posao, ako se ne varam, motivacija. Ni Brazilu ne bi bilo lako razbiti onakav bunker (odavno nisam vidio da neko tako igra kao Rumuni). Lulic najbolji, nadam se da ovo nije bio samo jedan dobar dan.
3) Hasagic je igrao ozlijedjen i to se vidjelo, onaj gol je jako tesko odbraniti ipak je to bio volej sa 10-12 metara... Bio je nesiguran i kod Drugog udarca Rumuna na nas gol (ukupno 3). To je problem koji ce se tesko rijesiti, Pape ne smije dozvoliti Begovicu da radi sta hoce i kako hoce, to bi unistilo reprezentaciju. Maletic je bio pogresna zamjena, ali sve ostalo je bilo odlicno.
Mrzim kad neko podcjenjuje reprezentaciju, te Rumuni slabi, te imali srece, te nista Pape to su samo igraci itd... Cak i ako nas suspenduju odlazimo cista obraza kao pobjednici, sto i jesmo i sto cemo dokazati i nakon eventualne suspenzija kd se vratimo. NAPRIJED BOSNO NAPRIJED HERCEGOVINO!!!
- denimb
#1228 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Upravo stigoh iz Zenice, i namjerno pocnem citati komentare od vremena kada je pocela utakmica samo da vidim reakcije forumasa kada smo primili gol.
I nije problem pesimizam koji nas uhvati kada gubimo kod kuce, ali je veliki problem sto se pljuje po navijacima koji kao vazda usute kada primimo gol...treba ipak shvatiti da ti ljudi na tribinama prolaze kroz razne viroze, nervoze i ostale zajebancije, da nije lahko vidjeti kako ti Rumun daje gol u "tvojoj" avliji i nastaviti skakati, navijati...
Ja ipak ljudima koji su bili veceras na stadionu skidam kapu, za pritisak koji su napravili u posljednjih pola sata i na sudce, i na Rumune, a Bogami i na nase igrace da naprave taj puni preokret.
Btw. koji se klinac Rumuni zale na rasizam, pojma nemam za koga su njihovi navijaci navijali veceras, ljudi od 90 minuta, 80' uzvikuju "Srbija".
I nije problem pesimizam koji nas uhvati kada gubimo kod kuce, ali je veliki problem sto se pljuje po navijacima koji kao vazda usute kada primimo gol...treba ipak shvatiti da ti ljudi na tribinama prolaze kroz razne viroze, nervoze i ostale zajebancije, da nije lahko vidjeti kako ti Rumun daje gol u "tvojoj" avliji i nastaviti skakati, navijati...
Ja ipak ljudima koji su bili veceras na stadionu skidam kapu, za pritisak koji su napravili u posljednjih pola sata i na sudce, i na Rumune, a Bogami i na nase igrace da naprave taj puni preokret.
Btw. koji se klinac Rumuni zale na rasizam, pojma nemam za koga su njihovi navijaci navijali veceras, ljudi od 90 minuta, 80' uzvikuju "Srbija".
- Mikado
#1229 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ako nas suspenduju i izbace i kvalifikacija, zar ova vecerasnja pobjeda nebi bila izbrisana kao i ostale naše tekme u grupi ?
- shalla
#1230 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Druže, jedina razlika je što ti je večerašnji protivnik odlučio da "igra" na način da nabija loptu i preskače igru (što je plod njihovih limitiranih mogućnosti, pa rezultati u ovim kvalifikacijama to potvrđuju, oni su peta ekipa po kvaliteti) pa je zato lopta toliko bila kod nas. Hajde iskreno, jesmo li večeras pružili sličnu igru kao protiv meksika? Govorim o nama, ne o protivniku. Ali je taj meksiko imao dovoljno kvalitete da ti spusti loptu pa da se ne sastaneš sa loptom po tih istih 5 minuta...burek_in_space wrote:Ama nije isto ba, jer smo se protiv svih ovih znali nesastaviti sa loptom po 5 minuta, i da nas vile nosaju, nemanja da nas chupa, a vecheras Rumuni u nadoknadi od 4 minute, mozhda su 30 sekundi loptu imali u svom posjedu. Eto samo to da uzmemo, a ima josh dobrih stvari sigurno, ali ne mogu se ponavljati vishe, majke mi moje.shalla wrote:@ luckylaka
tebe sam burazeru prestao shvatati za ozbiljno poslije tekme protiv meksika pa et, ne zamjeri i ne čitaj moje postove...
Rezultat sve pokriva jelde? E pa qratz ćemo moj igdje sa takvim pristupom prispjeti...
Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?
Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
A ti na svim tim tekmama prikažeš istu igru. Ništa drugačije nismo odigrali protiv Belgije, Turske ili Španije u Zenici nego što smo odigrali večeras ali večeras je sve bajno jer smo pobijedili...
- Šibicar
#1231 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Rekao bih upravo ono što sam rekao u prvoj rečenici nakon večerašnje utakmice a to je "da smo večeras izgubili od Rumuna,to bi vjerovatno bio najnepravedniji poraz naše reprezentacije ikad".shalla wrote:@ luckylaka
Može li jedno fiktivno pitanje za sviju: da je kojim slučajem nedaj Bože ostalo 1:1, šta biste rekli o našoj večerašnjoj igri? Da je rezultat plod nesreće? Ili da nas sudije ne vole? Ili se univerzum urotio protiv nas?
Uvijek ista priča, rezultat sve prikrije pa te onda Turska, Španija, Portugal ili Francuska odjebu sa terena a ti tražiš krivce u svemu samo ne u nama samim...
Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.
- therrarrius
#1232 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jebote sta biste vi ljudi pisali da smo zjanili

- burek_in_space
#1233 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Hajmo porediti kvalifikacione utakmice sa kvalifikacionim, jer nije ni u glavama igracha isti osjecaj kada zna da igra za tri boda i kada igra prijateljsku. Bar ja tako rezonujem.shalla wrote:
Druže, jedina razlika je što ti je večerašnji protivnik odlučio da "igra" na način da nabija loptu i preskače igru (što je plod njihovih limitiranih mogućnosti, pa rezultati u ovim kvalifikacijama to potvrđuju, oni su peta ekipa po kvaliteti) pa je zato lopta toliko bila kod nas. Hajde iskreno, jesmo li večeras pružili sličnu igru kao protiv meksika? Govorim o nama, ne o protivniku. Ali je taj meksiko imao dovoljno kvalitete da ti spusti loptu pa da se ne sastaneš sa loptom po tih istih 5 minuta...
-
romanovero
#1234 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
sa beslijom si zacementirao sam sebe,Papeta mi.de ne provaljuj se vise ociju ti,ionako si vec zvijezda veceri,svi te citirajushalla wrote:Vidim još jedan u nizu tvojih argumentovanih i smislenih postovainternazionale wrote: ovo je povjerljivo pa nemoj da se širi
u nastavku kvalifikacija dovodimo robbena umjesto maletića
šta misli jesmo li se zajebali, onako po tvom mišljenju![]()
Al u pravu ste, vjerovatno je Maletić najbolji desni winger kojeg ova država ima![]()
Mislim da je i Bešlija bio bolje rješenje večeras ako nam je već trebalo desno krilo...
- denimb
#1235 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Na onom terenu je nemoguce ponoviti igru kao protiv meksika.shalla wrote:Druže, jedina razlika je što ti je večerašnji protivnik odlučio da "igra" na način da nabija loptu i preskače igru (što je plod njihovih limitiranih mogućnosti, pa rezultati u ovim kvalifikacijama to potvrđuju, oni su peta ekipa po kvaliteti) pa je zato lopta toliko bila kod nas. Hajde iskreno, jesmo li večeras pružili sličnu igru kao protiv meksika? Govorim o nama, ne o protivniku. Ali je taj meksiko imao dovoljno kvalitete da ti spusti loptu pa da se ne sastaneš sa loptom po tih istih 5 minuta...burek_in_space wrote:Ama nije isto ba, jer smo se protiv svih ovih znali nesastaviti sa loptom po 5 minuta, i da nas vile nosaju, nemanja da nas chupa, a vecheras Rumuni u nadoknadi od 4 minute, mozhda su 30 sekundi loptu imali u svom posjedu. Eto samo to da uzmemo, a ima josh dobrih stvari sigurno, ali ne mogu se ponavljati vishe, majke mi moje.shalla wrote:@ luckylaka
Na dodavanje od 5 metara po zemlji lopta od terena odskoci metar u zrak, i naravno kada dođes pred sesnesterac protivnika treba cekati da ti se neka lopta srecom odbije u noge za sansu...pa je li normalno da Spahic i zbija glavom loptu od naseg sesnesterca Dzeki na njihovoj polovini terena?
Sreca da Rumuni nisu kvalitetna ekipa, jer za igru bunkera i kontri sto su pokusali veceras, ono je idealan teren.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1236 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nakon sto sam kritikovao igru protiv turske i belgije u zenici ti si fino pisao "dok pobjedjujemo nishta ne treba mjenjati", ni ibricica sa wingera, ni sto nabijamo lopte samo, ni sto nemamo realno igre. Tebi je brate tad bilo sve dobro, a sad ti smetaju neke stvarishalla wrote:@ luckylaka
Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.
Treba biti samokritican, to sam uvijek govorio, al se kritika u cirino vrijeme karakterisala kao petokolonash, izdajica i slicno.
-
marschall
#1237 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
pa ovih fudbalskih strucnjaka na skemlijama i trenera na foteljama imaju i svabe i englezi i francuzi al ovi nasi domaci su nenadjeb*vi.....
rumuni predju par puta u 90 minuta na nasu polovinu, loptu s loptu nisu sastavili al jok mi opet nevaljamo...
rumuni predju par puta u 90 minuta na nasu polovinu, loptu s loptu nisu sastavili al jok mi opet nevaljamo...
-
MrSejo38
#1238 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ama ovdje se sere da nije nista prikazano neki organizovan napad,pa nismo mi barcelona da kroz onakve bunkere pravimo akcije :S
Al meni se nekako vise svidjala igra dok je Ciro bio trener...
Sve u svemu bitno je da smo mi pobijedili i poslali pravu poruku savezu jebo ostalo
Sve u svemu bitno je da smo mi pobijedili i poslali pravu poruku savezu jebo ostalo
- Mikado
#1239 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
A koja je to poruka ?MrSejo38 wrote:Ama ovdje se sere da nije nista prikazano neki organizovan napad,pa nismo mi barcelona da kroz onakve bunkere pravimo akcije :S
- shalla
#1240 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Vidim da nisi skontao da sam sa Bešlijom bio sarkastičan, pojma nemam ni igra li taj lik više...romanovero wrote:sa beslijom si zacementirao sam sebe,Papeta mi.de ne provaljuj se vise ociju ti,ionako si vec zvijezda veceri,svi te citirajushalla wrote:Vidim još jedan u nizu tvojih argumentovanih i smislenih postovainternazionale wrote: ovo je povjerljivo pa nemoj da se širi
u nastavku kvalifikacija dovodimo robbena umjesto maletića
šta misli jesmo li se zajebali, onako po tvom mišljenju![]()
Al u pravu ste, vjerovatno je Maletić najbolji desni winger kojeg ova država ima![]()
Mislim da je i Bešlija bio bolje rješenje večeras ako nam je već trebalo desno krilo...
- Obuca9
#1241 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Još jedna pozitivna stvar koja je proistekla iz večerašnje utakmice je ta da je Seji napokon istekla suspenzija
Idemo u Bukurešt po nova tri boda, pa da se s Francuzima koljemo za prvo mjesto u Parizu
Idemo u Bukurešt po nova tri boda, pa da se s Francuzima koljemo za prvo mjesto u Parizu
- Jack Be Nimble
#1242 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jah sranja od livescore-a!!
Nisam mogao da gledam drugo poluvrijeme i izasao napolje. Naso se u Apple prodavnici i kontam da vidim livescore, a tamo 88 minuta 0:1. Jbg ja kontam nema nista od toga i odem u kafanu draga piva. Evo sada, cetiri - pet sati nakon kraja tekme, dosao kuci, otvorio laptop da vidim sta strucnjaci sa foruma vele zasto mo zijanili, a ono...

Nisam mogao da gledam drugo poluvrijeme i izasao napolje. Naso se u Apple prodavnici i kontam da vidim livescore, a tamo 88 minuta 0:1. Jbg ja kontam nema nista od toga i odem u kafanu draga piva. Evo sada, cetiri - pet sati nakon kraja tekme, dosao kuci, otvorio laptop da vidim sta strucnjaci sa foruma vele zasto mo zijanili, a ono...
-
oridjidji
#1243 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Daj molim te sta pricas to?shalla wrote:E pa vidi, 4 prijateljske utakmice koje su mu ugovorene (nikad jači protivnici) prije početka kvalifikacija = 360 minuta = 15-ak dana provedenih na okupljanju su bile sasvim dovoljne da se uigraju varijacije, da se osmisle varijanta B i varijanta C, da se oscilacije smanje na minimum i na kraju krajeva da se isprobaju novi igrači...burek_in_space wrote:Da li mislish da on u ovih 4-5 dana koliko je imao na raspolaganju, i tako svaka 3-4 mjeseca, mozhe sa momcima uigrati sve svoje zamisli koje ima?! Mislish li da "preko noci" mi mozhemo sa sistema 3-5-2 preci na neki 4-4-2 ili varijacije ovog sistema, i igrati bez oscilacija u pojedinim trenucima mecha?!shalla wrote: Recimo da više DA nego NE (diplomatski ha)
Hajde pitaj dalje, znaš da ja volim argumentovane postove...
P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe![]()
VIdio sam ja da sa Pjanićem i sa Mujdžom nije išlo ali jel misliš da nije postojalo bolje rješenje od Maletića? I btw Pjanić je samo počeo tekmu na tom desnom krilu, od neke cca 25-e minute je otišao u vezni red...
Kad već načesmo to desno krilo, šta mislite kako bi bilo sad kad se Sejo vrati da Lulića stavi na desnog wingera, momak je ionako dešnjak?
On je od novih igrača tad doveo jedino Lulića (kojeg su mu btw sugerisali novinari poslije tekme sa tottenhamom) i pred švedsku Mujdžu (iako se na Mensura i prije računalo) a u 3 od 4 tekme je u ekipu stavljao salihovića iako se znalo da ovoga neće biti pola kvalifikacija. On je tad govorio (a i 70% forumaša se slagalo sa tim) da on uigrava nove igrače a ja sam tad napisao (vjeruj mi, mrsko mi je tražiti) da stavljanje istih igrača koji su tu godinama na druge (njima neprirodne) pozicije NIJE uigravanje novih igrača (primjeri, Mravac na beku (tad je izjavio da je Mravac do povrede bio extra i da je on naš vjerovatno najbrži igrač), Pjanić na DMC (to čak i nije bilo loše protiv Gane))...
Da ne budem all negative, primjećuje se napredak u smislu da se više teži nadigravanju pasovima (posebno me to oduševilo protiv Slovaka i dobar dio tekme protiv Meksika) ali brate lik totalno kasni sa izmjenama (to se već ponavlja kontinuirano) i bezveze mi je što večeras nije imao muda da stavi Šehu i Bešića umjesto Kene i Mravca...
U čemu je problem što momak ima 19 godina? Imao ih je i protiv Meksika pa je bio najbolji naš igrač...
Jesu li ti prosle kvalifikacije na boku igrali dva igraca kojima to nije pozicija "Ibricic i Salihovic"? Dali ti je mozda Pjanic, sa Meduljaninom igrao u prvoj postavi ili zajedno sa Misketom?
Te 4 prijateljske utakmice ni Ciro nebi dobio kojeg smo hvalili do neba i definitivno nisu bile dovoljne za uigravanje nicega, a kamoli da se isprobaju sve moguce takticke zamisli. Volio bi ja da je Susic raspolagao sa nikad boljim Ibisevicem, Salihovice, Dzekom, Misimovicem, Pjanicem koji je tada igrao u prvoj postavi, pa da vidim sta bi napravio? Ti se nesjecas ocigledno s kim smo mi u prijateljskim utakmicama sa Cirom gubili... Nije fudbal emisija "zelim zelis" ili "ispuni mi zelju" da ti sve uvijek ide po planu. Nismo mi Engleska, Francuska, Italija, Portugal, Njemacka, Holandija da raspolazemo sa najboljim igracima i najboljom klupom, pa da nam ocekivanja mogu i moraju biti ko njihova. Pogotovo sa ovakvom klimom u zemlji i ovakvim savezom ovim momcima se ne treba gledati ko konjima u zube, niti traziti dlaka u jajetu. Normalno svi zelimo da uspiju i abd hoce.
Cuj trebao je Keno na klupu, zasto molim te? Zasto? Sto je odbrana kiksala a on primio go koji primaju i puno bolji golmani od njega...
Mravac je odigrao solidno, vidi se napredak u igri . Istina momak je kadar da sjedi na klupi, a ne da igra u prvom timu. Ali vidi se da hoce i da zeli vise i bice u nekoj buducnosti boljih stvari od njega, ali polako ne stasava se preko noci. Naravno da bih na tome mjestu volio vise da vidim Nadarevica, Papca, Besica... ali nije ovo zelim zelis selektor raspolaze s kime raspolaze i abd nadam se da ce u buducnosti biti mnogo bolje...
- shalla
#1244 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ona turska (a donekle i belgija) je za ovu večerašnju rumuniju Brazil (dakle večrašnju rumuniju, možda im je ovo samo loš dan). Kao što reče denimb, "sreća pa rumunija nije kvalitetna ekipa"...Admir_1984 wrote:Nakon sto sam kritikovao igru protiv turske i belgije u zenici ti si fino pisao "dok pobjedjujemo nishta ne treba mjenjati", ni ibricica sa wingera, ni sto nabijamo lopte samo, ni sto nemamo realno igre. Tebi je brate tad bilo sve dobro, a sad ti smetaju neke stvarishalla wrote:@ luckylaka
Ova ekipa ima itekako talenta ali dok god nema samokritike nema ni uspjeha.![]()
Treba biti samokritican, to sam uvijek govorio, al se kritika u cirino vrijeme karakterisala kao petokolonash, izdajica i slicno.
A dobro znaš da sam i tad imao kritika kao što sad imam i pohvala (raduje me npr. to što se nadigravamo sa protivnikom pasovima, guranjem lopte u prostor, dakle nema nabijanja kao u prošlim kvalifikacijama a raduje me i mentalna snaga da se večeras vrate poslije zaostatka na poluvremenu, iako mislim da su odigrali kao protiv slovaka da bi večeras rumune ispratili sa 3 gola u mreži al eto, obzirom da se igra za bodove, večerašnja 3 su jedino bitna (valjda))...
- Jack Be Nimble
#1245 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jel to onaj koji puca slobodne?hz__semir wrote:Još jedna pozitivna stvar koja je proistekla iz večerašnje utakmice je ta da je Seji napokon istekla suspenzija![]()
![]()
- Obuca9
#1246 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
A uprkos svemu tome, stoji činjenica da je 7/12 NAJUSPJEŠNIJI START KVALIFIKACIJA U HISTORIJI REPREZENTACIJE.shalla wrote:E pa vidi, 4 prijateljske utakmice koje su mu ugovorene (nikad jači protivnici) prije početka kvalifikacija = 360 minuta = 15-ak dana provedenih na okupljanju su bile sasvim dovoljne da se uigraju varijacije, da se osmisle varijanta B i varijanta C, da se oscilacije smanje na minimum i na kraju krajeva da se isprobaju novi igrači...burek_in_space wrote:Da li mislish da on u ovih 4-5 dana koliko je imao na raspolaganju, i tako svaka 3-4 mjeseca, mozhe sa momcima uigrati sve svoje zamisli koje ima?! Mislish li da "preko noci" mi mozhemo sa sistema 3-5-2 preci na neki 4-4-2 ili varijacije ovog sistema, i igrati bez oscilacija u pojedinim trenucima mecha?!shalla wrote: Recimo da više DA nego NE (diplomatski ha)
Hajde pitaj dalje, znaš da ja volim argumentovane postove...
P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe![]()
VIdio sam ja da sa Pjanićem i sa Mujdžom nije išlo ali jel misliš da nije postojalo bolje rješenje od Maletića? I btw Pjanić je samo počeo tekmu na tom desnom krilu, od neke cca 25-e minute je otišao u vezni red...
Kad već načesmo to desno krilo, šta mislite kako bi bilo sad kad se Sejo vrati da Lulića stavi na desnog wingera, momak je ionako dešnjak?
On je od novih igrača tad doveo jedino Lulića (kojeg su mu btw sugerisali novinari poslije tekme sa tottenhamom) i pred švedsku Mujdžu (iako se na Mensura i prije računalo) a u 3 od 4 tekme je u ekipu stavljao salihovića iako se znalo da ovoga neće biti pola kvalifikacija. On je tad govorio (a i 70% forumaša se slagalo sa tim) da on uigrava nove igrače a ja sam tad napisao (vjeruj mi, mrsko mi je tražiti) da stavljanje istih igrača koji su tu godinama na druge (njima neprirodne) pozicije NIJE uigravanje novih igrača (primjeri, Mravac na beku (tad je izjavio da je Mravac do povrede bio extra i da je on naš vjerovatno najbrži igrač), Pjanić na DMC (to čak i nije bilo loše protiv Gane))...
Da ne budem all negative, primjećuje se napredak u smislu da se više teži nadigravanju pasovima (posebno me to oduševilo protiv Slovaka i dobar dio tekme protiv Meksika) ali brate lik totalno kasni sa izmjenama (to se već ponavlja kontinuirano) i bezveze mi je što večeras nije imao muda da stavi Šehu i Bešića umjesto Kene i Mravca...
U čemu je problem što momak ima 19 godina? Imao ih je i protiv Meksika pa je bio najbolji naš igrač...
-
Mustang1
#1247 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Oplakah
"Mi na Bilinom Polju da sutimo opet bi atmosfera bila bolja nego na Kosevu"

- shalla
#1248 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Oridjidji, Keno je trebao na tribine a ne na klupu. Kao što sam i prije pisao, golman mora biti 100% spreman a Keno je trenutno na cca 60% spreme. I njegova (ne)reakcija kod gola albanaca i kod večerašnjeg gola je nešto što ozbiljan golman sebi ne smije dopustiti.
A to što govoriš za Ibričića i Salihovića, pa ja sam prvi pizdio zbog toga što njih dvojica igraju to što igraju ali tad nisi imao Mujdžu a za Lulića je znala jedino njegova mati (što opet naravno ide na dušu tadašnjem selektoru jer je momak i tad pružao zapažene partije u švicarskoj)...
A to što govoriš za Ibričića i Salihovića, pa ja sam prvi pizdio zbog toga što njih dvojica igraju to što igraju ali tad nisi imao Mujdžu a za Lulića je znala jedino njegova mati (što opet naravno ide na dušu tadašnjem selektoru jer je momak i tad pružao zapažene partije u švicarskoj)...
- Obuca9
#1249 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pa bolje bi bilo da ste šutili, od 29. do 82. minute, nego sto ste se trudili ko ce smisliti sto socniju psovku, prije svega Sušiću, a potom i Ibiševiću, Hasagiću, a Boga mi i Džeki.Bubalo1 wrote:Oplakah![]()
![]()
![]()
![]()
-
Mustang1
#1250 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
DA SU SUTILI ...A i oni kad psuju bolje zvuci nego kad na Kosevu navijaju 
EDIT:
Ufff Greska moja nisam toliki cigan
Mislio sam da si napisao da su psovali Rumunima ...A ti si to psovanje cuo na TV.u ..ako jesi svaka ti cast prijavi se za kakvo takmicenje u kojem se koristi sluh 
EDIT:
Ufff Greska moja nisam toliki cigan
Last edited by Mustang1 on 27/03/2011 01:28, edited 1 time in total.