Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lunizz wrote:Dva lagana poraza od Rumuna i do kraja kvalifikacija rekreativni boravak u grupi uz puno pljuvanja po novinama.
I uz malo pljuvanja i po forumu i prije nego sto su utakmice odigrane.
Reprezentacija BiH je najjaca reprezentacija na svijetu....aj ti meni reci na cemu ti temeljis svoj optimizam?
Na kojem osnovu ti mislis da cemo mi ista uraditi u ovim kvalifikacijama.
I na kraju najvaznije sta ti podrazumijevas pod pljuvanjem ako sam ja samo napisao da mislim da gubimo obe utakmice?
Ja također ne vjerujem da cemo uspjeti izvuci ista iz tih utakmica iz nekoliko razloga:
1. Takmicarska kondicija selektovanih igraca.
2. Neuigranost.
3. Slabost u odbrani.
4. Kljucni igraci su van forme.
5. Stvranje lose atmosfere u timu.
6. Neopravdana euforija.
Lunizz wrote:Dva lagana poraza od Rumuna i do kraja kvalifikacija rekreativni boravak u grupi uz puno pljuvanja po novinama.
I uz malo pljuvanja i po forumu i prije nego sto su utakmice odigrane.
Reprezentacija BiH je najjaca reprezentacija na svijetu....aj ti meni reci na cemu ti temeljis svoj optimizam?
Na kojem osnovu ti mislis da cemo mi ista uraditi u ovim kvalifikacijama.
I na kraju najvaznije sta ti podrazumijevas pod pljuvanjem ako sam ja samo napisao da mislim da gubimo obe utakmice?
Koji optimizam?
Nisam rekao da cemo ista napraviti u kvalifikacijama.
Pljuvanje je kad seruckas o necemu samo da bi seruckao.
cyprus wrote:
Kada se nakon svakog poraza ne bi pojavila tolika količina bljuvotina prema svemu i svakomu, ja ne bih vidio ništa loše u dizanju neutemeljene euforije. Ovako vidim...
Hm...onako na prvu loptu rekao bih u pravu ali......mislim o ovome bi se mogao napisati esej. Kao prvo, mi jednostavno nismo Danci, šveđani mi pripadamo jugu, gdje se sve doživljava intenzvnije nego što je slučaj na hladnom sjeveru. Druga stvar, postoji jednostavno velika frustracija neusojehom u sportu, i ljudi su jednostavno gladni uspjeha. Bojim se da se tu ništa ne može učiniti sve dotle dok neki, nekakvi rezultati ne budu počeli dolaziti u nizu (ne mislim sada na neke spektakularne rezultate nego jednostavno na obične pobjede koje donose radost ljudima), tek tada se možemo početi učiti porazu, jer znamo da će nakon poraza doći neka nova pobjeda. I jedna će generacija jednostavno morati da izdrži taj pritisak i dođe do rezultata. To će ujedno značiti da je ona dovoljno sazrela da zaista donosi radost ovim ljudima (i naravno morat će imati i sreće) i da pobjeda nije nešto što nam je od Boga zabranjeno.
I na kraju, mislim da ne trebamo biti nepravedni prema samim sebi, ne mislim da su kod nas porazi doživljavani kao tragedija, kada smo sa Danskom igrali neriješeno, igrači su ispraćeni aplauzom i nadom, kada smo izgubili od Portugala, igrači su ispraćeni aplauzom i nadom u ove kvalifikacije. Ja se zapravo sjećam samo jedne utakmice koja je destruktivno djelovala, to je ona 1:4 protiv belgije. Ne možemo oduzimati nadu ljudima u uspjeh, reprezentacija postoji zbog njih, svi oni ljudi u Atlanti su i došli zbog toga što je oko ove reprezentacije stvoren kult nade u uspjeh.
I uopšte ne mislim da je euforija nešto što nas ometa, naprotiv ja mislim da ono što nas ometa je nedostatak samopuzdanja, vjere u to da možemo ići i iznad svojih granica, uprkos svemu što nas okružuje.
Naravno, nisam ovdje govorio o savezu, o stanju u državi i sličnim stvarima koje su svakako sastavni dio ove priče.
Svakako da bi se o razlozima za naše neuspjehe, odnosno ono što doživljavamo za neuspjehe, moglo naširoko razgovarati. Logično da razlog ne može biti samo jedan, već je više faktora tu u igri... ali svakako vršenje pritiska na igrače, s obzirom na naš mentalitet koji onda gomila frustraciju (ne samo u fudbalu i sportu, nego u svim aspektima društva), realno dosad nije donosio ništa pozitivno, već upravo suprotno. Ja jednostavno ne mogu povjerovat da je slučajnost da u stvarno ključnim utakmicama poput one sa Danskom na Koševu, Srbijom na Marakani, Portugalom u Zenici itd. mi pošteno ne ošutamo prema golu
Prepustiti ekipi koja ima veći rejting ulogu favorita je svugdje u svijetu normalno, samo se kod nas to shvata izrazom nekakvog poniženja i luzerskog mentaliteta... Patimo mi od teških kompleksa, među kojima je glavni onaj kad želimo na silu biti veliki, a ne ide to tako. Da bi posto veliki potreban je neki sistem i način rada, kod nas je sve na horuk... Nije to samo do selektora, pojedinih igrača, saveza, pi... materina, nego jednostavno do mentaliteta čitavog društva
Last edited by cyprus on 15/02/2011 00:41, edited 4 times in total.
Ako ičega ima, euforije garant nema. Pa 80% ljudi je ubijeđeno da ćemo zijaniti, neki čak to i priželjkuju samo da selektoru vide leđa i da mogu reći "Eh jesam vam rek'o da pojma nema".
cyprus wrote:
Svakako da bi se o razlozima za naše neuspjehe, odnosno ono što doživljavamo za neuspjehe, moglo naširoko razgovarati. Logično da razlog ne može biti samo jedan, već je više faktora tu u igri... ali svakako vršenje pritiska na igrače, s obzirom na naš mentalitet koji onda gomila frustraciju (ne samo u fudbalu i sportu, nego u svim aspektima društva), realno dosad nije donosio ništa pozitivno, već upravo suprotno. Ja jednostavno ne mogu povjerovat da je slučajnost da u stvarno ključnim utakmicama poput one sa Danskom na Koševu, Srbijom na Marakani, Portugalom u Zenici itd. mi pošteno ne ošutamo prema golu
Prepustiti ekipi koja ima veći rejting ulogu favorita je svugdje u svijetu normalno, samo se kod nas to shvata izrazom nekakvog poniženja i luzerskog mentaliteta... Patimo mi od teških kompleksa, među kojima je glavni onaj kad želimo na silu biti veliki, a ne ide to tako. Da bi posto veliki potreban je neki sistem i način rada, kod nas je sve na horuk... Nije to samo do selektora, pojedinih igrača, saveza, pi... materina, nego jednostavno do mentaliteta čitavog društva
Ako ičega ima, euforije garant nema. Pa 80% ljudi je ubijeđeno da ćemo zijaniti, neki čak to i priželjkuju samo da selektoru vide leđa i da mogu reći "Eh jesam vam rek'o da pojma nema".
Stvorice se, ima jos mjesec dana. Dabogda pobjedili, ali za to treba nesto vise od moje i tvoje zelje.
Ti takozvani navijaci koji jedva cekaju neki kiks reprezentacije da bi pametovali bez prestanka su, po mom misljenju, najveci dusmani bh. fudbala i dok god ih bude imalo nama ce put do uspjeha biti vrlo ogranicen i tezak.
Ti takozvani navijaci koji jedva cekaju neki kiks reprezentacije da bi pametovali bez prestanka su, po mom misljenju, najveci dusmani bh. fudbala i dok god ih bude imalo nama ce put do uspjeha biti vrlo ogranicen i tezak.
Pa samo ih ovdje imas pola foruma koji svrsavaju na poraze BiH i jos imaju obraza javiti se.Euforija trese one koji se nadaju dva poraza od rumuna.Al u qrcu.Svi su van forme,svi su tarabe,klocovi al oduseve navijace u Atlanti svojim zalaganjem.Zato ce iz inata da sataru rumune da umire ove seronje sto vec vide Papeta na ulici.Smirice vas Pape.
3 boda - minimum minimuma
4 boda - daje veliku nadu
6 boba - EUFORIJA
........................
Sve ispod toga znaci CAO-BAO Poljskoj i Ukrajini (znacilo bi da BIH prakticki nikoga ozbiljnoga do sada nije pobjedila, eventualna tri remija u pet utakmica bi bila premala za ikakvu nadu)
ganjeta wrote:Nesto jace od mjesec dana ostalo je do nase odlucujuce tekme.Ako je suditi po igri iz Atlante bice to dobro,mada sa nama nikad se ne zna...
Meni je vazno da vidim da nasa reprezentacija ima sve bolju igru i da Pape pokusava da stvori sto bolju selekciju od onoga sto ima a ruku na srce vecina igraca u svojim timovima nije u nekoj formi ili se jos aklimatizira. Ja stvarno vidim da on planira na duze staze da uspostavi kvalitetnu igru. Treba se zapitati kako bi to nasa reprezentacija trebala igrati u odnosu na meksiko. Ja imam primjedbu kad misimovic nabacuje (a dobro to radi) zasto nema tu nekakva uigrana varijanta kao npr. ko ce na prvu, drugu stativu, ko ce vuci na sebe igrace a ko ostati slobodan itd. Sjecam se zeljinih kornera u osimovo doba. Bilo je par uigranih kombinacija. Npr jedna je bila da je onaj sa krila zvekne sto jace moze i trojica su morala skociti istovremeno u visini lopte. Svaki drugi-treci takav nabac je bio go. Mozda treba jos bolje uigrati neku rezervnu takticku varijantu kad ne ide kako je zamisljeno. A vidi se da na tome selektor radi ali moze to buno bolje. Zato moja puna podrska Papetu. Samo da se malo smanji kiksanje u odbrani i da nasi nastupe hrabro a ne kao protiv francuza da se prepa'nu i hodaju po terenu. Mislim da imamo tim koji se moze nositi sa rumunima. Njih sam gledao protiv fancuza i ne treba ih uopste potcjenjivati ali ni plasiti se istih. Samo hrabro ali to ne znaci da treba rusiti u sesnastercu. eto raspisah se.....
ligePiše: A. Beganović
Ponedjeljak, 14.02.11. 13:59.
U vikendu iza nas odigrano je 22. kolo grčke Super lige, a od klubova naših in ternacionalac pobjedu je jedino ubilježio Panionios, čije boje brani i nekadašnji veznjak sarajevskog Željezničara, Edin Cocalić.
Panionios je s minimalnih 1:0 savladao PAOK, a Cocalić je bio najbolji igrač utakmice, pa su ga grčke kolege sa portala *** SPAM ***.gr uvrstile u najbolji tim 22. kola.
Tim 22. kola grčke Super lige: Daskalakis (Ergotelis), Roubakis (Ergotelis), Cocalić (Panionios) , Kante (PAO), Vyntra (PAO), Romano (Ergotelis), Modesto (Olympiakos), Scocco (AEK), Marcelinho (Xanthi), Breska (Olympiakos V.), Cisse (PAO)
portsport
Za ovo mi je Susic nejasan, ili bolje reci Baljic koji je zaduzen da prati Tursku i Grcku. Cocalic redovno igra u solidnoj ligi i to na pozicijama na kojima smo deficitarni. Inace igra defanzivnog veznog a mislim da je ovu utakmicu sa PAOK-om igrao stopera.
Odmah da kazem, Pitar sam
Korupcija. Meč prije toga sa Panathinaikosom isto bio igrač utakmice. Jednu na zadnjem veznom, drugu na stoperu.
ih,sta je to spram briljantnog mravca !
stvarno bi pape, ovim potezima, mogao navuci ljutnju i onih koji ga podrzavaju, ja sam jedan od tih. ima par tvrdoglavluka koje nikone razumije. jedan od njih je i lulic na beku. pa ne ide to tako pape.......
Ovako bi ja poceo utakmicu, sto je sigurno sigurno je, da nam ne zavale nekakav bezze gol u prvih 20 minuta
i onda nas mos` `ebat. Kasnije, u zavisnosti kako se igra razvija, ako bude 0-0 do 60m minute, ubaciti Ibisevica i
probati ga nekako ugurati, sakama, rukama, nogama, cakijama, kako god.
Mravca i Nadarevica u prvu ? Ma daj , sigurno se salis
Ne salim, al` eto, ubaci Mujdzu na mjesto Nadarevica i to je to.
nihoniho wrote: ima par tvrdoglavluka koje nikone razumije. jedan od njih je i lulic na beku.
al cekajte malo, jel on igra zadnjeg veznog? pa imamo jahica, evo sad besica, tu je rahimic, a i medo se ufatio te pozicije. Tako da nije bas da nema konkurencije. Al da ga treba pozvati makar za prijateljske (kao i stilica) - treba vala.
Samo je Rahimić klasični zadnji veznjak, Jahić i Bešić su tu silom prilika, a Medunjanin ipak ima malo ofanzivniju ulogu. Tako da, trebao bi nam Cocalić, pogotovo jer je Rahimić skoro završio karijeru.
al cekajte malo, jel on igra zadnjeg veznog? pa imamo jahica, evo sad besica, tu je rahimic, a i medo se ufatio te pozicije. Tako da nije bas da nema konkurencije. Al da ga treba pozvati makar za prijateljske (kao i stilica) - treba vala.
igra istopera.u posljednjem kolu je biou timu kola na poziciji stopera, proslo na poziciji defanzivnog veznog. stvarnoje dobro odigrao.tesko je reci da neko moze dostojno zamijeniti rahimca ali je cocalic kompletniji igrac.ima tehniku,brzinu i pasove