BiH protiv gradnje pelješkog mosta
- Alfons Kauders
Ocito ne znam.reaktor wrote:ocito ne znas da je autoput prema visokom dio koridora Vc...Alfons Kauders wrote:Samo vi kukajte, a "susjedi" nek grade, pa za koju godinu nek mi skrate put na more... Umjesto sto nasi kukaju, mogli su napraviti obilaznicu oko Sarajeva, da se ne pegla narod, al ocito je vaznije napraviti autoput prema Visokom...
neum jeste u bih i tu ce i ostati... pa neumljani i zive zahvaljujuci domacim turistima i kupcima iz hrvatske...
Stvar je u prioritetima. Nesto mi pametnije napraviti obilaznicu oko Sarajeva, da se ne vozi od petlje do wise (a nekad i Rajlovca) u prvoj...
Neumljani zive zahvaljujuci trgovini i svercu, a ne zahvaljujuci turistima.
- Alfons Kauders
Ma i nije vala...novalic wrote: jel' stvarno tako dobra.. meni ce biti prvi put u 8. mjesecu
Ako ti zatreba informacija javi se na pp...
I obavezno otidji do Mljeta...
- Prince
Nije mi jasno otkud pravo ikome iz BiH petljati se u unutrašnju hrvatsku politiku. Ako žele, neka prave most, sasvim je dovoljna visina od 35 metara, to je i previše. Nije normalno da Hrvatska nema put za Dubrovnik kojim moraš ići kroz BiH. Ako zakuhaju odnose s nama, moraju se osigurati, da mogu ići na krajnji jug bez problema, možda im budu inače trebale vize nekad
.
-
rainbow_sex
a zasto ga ne dignu jos 20 metara ?
- boogy
Ipak se počinje sa gradnjom
Premijer Sanader otvorio radove na 'Projektu Pelješac'
Predsjednik Vlade Ivo Sanader svečano je danas u Komarni kod Kleka otvorio radove na "Projektu Pelješac" koji obuhvaća gradnju do sada najvećeg mosta u Hrvatskoj - mosta za poluotok Pelješac i pristupnih cesta.
Most Pelješac jedan je od najvećih i najznačajnijih Vladinih infrastrukturnih projekata, dug je 2 300 metara, a trebao bi, prema riječima ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, stajati između 250 i 300 milijuna eura, zajedno s pristupnim cestama. Projekt bi trebao biti dovršen do 2008. godine, a u tijeku je priprema za raspisivanje natječaja za gradnju mosta.
Proglašavajući radove započetima premijer Sanader poručio je kako je ovo veliki dan za Hrvatsku, jer će dovršenje "Projekta Pelješac" donijeti boljitak cijeloj Hrvatskoj, budući da više neće trebati putovnice na putu prema i s juga. Hrvatska će napokon biti fizički povezana, rekao je Sanader, ističući kako je "ponosan što je to napravila ova Vlada - Vlada HDZ-a i njegovih partnera".
Čestitao je na ovome danu svim žiteljima juga i hrvatskim braniteljima i onima u Bosni i Hercegovini koji su obranili i očuvali ove krajeve.
Naglasio je kako bismo da nije bilo rata, odavno imali ovakve projekte dovršenima.
"Hrvati danas žele dijeliti sudbinu Europe koja je, kao i Hrvatska imala tešku povijest, ali da bismo ušli u tu utrku moramo izgraditi i infrastrukturu", kazao je premijer Sanader.
Najavio je i kako će autocesta od Ploča do, Dubrovnika, odnosno Osojnika, dionica duga 102 km, u cijelosti ići Hrvatskim teritorijem, osim manjeg dijela kroz BiH, čime, kako je rekao, odgovara svima onima koji su u to sumnjali.
Ministar Božidar Kalmeta podsjetio je kako Hrvatska trenutačno, nakon gradnje autoceste Zagreb - Split, intenzivno gradi njezin nastavak do Ploča, a u tijeku je i gradnja drugih cestovnih pravaca po cijeloj Hrvatskoj. Izgradnjom ovog projekta cijela Dubrovačko - neretvanska županija dobiva novu dimenziju, naglasio je Kalmeta, "jer već sada na jugu raste cijena nekretnina, a što će on značiti za razvoj turizma i cijelokupnog gospodarstva ne treba ni govoriti".
I potpredsjednik Sabora Luka Bebić ističe kako će dugo očekivani most poboljšati uvjete života i omogućiti gospodarsku i prometnu integraciju krajeva koji su, stjecajem povijesnih okolnosti, bili pomalo odvojeni.
Župan dubrovačko - neretvansko Ivo Milatić rekao je kako će gradnjom mosta napokon biti ispunjena želja žitelja Hrvatskoga juga za fizičkim spajanjem s ostatkom Hrvatske koja traje "od doba prodaje dijela hrvatskog teritorija uz more", te da će taj dan biti upisan zlatnim slovima u povijest.
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban istaknuo je kako je riječ o "graditeljskom izazovu u svjetskim razmjerima".
Izgradnjom mosta izravno će se s ostatkom Hrvatske prometno povezati Dubrovačko - neretvanska županija i skratit će se put do Korčule za 50-ak kilometara, jer će se svi djelovi Hrvatske spojiti u jedinstveni prometni sustav. Osim mosta Pelješac te cesta preko tog poluotoka, gradit će se i most preko malostonskog kanala dug 450 metara.
Most je najviše visine 30 metara, a prosječna visina od 25 metara omogućava nesmetan pomorski promet budući da se nalazi na ulazu u Malostonski zaljev, odnosno akvatorij Bosne i Hercegovine.
Veoma loša kvaliteta morskog dna zahtjeva temeljenje i do 70 metara ispod morskog dna, što znatno poskupljuje cijenu mosta.
Nakon svečanosti u Komarni članovi Vlade i premijer Sanader otišli su u Dubrovnik gdje se danas održava sjednica Vlade.
Premijer Sanader otvorio radove na 'Projektu Pelješac'
Predsjednik Vlade Ivo Sanader svečano je danas u Komarni kod Kleka otvorio radove na "Projektu Pelješac" koji obuhvaća gradnju do sada najvećeg mosta u Hrvatskoj - mosta za poluotok Pelješac i pristupnih cesta.
Most Pelješac jedan je od najvećih i najznačajnijih Vladinih infrastrukturnih projekata, dug je 2 300 metara, a trebao bi, prema riječima ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, stajati između 250 i 300 milijuna eura, zajedno s pristupnim cestama. Projekt bi trebao biti dovršen do 2008. godine, a u tijeku je priprema za raspisivanje natječaja za gradnju mosta.
Proglašavajući radove započetima premijer Sanader poručio je kako je ovo veliki dan za Hrvatsku, jer će dovršenje "Projekta Pelješac" donijeti boljitak cijeloj Hrvatskoj, budući da više neće trebati putovnice na putu prema i s juga. Hrvatska će napokon biti fizički povezana, rekao je Sanader, ističući kako je "ponosan što je to napravila ova Vlada - Vlada HDZ-a i njegovih partnera".
Čestitao je na ovome danu svim žiteljima juga i hrvatskim braniteljima i onima u Bosni i Hercegovini koji su obranili i očuvali ove krajeve.
Naglasio je kako bismo da nije bilo rata, odavno imali ovakve projekte dovršenima.
"Hrvati danas žele dijeliti sudbinu Europe koja je, kao i Hrvatska imala tešku povijest, ali da bismo ušli u tu utrku moramo izgraditi i infrastrukturu", kazao je premijer Sanader.
Najavio je i kako će autocesta od Ploča do, Dubrovnika, odnosno Osojnika, dionica duga 102 km, u cijelosti ići Hrvatskim teritorijem, osim manjeg dijela kroz BiH, čime, kako je rekao, odgovara svima onima koji su u to sumnjali.
Ministar Božidar Kalmeta podsjetio je kako Hrvatska trenutačno, nakon gradnje autoceste Zagreb - Split, intenzivno gradi njezin nastavak do Ploča, a u tijeku je i gradnja drugih cestovnih pravaca po cijeloj Hrvatskoj. Izgradnjom ovog projekta cijela Dubrovačko - neretvanska županija dobiva novu dimenziju, naglasio je Kalmeta, "jer već sada na jugu raste cijena nekretnina, a što će on značiti za razvoj turizma i cijelokupnog gospodarstva ne treba ni govoriti".
I potpredsjednik Sabora Luka Bebić ističe kako će dugo očekivani most poboljšati uvjete života i omogućiti gospodarsku i prometnu integraciju krajeva koji su, stjecajem povijesnih okolnosti, bili pomalo odvojeni.
Župan dubrovačko - neretvansko Ivo Milatić rekao je kako će gradnjom mosta napokon biti ispunjena želja žitelja Hrvatskoga juga za fizičkim spajanjem s ostatkom Hrvatske koja traje "od doba prodaje dijela hrvatskog teritorija uz more", te da će taj dan biti upisan zlatnim slovima u povijest.
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban istaknuo je kako je riječ o "graditeljskom izazovu u svjetskim razmjerima".
Izgradnjom mosta izravno će se s ostatkom Hrvatske prometno povezati Dubrovačko - neretvanska županija i skratit će se put do Korčule za 50-ak kilometara, jer će se svi djelovi Hrvatske spojiti u jedinstveni prometni sustav. Osim mosta Pelješac te cesta preko tog poluotoka, gradit će se i most preko malostonskog kanala dug 450 metara.
Most je najviše visine 30 metara, a prosječna visina od 25 metara omogućava nesmetan pomorski promet budući da se nalazi na ulazu u Malostonski zaljev, odnosno akvatorij Bosne i Hercegovine.
Veoma loša kvaliteta morskog dna zahtjeva temeljenje i do 70 metara ispod morskog dna, što znatno poskupljuje cijenu mosta.
Nakon svečanosti u Komarni članovi Vlade i premijer Sanader otišli su u Dubrovnik gdje se danas održava sjednica Vlade.
-
digger
Ne znam mnogo ali sam prosao ovog ljeta kroz Neum i kroz granicne kontrole i nisam ni malo uzivao. Shvatam Hrvatsku.
S druge strane 20-25 metara visine mosta ne izgleda komplikvano za BH a posebno jer je Neum cisto turisticko mjesto a ne luka.
S druge strane 20-25 metara visine mosta ne izgleda komplikvano za BH a posebno jer je Neum cisto turisticko mjesto a ne luka.
-
healthwarning
Ma jok, bune se ovi sto su zabrinuti za BH flotu, brodova visokih preko 30 metara. 
-
zzzzz
Niko nije rekao da Neum ne moze postati luka
kako kazu ima bolje preduslove nego Ploce.
Neki bi ovde za vikendicu prodali BH interese ali nije u redu kad to rade politicari.
Vjerujem da je iko iz Stranke za BiH ili SDA izjavio nesto pozitivno o ovom mostu, naslo bi se mali milion oportunista. Ovako ideja je hrvatska pa je super kao i sve sto dolazi od nasih susjeda.
Ne znam koliko im je neophodan ovaj most koji ce kako kazu kostati 300 miliona eura
ali su mi smjesne izjave pojedinaca kako razumiju ovaj potez Hrvatske.
Auto-put Split-Zagreb je doveo cijeli Bihacki dzep u izolaciju jer se nekom u Hrvatskoj nije svidjalo da pokazuje putovnicu nekom Muji (izjava iz hrvatskog sabora) Nazalost nije se radilo o evropskom koridoru, tako da su sami mogli odlucivati o trasi auto-puta.
Neki bi ovde za vikendicu prodali BH interese ali nije u redu kad to rade politicari.
Vjerujem da je iko iz Stranke za BiH ili SDA izjavio nesto pozitivno o ovom mostu, naslo bi se mali milion oportunista. Ovako ideja je hrvatska pa je super kao i sve sto dolazi od nasih susjeda.
Ne znam koliko im je neophodan ovaj most koji ce kako kazu kostati 300 miliona eura
Auto-put Split-Zagreb je doveo cijeli Bihacki dzep u izolaciju jer se nekom u Hrvatskoj nije svidjalo da pokazuje putovnicu nekom Muji (izjava iz hrvatskog sabora) Nazalost nije se radilo o evropskom koridoru, tako da su sami mogli odlucivati o trasi auto-puta.
-
fadil schtil
potpisujem. a orebic je inace ko ka(na)rina(c).(ma ovi me stalno cenzuriraju) fala bogu pa tamo nemam malo kucice, bio bih primoran tamo provoditi ljetovanja.reaktor wrote:bih ima pravo izlaska na otvoreno more... zasto da se odricemo toga prava, ko zna... mozda za 20 godina neum zaista bude luka...
najbolji su mi ovi rodoljubi... ma odsjeci drzavni prilaz otvorenom moru, prodaj dio suvereniteta za dzaba, vazno je da ce biti blize do orebica
ma nemam je inace nigdje vikendice - a drago mi je sto je nemam bas u jebenom orebicu. sunce zalazi u 14.00
a sad ozbiljno.
kako se nije prije 20 godina mogao zamisliti tehnoloski, ekonomski i globalni napredak/nazadak u svijetu - mislim da ni jedan ozbiljan analiticar nemoze pretpostaviti ni narednih 20.
realno, mi bosanci smo prilicno pismen narod. i uz pogodne prirodne i geografske pretpostavke - sve je u igri. kao i za kvalifikacije za iduce svjetsko prvenstvo.
eh sad da nas ne sjebe neki novi usanovic?!!
a ko to moze znati.
mozda se nece igrati na marakani.
ako pak marakana bude sudbina, mozda ce djeca koljaca i zlocinaca iz doboja i bijeljine uzvikivat tekbire da sjebu srbijance i za razliku od njihovih bradatih oceva od srca navijati za MUHAMEDA BARBAREZA, DRAGU BOLICA I (pazi sad) PABLA ESCORIALA SALIHAMIDZICA.
nikad ne reci nikad. to sam do sad naucio.
i sad. zasto bi dopustili hrvatima da zatvore neum, od kojeg mozda napravimo jadranski monte carlo, ako ovi nasi za pocetak bar skontaju da auto-put spuste u neum a ne u ploce, pa i ako kosta par desetina miliona vise. zamisli koliko se otvara i koliko poskupljuje zemlja u neumu!!!
jeste tvrda investicija. a vidi mene. ja bukvu cekam 15-20 godina. i bor.
i sad cu zasaditi par hiljada sadnica - imacu najnovijeg mercedesa. al za 15-20 godina. a bosni se negdje zuri?? jebalo majku
-
fadil schtil
da zaboravih.
mozda ce i (h)ere i ovi iz viteza i kiseljaka kosrkasima cibone u zetri jebavati ustasku majku. ma ne za prave.
samo da ih zbune, naravno.
mozda ce i (h)ere i ovi iz viteza i kiseljaka kosrkasima cibone u zetri jebavati ustasku majku. ma ne za prave.
samo da ih zbune, naravno.
-
healthwarning
Molio bih ove "vizionare" buducnosti Neuma, da pojasne zasto ce taj most biti problem za BIH? Ako ce nekad prerasti u "bosanski Monte Carlo"
opet nije problem, jer je malo jahti visocije od 35 metara. Nasa mornarica nema nosace aviona
Ja ne bih volio da neum postane luka, kao sto su Ploce, jer s tim dolazi i zagadjenje, a odlaze turisti. Ko ne vjeruje, neka se zapita kad je zadnji put cuo da neko ide u Ploce na ljetovanje. 
I na kraju, ako vec ima dovoljno kapacitetna luka na jadranskoj obali, pametnije je napraviti medjudrzavni sporazum i sluziti se tom lukom. Nije samo Hrvatska finansirala izgradnju te luke, a njen kapacitet nije planiran samo za Hrvatsku.
I na kraju, ako vec ima dovoljno kapacitetna luka na jadranskoj obali, pametnije je napraviti medjudrzavni sporazum i sluziti se tom lukom. Nije samo Hrvatska finansirala izgradnju te luke, a njen kapacitet nije planiran samo za Hrvatsku.
-
fadil schtil
ako jedna nemogne progulit - nista od mosta. inace nek prave hrvatski tower-bridge. mene nije briga. osim toga koja ce budalaputovati tim mostom koji garant nece biti besplatan?? evo dalmatincima se ne isplati dalmatina. al to vec nije nas BH problem.healthwarning wrote:Molio bih ove "vizionare" buducnosti Neuma, da pojasne zasto ce taj most biti problem za BIH? Ako ce nekad prerasti u "bosanski Monte Carlo"opet nije problem, jer je malo jahti visocije od 35 metara. Nasa mornarica nema nosace aviona
Ja ne bih volio da neum postane luka, kao sto su Ploce, jer s tim dolazi i zagadjenje, a odlaze turisti. Ko ne vjeruje, neka se zapita kad je zadnji put cuo da neko ide u Ploce na ljetovanje.
a glede&unatoc tri anticipirana imena u mom prethodnom postu - ono trece je i najrealnije.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
healthwarning wrote:Molio bih ove "vizionare" buducnosti Neuma, da pojasne zasto ce taj most biti problem za BIH? Ako ce nekad prerasti u "bosanski Monte Carlo"![]()
-
MBA
Most je dobra i neophodna stvar za Hrvatsku i domicilne Hrvate u Neumu. Na taj nacin, Hrvatska ostaje u jednom dijelu, a Neumljani ne trebaju da strahuju da ce nekom manijaku pasti na pamet da koristi to malo mjesto kao luku. Povrh svega, sa izgradnjom autoputeva u Dalmaciji, Neumljanima ce trebati manje vremena da putuju do Splita ili Dubrovnika, odnosno--da se krecu po svojoj domovini.List wrote:Ja sam ZA što bržu izgradnju mosta. Neka bude velika monumentalna građevina. Nemam ništa protiv.![]()
Ako ništa, nek' Neumljani vide šta im čini matična domovina. ()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
KO je toliko glup
da glasa za nekog ko je pametan
da dadne 250 miliona €
od poreza glupih
za takav most
?Shokci
.
-
Apos
Lupetaš majstore. Bio sam ljetos u Neumu i tog patriotizma prema "domovini" nisam baš previše vidio.MBA wrote:Most je dobra i neophodna stvar za Hrvatsku i domicilne Hrvate u Neumu. Na taj nacin, Hrvatska ostaje u jednom dijelu, a Neumljani ne trebaju da strahuju da ce nekom manijaku pasti na pamet da koristi to malo mjesto kao luku. Povrh svega, sa izgradnjom autoputeva u Dalmaciji, Neumljanima ce trebati manje vremena da putuju do Splita ili Dubrovnika, odnosno--da se krecu po svojoj domovini.List wrote:Ja sam ZA što bržu izgradnju mosta. Neka bude velika monumentalna građevina. Nemam ništa protiv.![]()
Ako ništa, nek' Neumljani vide šta im čini matična domovina. ()
-
Apos
Ako si neupućen prvo se informiraj pa onda valjaj.Tomo82 wrote:Daj ljudi koji vam je, Neum ima preplitko more da bi bio luka za vece brodove, mogli su i spustit most, al ga valjda digli iz fore, ono vidi kako ga mi visoko gradimo![]()
Inace, stupovi idu 70 m u morsko dno
-
t_rex
Koji ste vi biseri. U drzavi u kojoj vlada nezaposlenost, korupcija, kriminal, u drzavi kojoj je pola teritorije okupirano ( Republika Srpska) vi se bavite sa time sto Hrvatska pravi most. Umjesto da se ljudi okrenu bitnim stvarima u zivotu ljude 'ebe most. Da normalan covjek ne povjeruje... Vise nema ni Tudjmana ni Milosevica da ih se moze okrivljavati za sve neuspjehe. Shvacam ja rat je bio, medjutim rata nema deset godina i sta se u tome razdoblju napravilo. Jedno veliko nista!! U BiH je stanje sto se tice gospodarstva katastrofalno. Da li se nesto promijenilo sto se tice prometne infrastrukture, da li se nesto krece ka boljem? Ma nista...Da li se nesto krece u sportu, da se sa necim imamo ponosit? Ma kakvi...U svim sportovima nase reprezentacije djeluju smijesno. Fudbal, kosarka, rukomet sve je u qurcu...Ma nema veze nama je najbitnije sto HRVATI GRADE MOST!!!
-
mojsije
znači vi bi tu autocestu trasirali kroz Bihać.zzzzz wrote: Auto-put Split-Zagreb je doveo cijeli Bihacki dzep u izolaciju jer se nekom u Hrvatskoj nije svidjalo da pokazuje putovnicu nekom Muji (izjava iz hrvatskog sabora) Nazalost nije se radilo o evropskom koridoru, tako da su sami mogli odlucivati o trasi auto-puta.
A bili vi bosanci hercegovci financirali dio te autoceste?