BiH protiv gradnje pelješkog mosta

Post Reply
mojsije

Post by mojsije »

reaktor wrote:bih ima pravo izlaska na otvoreno more... zasto da se odricemo toga prava, ko zna... mozda za 20 godina neum zaista bude luka...
najbolji su mi ovi rodoljubi... ma odsjeci drzavni prilaz otvorenom moru, prodaj dio suvereniteta za dzaba, vazno je da ce biti blize do orebica :-)
koja je razlika o prelasku kroz hrvatsko teritorijalno more do otvorenog mosta bio most ili ne ?
Orion

Post by Orion »

BigusDickus wrote:
Orion wrote:...izgradnja mosta takodjer bi znacila i potpuno zamiranje neuma kao turistickog odredista.
...
Ovo bi bilo istina, da nam sada vecina turista dolazi u Neum, brodovima visokim preko 35 metara... :shock: :D

zasto je potrebno da sve nacrtam?

cak i par sivih celija moze provariti informaciju da ce neum KOPNENIM putevima biti "izoliran" od svega sotalog.

ako magoistrala ide preko peljesca- zasto bi se neko pegalo, prelazio granicu i isao u neum

ali, thumbs up za pokusaj razmiljanja.
now, do it again
List

Post by List »

Bobi wrote:
BigusDickus wrote:Ne zaboravi da je vecina tih vikendica u "nasem" vlasnistvu... :D
Ma kakvom vashem, nashem, njihovom...garant ih nisu na posten nachin napravili...ha ja.Pronadji cijenu kvadrata gradjevinskog zemljista na Jadranu pa reci ko je mogao i ko moze od postenog rada u BiH to kupiti...ha ja.
Bobi ba, nije bas sve tako. Prije 35-40 godina to zemljiste je bilo veoma jeftino.

Mada stoji cinjenica da su "podobni" tada imali jako mnogo povlastica. Oni koji se hvale kako se tada moglo putovati gdje se htjelo nisu u pravu. Samo su rijetki isli u Spaniju, Grcku, Tajland, Francusku.

Inace, podrzavam gradnju mosta. Bog je dosao po svoje. U Neum.
Rekao bih da je za buducnost od vitalnog znacaja izgradnja tog mosta.
Fair Life

Post by Fair Life »

Onaj ko odredi sebi Neum kao destinaciju lako ce naci put do njega, bez brige.

Druga drzava (Hrvatska) brine svoju brigu, a mi brinimo svoju... autoput Vc. Dok se nasi (vlast) sjete da nesto ucine za BiH ona ce se vec naci pod staklenim zvonom izolirana od svih.
No_Comment

Post by No_Comment »

BIH po medjunarodnim konvencijama o pomorskom saobracaju ima pravo na izlaz u medjunarodne teritorijalne vode tj na pristup otvorenome moru...
Fair Life

Post by Fair Life »

Ako most nazovemo "koridor" i... sjetimo se posavskog koridora koji je Banja Luku povezao sa Srbijom, a na koji se vec zaboravilo i danas ne zulja nikoga u BiH vlastima...

Svako cudo za tri dana. Cak sta vise to je mozda i usluga Neumu jer putnici namjernici nece praviti guzvu, ispustati izduvne plinove kroz Neum iz svojih automobila i sl. Sansa za pokretanje ekoloskog BiH turizma na Jadranu. Ali racunajuci na to da mi to ne znamo... svejedno je sa ili bez te cuprije.

Ako zamolimo Slovence... mozda.

Cudi me da niko od Sarajlija nije nista napisao o otvaranju Terme na Ilidzi.

Hvala Slovencima, ako smo spremni priznati.

Uvijek pronalazimo milion mana i razloga za nase neuspjehe... i uvijek nam "drugi podmecu nogu". Dokle?? Mozemo li ista sami napraviti ne zaleci se da nam drugi smetaju.
horoz

Post by horoz »

zasto bi se neko pegalo, prelazio granicu i isao u neum
Da li se sad iko pegla i silazi u Neum kada ide prema Dubrovniku, Orebiću itd.?
Veliki projekti upošljavaju ljude, donose novce. Zašto bi bili protiv toga?

Osim toga, s mosta će se pružati divan pogled na Neum pa možda neko ipak i svrati :D
MBA

Post by MBA »

BigusDickus wrote:Ne zaboravi da je vecina tih vikendica u "nasem" vlasnistvu... :D

Dokazi!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Orion wrote:
BigusDickus wrote:
Orion wrote:...izgradnja mosta takodjer bi znacila i potpuno zamiranje neuma kao turistickog odredista.
...
Ovo bi bilo istina, da nam sada vecina turista dolazi u Neum, brodovima visokim preko 35 metara... :shock: :D
...da ce neum KOPNENIM putevima biti "izoliran" od svega sotalog.

ako magoistrala ide preko peljesca- zasto bi se neko pegalo, prelazio granicu i isao u neum
...
Iz citata izbacih sve sto je nepotrebno i sto po defaultu ignorisem... :D A sad... :D reci mi koliko turista koji prolaze kroz Neum (na putu za Dubrovnik, Orebic itd.) , odluci da se zaustavi i dio svog ljetovanja provede bas na "nasem" moru? Najvjerovatnije niko... :D Dakle, ako se ide u Neum na ljetovanje, tamo se ide sa "predumisljajem" :D a ni u kojem slucaju zato sto je ljepota tamosnjie prirode ili konobarica u kaficima :D naprosto neodoljiva, pa raja onako u prolazu odlucuje da ostane... :D Sto rece FL, ovako se bar nece praviti saubracajna guzva pri prolasku kroz grad i zagadjivati zrak. :D

Na stranu sad sto neko pokusava da prikupi jeftine politicke poene, "borbom" za "nas nacionalni interes"... :D
MBA

Post by MBA »

mojsije wrote:
reaktor wrote:bih ima pravo izlaska na otvoreno more... zasto da se odricemo toga prava, ko zna... mozda za 20 godina neum zaista bude luka...
najbolji su mi ovi rodoljubi... ma odsjeci drzavni prilaz otvorenom moru, prodaj dio suvereniteta za dzaba, vazno je da ce biti blize do orebica :-)

Ciji je Neum?! Mozda je najbolji test da tester izadje na "rivu" i vikne, "Ovo je Bosna." Ako prezivi, onda fakat i jeste Bosna; ako ne, bit ce osnove za naklapanje na ovome forumu.
Fair Life

Post by Fair Life »

BigusDickus wrote:...Na stranu sad sto neko pokusava da prikupi jeftine politicke poene, "borbom" za "nas nacionalni interes"... :D
Predizborna halabuka, nista vise. Najvaznije je nadici dreku, a o cemu nije bitno. Vazni je da usi zvone.

Nije li tako podignuta graja oko autoputa Vc i uspjesnoj mladoj braci Nijazu i Edinu Sabanovic koji iz Malezije donose izgradnju u Bosmalovoj sehari. Gdje smo stali sa tom pricom? Izbori !!?

Sad "most"? Izbori!!?

Sta ce jos biti... sve u cilju prikrivanja nesposobnosti struktura na vlasti.

Umjesto dreke u vezi ovog mosta bolje bi im bilo da se zaista aktiviraju na pripremama za izgradnju autoputa.

Zaista treba biti dobro "prehladjen" pa ne skuziti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

MBA wrote:Ciji je Neum?! Mozda je najbolji test da tester izadje na "rivu" i vikne, "Ovo je Bosna." Ako prezivi, onda fakat i jeste Bosna; ako ne, bit ce osnove za naklapanje na ovome forumu.
Naravno da Neum nije Bosna..Neum je Hercegovina, a Hercegovina je sastavni dio drzave zvane Bosna i Hercegovina....
e sada, to sto je Neumljanima (valjda je to naziv za stanovnike Neuma) blize u Dubrovniku ili Makarskoj kupovati sta god, pa primaju i KN (kune) to je druga stvar....
kako se tako lako odrices Neuma (koji bi trebao po tebi biti "hrvatski" grad) onda se trebamo odreci i drugih gradova.....
:roll:
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Ne trebamo se mi odreci nicega. Obavit ce to nasi "legalno izabrani predstavnici". Krenulo je sa "Marshalkom" a nebi me cudilo da isti scenarij ceka i ostatak drzave. One glavonje to prodaju ko da im je otac to za nasljedstvo ostavio.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Samo vi kukajte, a "susjedi" nek grade, pa za koju godinu nek mi skrate put na more... Umjesto sto nasi kukaju, mogli su napraviti obilaznicu oko Sarajeva, da se ne pegla narod, al ocito je vaznije napraviti autoput prema Visokom... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:Samo vi kukajte, a "susjedi" nek grade, pa za koju godinu nek mi skrate put na more... Umjesto sto nasi kukaju, mogli su napraviti obilaznicu oko Sarajeva, da se ne pegla narod, al ocito je vaznije napraviti autoput prema Visokom... :D
sad si me pravo iznenadio...tebi je voznja kroz Sarajevo pegla :( :D:D:D

ma nek grade u Hrvatskoj sta zele, ovdje je sramota sto nisu u stanju popraviti postojece ulice....
ja ne znam kako ljudima nije zao kupovati nova auta i drndati ih po Sarajevu i nasim "cestama"....
pa nekad imam osjecaj da je Gazi Husref-Beg jahao po boljim cestama...

:D:D:D:D:D

i ye80 te Orebic :D idi u Gradac :D mnogo je bolje :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote:Samo vi kukajte, a "susjedi" nek grade, pa za koju godinu nek mi skrate put na more... Umjesto sto nasi kukaju, mogli su napraviti obilaznicu oko Sarajeva, da se ne pegla narod, al ocito je vaznije napraviti autoput prema Visokom... :D

ma nek grade u Hrvatskoj sta zele, ovdje je sramota sto nisu u stanju popraviti postojece ulice....
ja ne znam kako ljudima nije zao kupovati nova auta i drndati ih po Sarajevu i nasim "cestama"....

Meni je voznja do, pored, oko i u Sarajevu pegla. :D

Ma Gazi Husref-beg ne bi jahao po ovim nasim cestama neeema sanse, nekad pomislim da bi bilo brze doci na konju do Sarajeva... Rekord mi je 12 sati... :D

A Korcula, dobra je Kooorcula... :D
Easy rider

Post by Easy rider »

Jao ljudi baš me iznenadjujete...kad je čika Haris Bašić izrekao opravdano protivljenje gradnji mosta nakon dugotrajnih komsultacija sa istoimenim mu šefom sa drugačijim mu prezimenom..sve je jasno..zavjera ljudi ...Hrvatska zavjera protiv neovisne,suverene,multietničke,multipraktične,mudza....ma jednostavno nema mosta i gotovo...čuj oni nama most a razarači i nosači da stoje parkirani kod Dubrovnika i da čekaju danima puni kompjutera ...nema šanse...stoga svi u glas NEMA MOSTA DOK JE IJEDNOG ŽIVOG BOSANCA...uh sorry ja malo pomiješao filmove :lol: :lol: 8)
Taurus

Post by Taurus »

Zadig

Post by Zadig »

Taurus wrote:http://www.index.hr/forum/default.aspx? ... =51979&p=1

Tako nama komsije..... :x :x :x :x
Ma nema veze, bitno je da mi OBOZAVAMO MESICA SVAKA MU ZLATNA ALAH MU ZDRAVLJA DAO BLA BLA BLA
:roll:

:D
fido1

Post by fido1 »

Ma sta se sekirate, prodacemo mi njima Neum, to nam bar ide od ruke. Ma sve ide za zivu lovu. Vec su neki spomenuli ovdje prodaju Marsalke. Pa sjetite se samo CocaCole kad je dosla u BiH. Sagradili su pogon na vodozastitnoj zoni (unioninvestova zemlja - nikom nije bila dozvoljena gradnja, cak je i Podravka pokusala kupiti) i odjednom Cola i poslije kao fol u krugu tvornice nadju izvor pitke vode (koji postoji oduvjek i za njega se zna) i traze od vlasti da ga kupe (u normalnoj zemlji bi vas zatvorili u ludnicu) i normalno nasi ga prodaju za malo vise od 500.000,00 KM???!!! - IZVOR
E sad kad skontate da je Coli voda jedno od osnovnih sredstava za rad, bas me interesuje koliko placaju vodu BiH. Pa tako i ovaj most, dace nasi za lovu sve, pa da naprave i dva ako treba, ko nas pita bilo sta, mi samo mozemo ovako palamudit i iznosti nasa misljena i zakljucke i komentarisati ŠBB KBB. Ma nek se plese...
reaktor

Post by reaktor »

ocito ne znas da je autoput prema visokom dio koridora Vc...
neum jeste u bih i tu ce i ostati... pa neumljani i zive zahvaljujuci domacim turistima i kupcima iz hrvatske...
reaktor

Post by reaktor »

mIRCerka wrote: sad si me pravo iznenadio...tebi je voznja kroz Sarajevo pegla :( :D:D:D

ako nisi primjetila, a sumnjam da nisi... od otoke do ilidze, u oba smjera, se polaze novi sloj asfalta...
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:
mIRCerka wrote: sad si me pravo iznenadio...tebi je voznja kroz Sarajevo pegla :( :D:D:D

ako nisi primjetila, a sumnjam da nisi... od otoke do ilidze, u oba smjera, se polaze novi sloj asfalta...
Nemam rijeci kojom bi prokomentarisao ovaj zadnji uspjeh u "najstabilnijoj makroekonomiji u regionu (A. Terzic)".
Toozla

Post by Toozla »

reaktor wrote:

...shebase im se A 8-ce......morali su nesto poduzeti... :D
novalic

Post by novalic »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:

Meni je voznja do, pored, oko i u Sarajevu pegla. :D

Ma Gazi Husref-beg ne bi jahao po ovim nasim cestama neeema sanse, nekad pomislim da bi bilo brze doci na konju do Sarajeva... Rekord mi je 12 sati... :D

A Korcula, dobra je Kooorcula... :D
jel' stvarno tako dobra.. meni ce biti prvi put u 8. mjesecu :-)
Post Reply