BiH protiv gradnje pelješkog mosta

Post Reply
reaktor

Post by reaktor »

Bobi wrote:
BigusDickus wrote:Ne zaboravi da je vecina tih vikendica u "nasem" vlasnistvu... :D
Ma kakvom vashem, nashem, njihovom...garant ih nisu na posten nachin napravili...ha ja.Pronadji cijenu kvadrata gradjevinskog zemljista na Jadranu pa reci ko je mogao i ko moze od postenog rada u BiH to kupiti...ha ja.
bobi, smiri se, vecina vikendica i placeva je kupljena prije 20-tak godina
Zadig

Post by Zadig »

USS Hasan Cengic ? Very Happy

:lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

felichi wrote:
Zadig wrote:ko zna, mozda planiraju neki BIH nosac aviona, da se nadje ako zatreba.
:D
mozda premjeste onaj nosac sa miljacke u jadran :lol: :lol:

a za bih u EU, bice malo i 20
bas zato hrvatska gradi ovaj most
misli li neko sta ce biti kada hrvatska ode u EU za par godina?????

na doljanima ce nam trebati schengen viza!!!!

znaju to hrvati jako dobro, a mi znamo kako je cekati pred ambasadom :roll:
Nemoj tako, ima ovdje ljudi koji vjeruju Terzicu i inim kretenima koji najavljuju ukidanje viza cesce nego sto Esad Kirlic najavljuje suncano vrijeme. :D

Neka ljudi grade, kad znaju i mogu, nisu ko' mi, bijednici koji nisu u stanju ni da asfaltiraju magistralne puteve kako treba... :roll:

Sve nesto kontam da je sva ova prica u biti zavist... Da komsiji crkne krava... :D
Zadig

Post by Zadig »

ma napravicemo mi isti takav....

preko miljacke

pa da imamo i mi
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Vidi se kako je ljude kod nas lako upaliti "supljom" pricom, u ovom slucaju Harisa Basica. Ispasce jos da Basic brani nacionalne interese time sto zabranjuje Hrvatskoj da gradi most preko Peljesca. Najbolje bi nacionalne interese Basic branio kada bi Ministarstvo u kojem sjedi pronaslo nacin (koncesija, krediti ili nesto trece) da se gradi koridor 5c. Problem drumske izolacije BiH 100 puta je gori nego to sto 21 kilometar obale BiH nece imati izlazak na otvoreno more. Ovako ispada "mi smo nesposobni da bilo sta napravimo, ali cemo i Vas sprijeciti da gradite".
U ovom potezu Hrvatske ja ne vidim "tuk na utuk" zbog Ploca vec jednostavno zelju da se preduprijede buduce komplikacije zbog teritorijalnog presijecanja Hrvatske. Da teritoriju Hrvatske presijeca neka normalna zemlja koja je u EU, vjerovatno ne bi bilo nikakvih problema. Medjutim, budimo realni, njihov problem je sto im drzavu presijeca BiH, ovakva kakva je, sa milion politickih i ekonomskih problema, najvecom stopom nezaposlenosti u Evropi i istovremeno najvecim drzavnim aparatom, oaza kriminala, bezakonja, korupcije, cardak ni na nebu ni na zemlji, zemlja pod protektoratom trecerazrednih evropskih cinovnika, zemlja koja je u rangu sa Albanijom kada se govori o prikljucenju EU. Najbanalniji primjer: sta ce se desiti kada Hrvatska uskoro pristupi Sengenskom sporazumu? Njihovi gradjani morace dva puta prelaziti sengensku granicu na putu iz Splita za Dubrovnik. Sada mozda jos nemaju razloga za gradnju mosta, ali oni svakim danom idu naprijed, a mi padamo sve nize i nize. Nije onda cudno da, nakon sto se veci dio Evrope ogradio od nas, isto uradi i Hrvatska.
reaktor

Post by reaktor »

bih ima pravo izlaska na otvoreno more... zasto da se odricemo toga prava, ko zna... mozda za 20 godina neum zaista bude luka...
najbolji su mi ovi rodoljubi... ma odsjeci drzavni prilaz otvorenom moru, prodaj dio suvereniteta za dzaba, vazno je da ce biti blize do orebica :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:ma napravicemo mi isti takav....

preko miljacke

pa da imamo i mi
Isti, isti takav, od 250 miliona...

Samo sto ce nas biti u omjeru 1:18, da djeca mogu vozit' autice... :D
reaktor

Post by reaktor »

sudnjidan wrote:Vidi se kako je ljude kod nas lako upaliti "supljom" pricom, u ovom slucaju Harisa Basica. Ispasce jos da Basic brani nacionalne interese time sto zabranjuje Hrvatskoj da gradi most preko Peljesca. Najbolje bi nacionalne interese Basic branio kada bi Ministarstvo u kojem sjedi pronaslo nacin (koncesija, krediti ili nesto trece) da se gradi koridor 5c. Problem drumske izolacije BiH 100 puta je gori nego to sto 21 kilometar obale BiH nece imati izlazak na otvoreno more. Ovako ispada "mi smo nesposobni da bilo sta napravimo, ali cemo i Vas sprijeciti da gradite".
U ovom potezu Hrvatske ja ne vidim "tuk na utuk" zbog Ploca vec jednostavno zelju da se preduprijede buduce komplikacije zbog teritorijalnog presijecanja Hrvatske. Da teritoriju Hrvatske presijeca neka normalna zemlja koja je u EU, vjerovatno ne bi bilo nikakvih problema. Medjutim, budimo realni, njihov problem je sto im drzavu presijeca BiH, ovakva kakva je, sa milion politickih i ekonomskih problema, najvecom stopom nezaposlenosti u Evropi i istovremeno najvecim drzavnim aparatom, oaza kriminala, bezakonja, korupcije, cardak ni na nebu ni na zemlji, zemlja pod protektoratom trecerazrednih evropskih cinovnika, zemlja koja je u rangu sa Albanijom kada se govori o prikljucenju EU. Najbanalniji primjer: sta ce se desiti kada Hrvatska uskoro pristupi Sengenskom sporazumu? Njihovi gradjani morace dva puta prelaziti sengensku granicu na putu iz Splita za Dubrovnik. Sada mozda jos nemaju razloga za gradnju mosta, ali oni svakim danom idu naprijed, a mi padamo sve nize i nize. Nije onda cudno da, nakon sto se veci dio Evrope ogradio od nas, isto uradi i Hrvatska.
a gdje ti, cardaklija, zivis? :-)
Zadig

Post by Zadig »

jest vala,
tipican BIH budzet za most

troskovi: 250 miliona

Cijena mosta: 25400 maraka

Radna snaga: 50 maraka, ostalo u kartama za utakmice i bonovima za burek

ostalo: administrativni troskovi i troskovi promocije: 249 974 550

:D cf
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

reaktor wrote:bih ima pravo izlaska na otvoreno more... zasto da se odricemo toga prava, ko zna... mozda za 20 godina neum zaista bude luka...
najbolji su mi ovi rodoljubi... ma odsjeci drzavni prilaz otvorenom moru, prodaj dio suvereniteta za dzaba, vazno je da ce biti blize do orebica :-)
BiH vec ima luku. Zove se Ploce. I ona je prazna, al' ako mislis da treba napraviti jos jednu, da i ona zjapi prazna, bujrum, zasuci rukave i nadji zirante... :D

I ne prave ljudi nasip ko Nizozemci, vec most visok 35 metara... :)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

reaktor wrote:
Pa, ako dosada nisi skontao da zivim u BiH, sta cu ti. Meni ni u dzep, ni iz dzepa ako Hrvati naprave most, a ti se nadaj kako ce u Neumu za 20 godina biti luka za velike brodove, kako ce nam u oktobru ukinuti vize, kako cemo 2014. u EU. Ja sam u bajke davno prestao vjerovati.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image

Lengths, overall: 1.092 feet (332.85 meters)
Flight Deck Width: 252 feet (76.8 meters)
Area of flight deck: about 4.5 acres (18211.5 m2)
Beam: 134 feet (40.84 meters) Draft: 37.7 feet (11.3 meters)
Displacement: approx. 97,000 tons full load

Steta, nikad u Neum nece uploviti nosac aviona klase Nimitz... :D

Sta cemo sad ?! :shock:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sudnjidan wrote:
reaktor wrote:
Pa, ako dosada nisi skontao da zivim u BiH, sta cu ti. Meni ni u dzep, ni iz dzepa ako Hrvati naprave most, a ti se nadaj kako ce u Neumu za 20 godina biti luka za velike brodove, kako ce nam u oktobru ukinuti vize, kako cemo 2014. u EU. Ja sam u bajke davno prestao vjerovati.
Ma kakve crne bajke, taj ti jos u Djeda Mraza vjeruje... :D

Kad malo bolje razmislim, ukino' ga Alija, ipak ne vjeruje... :-)
Zadig

Post by Zadig »

eam: 134 feet (40.84 meters) Draft: 37.7 feet (11.3 meters)

Steta, nikad u Neum nece uploviti nosac aviona klase Nimitz... Very Happy

Sta cemo sad ?! Shocked

Na vrh
Ma nema veze, idemo na gerila gumene camce sa prackama
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:
eam: 134 feet (40.84 meters) Draft: 37.7 feet (11.3 meters)

Steta, nikad u Neum nece uploviti nosac aviona klase Nimitz... Very Happy

Sta cemo sad ?! Shocked

Na vrh
Ma nema veze, idemo na gerila gumene camce sa prackama
Vjerovatno bi kod nas i ti gerila camci s pravkama kostali ko ovaj Nimitz... Sa avionima i posadom... :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Alfons Kauders wrote:Image

eto jednog primjera... :D gdje je kraj tom bezobrazluku... :D mislim da smo na rubu medjunarodnog incidenta... :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

reaktor wrote:
Bobi wrote:
BigusDickus wrote:Ne zaboravi da je vecina tih vikendica u "nasem" vlasnistvu... :D
Ma kakvom vashem, nashem, njihovom...garant ih nisu na posten nachin napravili...ha ja.Pronadji cijenu kvadrata gradjevinskog zemljista na Jadranu pa reci ko je mogao i ko moze od postenog rada u BiH to kupiti...ha ja.
Pa tad je bilo josh lakshe kupiti :D ...dignesh kredit(samo podobni) ili uletish u crveno jedno 20000 DM(opet podobni)...inflacija bila nekih 5000 %....na kraju ispadne da si neshto dobio za par % vrijednosti :-) .Odesh u banku dobijesh 100 chekova(da kako nego preko stele nelagalno :D) ..sjednesh u auto...odvezesh se do Fojnice...dignesh gotovinu...kad dodju na naplatu ne vrijede ni 5 % svoje vrijednosti :-) .
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bobi wrote:
reaktor wrote:
Bobi wrote: Ma kakvom vashem, nashem, njihovom...garant ih nisu na posten nachin napravili...ha ja.Pronadji cijenu kvadrata gradjevinskog zemljista na Jadranu pa reci ko je mogao i ko moze od postenog rada u BiH to kupiti...ha ja.
Pa tad je bilo josh lakshe kupiti :D ...dignesh kredit(samo podobni) ili uletish u crveno jedno 20000 DM(opet podobni)...inflacija bila nekih 5000 %....na kraju ispadne da si neshto dobio za par % vrijednosti :-) .Odesh u banku dobijesh 100 chekova(da kako nego preko stele nelagalno :D) ..sjednesh u auto...odvezesh se do Fojnice...dignesh gotovinu...kad dodju na naplatu ne vrijede ni 5 % svoje vrijednosti :-) .
I ?

Dje sam ja tu bio... Od Prevlake do Istre, sve bi bilo moje... :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Pa one antene mu strche 20 metara...nek ih ocapare pa nek uplovljavaju....ha ja :D.
Kad se pravio most preko Dubrovachke rijeke velike polemike su se vodile oko toga da li turistichki brodovi mogu proci ispod njega jer ni jedan koji je uplovljavao nije bio ispod 50 metara visine tako da mi(BiH) ne smijemo dopustiti nista ispod 55 metara...ko ih je*e :D .
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bobi wrote:

Pa one antene mu strche 20 metara...nek ih ocapare pa nek uplovljavaju....ha ja :D.
Kad se pravio most preko Dubrovachke rijeke velike polemike su se vodile oko toga da li turistichki brodovi mogu proci ispod njega jer ni jedan koji je uplovljavao nije bio ispod 50 metara visine tako da mi(BiH) ne smijemo dopustiti nista ispod 55 metara...ko ih je*e :D .
Ma nije to problem, cim on pridje Hercegovini neko ce ih ukrast, zajedno sa avionima... Samo im treba reci da su Nokia antene... :D

Nista ispod 55 metara ? Sta, da moze uplovit nosac aviona na viagri ? :D
pitt

Post by pitt »

Ma lako je srusiti most ako treba nosac da prodje. Par tomahaka i gotovo :D:D:D
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:Ma lako je srusiti most ako treba nosac da prodje. Par tomahaka i gotovo :D:D:D
Ovi ameri su destruktivni pravo
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:Ma lako je srusiti most ako treba nosac da prodje. Par tomahaka i gotovo :D:D:D
Vi Amerikanci... Samo bi rusili, a ne ko komsije Hrvati sto grade... Mostove pogotovo... :D
I_am_back

#49 Hvala tebi Mladicu,

Post by I_am_back »

sto oslobodi Srebrenicu
I_am_back

#50 Hvala tebi Mladicu,

Post by I_am_back »

sto oslobodi Srebrenicu
Post Reply