Montenj kaze "Biraj uvijek najbolji put za sebe", drugim rijecima, tvoji planovi bi bili losi i za BiH, a ne samo za njih. Ipak bi prihod isao u bh. kaseiceman ze wrote:da znate kakvi su to ljudi koji zive u Neumu, odrekli bi ih se preko oglasa, ja sam igrom slucaja zivio i radio dole 4 godine, kad sam se u SA vrati kao da sam Bingo izigrao, ja da se pitam davno bih most izgradio prema Peljescu, jer to im i treba, a znajuci niih kakvi su nebi im ni to smetalo, jer su ljudi sami sebi dovoljni.
Ako ima ziro racun za priloge za izgradnju mosta, dajte mi da odmah uplatim.....
BiH protiv gradnje pelješkog mosta
-
Panasonic
- dalmatinka
Kad je sve tako jednostavno kako ti kažeš zašto su nam ekonomije u k...u? Kako se toga nitko nije i prije sjetio? Molim te dođi za direktora u luku u mojem gradu da procvjeta, loše joj ide tadnjih 15 godina.="Panasonic Pa ako se zaposle u luci onda ne moraju pecati da bi prezivljavali, tako jednostavno a nekome tako komplikovano jelde
-
Panasonic
Ja da sam predsjednik Bosne i Hercegovine, ovo bi bila najprosperitetnija zemlja svijeta. Znam sve ekonomske trikove i paratrikove, ja bih BiH svrstao u postindustrijske zemlje za manje od 4 godine, a nezaposlenost bi bila niza od 1%. Domacu proizvodnju bih stitio visokim porezima i taksama, i bojkotovao bi prevoz gradskim prevozima sa reklamama stranih kompanija. Samo jos da formiram stranku pa da me mozete i biratidalmatinka wrote:Kad je sve tako jednostavno kako ti kažeš zašto su nam ekonomije u k...u? Kako se toga nitko nije i prije sjetio? Molim te dođi za direktora u luku u mojem gradu da procvjeta, loše joj ide tadnjih 15 godina.="Panasonic Pa ako se zaposle u luci onda ne moraju pecati da bi prezivljavali, tako jednostavno a nekome tako komplikovano jelde
-
mojsije
zaboravljaš da bi tankeri morali proći kroz hrvatsko teritorijalno more , a hrvatska može zabraniti "opasnim " tankerima prolazak kroz teritorijalne vode.Duh bez sjekire wrote: A u Neumu treba napraviti luku i to samo za naftne tankere,da zagadimo sve oko sebe.A ko nam moze zabraniti da zagadzujemo vlastite teritorijalne vode.
BiH nema koridor prema međunarodnim vodama već pravo prolaza , ali pošto je na jadranu već omeđena ekološko-ribolovni pojas znači ništa od tankera.
Mi imamo već gotovu luku za najveće tankere na Omišlju i gotov naftovod prema Rusiji.
Ali od toga neće biti ništa zbog opasnosti za okoliš.
-
MBA
Panasonic wrote:Ja da sam predsjednik Bosne i Hercegovine, ovo bi bila najprosperitetnija zemlja svijeta. Znam sve ekonomske trikove i paratrikove, ja bih BiH svrstao u postindustrijske zemlje za manje od 4 godine, a nezaposlenost bi bila niza od 1%. Domacu proizvodnju bih stitio visokim porezima i taksama, i bojkotovao bi prevoz gradskim prevozima sa reklamama stranih kompanija. Samo jos da formiram stranku pa da me mozete i biratidalmatinka wrote:Kad je sve tako jednostavno kako ti kažeš zašto su nam ekonomije u k...u? Kako se toga nitko nije i prije sjetio? Molim te dođi za direktora u luku u mojem gradu da procvjeta, loše joj ide tadnjih 15 godina.="Panasonic Pa ako se zaposle u luci onda ne moraju pecati da bi prezivljavali, tako jednostavno a nekome tako komplikovano jelde
Ti si poput psa koji puno i glasno laje, a nije sposoban niti za bilo sto. Valjas li valjas gluposti. Pa ti covjece nemas dovoljno inteligencije da shvatis da valjas gluposti. O kakvim ti trikovima pises??? Koji je tvoj nivo obrazovanja? Koje je tvoje radno iskustvo i najvece dostignuce u zivotu? Prava baba!
- Fair Life
Panasonik je najvjerovatnije izucio zanat kod Cengica ili Saje... upoznavsi na taj nacin "sve ekonomske trikove i paratrikove"...MBA wrote:Ti si poput psa koji puno i glasno laje, a nije sposoban niti za bilo sto. Valjas li valjas gluposti. Pa ti covjece nemas dovoljno inteligencije da shvatis da valjas gluposti. O kakvim ti trikovima pises??? Koji je tvoj nivo obrazovanja? Koje je tvoje radno iskustvo i najvece dostignuce u zivotu? Prava baba!Panasonic wrote:Ja da sam predsjednik Bosne i Hercegovine, ovo bi bila najprosperitetnija zemlja svijeta. Znam sve ekonomske trikove i paratrikove, ja bih BiH svrstao u postindustrijske zemlje za manje od 4 godine, a nezaposlenost bi bila niza od 1%. Domacu proizvodnju bih stitio visokim porezima i taksama, i bojkotovao bi prevoz gradskim prevozima sa reklamama stranih kompanija. Samo jos da formiram stranku pa da me mozete i birati
-
Shoba
ma ljudi , nemojte razmisljati na taj nacin. pocnite da razmisljate kao slovenci. Fino brate, ako nece hrvatska da se dogovori za Ploce, a steta je Neum dirati, najbolje je se dogovoriti sa crnom gorom. Njima luka Bar zjapi prazna, a ni bi nas objerucke docekali. Za mnogo manje para bi imali luku, sa kojom imamo zeljeznicku vezu, bez ucjena i pizdarija.......kraj price... 
-
Duh bez sjekire
MBA wrote:U tome ce nam pomoci i demokracija koju cemo uzdizati,demokratski sistem.Jedan covjek-jedan glas.Ali pazi jedan covjek-jedan glas.A brojacemo se.Zapamti Bosanci imaju vrijedne ruke i jos vrednije cune.
A sta ce biti sa seocetom Neumom,odlucice se u parlamentu u Sarajevu na Miljacki
Bosna nece moci biti unitarna drzava jer bi ona inace bila jos uvijek u Jugoslaviji. Uostalom, da ne sernjamo i prpucavamo se--zivi bili pa vidjeli.
Bosanci i vrijednoca su dva pojma koja bas i nisu komplementarna. Sto se cuna tice, jedan moze govoriti u svoje ime, osim ako se ne bavi tudjim cunama i cini ih zauzetim. Mogu razumjeti da je komentar napravila neka zenska osoba, ali muskarac . . . hm. . . . Ja ne mogu da vjerujem da medju nama ima toliko homoseksualaca.
Parlament u SA ce tesko moci bilo sta odluciti jer, ako se ne varam, postoji izvjesna klauzula--zastita nacionalnog interesa, koja ce biti primjenjena. Na koncu, i u ovom slucaju, zivi bili pa vidjeli.[/quote]
Sta kazes,Bosanci i vrijednoca nisu komplementarni.Tipican odraz rvackoga sovinizma,predrasude i mrznje,prema boljima od sebe.
Alija Sirotanovic je primjer prave lijencine,kao i svi bosanski rudari,od Bosne do Njemacke.Tesko je naci vrednije i sposobnije ljude od Bosanaca,a srpska i rvacka propaganda moze siriti svoje price koliko hoce,realnost iz dana u dan pokazuje istinu,koju tesko prihvatate.
A sto se cune tice,znas dobro sta sam mislio poslije Albanaca,Bosnjaci imaju najveci natalitet u Evropi.Ee cuj najveci natalitet.Sto bi rekao Bora Corba;kotimo se ko Siptari.Sto vas isto boli,ali pravo boli.
Tako da znas,ono sto je danas klauzula,zastita nacionalnoga interesa,sutra ce biti preglasano u parlamentu ili na referendumu.Nijedan narod nikad nece dozvoliti da mu 5-6 % posto stanovnistva njegove zemlje odredzuje sudbinu.
Recimo Rvati su imali slicnu situaciju sa Srbima u Rvackoj,pa su je rijesili genocidom,progonima i masakrom,onako kulturno i europejski.
Ali mi to sebi nikad necemo dozvoliti da se spustimo na taj nivo.Tako nesto nije u duhu bosanske merhametli mehke duse.
Evo,ja evo koristim priliku da jos jednom pozovem na mir,toleranciju,rad i izgradnju nase domovine,da podizemo nasu djecu u duhu ljubavi i tolerancije prema drugim narodima i religijama.I da se drzimo,mira dijaloga i demokracije.
Znaci treba raditi i stvarati,praviti djecu a vrijeme koje dolazi ce nam rijesiti sve nedoumice.
A luka gdje je tu luka i gdje je most.Pa trenutna rvacka vlada kupuje politicke poene sa tim nepotrebnim mostom.To je bacanje ogromnih para..Jednostavnije je prolaziti kroz Neum.Ali tu je i problem luke Ploce,koji Rvacka nece da rijesi u duhu dobrosusjedskih odnosa,nego i dalje vodi nedobronamjernu politiku prema BiH,uostalom kao i prema Sloveniji.Naprimjer,nece da se pristane na isti status kakav ima Madzarska u rijeckoj luci.Tu ne postoji,ekonomski razlozi,samo politicki.Rvacka je glavni izvor nestabilnosti i problema u regionu.
Zato treba imati otvorenu opciju gradzenja luke u Neumu ili na Kleku.
Neko je spomenuo Brcko,Brcko je prije rata bila najveca rijecna luka u Jugoslaviji i opet se krece u tom pravcu.Prije rata je bila dogovorena gradnja kanala Vukovar-Brcko,Dunav-Sava.Taj dogovor je i sada aktuelan ali i tu rvacka strana iskazuje odsustvo bilo kakve volje za dogovore.Oni jednostavno jos uvijek sanjaju ratne snove.
-
Liska
Duh bez sjekire udara uvijek u jednu metu. Sad nam je jasno da su Hrvati krivi za sve. Krivi su sto sporazum o kanalu Vukovar-Brcko jos nije realiziran a pogotovo sto gradnju nisu poceli u novembru 1991. godine. Sad je vazniji kanal nego izgradnja Vukovara. Po cemu zakljucujes i znas da je dogovor jos na snazi i da ga bas Hrvati koce? I hvala na otvorenosti i samo tako nastavi. To je pravi put za izgradnju BiH. Znaci ti bi nekome davao pravo da ostane ili ne u svojoj kuci, osim ako je suglasan s tvojim uvjetima. Nego jesu li nam Hrvati krivi i za Ljubljansku banku jer su bas neki Hrvati i to fratri (da ne kazem ustase) prvi pokrenuli kampanju za povratak novca starim stedisama???
- dalmatinka
Panasonic, vidi smetnuli su te s uma. Javi im se da postojiš.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 2/index.do
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 2/index.do
-
MBA
Sta kazes,Bosanci i vrijednoca nisu komplementarni.Tipican odraz rvackoga sovinizma,predrasude i mrznje,prema boljima od sebe.
Alija Sirotanovic je primjer prave lijencine,kao i svi bosanski rudari,od Bosne do Njemacke.Tesko je naci vrednije i sposobnije ljude od Bosanaca,a srpska i rvacka propaganda moze siriti svoje price koliko hoce,realnost iz dana u dan pokazuje istinu,koju tesko prihvatate.
A sto se cune tice,znas dobro sta sam mislio poslije Albanaca,Bosnjaci imaju najveci natalitet u Evropi.Ee cuj najveci natalitet.Sto bi rekao Bora Corba;kotimo se ko Siptari.Sto vas isto boli,ali pravo boli.
Tako da znas,ono sto je danas klauzula,zastita nacionalnoga interesa,sutra ce biti preglasano u parlamentu ili na referendumu.Nijedan narod nikad nece dozvoliti da mu 5-6 % posto stanovnistva njegove zemlje odredzuje sudbinu.
Recimo Rvati su imali slicnu situaciju sa Srbima u Rvackoj,pa su je rijesili genocidom,progonima i masakrom,onako kulturno i europejski.
Ali mi to sebi nikad necemo dozvoliti da se spustimo na taj nivo.Tako nesto nije u duhu bosanske merhametli mehke duse.
Evo,ja evo koristim priliku da jos jednom pozovem na mir,toleranciju,rad i izgradnju nase domovine,da podizemo nasu djecu u duhu ljubavi i tolerancije prema drugim narodima i religijama.I da se drzimo,mira dijaloga i demokracije.
Znaci treba raditi i stvarati,praviti djecu a vrijeme koje dolazi ce nam rijesiti sve nedoumice.
A luka gdje je tu luka i gdje je most.Pa trenutna rvacka vlada kupuje politicke poene sa tim nepotrebnim mostom.To je bacanje ogromnih para..Jednostavnije je prolaziti kroz Neum.Ali tu je i problem luke Ploce,koji Rvacka nece da rijesi u duhu dobrosusjedskih odnosa,nego i dalje vodi nedobronamjernu politiku prema BiH,uostalom kao i prema Sloveniji.Naprimjer,nece da se pristane na isti status kakav ima Madzarska u rijeckoj luci.Tu ne postoji,ekonomski razlozi,samo politicki.Rvacka je glavni izvor nestabilnosti i problema u regionu.
Neko je spomenuo Brcko,Brcko je prije rata bila najveca rijecna luka u Jugoslaviji i opet se krece u tom pravcu.Prije rata je bila dogovorena gradnja kanala Vukovar-Brcko,Dunav-Sava.Taj dogovor je i sada aktuelan ali i tu rvacka strana iskazuje odsustvo bilo kakve volje za dogovore.Oni jednostavno jos uvijek sanjaju ratne snove.[/quote]
Komentari kompleksima isfrustriranog malosvrznika! Samo ti nastavi da vrsis nuzdu na ovom forumu. No, po pitanju tvog malosvrznistva, zivi bili pa vidjeli! Vrijeme ce pokazati koliko si bio upravu; u medjuvremenu, malo sacekaj i postedi nas svojih nastupa.
Neko je spomenuo Brcko,Brcko je prije rata bila najveca rijecna luka u Jugoslaviji i opet se krece u tom pravcu.Prije rata je bila dogovorena gradnja kanala Vukovar-Brcko,Dunav-Sava.Taj dogovor je i sada aktuelan ali i tu rvacka strana iskazuje odsustvo bilo kakve volje za dogovore.Oni jednostavno jos uvijek sanjaju ratne snove.[/quote]
Komentari kompleksima isfrustriranog malosvrznika! Samo ti nastavi da vrsis nuzdu na ovom forumu. No, po pitanju tvog malosvrznistva, zivi bili pa vidjeli! Vrijeme ce pokazati koliko si bio upravu; u medjuvremenu, malo sacekaj i postedi nas svojih nastupa.
-
Panasonic
O kakvim trikovima? Pa o jednim specijalnimMBA wrote:Panasonic wrote:Ja da sam predsjednik Bosne i Hercegovine, ovo bi bila najprosperitetnija zemlja svijeta. Znam sve ekonomske trikove i paratrikove, ja bih BiH svrstao u postindustrijske zemlje za manje od 4 godine, a nezaposlenost bi bila niza od 1%. Domacu proizvodnju bih stitio visokim porezima i taksama, i bojkotovao bi prevoz gradskim prevozima sa reklamama stranih kompanija. Samo jos da formiram stranku pa da me mozete i biratidalmatinka wrote: Kad je sve tako jednostavno kako ti kažeš zašto su nam ekonomije u k...u? Kako se toga nitko nije i prije sjetio? Molim te dođi za direktora u luku u mojem gradu da procvjeta, loše joj ide tadnjih 15 godina.
Ti si poput psa koji puno i glasno laje, a nije sposoban niti za bilo sto. Valjas li valjas gluposti. Pa ti covjece nemas dovoljno inteligencije da shvatis da valjas gluposti. O kakvim ti trikovima pises??? Koji je tvoj nivo obrazovanja? Koje je tvoje radno iskustvo i najvece dostignuce u zivotu? Prava baba!
Ne, ozbiljno, kolika li je tvoja inteligencija kad si me shvatio ozbiljno?
- pepeljara
pepeljara wrote:ovdje mozete procitati sta hrvati misle o tome svemu.
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=120124
i tamo mi je nick pepeljara..
glajte kak sam pljuju...