Evo danas Sarajevo.
Pa onda mnogi nasi igraju za druge zemlje.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Sarajevo manje bitno, ali reprezentacija.cikular wrote:Kakvo crno prokletstvo?
Ljudi vas skrkacili posteno.
Nema se tu sta raspravljati.
sarajevsko_pivo wrote:Sarajevo manje bitno, ali reprezentacija.cikular wrote:Kakvo crno prokletstvo?
BTW: Ja sam navijac Veleza
diler wrote:Nekada se cini da smo zaista prokleti, evo vidjeli smo sta se veceras desilo sarajevu
Prije toga zeljo isto dozivi od famosa
Prokletstvo nista drugo
upravo tako, vise savjesnog i postenog rada u sportu (uostalom kao i u svim drustvenim sferama), pa ce najednom to "proklestvo" nestati.stochar wrote:nije to prokletstvo, vec nasa sklonost ka velicanju i slavljenju poraza. umjesto da priznamo greske, mi slavimo poraz i furamo se da smo 'moralni pobjednici'. ne priznavajuci greske, nikad necemo doci u priliku da ih popravimo, vec cemo svaki put iznova grijesiti i vaditi se kao 'mi smo bili bolji ali nismo imali srece'.
dolazak u trece ili cetvrto pretkolo jeste velika stvar, ali je uspijeh tek ulazak u takmicenje za koje se ucestvovalo u kvalifikacijama. dolazak u polufinale kupa uefa jeste podvig, ali bi uspijeh bio tek da je kup te godine i osvojen, ali jok. nama je uspijeh kad izgubimo 'samo' 2:1, samo 1:0, samo 3:1, 'samo' 4:0 ('ipak je to newcastle')...
nama je uvijek draze slaviti neki poluuspijeh, nego se pogledati u ogledalo i reci: opet smo ucestvovali u kvalifikacijama, ali se nismo i kvalifikovali. keshira se uz to i nesto love koju 'kontroverzni biznismeni' u upravama klubova brzo rasparcaju, dugovi fudbalerima i dalje ostanu, nista se ne ulozi u kupovinu novih igraca, i onda kazemo 'nemamo srece'. imamo mi i previse srece, ali nemamo volje da promijenimo neke stvari!
nema tu nikakvog prokletsva, stvar je vrlo jasna, realna i opipljiva.
sarajevsko_pivo wrote:Sarajevo manje bitno, ali reprezentacija.cikular wrote:Kakvo crno prokletstvo?
To ti navijačima Cluja?cikular wrote:Kakvo crno prokletstvo?
Nije to nikakvo prokletstvo, već prosto stvar kvaliteta.sarajevsko_pivo wrote:Vazda smo blizu, ali nikad da odemo na EP i SP, u bilo kojem sportu![]()
Evo danas Sarajevo.
Šibicar wrote:diler wrote:Nekada se cini da smo zaista prokleti, evo vidjeli smo sta se veceras desilo sarajevu
Prije toga zeljo isto dozivi od famosa
Prokletstvo nista drugoIskreno sam se pravo ismijao...
1. Borac 4 4 0 0 8:2 12Cafe Camargue wrote:Nije to nikakvo prokletstvo, već prosto stvar kvaliteta.
Cluj je ekipa sastavljena od skupih, iskusnih, fizički spremnih igrača da igraju po dvije utakmice zaredom. Sarajevo je naš najbolji klub, ali je i on sastavljen od polu-amatera, i ovog ljeta je samo nevjerovatnom borbom uspio da prođe Trnavu i Helsingborg, i da tijesno ispadne od Cluja. Dakle, nema tu mjesta za prokletstvo. Jednostavno, radi se amaterski, konkretno u slučaju Sarajeva ne može se ići u grupnu fazu i igrati sa Ajaxom, Sahtorom, Romom, Hamburgom sa 12, 13 igrača. Sarajevu je doduše malo falilo, ali opet se iz svakog poteza igrača Cluja vidjelo da su kvalitetniji, i da zasluženo idu dalje.
Ja sam ponosan na Sarajevo, večeras su odigrali lavovski, ali jebiga... to je sport. Sretno smo prošli Trnavu, sreće smo imali i na Koševu protiv Helsinborga, penali... jebiga, tad nije bilo prokletstva.
aze wrote:sarajevsko_pivo wrote:Sarajevo manje bitno, ali reprezentacija.cikular wrote:Kakvo crno prokletstvo?
Vidis @Sarajevsko pivo evo ti odma odgovor zasto je nasa drzava prokleta u sportovima.Ljudi vise vole da komsiji crkne krava pa makar njemu i 2 odlijepile.... Cikular ti izgleda ne razumijes poentu pitanja ? Ovde nije postavljeno pitanje o FKS nego o NASOJ drzavi i svim sportovima - To sto si ti opterecen FKS i cinjenicom da vi igrate protiv famosa,zrinjskog i u evropi sto ste odigrali protiv litexa cuvaj za sebe.
BiH prokleta SAMO u sportu?? Kamo srece da je samo to...sarajevsko_pivo wrote:Vazda smo blizu, ali nikad da odemo na EP i SP, u bilo kojem sportu![]()
Evo danas Sarajevo.