BiH prokleta u Sportu?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sarajevsko_pivo

#1 BiH prokleta u Sportu?

Post by sarajevsko_pivo »

Vazda smo blizu, ali nikad da odemo na EP i SP, u bilo kojem sportu :-?

Evo danas Sarajevo.

Pa onda mnogi nasi igraju za druge zemlje.
cikular

#2 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by cikular »

Kakvo crno prokletstvo?
Ljudi vas skrkacili posteno.
Nema se tu sta raspravljati.
sarajevsko_pivo

#3 Re: BiH prokleta u Sportu?

cikular wrote:Kakvo crno prokletstvo?
Sarajevo manje bitno, ali reprezentacija.

BTW: Ja sam navijac Veleza
cikular

#4 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by cikular »

sarajevsko_pivo wrote:

Kad je bila prokleta?
stochar

#5 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by stochar »

nije to prokletstvo, vec nasa sklonost ka velicanju i slavljenju poraza. umjesto da priznamo greske, mi slavimo poraz i furamo se da smo 'moralni pobjednici'. ne priznavajuci greske, nikad necemo doci u priliku da ih popravimo, vec cemo svaki put iznova grijesiti i vaditi se kao 'mi smo bili bolji ali nismo imali srece'.

dolazak u trece ili cetvrto pretkolo jeste velika stvar, ali je uspijeh tek ulazak u takmicenje za koje se ucestvovalo u kvalifikacijama. dolazak u polufinale kupa uefa jeste podvig, ali bi uspijeh bio tek da je kup te godine i osvojen, ali jok. nama je uspijeh kad izgubimo 'samo' 2:1, samo 1:0, samo 3:1, 'samo' 4:0 ('ipak je to newcastle')...

nama je uvijek draze slaviti neki poluuspijeh, nego se pogledati u ogledalo i reci: opet smo ucestvovali u kvalifikacijama, ali se nismo i kvalifikovali. keshira se uz to i nesto love koju 'kontroverzni biznismeni' u upravama klubova brzo rasparcaju, dugovi fudbalerima i dalje ostanu, nista se ne ulozi u kupovinu novih igraca, i onda kazemo 'nemamo srece'. imamo mi i previse srece, ali nemamo volje da promijenimo neke stvari!

nema tu nikakvog prokletsva, stvar je vrlo jasna, realna i opipljiva.
sarajevsko_pivo

#6 Re: BiH prokleta u Sportu?

Tako ce i biti nakon ovi kvalifikacija za EP.

Mozda idemo u baraz, ali sta kad budemo tamo?
diler

#7 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by diler »

Nekada se cini da smo zaista prokleti, evo vidjeli smo sta se veceras desilo sarajevu
Prije toga zeljo isto dozivi od famosa
Prokletstvo nista drugo
Šibicar

#8 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Šibicar »

diler wrote:Nekada se cini da smo zaista prokleti, evo vidjeli smo sta se veceras desilo sarajevu
Prokletstvo nista drugo
:lol: Iskreno sam se pravo ismijao... :thumbup:
The 51st State

#9 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by The 51st State »

stochar wrote:nije to prokletstvo, vec nasa sklonost ka velicanju i slavljenju poraza. umjesto da priznamo greske, mi slavimo poraz i furamo se da smo 'moralni pobjednici'. ne priznavajuci greske, nikad necemo doci u priliku da ih popravimo, vec cemo svaki put iznova grijesiti i vaditi se kao 'mi smo bili bolji ali nismo imali srece'.

dolazak u trece ili cetvrto pretkolo jeste velika stvar, ali je uspijeh tek ulazak u takmicenje za koje se ucestvovalo u kvalifikacijama. dolazak u polufinale kupa uefa jeste podvig, ali bi uspijeh bio tek da je kup te godine i osvojen, ali jok. nama je uspijeh kad izgubimo 'samo' 2:1, samo 1:0, samo 3:1, 'samo' 4:0 ('ipak je to newcastle')...

nama je uvijek draze slaviti neki poluuspijeh, nego se pogledati u ogledalo i reci: opet smo ucestvovali u kvalifikacijama, ali se nismo i kvalifikovali. keshira se uz to i nesto love koju 'kontroverzni biznismeni' u upravama klubova brzo rasparcaju, dugovi fudbalerima i dalje ostanu, nista se ne ulozi u kupovinu novih igraca, i onda kazemo 'nemamo srece'. imamo mi i previse srece, ali nemamo volje da promijenimo neke stvari!

nema tu nikakvog prokletsva, stvar je vrlo jasna, realna i opipljiva.
upravo tako, vise savjesnog i postenog rada u sportu (uostalom kao i u svim drustvenim sferama), pa ce najednom to "proklestvo" nestati.
aze

#10 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by aze »

sarajevsko_pivo wrote:

Vidis @Sarajevsko pivo evo ti odma odgovor zasto je nasa drzava prokleta u sportovima.Ljudi vise vole da komsiji crkne krava pa makar njemu i 2 odlijepile.... Cikular ti izgleda ne razumijes poentu pitanja ? Ovde nije postavljeno pitanje o FKS nego o NASOJ drzavi i svim sportovima - To sto si ti opterecen FKS i cinjenicom da vi igrate protiv famosa,zrinjskog i u evropi sto ste odigrali protiv litexa cuvaj za sebe.
Dr.Belajsuz

#11 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Dr.Belajsuz »

To ti navijačima Cluja?
Cafe Camargue

#12 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Cafe Camargue »

sarajevsko_pivo wrote:Vazda smo blizu, ali nikad da odemo na EP i SP, u bilo kojem sportu :-?

Evo danas Sarajevo.

Nije to nikakvo prokletstvo, već prosto stvar kvaliteta.
Cluj je ekipa sastavljena od skupih, iskusnih, fizički spremnih igrača da igraju po dvije utakmice zaredom. Sarajevo je naš najbolji klub, ali je i on sastavljen od polu-amatera, i ovog ljeta je samo nevjerovatnom borbom uspio da prođe Trnavu i Helsingborg, i da tijesno ispadne od Cluja. Dakle, nema tu mjesta za prokletstvo. Jednostavno, radi se amaterski, konkretno u slučaju Sarajeva ne može se ići u grupnu fazu i igrati sa Ajaxom, Sahtorom, Romom, Hamburgom sa 12, 13 igrača. Sarajevu je doduše malo falilo, ali opet se iz svakog poteza igrača Cluja vidjelo da su kvalitetniji, i da zasluženo idu dalje.

Ja sam ponosan na Sarajevo, večeras su odigrali lavovski, ali jebiga... to je sport. Sretno smo prošli Trnavu, sreće smo imali i na Koševu protiv Helsinborga, penali... jebiga, tad nije bilo prokletstva.
Edin H.

#13 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Edin H. »

Šibicar wrote:
diler wrote:Nekada se cini da smo zaista prokleti, evo vidjeli smo sta se veceras desilo sarajevu
Prokletstvo nista drugo
:lol: Iskreno sam se pravo ismijao... :thumbup:

:x :x :x

ili ipak

:lol:
ultima_palabra

#14 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by ultima_palabra »

Cafe Camargue wrote:Nije to nikakvo prokletstvo, već prosto stvar kvaliteta.
Cluj je ekipa sastavljena od skupih, iskusnih, fizički spremnih igrača da igraju po dvije utakmice zaredom. Sarajevo je naš najbolji klub, ali je i on sastavljen od polu-amatera, i ovog ljeta je samo nevjerovatnom borbom uspio da prođe Trnavu i Helsingborg, i da tijesno ispadne od Cluja. Dakle, nema tu mjesta za prokletstvo. Jednostavno, radi se amaterski, konkretno u slučaju Sarajeva ne može se ići u grupnu fazu i igrati sa Ajaxom, Sahtorom, Romom, Hamburgom sa 12, 13 igrača. Sarajevu je doduše malo falilo, ali opet se iz svakog poteza igrača Cluja vidjelo da su kvalitetniji, i da zasluženo idu dalje.

Ja sam ponosan na Sarajevo, večeras su odigrali lavovski, ali jebiga... to je sport. Sretno smo prošli Trnavu, sreće smo imali i na Koševu protiv Helsinborga, penali... jebiga, tad nije bilo prokletstva.
1. Borac 4 4 0 0 8:2 12
2. Velež 4 3 1 0 14:3 10
3. Modriča 4 2 2 0 8:4 8
4. Željezničar 4 2 1 1 4:3 7
5. Leotar 4 2 0 2 3:4 6
6. Zvijezda 4 2 0 2 4:6 6
7. Slavija 4 1 2 1 2:3 5
8. Rudar 4 1 1 2 4:3 4
9. Široki Brijeg 4 1 1 2 3:4 4
10. Sloboda 4 1 1 2 5:7 4
11. Olimpik 3 1 1 1 4:6 4
12. Laktaši 4 1 1 2 6:9 4
13. Travnik 4 1 1 2 6:9 4
14. Zrinjski 4 0 3 1 4:6 3
15. Sarajevo 3 0 2 1 2:5 2
16. Čelik 4 0 1 3 2:5 1
:dance:
Ostatak posta realan :)
cikular

#15 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by cikular »

aze wrote:
sarajevsko_pivo wrote:

Vidis @Sarajevsko pivo evo ti odma odgovor zasto je nasa drzava prokleta u sportovima.Ljudi vise vole da komsiji crkne krava pa makar njemu i 2 odlijepile.... Cikular ti izgleda ne razumijes poentu pitanja ? Ovde nije postavljeno pitanje o FKS nego o NASOJ drzavi i svim sportovima - To sto si ti opterecen FKS i cinjenicom da vi igrate protiv famosa,zrinjskog i u evropi sto ste odigrali protiv litexa cuvaj za sebe.

:-)

Covjek je naveo taj primjer i ja sam mu odgovorio da nije stvar prokletstva, nego znanja.
Tvrdim da ne postoji prokletstvo.
Eto navedi ti kad se to prokletstvo pokazalo?
elSaik

#16 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by elSaik »

Ne postoji nikakvo prokletstvo niti je ikada postojalo. Ali ono što postoji jeste mentalitet, a naš je gubitnički. Na stranu to što očekujem uspjehe u sportovima u koje ne ulažemo ama baš ništa. Ljudi po svijetu ulažu milione i milione, a mi nemamo 3 stadiona na kojima se mogu igrati europske utakmice. :-)
ekist

#17 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by ekist »

sarajevsko_pivo wrote:Vazda smo blizu, ali nikad da odemo na EP i SP, u bilo kojem sportu :-?

Evo danas Sarajevo.

BiH prokleta SAMO u sportu?? Kamo srece da je samo to... :bih:
kemtrejls

#18 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by kemtrejls »

Nije to problem prokletstva već mentaliteta i nestručnog rada.
Naši momci nikako da shvate da nisu ništa lošiji od onih drugih.
KOd naših igrača je konstantno prisutan kompleks manje vrijednosti i strah,zatim nema psihološke motivacije.
Novac koji bi,konkretno što se Sarajeva tiče,eventualno osvojili bio je samo opterćenje.
Šteta je velika,mi imamo potencijala i kvalitetnih igrača,ali amaterskim radom u klubovima i amaterskom ligom teško da ćemo u bliskoj budućnosti doživjeti tu sreću da neko od naših igra na velikom takmičenju.
Rauber

#19 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Rauber »

Kakvo ba prokletstvo, o prokletstvu bi mogli pricati samo kad bi nasi klubovi normalno funkcionisali a bili ovi rezultati... Znaci kad bi igraci imali redovne i dobre plate,kad bi se ulagalo u dovodjenje pojacanja, kad bi se ulagalo u trening kampove kao npr sto ima partizan,omladinsku skolu...Eto npr jedan partizan ima kamp na Tari i na Jahorini, skola fudbala im je jedna od najboljih u evropi, skoro sam negdje citao da su dernuli vrsnjake Barce ili Reala sa 5 razlike. Pogledajte im samo kampove i kakvi strucnjaci im rade s djecom. Kod nas djeca i ne dodju do juniora, evo u zadnje 2-3 godine dosta nam je djece otislo u cesku, slovacku ili gdje vec...
A eno citam Vojvodina prodala Aleksica Manchester City-u za 9 MILIONA EURA, hej mali 1991 godiste. Samo cu se nadovezati i reci Dzeko - Zeljeznicar , sve vam je jasno...

Realno, ovo sto su igraci Sarajeva napravili je mozda cak i senzacija, Spartak i Helsinborg su puno bogatiji i uredjeniji klubovi od Sarajeva, o Cluj-u da ne pricamo... A tako je malo falilo i njih da izbacimo. Srece nam nije manjkalo, bez obzira na stativu Hadzica, realno smo se i provukli par puta,imali su i oni svoju stativu i svoje sanse... Uglavnom igracima svaka cast, ali isto tako, Cali bi i Van Gal pozavidio kad vidi s kojim fondom igraca je izbacio dvije pomenute ekipe i ravnopravno se borio sa Clujom.
A i reprezentacija, kad covjek vidi ko sjedi u vrhu, kakve jajare od ljudi, nije ni cudo sto nas nema nigdje.
Last edited by Rauber on 28/08/2009 12:18, edited 2 times in total.
klixober

#20 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by klixober »

Kao sto rekose prije mene...nije nikakvo prokletstvo u pitanju,nego gubitnicki mentalitet.Sta ocekivati od reprezentacije u bilo kom sportu kad nam je glavna navijacka pjesma za rezanje vena "Bosnom behar probeharao,mene zivot razocarao"...i sta ocekivati od reprezentacije kada cak i pri povoljnom rezultatu,pa i prije utakmice,navijaci navijaju "ne daj se Bosno".Od koga da se ne da? Luzerski mentalitet,gubicemo sve dok ne dobijemo samopouzdanje i dok ne postanemo svjesni svojih kvaliteta.
Rambo-Amadeus

#21 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Rambo-Amadeus »

cuj sto je prokletstvo??? pa bar se to zna, zar nije Papa onoad bacio kletvu na stadion Koševo (ali i na sve ostale stadione preko njega) ??? sad treba, kako sam cuo, zvati ovog novog da skine kletvu, i to je to! :bih:
JThomas

#22 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by JThomas »

ma šta je bolan s vama?

kakve uslove rada imamo, kakve sportske radnike, kakvu državu, koliko PARA (koje čine 95% rezultata u modernom sportu)...mi smo čudo koliko smo dobri. i reprezentacija i klubovi. pogledajte samo kakvi nam sjede u savezu, kako se pozivaju igrači, šta se radi u i oko reprezentacije, a o klubovima i premijer l(j)igi neću ni počinjati, ruanda ima uređenije i poštenije klupsko takmičenje...ma čudo je i što smo ovakvi kakvi smo.
SA 071

#23 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by SA 071 »

Pa dobro, ali ima malo i prokletstva. Cuj, pred vazne utakmice reprezentacije Spahic dobije "svinjsku gripu", e jebi ga... Maleri... Ibisevic, biser, razvaljuje po Njemackoj i taman kada je poceo igrati za repku povrijedi se... I masu slicnih primjera...
Plemkinja

#24 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Plemkinja »

BiH nije prokleta u sportu ali je prokleta u ljudima koji se bave sportom a pri tome ne mislim na igrače a još manje na navijače. u upravama klubova kao i u Savezu sjede mahom ljudi kojima je isključivo lova bitna a tako se i ponašaju. većinu tih ljudi je politika dovela u klubove a ne nekakvo znanje ili umiješnost u sportu.
Zakon o sportu je usvojen davno ali ga nitko nije vidio jer ga strogo čuvaju da ga i ne vidi nitko da ne izbiju skandali.
država skoro uopće ne potiče sport i dok se oni raspravljaju tko će u koju fotelju zasjesti, evo prvi naši boksači koji trebaju na prvenstvo u Italiju se žale jer nisu dobili skoro pa ništa i više su gladni nego pripremljeni.
Hamza Alić, 9. na svijetu i nikome ništa, čak nije dobio ni čestitu naslovnicu u novinama a pola države za njega nije ni čulo.
itd
itd
pa i Džeku dok je bio u Želji nije nitko spominjao a sad se kunu u njega....... Ibrahimović kad se nudio reprezentaciji nisu ga htjeli
realno, svaka čast sve i jednoj osobi koja se bavi sportom u ovoj državi jer bi drugi s ovakvim odnosom države davno odustali.
zašto se onda čudimo kada svi idu igrati za druge, BiH nije ništa bolje ni zaslužila ovakvim odnosom.
a usput, ne može se reći ni da smo toliko baksuzi jer naši momci i cure osvajaju medalje širom svijeta i uspijevaju samo što su najmanje priznati u svojoj zemlji. jedan od dokaza je i ovaj javni rtv servis koji ne prenosi nikakve sportske događaje iz ove zemlje na bruku i sramotu sviju nas
Felid

#25 Re: BiH prokleta u Sportu?

Post by Felid »

Al zato podrže koridu i 100.000 ljudi na koridi, Jelenu Karleušu i ostale minderpuze... Nama gostuje Dara Bubamara, a Lenny u Banja Luci. Fuj, gadi mi se ovo sve.
Locked