BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#6501 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

shalla wrote:Evo ja molim dragog Boga nek bude ISTI scenarij kao u Parizu :-D

Mi povedemo u prvom izvodeći faul na foru, oni izjednače u 78-oj iz penala, Pandža, Spahić i Papac dobiju žute, Nani povrijedi Lulića (gluho bilo), Pape uplakan (od sreće) daje intervju poslije tekme, ja kao i milioni drugih Bosanaca ne mogu da zaspim (ovaj put naravno od sreće), ova, kao i tema o selektoru naprosto krahiraju od količine postova u njoj, FB statusi svih Bosanaca (mlado, staro, muško, žensko) govore samo o jednom - BiH na EP...

P.S. Zna li neko koji su simptomi srčanog udara?
Ma joook ba, 0-2 rutinski ih dobijamo bez puno srkleta i nervoze...a i stresa po naciju, eto vidjeces veceras ;-) nešto onako kao protiv bjelorusa u Minsku ;-) ....svi ocekuju nekakve horore i trilere, ali Jahić ce iskontrolisati šminkera lijevo, Papac čergaša desno i to je to....hamo, pipa ostala ekipa i gotovo dok si rek'o keks.
Last edited by LSD on 15/11/2011 12:14, edited 1 time in total.
mikogoago

#6502 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Jedno je sigurno .Veceras iza utakmice nema me na forumu.Vratim se kada dodjem sebi.Znaci dan dva :mrgreen:
Pitarrr82

#6503 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

Mene raduje i daje mi nadu nekoliko stvari, ako se ne varam pravo dugo nismo primili gol iz igre, igraci imaju dosta samopouzdanja, nema cuvanja od kartona, zreliji smo i svakako zeljniji od njih a Boze moj ako i ne bude (pregriz'o jezik :mrgreen: ) imamo kvalifikacije za SP gdje odmah trebamo nabaciti ulogu favorita pa kako bude... :bih: :bih:
denimb

#6504 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

Moram presijeci, cisto da ne navucemo suhvu ovdje :D :bih:
quasar

#6505 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

mikogoago wrote:Jedno je sigurno .Veceras iza utakmice nema me na forumu.Vratim se kada dodjem sebi.Znaci dan dva :mrgreen:
U pravu si, ne znam hocu li uopste moci danima napisati dvije rijeci vezane za fudbal ako ne uspijemo.
A ako prodjemo, bice suvisno bilo sta reci.
shalla

#6506 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

Jeboga više dvadesetorica i baraž, ja bih banovao ko stavi ovu peh pjesmu...
biske

#6507 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by biske »

shalla wrote:Jeboga više dvadesetorica i baraž, ja bih banovao ko stavi ovu peh pjesmu...
ne može ova dobaciti 2365 kilometara do Lisabona... ;)
sumirprimus

#6508 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

dijamantu goni bandu sve do pacifika...
jao,cetvrta utakmica u nizu s njima,red je da im damo go konacno, :bih: :bih: :bih:
dajte go da slavimoooooooooooo,gotovo je pritisak mi je vec skocio...
sta mi ovo treba nikako mi niej jasno ...
denimb

#6509 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

shalla wrote:Jeboga više dvadesetorica i baraž, ja bih banovao ko stavi ovu peh pjesmu...

Hahahhaha, asli je peh pjesma :lol:

Samo opusteno :bih:
mousstapha

#6510 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mousstapha »

Janjicar

#6511 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Janjicar »

Not My Idea wrote::bih: :bih: :bih: :bih:

hvala Zdravko

Image
hahaha Svaka cast :thumbup: :bih:
cikaBosanac

#6512 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cikaBosanac »

mousstapha wrote:
:thumbup: :thumbup: :D
čežnja

#6513 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by čežnja »

Iza mene neprespavana noc, ispred mene iscekivanje, u meni emocije za koje ne postoje adekvatne rijeci.

U ovakvim trenutcima pomislim da ja i previse volim svoju domovinu, svoju reprezentaciju. Kad kazem previse, prvenstveno mislim na buru emocija i stanje u koje me moze dovosti samo reprezentacija.

Ove kvalifikacije su nam donijele najvise i razocarenja i radovanja i nadanja. Kroz ove kvalifikacije smo prosli sve, od strasnih osporavanja selektora Susica, bolnih i teskih poraza, pobjeda, suspenzije.

Tesko nam je pala ta suspenzija, niko od nas nije znao sta ce biti.

Da li ce nam biti ukinuta suspenzija?
Da li ce ostati isti ljudi u savezu?
Sta ce biti sa igracima?

A pogledajte nas danas, rame uz rame stoje prvi covjek saveza za normalizacij i nas selektor.
Danas nakon svega kroz sta smo prosli kroz ovaj ciklus kvalifikacija igramo odlucujucu utakmicu za odlazak na EURO.
Prosli smo kroz ove kvalifikacije narodski receno i sito i reseto, bilo nam je tesko u pojedinim trenutcima, ali uspjeli smo, tu smo, na vratima EURA 2012. Zasluzili smo to prvenstvo, zasluzili smo ga vise od bilo koga na ovom dunjaluku.

Dragi moj Boze, samo ti si mi svjedok da u ovom trenutku pored zdravlja svoje porodice, zelim samo jedno, da veceras nakon svega kroz sta smo prosli, sunce obasja hladnu bosansko-hercegovacku noc, da nocas posle ponoci pjesma se ori mojom domovinom, pjesma pobjednika, pjesma ucesnika EURA 2012.

ZMAJEVI SRETNO!!!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
ja71

#6514 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

just principe wrote:jel koga spucala trema
Imal' ko da ga nije spucala ?
Dr.Cuddy

#6515 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dr.Cuddy »

ja71 wrote:
mene mal' tramvaj ne spuca maloprije :bih:
sumirprimus

#6516 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

ja71 wrote:
mene nije trema,mene je strah...
tita mi strah me, i za utakmicu, i za zdravlje,ubi me ovo sta ako...
ko ziv ko mrtav pricace se...
samo_ti

#6517 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samo_ti »

Ovo vrijeme do utakmice, ova trema se ubija u kafani ! :D ziv`eli
simonese

#6518 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by simonese »

samo_ti wrote:Ovo vrijeme do utakmice, ova trema se ubija u kafani ! :D ziv`eli

:thumbup: :mrgreen: :run: u kafanu
be highirly

#6519 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by be highirly »

SRETNO :bih:
Stari

#6520 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Stari »

Abacija wrote:
LSD wrote:SC: Jeste li tokom utakmice razgovarali sa Ronaldom?

JAHIĆ: Jesam. Počeo je pričati na engleskom, a ja sam mu odgovorio na španskom. Rekao mi da smo p.... i da smo se prepali, upitavši me što ne igramo u Sarajevu. Odgovorio sam mu da cijele kvalifikacije igramo u Zenici i da nema razloga da to mijenjamo. Nervozan je bio vjerovatno zbog toga što nije mogao ništa napraviti i onda je počeo provocirati. Nije mu to potrebno. On je veliki igrač i ne bi trebao tražiti svađu. Trebao bi malo igrati.

:lol: :lol: :-) Jahić pedagog.
Diplomatski Jahic, diplomatski nema sta ali trebao mu je odbrusiti sta ti znas sta je pi... pederu jedan!
Jah vala ... mislim da je ovo ipak najbolja replika ... nemam nista protiv osoba sa razlicitim spolnim orijentacijama i opredjeljenjima ....nego opcenito ne volim kad se neko hoce predstaviti strucnjakom u oblasti od koje je operisan...mislim, sto se kog vraga petlja u nesto o cemu veze nema ? ... :-) eke picke :-) ...grdna moja rano - nasla se marka.
ja71

#6521 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

sumirprimus wrote: tita mi strah me, i za utakmicu, i za zdravlje,ubi me ovo sta ako...
"Doktore, mene boli glava"
"A znate li zasto vas boli glava ?"
"Zato sto se sikiram"
"A sto se sikirate ?"
"Pa zato sto me boli glava"
Point.

#6522 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Point. »

Citam nashi trenirali penale. Nedo Bog da budu penali to normalan covjek nebi prezivio.
Odoh hodati vani steze mi se nesto u stomaku, u glavi zamisljam sta ako prodjemo, ali onako blago da nas ne ureknem.
Pa tacno bih dao bubreg za prolaz.
just principe

#6523 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

Samo optismisticno i hrabro :bih:

@mba

#6524 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by @mba »

ja71 wrote:

mene brate nest u stomaku od petka jos, a mozes zamiliti kako je igracima a kako je tek portugalcima?
čežnja

#6525 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by čežnja »

arzuhal wrote:Igra naše reprezentacije nešto je više od samog fudbala, a sve vezano za nju je jedan poseban bosansko-hercegovački fenomen koji okuplja svaku jedinku (muško ili žensko) kojoj je i BiH na srcu, a drži i do same sebe.

Neki dan ulazim u pekaru i nalazim tamo jednu nanu kako, gestikulirajući rukama i veoma glasno, priča sa radnicom pekare o susretu na Bilinom. Nana priča kako ju je razočarala neka koja je rekla kako nemamo šansi protiv Portugala, pa je nana osula paljbu po toj nekoj. Ova radnica odmahuje glavom i veli kako Portugal ima samo nekoliko vrhunskih igrača i da ih itekako možemo dobiti. Nana klima glavom i veli:''Lopta je okrugla!''

Bivam zatečen pričom i kroz smijeh jedva tražim te kifle...

Kada kažem da je to poseban fenomen, pri tome mislim na toliko razloga oko nas, u našoj državi, koji nam crnu svakodnevnicu ispisuju, ali sve to nadjača naša okrenutost ka igri naše reprezentacije. Toliko je nezaposlenih ljudi, toliko belaja i svakodnevnih pucnjava, samoubistava iz svakojakih razloga. Sve poskupljuje, političari ništa ne rade, a imaju tamo neki koji svakodnevno rade na rušenju ove zemlje.
Na Wall Streetu demonstracije, ljudi iz raznih, daleko bolje uređenih država i društava protestuju, dižu svoj glas protiv nečeg...
Mi svoj glas, svoje nade, svoje želje usmjeravamo ka igri naše repke.
Jesmo li mi narod koji može dugo da trpi nepravdu ili smo inertni - ne znam. Toliki nas belaji (politički, ekonomski...) pritisli, a mi ne reagujemo. Ili ne znamo, ili nećemo, ili ne možemo ništa učiniti.

Možda smo mi takvi, naprosto, ili nas je već tolika muka pregazila da samo želimo malo neke ljepote, malo radosti. Zato se ne osvrćemo previše na belaje i tegobe, tragamo za nekom nadom koja je moguća. A reprezentacija nudi tu nadu, tu radost koja nas prožima, ujedinjuje!

Ne vjerujemo mi sudijama, ni FIFI, ni UEFI, niti ikome osim Papetu, Džeki, Misketu, Rahimiću...Nije da mi tek onako ne vjerujemo, iz nekakvog bijesa, nego što smo naučili i znamo kako nas je taj svijet već gledao u najvećim mukama, pa nisu prstom mrdnuli da nam olakšaju. Zato znamo u koga i šta se uzdamo, a u šta ne.

Ove igre naše drage reprezentacije, tih sjajnih momaka, donose nam i taj grč, strepnju, strah, kao i radost, nadu, treperenje - i baš to sve zajedno jest život, i baš to nas i vraća u ŽIVOT! Zato mi to tako mislimo, osjećamo, djelujemo.

I zato nije nikakva patetika kada naši igrači kažu kako bi voljeli da vrate osmjehe i nadu na lica naših ljudi - to je, ljudi moji, najveća istina!

Možda imaju puno bolji igrači od bilo kojeg našeg, ali mi imamo najbolji tim. Možda imaju neki timovi više navijača, ali naši BH Fanaticosi su najbolji. I naše radnice u pekarama, i naše nane, i forumaši koji prate let aviona...nema to niko!

I boli me apsolutna briga tamam da sutra igramo protiv intergalaktičke reprezentacije - vjerujem u pobjedu! A ako se ne plasiramo na EP - ja ću još jače vjerovat u te momke! Tu me niko ne može zajebat.

Često smo bili u prilici da tražimo od nekih besćutnih ljudi da urade naš posao i bili smo zabrinuti. Hajmo sada da sami uradimo svoj posao, a neka se drugi malo zabrinu.
Jutros, u 10:30 u temi dana Kalman radia, ovaj post je u cjelosti voditelj procitao. Sa ovim postom je i poceo temu dana.

:bih: :bih: :bih: :bih:
Locked