BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#626 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Charuga »

Goblin wrote:Kvalifikacije se dobijaju i gube na malim reprezentacijama,da smo pobijedili Albaniju tamo,isli bi direktno na evropsko,svejedno sto smo u grupi imali negativan skor i sa Francuzima i Rumunima.
A da su francuzi pobjedili Bjelorusiju kuci, umjesto sto su odigrali nerjeseno, opet bi bili drugi.

Sta je bilo bilo je, idemo dalje pa sta god da bude.
ultima_palabra

#627 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Ovo oko Mourinha zvuci idiotski ali i nije toliko naivno, cak i nije prvi put da se ta opcija spominje. Nakon smjene Carlosa Queiroza Portugal nije imao selektora a vec su zagazili u kvalifikacije. Nakon nerjesenog rezultata 4-4 kuci protiv Kipra i poraza u Norveskoj, Queiroz je nogiran. Sljedio je dvomec sa Danskom i Islandom a Paolo Bento jos nije bio izabran. Portugalski savez je bio u skripcu sa vremenom i pokusali su da izdejstvuju da Mournho vodi reprezentaciju samo te dvije utakmice. Mou se nije protivio, ali R. Madrid jeste. Tadasnji sportski direktor Jorge Valdano je kategoricki odbio tu mogucnost rekavsi da jedan ozbiljan klub kao sto je R Madrid ne moze dozvoliti takve stvari. Sad se portugalci opet nalaze u slicnoj situaciji: Paolo Bento je vec bivsi selektor! Kritike na racun igre Portgala ne jenjavaju u njihovim medijima. Najvise su se obrusili na odbranu i tvrde da Bentov sistem odbrambene postavke gdje se brani individualno, ne lezi profilu igraca koji igraju u reprezentaciji. Slucaj i kazna za Carvalha je dolila ulje na vatru. U Portugalu je Carvalho puno popularniji i drazi od Pepea. Svi su mahom stali u njegovu odbranu iako je njegovo napustanje reprezentacije bio glup potez.Danas je bivsi selektor Queiroz onako "gospodski" izjavio da bi s njim Portugal vec bio na evropskom. Dakle ostalo je jos mjesec dana do baraza. Da li ce Mourinho biti selektor? Iskreno ne vjerujem, ali ostavljam 10 % mogucnosti. Mourinhu se ne gadi ta ideja, glavni igraci rep. Portugala su za tu opciju, a u Realu vise nije Valdano. Mourinho je sada rame uz rame sa Florentinom Perezom. Predsjednik Portugalskog saveza mora napraviti neki efektan potez jer mu se stolica ljulja....Dakle ovog trenutka nema nista zvanicno ali kako se bude priblizavao baraz sve vise cemo slusati o toj mogucnosti.
Ma ja čisto sumnjam da će Bento biti smijenjen... time bi priznali da ih hvata panika i da su u krizi. Mourinho možda može nešto posavjetovati, ali ima on posla preko glave... još da se zamara nekakvim baražom i Bosnom :-)

Nažalost, siguran sam da će natjerati Benta da se izvine Carvalhu i da mu popuši ako treba :oops: Tako da će ovaj sigurno istrčati protiv nas.
sokkia

#628 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sokkia »

[quote="juventus"]Samo me zanima da li Sušić i sad misli kako je bod iz Albanije dovoljan?

Nije na mjestu konstatacija da ne zaslužujemo EP ako ne možemo pobjediti Portugal, al je svakako na mjestu ta da ne zaslužujemo EP kad smo se zadovoljili bodom protiv ekipe koju Luxemburg pobjedi. Jebiga, sad nas je to stiglo.[/quo

jarane,da smo imali i 4 boda prednosti nad francuzima oni bi nešto smislili da nas prestignu u jednoj utakmici .
mi smo mala BIH a oni su velika francuska,svatite to ljudi a tako ce biti i protiv portugala. :x
atko

#629 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

@Goblin ... trebalo bi te banovat trajno jednop tri puta ... jel shvatas koliko smo mi mala i nemocna drzava ... u stvari jel shvatas koliko smo mi uopste malo dtrzava ... i onda zaigramo ko velki ...

a sto se francuza tice... pa protiv irske su i nogama i rukama BUKVALNO igrali ... dok nisu unjeli loptu u gol ... sta vise reci ... izmisli li bi nesto da nas i diskvalifikuju ako treba ... puno jeftinija varijanta nego da popuse dio profita kad ispadnu ovi magneti za sponzore ...
ultima_palabra

#630 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Autobus wrote:Medunjanin puk'o.

Jedan od razloga što smo odlično igrali protiv Francuza, pogotovo u prvom poluvremenu, je taj što je Nasri bio pičić a Blanc igrao sa dva defanzivca koja veze nemaju sa loptom i tehnički su nule.

Nažalost Portugal je individualno prejaka reprezentacija za nas. Jedino da igramo 100% kao tim i molimo Boga da Spahić ne usere ili Hasagić ili ko već..

Ali taman kad uhvatimo momentum, uvijek postoji mogućnost da sa 30 metara onaj idiot zabije gol iz slobodnog..

Jednostavno previše neprediktabilni, talentovani i mnogo mnogo tehnički superiorniji...

Najgora reprezentacija za izvući, jebena sreća. Sad ne žali za onim moronskim penalom.

I kakva je ovo logika ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. Na tom istom Euru će se naći ili Estonija ili Irska, ili Crna Gora, Danska itd... Portugal je jedan od favorita prvenstva, a mi ga tretiramo k'o Azerbejdžan.. čuj ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. kakva glupost.
Ne kontam kako je individualno prejak? Danas utakmice dobiva sredina terena, a tu smo jači od njih... Meireles je ok, ali on ne može nositi igru. Moutinho, Veloso su vječiti nedokazani talenti... Carlos Martins? Niđe veze :-)

Šta još imaju? Odbranu kojoj Island daje tri gola, a Rommedahl sa svojih 36 ih raskiva ko šupu :oops: Golman im je bio dobar protiv Danaca, ali više zbog slabe realizacije istih... golman i lijevi bek su im vječite slabe tačke.

Kao i napadač... Postiga koji je propao gdje god je otišao, Nuno Gomes sa 35 godina, Almeida, Liedson... ne zna se ko je gori.

Krila im jesu prejaka, ali koliko puta smo vidjeli da se i Cristiano i Nani ne vide na terenu... ako im ne daš da prime loptu u opasnim pozicijama, nego da se moraju vraćati do centra po nju. Tu nam uzak teren u Zenici može pomoći, a što se tiče vremena, volio bih da bude lijepo i teren bude dobar jer imamo sjajan vezni red koji može biti prevaga.
JThomas

#631 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

u ratu se ovakvo širenje defetizma šalje na prijeki sud i kažnjava smrću 8-)

slabiji jesmo, niko to ne poriče. al' kad im je grčka mogla uzeti evropsko usred portugala, možemo vala i mi. pokušati. pa šta bude. a ne k'o vagine predati se unaprijed.
madFlava

#632 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by madFlava »

p206 wrote:
Autobus wrote:
I kakva je ovo logika ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. Na tom istom Euru će se naći ili Estonija ili Irska, ili Crna Gora, Danska itd... čuj ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. kakva glupost.
+1

sto nisi citirao i ostatak njegove izjave??a ne izvlacit iz konteksta
jeza u ledja

#633 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

Evo clanak sa naslovne UEFA stranice:

http://www.uefa.com/uefaeuro2012/news/n ... ect+pushed
denimb

#634 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

Goblin wrote:Kvalifikacije se dobijaju i gube na malim reprezentacijama,da smo pobijedili Albaniju tamo,isli bi direktno na evropsko,svejedno sto smo u grupi imali negativan skor i sa Francuzima i Rumunima.
Dizete bespotrebnu i nicim opravdanu euforiju. Imamo jednu sasvim prosjecnu ekipu,sa sto losih mjesta. To se lijepo vidjelo protiv Rumunije,koja nas je deklasirala,povaljala,rasturila,razvalila onako usput sa svojim ocajnim timom,dva poluigraca i jednim narkomanom.
Ako ponovimo rezultat iz prosloga baraza ( dva casna poraza ) moramo biti presretni i cestitati nasim igracima i selektoru i na tom uspjehu.

Jest tebi dan lijepo i optimisticno poceo, dok dođe vrijeme utakmice ti ces nam valjda pripovjedati ovdje da smo toliko losi, te da je najbolje rjesenje da nam svi igraci naprave harakiri cim Portugal izađe na teren :run:
arzuhal

#635 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

I onda se priča kako nema niko psovke kao mi (recimo SFRJ), kako su one sastvani dio našeg vokabulara, poetika svakodnevnog izražavanja...
Pa kako ne bi kad su nas vazda trali - u svakom smislu - a onda se i na sportskom planu pokaže svo demokratsko licemjerje goZpoDže Evrope.
Može opet biti da odradimo sve kako treba + da nas i sreća krene, pa da se kapitaliziraju i (sve) one šanse kakve je imao i Džeko ili Lulić protiv Francuza (teško da bi u tom slučaju i tri Craiga Thompsona izvukli pijetlove iz hale mesne industrije OVAKO). Možda bolje odradimo Portugal nego Francusku, nimalo me, nakon Francuza, ne bi začudilo. Kao što me ne bi začudio još neki penal, nekoliko slobodnih sa 20 metara, još koji karton, itd.

Apsolutno mi je nevažno kakva je reprezentacija Portugal. Znam sve što trebam znat. Nek' nas, ko god hoće, zavije u crno, nek' nas pokradu - mi tu ništa ne možemo. Ali ako naši momci budu ponovili onakvu igru, bez obzira kako sve završilo, ja ću biti sretan i zadovoljan. Samo zbog srca.

Kada je nobelovu nagradu za mir mogao dobiti jedan Kissinger, koji je pravio ratove - ta nagrada je izgubila svaki smisao, nek je sad dadnu i Karadžiću.
Ako Francuzi moraju ići na EP, nek' sudije guraju i Portugal, ako hoće i ako moraju. Nabijem UEFU svakim čepom kopački svih naših igrača. Samo mi je važno vidjeti Papeta i momke kako igraju lijep fudbal, kako djeluju kao tim, kako me čine ponosnim kao neku noć.
Švabo godinama priča kako sebi ne smijemo dozvoljavati ni euforiju/potcjenjivanje, niti strah/razočarenje, nego valjamo igrati između toga dvoga. E, sad igramo. Živi smo i igramo. I nek sad malo drugi preuzmu euforiju i strah, kada s nama igraju.
denimb

#636 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:Evo clanak sa naslovne UEFA stranice:

http://www.uefa.com/uefaeuro2012/news/n ... ect+pushed

Posteno.

Nece se ni oni na BP zalijetati, pogotovo kad im ovaj strateg pogleda utakmicu iz Pariza...mislim da cemo najvecu sansu za gol imati u prvih 15 minuta utakmice.
sumirprimus

#637 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

jel gotova stvar da se igra u zenici???
karanana

#638 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by karanana »

sumirprimus wrote:jel gotova stvar da se igra u zenici???
nemas gdje drugo.

mozda je vec neko pisao ali nisam citao sve, kakva je njihova situacija sa kartonima i neigranjem njihovih igraca u prvoj utakmici?
denimb

#639 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

karanana wrote:
sumirprimus wrote:jel gotova stvar da se igra u zenici???
nemas gdje drugo.

mozda je vec neko pisao ali nisam citao sve, kakva je njihova situacija sa kartonima i neigranjem igraca u prvoj utakmici?

Zuti kartoni:
Rolando(defender)
Raúl Meireles(MF) Carlos Martins(MF) Rubén Micael(MF)
Cristiano Ronaldo

Po jedan imaju, nema cini mi se niko kod njih pod suspenzijom za prvi mec, i jos im se vraca Pepe.
sumirprimus

#640 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

i nek smo slabij,nek i izgubimo,al daj da poginemo muski,da imamo osjecaj ko poslje pariza,ne zbog rezultata nego zbog igre... :bih: :bih:
nista vise,hebemu misha valjda nije puno :)
Gandalf

#641 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Osam Portugalaca sa žutim kartonom

Uoči prvog susreta baraža za odlazak na završnicu Evropskog prvenstva osam igrača našeg protivnika Portugala ima po jedan žuti karton.
Naime, Eduardo, Ronaldo, Meireles, Tiago, Martins, Micael, Ronaldo i Almeida morat će biti pažljiviji u odnosu na ostale igrače jer ukoliko dobiju javnu opomenu 11. novembra u Zenici propustit će revaš susret četiri dana kasnije u Portugalu.

Podsjetimo, zbog dva žuta kartona prvi duel baraža propustit će Boris Pandža i Saša Papac, dok deset Zmajeva ima jedan žuti karton i to Emir Spahić, Adnan Mravac, Semir Štilić, Elvir Rahimić, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Adnan Zahirović i Vedad Ibišević.
Gandalf

#642 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Jose Mourinho vodi Portugal u dvije utakmice protiv BiH?

Nakon što je Portugal izvukao Bosnu i Hercegovinu u dodatnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, portugalski nogometni savez ozbiljno je počeo razmišljati o vrlo zanimljivoj ideji.

Španski dnevnik "El Mundo" prenosi vijest da portugalski nogometni savez ozbiljno razmišlja o opciji Josea Mourinha da vodi reprezentaciju u dvije utakmice play-offa protiv BiH. Sadašnji trener Paulo Bento i nije najpopularniji u Portugalu, a dodatni gnjev na sebe navukao je nakon poraza u ključnoj utakmici kvalifikacija protiv Danske (2-1).

Mourinho je trebao preuzeti reprezentaciju Portugala još na početku kvalifikacija za Euro, ali se Realu ta ideja i nije previše svidjela, te je u skladu sa time i odbijena. Ova dva suparnika srela su se i u doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2010. godine i tada je Portugal teško stigao do pobjede. Portugalski tehnički direktor reprezentacije, Carlos Godinho, nije bio prezadovoljan žrijebom.

"Ovo nije protivnik kojem smo se nadali", rekao je nakon izvlačenja parova.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Cccccc, koji su ovo bagavci, otići preko njihovih leđa na EP bi mi bila neopisiva duševna satisfakcija :thumbup:
denimb

#643 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

Jbt mozemo se smijati, ali meni se nikako ne sviđa ova ideja da ih vodi Murinho kroz baraz...kolika je to Delajla refresh-ovo bi im ekipu za 100% :roll:
shake69

#644 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shake69 »

Gandalf wrote:Osam Portugalaca sa žutim kartonom

Uoči prvog susreta baraža za odlazak na završnicu Evropskog prvenstva osam igrača našeg protivnika Portugala ima po jedan žuti karton.
Naime, Eduardo, Ronaldo, Meireles, Tiago, Martins, Micael, Ronaldo i Almeida morat će biti pažljiviji u odnosu na ostale igrače jer ukoliko dobiju javnu opomenu 11. novembra u Zenici propustit će revaš susret četiri dana kasnije u Portugalu.

Podsjetimo, zbog dva žuta kartona prvi duel baraža propustit će Boris Pandža i Saša Papac, dok deset Zmajeva ima jedan žuti karton i to Emir Spahić, Adnan Mravac, Semir Štilić, Elvir Rahimić, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Adnan Zahirović i Vedad Ibišević.
Koliko vidim, osim golmana ovdje nema niti jednog zutog iz reda odbrambenih igraca a ljudi su igrali tezak mec protiv Danske!? Neko moze reci da je to i uzrok poraza, ali meni govori i kako se moze odigrati a da iz cijele odbrane niko ne dodje u poziciju da strahuje da ne igra u revansu. Dakle, Pepe i ostala skvadra , ukoliko neko ne fasuje crveni, sigurno ce igrati oba susreta s BiH dok mi strepimo zbog kartona za haman cijelim timom, osim Dzeke.
arzuhal

#645 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

denimb wrote:Jbt mozemo se smijati, ali meni se nikako ne sviđa ova ideja da ih vodi Murinho kroz baraz...kolika je to Delajla refresh-ovo bi im ekipu za 100% :roll:
Ma kakav Mourinho i baraž :lol:

Al' eto nek ih i vodi kroz baraž - šta? Ništa :) Morat će poslije i njega smijenit :lol:
shake69

#646 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shake69 »

shake69 wrote:
Gandalf wrote:Osam Portugalaca sa žutim kartonom

Koliko vidim, osim golmana ovdje nema niti jednog zutog iz reda odbrambenih igraca a ljudi su igrali tezak mec protiv Danske!? Neko moze reci da je to i uzrok poraza, ali meni govori i kako se moze odigrati a da iz cijele odbrane niko ne dodje u poziciju da strahuje da ne igra u revansu. Dakle, Pepe i ostala skvadra , ukoliko neko ne fasuje crveni, sigurno ce igrati oba susreta s BiH dok mi strepimo zbog kartona za haman cijelim timom, osim Dzeke.
Miaslio sam da Portugalci dodsju u poziciju da ne igraju /pauziraju u jednoj utakmici baraza!
arzuhal

#647 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Vako oni kontaju:
Best case scenario...

Bosingwa(Chelsea) - CarvalhoR(Madrid) - Pepe(RMadrid) - Coentrao(RMadrid)

Most likely scenario...

Perreira(Sporting) - Alves(Zenit) - Pepe(RMadrid) - Coentrao(RMadrid)

Worst case scenario...

Perreira(Sporting) - Rolando(Porto) - Alves(Zenit) - Eliseu(Malaga)
sumirprimus

#648 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

nadamo se da im trener nece dobit otkaz,jer je to uslov da se karvaljo vrati :D
arzuhal

#649 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

sumirprimus wrote:nadamo se da im trener nece dobit otkaz,jer je to uslov da se karvaljo vrati :D
Ma nek pruže Bentu još jednu šansu u ovom dvomeču, pa nek' vide kako će dalje :mrgreen:
cekpi

#650 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cekpi »

Poz svima, meni je vala plaho drago da smo izvukli ove uhljupe....
Osveta i to da se servira hladna u vidu 0:0 u Zenici i 1:1 u Lisabonu.. :evil: :x :evil: .. nek crknu i eusebio i platimi i ostala gamad..

Idemo dalje :thumbup: :bih:
Locked