BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#5926 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

sumirprimus wrote:"Ono što se dogodilo u Zenici pozitivno se odrazilo na igrače i tim Portugala. Naša reprezentacija koja teško pronalazi motivaciju u utakmicama sa slabijim ekipama pokazuje veliku motivaciju i ujedinjenost uoči sutrašnje utakmice", kazao je Jorge Silverio, sportski psiholog portugalske reprezentacije.

"I vi možete poslati poruku igračima da smo bolji od Bosanaca i Hercegovaca", poručio je Silverio svojim zemljacima te dodao kako očekuje paklenu atmosferu na Stadionu svjetlosti u Lisabonu."...

NAćI,zato je ove miševe trebal na ignore jos od aerodroma,daju si za pravo da misle da nesto to velicina reda andromeda,a igraju baraz ko i mi,jos prva tekma nula nula,slabije ekipe...
jarane mozdaj ronaldu u realu ko i pepe,mozda ste nekad igrali finala,al ste sad tu gdje i mi.. ovo firaunsko podcjenivanje i patroniziranje korki nacije,mi vise pici opako po zivcima..
da ih hocemo gor razvalit bilo kako,pa makari ne otisli na EP... :x
Pa su zato tebe kao psihologa morali angažovati...dobro Jorge majstore, onda ces ih sutra uvece tješiti te svoje zemljake kad ih zmajevi sprže na oltaru svjetlosti i pricati im price - kad vec tako fino pricas.
sumirprimus

#5927 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

ma naravno da zelim da ih i na guzove izbacimo,to ono,kad nestane finih rijeci,da objasnim a nisam pisac,koliko zarko zelim da ih tohnemo i ostavimo na obali atlantika... :D :D :D
da mi je da ih dobijemo i odemo,pa makar i ne otisli :D samo da oni ćućnu :D
Rotring *.*

#5928 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

Imamo pozitivan rezultat, gotov' kompletnu ekipu (Papac će dobro zamjeniti Salihovića, koji je i onako tek oporavljen), još je i Spaha tu.. uhh :D
Prvi put nam ne treba pobjeda, Portugalci su nafurani, sigurni da će pobjediti, i kako će opravdati ulogu favorita.. :D
Igramo na doosta kvalitetnijem stadionu, gdje sam siguran da ćemo dati barem 1 gol (vratiće se one prečke i stative)
Uglavnom, potpuni sam optimista i siguran sam ćemo slaviti u utorak svi zajedno :D :bih: :bih:
Last edited by Rotring *.* on 14/11/2011 11:46, edited 1 time in total.
Koshpa

#5929 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Koshpa »

Last edited by Koshpa on 14/11/2011 11:46, edited 1 time in total.
sumirprimus

#5930 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

Koshpa wrote:http://www.flightradar24.com/

Evo zanimajte se malo :mrgreen:
sta je sad nasi opet u zraku? :D
Koshpa

#5931 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Koshpa »

sumirprimus wrote:

Posli na trening :lol: :lol: :mrgreen:
Rotring *.*

#5932 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

sumirprimus wrote:

Ma Pandža se htio provozat', pa zato su u zraku :D :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5933 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

sumirprimus wrote:

ovo je avion sa delegacijom poznatih sarajevskih ugostitelja :D
sumirprimus

#5934 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

Koshpa wrote:
sumirprimus wrote:

Posli na trening :lol: :lol: :mrgreen:
izgleda se nasi upravo dizu na visi nivo :mrgreen: :bih:
north

#5935 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

Mevludin Duvančić je rekao da ćemo teškom mukom proći dalje i to još prije utakmice u Zenici, a da će svojom energijom skinuti crnu magiju sa naših igrača koje na njih bacaju portugalci...Zato Mevludine, baci se na posao, nema druge....

Nego, kako stojimo sa kladionicama, kolika je kvota na ove gurbete, volio bih da je jedno barem 1,50 pošto na tu kvotu se redovno pada......

Usitnilo pravo, sutra će nervoze od ranog sabaha biti u zraku, moći će se nožem rezati....
karanana

#5936 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by karanana »

u subotu bila 1,45, danas 1,40.
znaci raja uplacuje na njih.
Rotring *.*

#5937 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

north wrote:Mevludin Duvančić je rekao da ćemo teškom mukom proći dalje i to još prije utakmice u Zenici, a da će svojom energijom skinuti crnu magiju sa naših igrača koje na njih bacaju portugalci...Zato Mevludine, baci se na posao, nema druge....

Nego, kako stojimo sa kladionicama, kolika je kvota na ove gurbete, volio bih da je jedno barem 1,50 pošto na tu kvotu se redovno pada......

Usitnilo pravo, sutra će nervoze od ranog sabaha biti u zraku, moći će se nožem rezati....
Na Portugal 1.38, remi 4.20, a na nas je 9.25 :-)
sumirprimus

#5938 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

Rotring *.* wrote:
north wrote:Mevludin Duvančić je rekao da ćemo teškom mukom proći dalje i to još prije utakmice u Zenici, a da će svojom energijom skinuti crnu magiju sa naših igrača koje na njih bacaju portugalci...Zato Mevludine, baci se na posao, nema druge....

Na Portugal 1.38, remi 4.20, a na nas je 9.25 :-)
naĆi na remi fine pare :D :D :D
MyCore

#5939 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by MyCore »

Zale se ovamo na nekoj stranici kako bez obzira na kvalitet Ronalda nemaju kontrole na sredini, i ako se sutra prvouku sta tek mogu ocekivati protiv Njemacke , Holandije i Španije. Kaze sutra ce dobiti samo ako uspiju ostvariti posjed lopte a to mogu napraviti ako gurnu Coentraa u sredinu...
A ovim trenerom uopste nisu zadovoljni :bih:
Šibicar

#5940 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Šibicar »

:lol: :lol: :lol: Koji kralj sviju mi. :mrgreen:

convict

#5941 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by convict »

HTI wrote:Mi ako prodjemo Portugal, znaci da mi imamo ekipu ciji su dometi puno veci nego obicno ucestvovanje na turiru. :shock:
Hocu da kazem ako prodjemo Portugal, da li to znaci da imamo sanse da postanemo i EP prvaci? :-)
Znam da govorim malo unaprijed, al' ebiga, nesto me spucalo. :D
:bih: :bih: :bih: :bih:
Ako prođemo Portugal, to je dokaz da smo u stanju igrati sa najvećima. Po meni, samo 3 reprezentacije u Evropi su van konkurencije - Španija, Holandija i Njemačka. Iza njih dolaze Engleska, Italija, Frnancuska i mi :D Prema tome, ja očekujem bar četvrtfinale :D
JEDRILICA

#5942 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JEDRILICA »

Ma kao sto Svabo rece, "Oni nisu svjesni sta ce ih snaci"!

Prvo
Mislim da su nasi namjerno sjebali teren jos vise i da su se namjerno cuvali za drugu utakmicu. Cuvali su se kartona i to je to. Nisu se htjeli zamarati kao u utakmici protiv Bjelorusije i mislim da je Pape rekao da je to bio razlog zasto su ispuhali u Francuskoj. Portugal je u drugom poluvremenu vidno bio ispuhao, dok nasi nisu. Nadati se da ce im se to odraziti na igru.
Drugo
Nasa reprezentacija poslije Rumunije na strani igra dobro. To se vidjelo u utakmicama sa Bjelorusijom i Francuskom. To mi daje optimizam da ce se isto desiti i u Portugalu.
Trece
Oni su se usrali jer su nakon prespavane noci to skontali. Sada mole publiku da dodje, zvizde nam na aerodromu. Nije im svejedno.

Prognoziram.

Portugal - BiH 0-2
sumirprimus

#5943 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

ono sto mene brine,nije presudno,ALI,opet,evo tri utakmice s njima nismo im gola uspjeli zabit... 90x3=270 i kusur... :(
Janjicar

#5944 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Janjicar »

JEDRILICA wrote:Ma kao sto Svabo rece, "Oni nisu svjesni sta ce ih snaci"!

Prvo
Mislim da su nasi namjerno sjebali teren jos vise i da su se namjerno cuvali za drugu utakmicu. Cuvali su se kartona i to je to. Nisu se htjeli zamarati kao u utakmici protiv Bjelorusije i mislim da je Pape rekao da je to bio razlog zasto su ispuhali u Francuskoj. Portugal je u drugom poluvremenu vidno bio ispuhao, dok nasi nisu. Nadati se da ce im se to odraziti na igru.
Drugo
Nasa reprezentacija poslije Rumunije na strani igra dobro. To se vidjelo u utakmicama sa Bjelorusijom i Francuskom. To mi daje optimizam da ce se isto desiti i u Portugalu.
Trece
Oni su se usrali jer su nakon prespavane noci to skontali. Sada mole publiku da dodje, zvizde nam na aerodromu. Nije im svejedno.

Prognoziram.

Portugal - BiH 0-2
Upravo tako koliko god mi pricali o terenu svi znamo da je to namjerno uradjeno i nekA je ;)
Nekako sam siguran u Papeta a i dao je izjavu da cemo u portugalu odigrati najbolje do sada...
A ako odemo na EP mozemo igrati sa svakim ;) imamo jednu od najbolji odbrana ( Sasa papac,Emir Spahic,Asmir Begovic) a o napadu i sredini da ne govorim...
Ali idemo prvo portugal nabiti u Lisabonu
1:2 za nas ;)
Rotring *.*

#5945 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

sumirprimus wrote:ono sto mene brine,nije presudno,ALI,opet,evo tri utakmice s njima nismo im gola uspjeli zabit... 90x3=270 i kusur... :(
Nismo imali ni sreće, 5-6 puta smo imali 100 % šansu i jbg.. al biće bolje aBd, sad će se to sve vratiti :bih:
LSD

#5946 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

sumirprimus wrote:ono sto mene brine,nije presudno,ALI,opet,evo tri utakmice s njima nismo im gola uspjeli zabit... 90x3=270 i kusur... :(
Sve super, ali svemu dođe kraj...zakon brojeva ce im doci glave.
quasar

#5947 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Mene buni ono sto rekose da im je inspektor UEFA rekao da se teren pospe tim pjeskom. Kakve su to sad zavrzlame? :-)
Abacija

#5948 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Abacija »

burek_in_space wrote:
sumirprimus wrote:"Ono što se dogodilo u Zenici pozitivno se odrazilo na igrače i tim Portugala. Naša reprezentacija koja teško pronalazi motivaciju u utakmicama sa slabijim ekipama pokazuje veliku motivaciju i ujedinjenost uoči sutrašnje utakmice", kazao je Jorge Silverio, sportski psiholog portugalske reprezentacije.

"I vi možete poslati poruku igračima da smo bolji od Bosanaca i Hercegovaca", poručio je Silverio svojim zemljacima te dodao kako očekuje paklenu atmosferu na Stadionu svjetlosti u Lisabonu."...

NAćI,zato je ove miševe trebal na ignore jos od aerodroma,daju si za pravo da misle da nesto to velicina reda andromeda,a igraju baraz ko i mi,jos prva tekma nula nula,slabije ekipe...
jarane mozdaj ronaldu u realu ko i pepe,mozda ste nekad igrali finala,al ste sad tu gdje i mi.. ovo firaunsko podcjenivanje i patroniziranje korki nacije,mi vise pici opako po zivcima..
da ih hocemo gor razvalit bilo kako,pa makari ne otisli na EP... :x
E ovo ti je razmishljanje za medalju. :-)
Sve ovo shto rade, rade upravo zato shto su svjesni da ce morati dobro da se namuche ne bi li nas izbacili. Njihovo razmishljanje prilikom izvlachenja parova za barazh je garant bilo: "... to oni levati shto smo ih proshli put otresli usred njihove Zenice?! No problemo hombre (znam da se ne govori shpanski u Portugalu :mrgreen: ).
Medjutim, kada su vidjeli nakon docheka i utakmice da ne idu stvari bash onako glatko kako su zamislili, slijedi mobilizacija sa njihove strane na svaki moguci nachin. I ne treba to da nas brine, chak suprotno...mislim da nas treba samo dodatno ojachati u uvjerenju da smo na pravom putu da ih prizemljimo. I to zhestoko.
:thumbup:

Mislim da su Portugalci zakasnili sa psiholoskom mobilizacijom. Dok su oni tek sad shvatili da treba scipiti i potegnuti mi se za ovu utakmicu pripremamo jos od 1. susreta sa Bjelorusijom. Koliko god smo se nadali direktnom plasmanu na ustrb Francuske toliko smo podsvjesno znali da nam ne gine baraz. Susic je bio rekao da ce u Zenici protiv Portugala biti 0:0 pa je tako i bilo. Sad se govori o 1:1 ili 0:1 a od toga se Portugalcima dize kosa na glavi. Njih je uhvatila prpa i sad oni pronalaze kojekakve psihologe da im umire i okuraze navijace.
armin071

#5949 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by armin071 »

LSD wrote:
Sve super, ali svemu dođe kraj...zakon brojeva ce im doci glave.
Al ovo mi je nesto poznato :)
north

#5950 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

Baš me to hrabri, svakoj crnoj seriji dođe kraj i gotovo sam siguran da ćemo ovaj put zabit, pogotovo se moraju vratiti one prečke i stative iz prošlopg baraža sa njihovog stadiona, po zakonu vjerovatnoće i logike to je tako.....samo naravno da ne primimo više od jednog gola...

Do sada se u kvalifikacijama pokazivalo da "osveta" pije vode...šta hoći reći.... hrvati izbace engleze , odmah naredne kvalifikacije englezi im vrate sa kamatom (1-4 u Zagrebu i 5-1 u Engleskoj), turci na onakav način izbace hrvate iz četvrtfinala, sad im kockasti debelo naplatiše, još zaračunaše i zatezne kamate.....eh sad smo na redu mi sa portugalcima.....
Locked