BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5851 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Cuj nismo se ljutili zbog penala..... :D . Covjek ne zna sta prica.
Pa da se taj penal (jako hipoteticki gledano :D ) desio u konstalaciji dogadjaja poput onih od prije 200-300 godina,hladno bi Francuskoj rat objavili :lol:

A ovo sto prica oko posjete i cinjenice da Portugal prati maksimalno 1000 -2000 simpatizera po tim prvenstvima,to je istina. A mi ako odemo na ovo Evropsko prvenstvo 20 000 nas je gore sigurno :D . Tako da ono..... :bih:
just principe

#5852 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

skenderija04 wrote:Ja sam mislio da smo mi sampioni u teorijama zavjere , o otkrivanju mracnih pozadina i zakulisnih radnji i opstem misljenju da su svi protiv nas ( Bosanaca, Balkanaca, Istocnjaka, fukare......) Ipak , izgleda da i Portugalce krase slicne kategorije . U tekstu "Kakva je buducnost Portugalske reprezentacije" tip razvija cudne teorije. Prvo prica o njihovim unutrasnjim problemima , nesposobnost funkcionera u savezu i tako dalje . E onda se dotakao teme baraza i pocinje da spekulise sa polaznom osnovom koja je sljedeca: " Zasto je Francuska igrala u Sarajevu a mi u Zenici? I onda pocinje ono najbolje " Francuzi su bili u istoj grupi sa Bosnom i Hercegovinom .Prosli su direktno na evropsko prvenstvo zahvaljujuci sumnjivom penalu dosudjenom u njihovu korist u posljednjuj utakmici grupne faze" I onda se pita " Da li je predsjednik UEFA-e, inace Francuz, pokusao ubiti dvije muhe jednim udarcem i izbaciti Portugal koji je smetnja Uefi zato sto nema navijace koji prate reprezentaciju, zato sto i ti koji dodju malo trose,zato sto je budzet saveza nizak.....A sa druge strane nagraditi svoje Bosanske prijatelje?"

Prema njemu mi smo pristali da sa Francuzima igramo u Sarajevu, da se nismo previse ljutili zbog tog penala u Parizu, a za uzvrat cemo biti pogurani od Platinija u Barazu. Kao vec nam je omogucio da igramo u Zenici a vjerovatno ocekuje da nas pogura i u revansu.?????????

http://relvado.aeiou.pt/seleccao/seleca ... uro-282271

zanimljiva teorija moram priznati.... :D narocito zadnji pasus :lol: :D

Znaci Idemo definitivno na Euro :dance: hvala Platini :run:
Baudelaire

#5853 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Jao frajera, nevjerovatan je :shock: :shock: :-) :lol: :lol:
van Basten

#5854 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by van Basten »

uglavnom, zaključak je: ko god da ispadne (Portugal ili mi) ispast će zato što je Platini odlučio da ga nabije nogom u stražnjicu :D
FnatiC

#5855 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by FnatiC »

i sta je sada jel ocemo sa jednim ili dva napadaca u startu :D
just principe

#5856 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

U Lisabonu nevrijeme ( pljusak s grmljavinom ), a ocekuje se tako i sutra tj. danas, a trenutna temo 14 C, dakle veoma sparno....

Koliko ce nam ovo goditi, hem velika promjena tempe za +15 hem vremenska zona :roll:
fosil

#5857 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fosil »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:Ja se sjecam da penale na SP protiv Argentine doslovce nisam mogao gledat. Bio na vikendici, izasao iz kuce i stajao na livadi, nisam ni znao sta se desava jer nema nikoga okolo. Usao u kucu poslije pola sata, upalio ponovo portabl TV, kad imam sta cut. :(

Tako i za ovu utakmicu. Prosto ne zelim ni da je gledam. Radije bi da nas odmah nakantaju 3 gola razlike da sam rahat ostatak tekme. :-? :-)

PS: Sva sreca pa kosarska nije sport No. 1. E tek bi tu bilo srcanih udara. :o
Kad spomenu tu utakmicu sa Argentinom, igram ja bilijara sa nekim Englezom i pricamo o fudbalu, pa spomenusmo i tu utakmicu.
Kaze frajer ma vas je trener tu zeznuo, jer nije promijenio igraca na Maradoni, kada je dobio prvi zuti.
Ja nesto kontam, tek se poslije sjetih Sabanadzovic fasovao crveni :-)
Koji su oni manijaci za fudbal, cega se covjek sjeti :zoka:
Gdje se neces sjetiti utakmice koja je mogla spasiti raspad drzave. Kao sto Svabo rece, da smo uzeli Argentinu bilo bi svega. Sjecam se da sam poslije Spanije krenuo u Njemacku i negdje oko Minhena prolazimo pored naradzastog Opela i na njemu,bijelom farbom po strani ispisano. "Jugoslawien Weltmeister 1990" :D
kolo naokolo

#5858 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

OBECAVAM DA CU SE SLIKATI GOL AKO PRODJEMO DALJE !!!

Na trgu Rossio u sred Lisabona. ( Omotan zastavom BiH ) :D
asafinho

#5859 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by asafinho »

Zamisljam blokiranu Titovu,Branilaca sarajeva,Obalu Kulina Bana,komplet grad u zuto plavom,puca se,pjeva se,bez prestanka i kad zora svane...zamisljam i nadam se da ce i ostvariti,imam neku pizitivnu tremu,nikad je do sada nisam imao,uvjek je bila trema u pravom smislu te rijeci :D
iPod

#5860 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by iPod »

BiH - Portugal

1. Poluvrijeme:

http://www.novamov.com/video/ngmk06r3hieye
cyprus

#5861 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

Uzeće nas Portugal 6:1 :oops:
Baudelaire

#5862 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

cyprus wrote:Uzeće nas Portugal 6:1 :oops:
Ti tišina. Igrali ste 4-4 u Lisabonu, a kući zijanili 4-0. Kakva ste vi ekipa? :lol:
manki

#5863 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by manki »

kolo naokolo wrote:OBECAVAM DA CU SE SLIKATI GOL AKO PRODJEMO DALJE !!!

Na trgu Rossio u sred Lisabona. ( Omotan zastavom BiH ) :D
Fejkeru, budi malo originalniji, Albinovic te prestigao :D

Image

:bih:
Baudelaire

#5864 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Makni tu gadost hljeba ti, povraća mi se u ovo gluho doba. :D Tata: Joj sine, pa ti si peder. Sin: Nisam tata, ja sam princeza :D
Kinaski

#5865 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Kinaski »

Joj dosadno mi ,mogli smo neki avion pratiti hahahahahaahahahahahha
cyprus

#5866 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

Baudelaire wrote:
Ti tišina. Igrali ste 4-4 u Lisabonu, a kući zijanili 4-0. Kakva ste vi ekipa? :lol:
Al je zato naša omladina uzela vašu :oops: :P

A fakat, imam osjećaj da će bit baš tako :sad:
Kinaski

#5867 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Kinaski »

cyprus wrote:
Baudelaire wrote:
Al je zato naša omladina uzela vašu :oops: :P

A fakat, imam osjećaj da će bit baš tako :sad:
nisi jedini , ali opusti se necim :)
KPNCTNJAH

#5868 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by KPNCTNJAH »

-LIBERO- wrote:Jedna komicna slicica ,da razbijemo malo tremu pred duel u utorak.

Svlacionica na Bilinom. Obratiti paznju na grijalicu :D

Image

Mozda i nije bas presmjesno,mozda je malo i tuzno..ali u svakom slucaju osmjeh je na licu..pa makar bio i onaj kiseli :D

:lol:

Trebali su sandukliju ubaciti
BHF_Manijak

#5869 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Sad pogledah pregled sa svabskog ARD-a, e poserem mu se u usta ona svabska, ne mogu da vjerujem ko je radio one highlightse ali su odron, cudi me od njih! :x Frajer rece da smo namjerno ostavili da se teren pretvori u "krompiraliste", kao najavili radove i nista nismo uradili, ucinili teren jos gorim, samo Ronaldo u kadru, prilike Ronaldove, nase jedva dvije, fuj!
Joj majkemi mile volio bih da prodjemo i da se dobro naseremo usta cijeloj Evropi u fazonu "eh eto vam sad Ronaldo", gledat ce te Dzeku na EURU!!! Koji bi to dernek sutra bio, cudo jedno!!! 8-) 8-)
jeza u ledja

#5870 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

Jeff Bingham wrote:jel se i vama desava da vam se, kad kliknete na zadnji post na ovoj temi, ucita stranica prije pretpostljednje...

samo mi se ovdje to desava :-?
+1, (ne samo na ovoj temi. )
jeza u ledja

#5871 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:Ova bi tekma mogla biti bas problematicna.
I ne samo zato sto je ovako jako bitna,vec prije svega zato sto smo vec par puta bili na sami korak do plasmana ,a i cinjenica da smo prosli put u barazu ispali bas od ovog Portugala,i jos ne tako rijetko sudjenje protiv nas itd. ..i sve to kada se sabere dobija se veliki potencijal da bas ova tekma bude "problematicna" u tom nekom emotivnom smislu te rijeci.

Ako pobjedimo,haos i ludnica..zaista mislim da ce biti na destine srcanih udara i slicnih srcanih smetnji,a o slavlju po ulicama BH gradova i po dijaspori..e o tome ce se pricati i na CNN i na BBC a vala i na AlJazzeri :D . U tom slavlju svasta se moze ocekivati,od ludila i kupanja u fontanama,do vatrometa i svega i svacega (namjerno ne zelim spominajti i te crne mogucnosti ali i to je jako realno)
A ako izgubimo,procijenjujem kolektivno padanje u depresiju i onako skrsenog naroda...plus srcani udari,apaurini,trodoni i slicna hemija u tonama. Taj poraz bi nas moga bas opaliti poput nekog teskog malja po sred glavuse :-?

Jako delikatna utakmica sa te neke emotivne osnove,sve oci bosanaca i hercegovaca sirom svijeta su uperene ka Lisabonu..svasta se moze ocekivati u utorak navecer ,mnogi scenariji su u opticaju..a nadamo se onom najboljem ..... :thumbup: :bih:
Ja ne znam za ostale, ali mescini da smo mi vec navikli na neuspjehe. Cetiri puta se vec desilo, ja sam brate oguglo.
Koolin1

#5872 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Koolin1 »

BHF_Manijak wrote:Sad pogledah pregled sa svabskog ARD-a, e poserem mu se u usta ona svabska, ne mogu da vjerujem ko je radio one highlightse ali su odron, cudi me od njih! :x Frajer rece da smo namjerno ostavili da se teren pretvori u "krompiraliste", kao najavili radove i nista nismo uradili, ucinili teren jos gorim, samo Ronaldo u kadru, prilike Ronaldove, nase jedva dvije, fuj!
Joj majkemi mile volio bih da prodjemo i da se dobro naseremo usta cijeloj Evropi u fazonu "eh eto vam sad Ronaldo", gledat ce te Dzeku na EURU!!! Koji bi to dernek sutra bio, cudo jedno!!! 8-) 8-)
jbg, nismo ni imali vise od dvije prave prilike koje su za highlights-a... al nisu ni oni nista vise pokazali osim dvije prilike...

a sad sto se tice travnjaka, meni je opet nekako lakse da svijet misli kako smo ono namjerno uradili nego da stvarno znaju da mi nismo u mogucnosti obezbjediti travljak koji lici na nesto :)... a posle nekih Osimovih izjava, i meni je padalo na pamet to da je ono sve uradjeno kako bi unistili njihovu igru, i da je travljak bar za nijansu mogao biti bolji. Al nevazno, nek misle sta hoce... vazno je to da smo izvukli rezultat koji nas za nijansu trenutno drzi u prednosti :)

sto se tice utakmice, imam neki predosjecaj da ce biti 1-1 :)..
fosil

#5873 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fosil »

jeza u ledja wrote:
Jeff Bingham wrote:jel se i vama desava da vam se, kad kliknete na zadnji post na ovoj temi, ucita stranica prije pretpostljednje...

samo mi se ovdje to desava :-?
+1, (ne samo na ovoj temi. )
mene nekad baci i po 5-6 stranica nazad :?
DaysleepeR

#5874 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

smatram da smo u kontinuitetu svaki ciklus bili sve bolji i bolji, pametniji, smireniji, da je kvalitet igre rastao, naši igrači postajali cjenjeniji, igrali za sve bolje klubove i smatram da smo zreli za jedan šok u fudbalskom svijetu a to je da izbacimo Portugal i odemo na prvenstvo.

I to u velikom stilu, onako kako je to uradila Hrvatska protiv Engleza na Wembleyu.

Pa da se podsjetimo:

jeza u ledja

#5875 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:Oca m' mene stid...i ne samo zbog ocajnog terena ....pa ljudi zar smo ovoliko na dnu. Kvarcna grijalica :D

A zamisli svlacionica,kampova za karantin ,hotela,terena po Evropi i onda banu kod nas :D ...dobro im nije "kraljica" sa upustvom na zidu.."...svakih 20 minuta ubacite po jednu cjepanicu..hvala na saradnji..."
Iz perspektive nekog ko zivi vani....

Meni se cesto cini da nasi ljudi pretjeruju sa zgravanjem sa nekim ovakvim stvarima koje nas kao prezentuju ili kao zaostale, ili kao primitivne, ili kao siromasne, ili kao divljake....na osnovu nekih sitnica, tipa ove grijalice, tipa sto Susic nije nosio sako, tipa sto Ronaldu vicu "Messi Messi", pa kako eto nemamo imena na dresovima (do nedavno), pa travnjak ,pa stadion, pa publika, i inace sto se tice drugih stvari, non stop se previse naglasava.
Iskreno imam osjecaj da imamo kompleks zelje za dokazivanjem da smo i mi dio civilizovanog svijeta ili tako nesto.

Ljudi ba, opustite se. Grijalica u svlacionici? Big deal.Bolje da ima grijalica nego da je hladno, jelde? Mislite da ovakvih stvari nema na zapadu? Doduse, rijetko, ali ima. Nama ne prilici za velicinu zemlje da nemamo stadion da valja, ali jebavat ga. Mislite da se recimo u nekoj maloj zemlji tipa Island, Irska ili Estonija gdje je hladno ovako nesto ne moze desiti? Kvar u sistemu, ovo ono. Desava se. Sta sad? Trava ne valja? Pogledajte sta su Rumuni napravili na grandioznom otvaranju svojeg nacionalnog stadiona. Rumunija 5, 10 puta veca zemlja od nas! Trava je izgledala nevjerovatno grozno. Mislite da svi na zapadu treneri nose odijela? Pogledajte pola engleske lige. :D Mislite da na zapadu navijaci ne provociraju protivnike , pa i na aerodromu? Mislite da neki klinjo nece da se slika sa Ronaldom u Lisabonu, Portou, Bragi??? Za dresove, eno pogledajte kadrove iz utakmice u Estoniji - Irci nemaju imena na dresovima.
Ovako mogu naci primjere za sve.

Nisu na zapadu roboti, kompjuteri i modeli sa sve svilenim gacicama .

Ako se vec bavimo stvarima koje ne valjaju, onda bolje da pricamo o losem novinarstvu, losoj organizaciji saveza, itd. a ne o nekim trivijalnim. Ovo su sportisti, nisu holivudske zvijezde pobogu. Pa pola bas ovih na slici je odraslo u sirotinji ili u nekoj radnickoj klasi siromasnog Portugala. Mozda se neki zajebavaju na nas racun, ko zna. Ali vecinu boli kurac, jer im ovo nije nista cudno. Nisu na Mars dosli. Tako se nekad cini da nas vi sami sebi opisujete.
Ono sto je bitno je funkcionalnost, profesionalnost, kvalitet, a ne povrsne stvari tipa vizuelni izgled, stil, modernost.

Njemci i Francuzi ima para ko govana (u odnosu na nas) pa im na nekim stadionima fale sjedeca mjesta.

Ovo nije upuceno Liberu, nego jednostavno mi doslo da napisem jer non stop citam ovakve komentare i snebivam se. Jebo grijalicu ljudi. Vazno je da nije zima. ;-)
Locked