BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- quasar
#576 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nema ljudi govora o blamazi. nasi su stasali. Ima glava, ima rep i sve ono izmedju. Ima sabura, ima pravog pristupa. Sigurno ce protivnik biti prostudiran detaljno i bice plan A, B, C.
nasi momci ce da igraju srcem i kolektivom. Pa jbg. mozda su portugalci bolji i mozda ne prodjemo, ali se obrukati necemo i znam da cemo biti ponosni na njih i 15. novembra, kako god se zavrsi. I ovakve utakmice i ovakve igre su ono sto se ugradjuje u rejting kod sudija, UEFA, publike, sponzora... ne moze to preko noci. ja se sjecam kad je Portugal bio repka iz Ž šešira. Onako tvrda ekipa, ali nikad nešto posebno. Pa skandinavci... smiješni su bili oni i njihov fudbal, oni pravo sa skija pa bi lopte igrali, pa Austrija, Švajcarska, Danska... sve su to bile smjesne reprezentacje sa rejtingom danasnje Makedonije (ne zamjerite makedonci, nemam bolje poredjenje). Samo velikim utakmicama su dosli do rejtinga. Sto su ih vise imali, to bolje danas stoje i kod sudija i kod publike. Pa je onda jasno da ce publika radije gledati susret Portugala i BiH, nego npr. Irske i Estonije. Samo zato sto je BiH onako strpala u dzep Francusku u postenoj i srcanoj borbi, a ne zato sto je nakantala LUX i lupila Bjeloruse i Albaniju. A ta publika onda privlaci sponzore, itd, i tako se onda ulazi u ovo drustvo gdje se Hrvatska ekspresno utrpala. Sve je to evolucija i mi sa ovakvim pristupom kakav sada postoji, i sa ovom generacijom koju imamo, sigurno cemo docekati i svijetlije trenutke.
Pa zamislite ako prodjemo Portugal, kakav cemo tek onda imati respect na EP. Nema govora da ce ovo biti lako i sanse su na njihovoj strani, ali dok ima i 1% sansi za nas, a ima i vise, treba se boriti za njih. Nema euforije, ali ne smije biti ni defetizma. Podrska momcima i selektoru. Idemo sljedeci korak.
nasi momci ce da igraju srcem i kolektivom. Pa jbg. mozda su portugalci bolji i mozda ne prodjemo, ali se obrukati necemo i znam da cemo biti ponosni na njih i 15. novembra, kako god se zavrsi. I ovakve utakmice i ovakve igre su ono sto se ugradjuje u rejting kod sudija, UEFA, publike, sponzora... ne moze to preko noci. ja se sjecam kad je Portugal bio repka iz Ž šešira. Onako tvrda ekipa, ali nikad nešto posebno. Pa skandinavci... smiješni su bili oni i njihov fudbal, oni pravo sa skija pa bi lopte igrali, pa Austrija, Švajcarska, Danska... sve su to bile smjesne reprezentacje sa rejtingom danasnje Makedonije (ne zamjerite makedonci, nemam bolje poredjenje). Samo velikim utakmicama su dosli do rejtinga. Sto su ih vise imali, to bolje danas stoje i kod sudija i kod publike. Pa je onda jasno da ce publika radije gledati susret Portugala i BiH, nego npr. Irske i Estonije. Samo zato sto je BiH onako strpala u dzep Francusku u postenoj i srcanoj borbi, a ne zato sto je nakantala LUX i lupila Bjeloruse i Albaniju. A ta publika onda privlaci sponzore, itd, i tako se onda ulazi u ovo drustvo gdje se Hrvatska ekspresno utrpala. Sve je to evolucija i mi sa ovakvim pristupom kakav sada postoji, i sa ovom generacijom koju imamo, sigurno cemo docekati i svijetlije trenutke.
Pa zamislite ako prodjemo Portugal, kakav cemo tek onda imati respect na EP. Nema govora da ce ovo biti lako i sanse su na njihovoj strani, ali dok ima i 1% sansi za nas, a ima i vise, treba se boriti za njih. Nema euforije, ali ne smije biti ni defetizma. Podrska momcima i selektoru. Idemo sljedeci korak.
- arzuhal
#577 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
+Dzontra Volta wrote:Svaka cast brate @hrasno38
Da se duboko zamislis i skontas neke stvari. Ako neko smatra da nemamo sanse, radje sutite, ne kvarite nam optimizam i nadu.
Sve čovjek reče
-
mejdan86
#578 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Buraz samo takvim razmisljanjem mozemo naprijed i jos bih dodao da su sa nasom ekipom rasli i nasi navijaci sto vam mogu posvjedociti svi oni koji si imali srecu da prisustvuju mecu u parizu zato SRCEM DO EP 2012quasar wrote:Nema ljudi govora o blamazi. nasi su stasali. Ima glava, ima rep i sve ono izmedju. Ima sabura, ima pravog pristupa. Sigurno ce protivnik biti prostudiran detaljno i bice plan A, B, C.
- skenderija04
#579 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ovo oko Mourinha zvuci idiotski ali i nije toliko naivno, cak i nije prvi put da se ta opcija spominje. Nakon smjene Carlosa Queiroza Portugal nije imao selektora a vec su zagazili u kvalifikacije. Nakon nerjesenog rezultata 4-4 kuci protiv Kipra i poraza u Norveskoj, Queiroz je nogiran. Sljedio je dvomec sa Danskom i Islandom a Paolo Bento jos nije bio izabran. Portugalski savez je bio u skripcu sa vremenom i pokusali su da izdejstvuju da Mournho vodi reprezentaciju samo te dvije utakmice. Mou se nije protivio, ali R. Madrid jeste. Tadasnji sportski direktor Jorge Valdano je kategoricki odbio tu mogucnost rekavsi da jedan ozbiljan klub kao sto je R Madrid ne moze dozvoliti takve stvari. Sad se portugalci opet nalaze u slicnoj situaciji: Paolo Bento je vec bivsi selektor! Kritike na racun igre Portgala ne jenjavaju u njihovim medijima. Najvise su se obrusili na odbranu i tvrde da Bentov sistem odbrambene postavke gdje se brani individualno, ne lezi profilu igraca koji igraju u reprezentaciji. Slucaj i kazna za Carvalha je dolila ulje na vatru. U Portugalu je Carvalho puno popularniji i drazi od Pepea. Svi su mahom stali u njegovu odbranu iako je njegovo napustanje reprezentacije bio glup potez.Danas je bivsi selektor Queiroz onako "gospodski" izjavio da bi s njim Portugal vec bio na evropskom. Dakle ostalo je jos mjesec dana do baraza. Da li ce Mourinho biti selektor? Iskreno ne vjerujem, ali ostavljam 10 % mogucnosti. Mourinhu se ne gadi ta ideja, glavni igraci rep. Portugala su za tu opciju, a u Realu vise nije Valdano. Mourinho je sada rame uz rame sa Florentinom Perezom. Predsjednik Portugalskog saveza mora napraviti neki efektan potez jer mu se stolica ljulja....Dakle ovog trenutka nema nista zvanicno ali kako se bude priblizavao baraz sve vise cemo slusati o toj mogucnosti.
- jeza u ledja
#580 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
A uzvrat u Zenici?LSD wrote:Opet podsjecam ove plašljivce i pesimiste što velicaju Portugal i koji se plaše Nanija, Ronalda i portugalske kompanije - da smo se vrlo dobro nosili i u prošlom baražu sa njima...kada nas je vodio ludak Ćiro sa svojom famoznom 3-5-2 formacijom, kada smo bili neiskusniji nego danas, kada smo pogodili dvije precke u sred Lisabona (tj. kada su i Portugal pronosale vile) i tada smo pokazali da se možemo nadigravati sa njima.
- Mikado
#581 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
S bilo kakvom pobjedom u Zenici, mislim da to mozemo sacuvat u revansu.
Treba narucit hektolitar Torabijeve vode i podijelit nasim igracima nek je piju i u njoj noge banjaju do baraza 
-
LSD
#582 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
jeza u ledja wrote:A uzvrat u Zenici?LSD wrote:Opet podsjecam ove plašljivce i pesimiste što velicaju Portugal i koji se plaše Nanija, Ronalda i portugalske kompanije - da smo se vrlo dobro nosili i u prošlom baražu sa njima...kada nas je vodio ludak Ćiro sa svojom famoznom 3-5-2 formacijom, kada smo bili neiskusniji nego danas, kada smo pogodili dvije precke u sred Lisabona (tj. kada su i Portugal pronosale vile) i tada smo pokazali da se možemo nadigravati sa njima.
- moa
#583 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Naravno da ulazi svjesni ljudi koga su dobili i da im nece biti lagano. Samo ovi nasi nece da vjeruju da je portugalcima veca vatra nego nama, kao sto rekoh.. Jesmo mala zemlja, jesmo siromasna zemlja, ali igramo Fuk#"ing dobar fudbal..Romanista 101% wrote:just principe wrote:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/mou ... -bih/66136
koja glupost![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nema Mourinho sve trci, stalo mu do Portugala ko lanjskog snijega![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
polako ulazi voda u usi
-
Korisničkoime
#584 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nemoj njega drug on po svojim riječima čeka poziv reprezentacije RS i dan kad će zaigrati protiv BIH. Mislim da je izjavio nešto u smislu: nije problem što nisam pozivan u reprezentaciju BiH svoj povratak ću imati protiv iste u dresu reprezentacije RS, jedva čekam. Za stopera imaš 2-3 solucije Nadarević možda čak i Jahić obojica oprobani i ne isprobani Cocalić koji igra stalno i prilično dobro - nije u velikom klubu i ligi ali nisu ni ostali. Neko je spominjao i onog momnka iz Rieda ali također ne isproban, mlad s ne tako puno tekmi, nije neki klub ni liga kao i ostali, ali opet ni Zahirović ni Medunjanin nisu u velikim klubovima iako je ruska liga jača od izraelske, grčke i austrijske ni Lulić do juče nije bio u velikom klubu i ligi, Mujdža i dan danas igra slabom klubu ko će biti pametan.PeppermintSA wrote:ja bih zvao Branimira Bajića da popuni mjesto Papca.
Momak igra standardno u Cvajti(čini mi se), poprilično je brz i skočan, tehnički je podosta potkovan i zna igrati lopte. Zatim, iskusan je, što je jako bitno za ovakve utakmice, uvijek je srce ostavljao na terenu u dresu reprezentacije, nije kikser(za razliku od nekih heroja nacije)i, generalno, je odlična solucija. Takođe, igrao je dugo sa Spahićem u štoperskom tandemu, tako da se poznaju. Jebeno je izmišljati nove kombinacije koje nisu uigrane za ovakve utakmice - pogotovo u zadnjem redu!
Mravca ne treba ni pod razno stavljati!
- jeza u ledja
#585 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa zasto kad se spominje baraz od prije dvije godine samo spominjete dobru igru u Lisabonu, a niko da se sjeti kako su nas pojeli u Zenici.LSD wrote:jeza u ledja wrote:A uzvrat u Zenici?LSD wrote:Opet podsjecam ove plašljivce i pesimiste što velicaju Portugal i koji se plaše Nanija, Ronalda i portugalske kompanije - da smo se vrlo dobro nosili i u prošlom baražu sa njima...kada nas je vodio ludak Ćiro sa svojom famoznom 3-5-2 formacijom, kada smo bili neiskusniji nego danas, kada smo pogodili dvije precke u sred Lisabona (tj. kada su i Portugal pronosale vile) i tada smo pokazali da se možemo nadigravati sa njima.
![]()
šta uzvrat u Zenici
1-0 nas pobjedili, pa šta sad?? to neka velika sramota, jel
0-1? Moglo je biti 0-3 komotno.
- Spear
#586 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ljudi, ja nešto kontam, pa kojom logikom mi seremo o namještaljkama i pljačkama, realno iz ovog "slabog zdrijeba" mi smo skoro najgori tim za dobit i Portugal je od jacih prošao najlosije. Da se toliko namješta, dobili bi onda Portugalci valjda Estoniji ili tako nesto a ne Bosnu koja nikad nije bila jaca.
A dobit mozemo, sto bi uvijek i ocekivali da zamlatimo nekog slabog, treba pokazat muda pobjedit dobar tim i onda na EURO! Kako god da se sudili ili sta vec, mi trebamo zeljeti tz pobjedu vise od Portugala i zasluzit je na terenu!

A dobit mozemo, sto bi uvijek i ocekivali da zamlatimo nekog slabog, treba pokazat muda pobjedit dobar tim i onda na EURO! Kako god da se sudili ili sta vec, mi trebamo zeljeti tz pobjedu vise od Portugala i zasluzit je na terenu!
Last edited by Spear on 14/10/2011 00:48, edited 1 time in total.
- Bosnolog
#587 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Da se podsjetimo na prosle susrete Cirinih Zmajeva sa Portugalcima,....
@ hrasno 38
PAPE TREBA ZVATI HASANA (BRACU)SALIHAMIDZICA zbog raje i svega sto je ucinio za nasu repku,njegov povratak bi bio turbo adrenalin euforijskim BHF navijaca ali i njegovi igracki kvaliteti takode velika pomoc i podstrek nasim Zmajevima,....
-
elSaik
#588 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Da, mi igrali preotvoreno sa rezervnom ekipom...
-
PeppermintSA
#589 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
izjavio je totalnu suprotnost!Korisničkoime wrote:Nemoj njega drug on po svojim riječima čeka poziv reprezentacije RS i dan kad će zaigrati protiv BIH. Mislim da je izjavio nešto u smislu: nije problem što nisam pozivan u reprezentaciju BiH svoj povratak ću imati protiv iste u dresu reprezentacije RS, jedva čekam. Za stopera imaš 2-3 solucije Nadarević možda čak i Jahić obojica oprobani i ne isprobani Cocalić koji igra stalno i prilično dobro - nije u velikom klubu i ligi ali nisu ni ostali. Neko je spominjao i onog momnka iz Rieda ali također ne isproban, mlad s ne tako puno tekmi, nije neki klub ni liga kao i ostali, ali opet ni Zahirović ni Medunjanin nisu u velikim klubovima iako je ruska liga jača od izraelske, grčke i austrijske ni Lulić do juče nije bio u velikom klubu i ligi, Mujdža i dan danas igra slabom klubu ko će biti pametan.PeppermintSA wrote:ja bih zvao Branimira Bajića da popuni mjesto Papca.
Momak igra standardno u Cvajti(čini mi se), poprilično je brz i skočan, tehnički je podosta potkovan i zna igrati lopte. Zatim, iskusan je, što je jako bitno za ovakve utakmice, uvijek je srce ostavljao na terenu u dresu reprezentacije, nije kikser(za razliku od nekih heroja nacije)i, generalno, je odlična solucija. Takođe, igrao je dugo sa Spahićem u štoperskom tandemu, tako da se poznaju. Jebeno je izmišljati nove kombinacije koje nisu uigrane za ovakve utakmice - pogotovo u zadnjem redu!
Mravca ne treba ni pod razno stavljati!
Odbio je igranje za tzv. reprezentaciju RS-a! (tad se šuškalo o tome da će odigrati onu neku miki maus utakmicu)
zato je bio i prekrižen - znali su se talovi, znalo se ko ucjenjuje koga, ko s kime šuruje itd. itd.
Last edited by PeppermintSA on 14/10/2011 00:50, edited 1 time in total.
-
LSD
#590 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa što nije bilo
cuj moglo je biti 0-3...pa moglo je biti i 0-3 u Lisabonu, pa nije bilo...kakva ti je to sad prica
I nije ovo ista selekcija od prije dvije godine, pa da sad pomiješ Zenicu...kakve to veze ima sa ovim baražom
Mah kome ja pricam....dobro pesimisti, istovarite svoje crnjake, imate mjeseca dana fore, velicajte Nanija, Ronalda i ostale do nebesa - ali cemo vidjeti u baražu te portugalske supermene koji nas ko biva trebaju oderati 3-0... ha ja.
Imat ce dva puta po 90 minuta da pokažu svoje znanje.
I nije ovo ista selekcija od prije dvije godine, pa da sad pomiješ Zenicu...kakve to veze ima sa ovim baražom
Mah kome ja pricam....dobro pesimisti, istovarite svoje crnjake, imate mjeseca dana fore, velicajte Nanija, Ronalda i ostale do nebesa - ali cemo vidjeti u baražu te portugalske supermene koji nas ko biva trebaju oderati 3-0... ha ja.
-
Hodidid
#591 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Treba ubaciti u vatru Stilica, vratiti Nadarevica ili Jahica u zadnju liniju. Vidjeti sa Salihamidzicem. Vraca se Salihovic.
Ima igrackih defanzivnih opcija na raspolaganju. Nije sve crno.
Ima igrackih defanzivnih opcija na raspolaganju. Nije sve crno.
- Mikado
- campa_xxx
#593 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Jako kreativno, nema sta...

- jeza u ledja
#594 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
LSD wrote:Pa što nije bilocuj moglo je biti 0-3...pa moglo je biti i 0-3 u Lisabonu, pa nije bilo...kakva ti je to sad prica
![]()
I nije ovo ista selekcija od prije dvije godine, pa da sad pomiješ Zenicu...kakve to veze ima sa ovim baražom![]()
Pa ti si spomenuo baraz od prije dvije godine:
Bas si sega.LSD wrote:Opet podsjecam ove plašljivce i pesimiste što velicaju Portugal i koji se plaše Nanija, Ronalda i portugalske kompanije - da smo se vrlo dobro nosili i u prošlom baražu sa njima...kada nas je vodio ludak Ćiro sa svojom famoznom 3-5-2 formacijom, kada smo bili neiskusniji nego danas, kada smo pogodili dvije precke u sred Lisabona (tj. kada su i Portugal pronosale vile) i tada smo pokazali da se možemo nadigravati sa njima.
Svoje strahove i pesimizam ostavite za sebe, nemojte iznositi ovdje...nema potrebe.
I jos nesto.
Sjetio sam se odvratne atmosfere u Zenici u ovom revansu. Odvratna atmosfera, uzasan teren, i na kraju gadjanje sudije.
-
LSD
#595 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ne znam šta da ti kažem...isplaci se ,najbolje bi bilo...takva je suddbina kleta, kad ti sve smetajeza u ledja wrote:LSD wrote:Pa što nije bilocuj moglo je biti 0-3...pa moglo je biti i 0-3 u Lisabonu, pa nije bilo...kakva ti je to sad prica
![]()
I nije ovo ista selekcija od prije dvije godine, pa da sad pomiješ Zenicu...kakve to veze ima sa ovim baražom![]()
Imat ce dva puta po 90 minuta da pokažu svoje znanje.![]()
![]()
Pa ti si spomenuo baraz od prije dvije godine:![]()
Bas si sega.LSD wrote:Opet podsjecam ove plašljivce i pesimiste što velicaju Portugal i koji se plaše Nanija, Ronalda i portugalske kompanije - da smo se vrlo dobro nosili i u prošlom baražu sa njima...kada nas je vodio ludak Ćiro sa svojom famoznom 3-5-2 formacijom, kada smo bili neiskusniji nego danas, kada smo pogodili dvije precke u sred Lisabona (tj. kada su i Portugal pronosale vile) i tada smo pokazali da se možemo nadigravati sa njima.
Svoje strahove i pesimizam ostavite za sebe, nemojte iznositi ovdje...nema potrebe.
I jos nesto.
Sjetio sam se odvratne atmosfere u Zenici u ovom revansu. Odvratna atmosfera, uzasan teren, i na kraju gadjanje sudije.
- jeza u ledja
#596 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Debil koji je ovo pravio je toliki navijac nase reprezentacije da ni ne zna da Ronaldo nije igrao protiv nas u barazu.Mikado wrote:
- jeza u ledja
#597 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Sad razumijes smisao one Merlinove "meneeee zivot razocaraoooo"LSD wrote: Ne znam šta da ti kažem...isplaci se ,najbolje bi bilo...takva je suddbina kleta, kad ti sve smeta![]()
- denimb
#598 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
jeza u ledja wrote:Sad razumijes smisao one Merlinove "meneeee zivot razocaraoooo"LSD wrote: Ne znam šta da ti kažem...isplaci se ,najbolje bi bilo...takva je suddbina kleta, kad ti sve smeta![]()
Ma ono je bio konacan krah Cirine gradnje kula na oblacima...
Poslije onog javasluka i teferica u Portugalu, ni spanci se ne bi psihicki vratili do uzvrata u Zenici a kamoli mi.
Ali to da je bila losa atmosfera si upravu, mene je licno bilo i stid onog travnjaka jer je utakmicu cijela Evropa prenosila, a i mi i oni zapali u blatu do koljena
Opet se potencira da travnjak treba uzorati, a ni tada nismo mogli igrati nego smo nabijali lopte na Dzeku a dole ih kupio Pepe ko veliki, tako da sanse nismo imali.
-
LSD
#599 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja bojkotujem Merlina i njegove albume/songove vec 10 godinajeza u ledja wrote:Sad razumijes smisao one Merlinove "meneeee zivot razocaraoooo"LSD wrote: Ne znam šta da ti kažem...isplaci se ,najbolje bi bilo...takva je suddbina kleta, kad ti sve smeta![]()
- just principe
#600 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
zbog onakvih gore glupih i retardiranih videa svi nas ismijavaju...Nije ni cudo sto ne mozemo na prvenstvo otici